Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 05 jul 0 reacties

Onder de loep: Máxima's donuts

Zelfs als het kwik ver boven de 25 graden stijgt, moet koningin Máxima met de nodige toeters en bellen op de rode loper verschijnen. Gelukkig heeft de koningin door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan en weet ze precies wat ze met warme dagen tevoorschijn moet halen. Een kekke 'donut' bijvoorbeeld. 

Trouwe bezoekers van ModekoninginMáxima kennen onze pappenheimers wel die strooien met de leukste termen en associaties. Máxima's oranje ketting van Natan wordt op deze website gewoon 'de kreeft' genoemd en de bruine verenketting is inmiddels omgedoopt tot onze 'dode emoe'. Máxima's donuts vallen wel een beetje in dezelfde categorie. Want wat zijn het nu eigenlijk? Zijn de hoedjes met opengewerkte bol een haardecoratie, een haarband, een cocktailhoed, een turban of verdienen ze een heel andere naam? We kwamen er niet uit en daarom zijn de 'bol-loze' hoedjes van de koningin maar omgedoopt tot 'donuts'. Hele mooie donuts welteverstaan. 

Ideaal
Vooral met hoge temperaturen zijn donuts een ideaal hoofddeksel. Door de open bovenzijde hoopt de warmte zich niet op en kan Máxima ook op zomerse dagen mét hoed en zónder bezweet voorhoofd op de rode loper verschijnen. Tot aan de fotosessie staan er geen verplichtingen met de dresscode tenue de ville in Máxima's agenda, maar het zou me niet verbazen als we in september weer volop donuts te zien krijgen. Ik twijfel nog steeds of ik er naar uit kijk. Mijn voorkeur gaat meer uit naar de pillbox en releve, al hoop ik in Groot-Brittannie (Jaja, een staatsbezoek eind oktober!!) Máxima ook weer eens te zien met een asymmetrische hoed à la Catherine. 

Het chique zusje van de donut:

Foto's met dank aan www.ppe-agency.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments