Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 14 jun 31 reacties

Na weken mediastilte laat Catherine weer van zich horen

Door de chemotherapie die ze momenteel krijgt, bleef prinses Catherine de afgelopen weken buiten beeld. Dit weekend hoopt ze weer acte de presence te geven bij The King’s Birthday Parade.

In een zelfgeschreven brief, die werd vrijgegeven via Kensington Palace, schrijft de prinses het volgende:

Ik ben overweldigd door alle aardige berichten en steunbetuigingen van de afgelopen maanden. Het maakte echt verschil voor William en mij en het heeft ons geholpen om de zware tijd te doorstaan. Ik ga goed vooruit, maar zoals bij iedereen die chemotherapie ondergaat, zijn er goede en slechte dagen. Op deze slechte dagen voel je je me zwak, moe en moet je je lichaam rust geven. Maar op de goede dagen wil je er zoveel mogelijk uithalen.
Mijn behandeling gaat door en zal nog enkele maanden duren. Op de dagen dat ik me goed voel, ben ik blij dat ik mee kan doen met het schoolleven (van de kinderen, red.) en dat ik me bezig kan houden met de dingen die me energie geven, net als het beginnen met een beetje werken vanuit huis.
Ik kijk erg uit naar The Kings Birthday Parade dit weekend met mijn familie en ik hoop een paar activiteiten te doen deze zomer, evenzeer wetende dat ik er nog niet ben.
Ik leer geduldig te zijn, vooral met onzekerheden. Ik neem de dagen zoals ze komen, luister naar mijn lichaam en neem de tijd die ik nodig heb om te genezen.
Bedankt voor uw voortdurende begrip, and voor iedereen die uw verhaal met mij hebt gedeeld.

Bij de brief werd ook een foto van de prinses vrijgegeven.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
31 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een mooie, serene foto en de brief komt wel even binnen. Ik ben er echt door ontroerd. Ik wens haar een snel en volledig herstel toe. In het filmpje dat later is toegevoegd zie ik een groot verstild verdriet. Geen wonder ook, zeker als moeder van drie kleine kinderen is het zwaar als je deze nare ziekte krijgt en zulke zware behandelingen moet ondergaan

Eerste foto van Catherine vandaag: in de auto op weg naar Trooping the Colour. Gekleed in wit met zwarte accenten.
Vermoeid maar ze is er!

Moedig van catherine !! Haar” support/loyalty to the crown ” is exemplarisch !! https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a61061616/kate-middleton-trooping-the-colour-2024-photos/

Last edited 28 dagen geleden by maribrune

Wat fijn om iets van haar te horen. Heel mooie, inderdaad verstilde foto. De wereld staat voor haar even stil. Ik wens haar toe dat ze de behandelingen verder goed mag doorstaan en ze weer mag herstellen.
Ik vind het heel moedig van haar om dit weekend aanwezig te zijn, had haar voorlopig nog niet in het openbaar verwacht.

Ik ben hier erg van onder de indruk en vind t heel dapper. Je kan niet in gradaties spreken over hoe t is voor de een of de ander, maar ik denk dat je wel kan stellen dat het dubbel zwaat is voor Catherine. Wens haar heel veel sterkte, voor haar en haar gezin! Mijn bewondering heeftze al.

Heel mooie maar ook heel bijzonder gekozen foto: zo alleen mijmerend in de natuur. Geen aankijk- foto. Brengt voor mijn gevoel ook een boodschap over: ‘ik ben even niet gericht op de georganiseerde drukke buitenwereld’. Ofzo. Dat hoop ik ook heel erg voor haar. Spreekt mij wel heel erg aan.

Wat mooi dat ze een persoonlijk bericht stuurt. Ook een mooie foto. Ik wens haar sterkte voor de komende tijd, met allen die haar lief zijn.

Och wat heftig, maar wel fijn dat “de wereld” iets van haar hoort; was echt akelig stil (al gun ik haar al haar privacy).
Hopelijk kan ze erbij zijn en anders gewoon “go with the flow” en komt er wel een andere keer 🙏🏻
Mooie foto overigens, al zie je ook wel iets van het lijden erin terug, maar dat mag; dat is nu een onderdeel van haar. Hoe erg dat ook is.

Heel goed dat ze weer iets van zich laat horen!
Mooi dat ze wat van haar gevoelens deelt en vertelt hoe het nu gaat.
Dat versterkt weer het medeleven en begrip van de mensen.
Ze zal het zwaar hebben in deze heftige omstandigheden van haar gezondheid.
Laten we haar in gedachten en gebed met ons meeleven omringen.🙏
Wat een prachtige, verstilde foto van deze dappere vrouw!
De fotograaf heeft haar heel treffend in beeld gebracht in de natuur!

Wat fijn, dit bericht. En ook zo’n eerlijk bericht. Denk dat dat de beste zet is die ze kan zetten. Af en toe iets van zich laten horen. Je hoeft niet alles te vertellen om toch eerlijk je verhaal te delen. Overigens, ik ben zo blij voor haar dat ze haar eigen haar nog lijkt te hebben. Ik spreek niet uit eigen ervaring, maar weet wel van een familielid die dat destijds erg moeilijk vond, je haar verliezen. Is natuurlijk niet het aller ergste (dat spreekt vanzelf), maar haar is zo’n prachtig sieraad voor een vrouw.

Wat hoop ik voor haar dat de chemo goed uit zal pakken. Wel spannend voorhaar er dit weekend te staan, en alle ogen op je gericht te weten.
Wat zal het fijn zijn als ze weer mee kan doen met alles t.z.t.

Het ontroerde mij om het bericht te lezen. Zo ziek zijn is al heel erg, maar het lijkt me nog extra naar als je dit met heel de wereld moet delen en iedereen gaat analyseren of je er ziek uitziet of niet. Ik wens haar nog veel rust en privacy toe.

Nou he

Het moet zeker heel moeilijk zijn om weer in de openbaarheid te verschijnen, en naar haar zal worden gekeken,maar er wordt zo enorm met haar en haar gezin meegeleefd in binnen en buitenland dat ik hoop dat ze daar ook kracht en sterkte uit kan halen.
Want wat is ze geliefd overal.

Heel fijn

Fijn om iets te lezen.

Hopelijk lukt het haar om zondag aanwezig te zijn !!

heel fijn om iets van haar te horen.

Mooie foto en heel mooi haar. Ze ziet er goed uit

Dit is helaas niet iets wat je zeker weet. Ik was binnen 10 dagen kaal en had daarna een pruik waardoor niemand het verschil zag. Een ijskap is verschrikkelijk
. Het is een soort brainfreeze wat enorme hoofdpijn geeft en vaak niet het gewenste resultaat geeft.
Wat ik wil zeggen…misschien draagt ze een pruik, het geeft zelfvertrouwen en je voelt je beter. Ik praat helaas uit ervaring. Kaal worden is gruwelijk en intens confronterend

Wat fijn Suyari dat je in het verleden spreekt over je ziekte🙏🏻
Wens je alle gezondheid van de wereld toe.

Wat ontzettend heftig dat je dit uit eigen ervaring weet. Kanker is een hele weg. Weet ik gelukkig niet uit eigen ervaring, maar wel van heel dichtbij meegemaakt en een dierbare aan verloren. Ik hoop dat het nu goed met je mag gaan en dat je een beetje kunt leven met alle onzekerheden ❤️

Ja dat kan goed door tijdens de toediening de hoofdhuid te koelen.

Idd, maar niet steeds een garantie op behoud en afhankelijk van type chemo ….

Josine, is een ijskap/muts. Door de haarwortels koud te houden kan de chemo niet tot daar doordringen met het resultaat dat het haar soms behouden kan worden. Zijn 2 lagen, onderste laag -3 -4 gr. Is een gans protocol, ivm opstart, terwijl en na therapie. . Ervaringen zijn niet steeds aangenaam want gevoelstemp is lager.

Last edited 28 dagen geleden by maribrune
De ijskap is goed te doen,  ik spreek uit eigen ervaring 

Is inderdaad heeeel erg koud, maar voor sommige patiënten de moeite waard.

Absoluut.