Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 03 jan 19 reacties

Na 25 jaar recyclen draagt Margrethe eindelijk iets nieuws bij nieuwjaarsreceptie

Na 25 jaar trouwe dienst heeft koningin Margrethe haar donkerblauwe hofjurk omgeruild voor een nieuw exemplaar van bordeauxrode zijde. En ja, ook prinses Mary sloeg aan het recyclen voor de tweede nieuwjaarsreceptie van 2023.

Voor wie dit klinkt als abracadabra zal ik even bij het begin beginnen. In Denemarken luiden ze het nieuwe jaar in met drie nieuwjaarsrecepties. De eerste is op 1 januari ’s avonds, met de dresscode white tie. De tweede en derde receptie vinden overdag plaats in de eerste week van het jaar en kennen een minder formele dresscode. De koningin en de prinsessen dragen weliswaar lange jurken, maar de diademen en ordeketens blijven achterwege.

Wat ook gebruikelijk is, is dat de dames op de tweede en derde dag kiezen voor recycling. Koningin Margrethe droeg al 25 jaar lang dezelfde jurk van donkerblauwe damast en bont. Ter gelegenheid van haar gouden jubileum kreeg ze vorig jaar -hiep hiep hoera- een nieuwe hofjurk van de vereniging van Deense ambachtslieden. Opnieuw een ontwerp met bont, maar dit keer uitgevoerd in bordeauxrode zijde.

(c) BSR

Welke hofjurk vind jij mooier?

Mijn voorkeur gaat uit naar...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Door naar Mary. De Deense kroonprinses droeg vanmorgen een tweedelige combinatie van de Deense Julie Fagerholt.

De combinatie van rok en blouse kwam ook al in beeld tijdens de nieuwjaarsrecepties van 2017 en 2019.

(c) BSR

In 2010 kwam de rok ook in beeld, maar toen gecombineerd met een top en kort jasje in dezelfde stof.

(c) PPE/Nieboer

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prinses Mary: prachige stof en met jasje vind ‘k het iets meer geslaagd dan zonder.
Koningin Margarethe; mooie kleuren zowel bordeau rood als blauw maar vond toch echt de fluwelen japon mooier op 1 januari.

Ik vind het allebei niet mooi. Vooral niet omdat er bont aan zit.
De outfit van Mary vind ik wel heel mooi zo met de blouse.

Het rode jasje lijkt inderdaad minder mooi te zitten. VRaag me af waarom op ‘real my royals’er een foto met de blauwe outfit staat, gezien Mary’s kleding lijkt het wel dit jaar te zijn

I like the cheerful new magenta color of Margrethe II’s dress. My only quibble is that the fit of the blue dress seemed better. I don’t know if that has to do with Margrethe’s back issues or just another year older or if the seamstress messed up. I rather think it is the former reason and nothing can be done about it. Mary, always looking regal and appropriate. I agree this isn’t the most exciting of her dress options for this occasion.

Volgens mij is Margarethe een beetje ‘scheef gegroeid’, net als mijn moedertje. Lastig om kleding dan goed zittend te krijgen.

Tsja…. de kleur moet het verschil maken! Toch gekozen voor de gouwe ouwe blauwe.
Komt iets!! rustiger over met al die ordetekens en het blauw van het lint. Maar misschien is Margrethe zelf wel heel blij met deze nieuwe rode robe. En dat gun ik haar.
Prinses Mary heeft naar mijn smaak met deze combinatie, zonder het jasje, een goede keuze gemaakt en ziet er keurig uit.
Toch vind ik haar uitstraling in deze outfit erg koel overkomen, mede bepalend door de kleur.

Voor mij is het exact dezelfde jurk op de kleur na. Rood of blauw, beide kleuren flatteren haar niet. Ze valt er helemaal in weg. De kleuren zijn te warm en te diep. Blauw is beter dan rood. En het bruine bont zachter qua kleur dan dat harde zwart. Mary, mag schoonmama een keer met jouw stylist babbelen? Ze verdient het!

Gut Ella, ik dacht dat de nieuwe jurk was afgezet met een donkere bordeauxrode bont maar t is zwart. Idd minder mooi.

Mooie tradities, fijn dat de Denen ze in ere houden. De “hofjurk” is zeker ook een omderdeel van de traditie. Wat mij opvalt is dat de oude en nieuwe jurk qua model en stijl niet veel van elkaar verschillen. Ik vind de bordeauxrode jurk net ietsje mooier dan de blauwe omdat alles in 1 kleur is gehouden, maar de kleur blauw staat Margrethe beter dan de rode. Bij zo’n dag horen natuurlijk ook de versierselen en dat zijn er nogal wat 😉 Prinses Mary ziet er prachtig uit in haar grijze rok en blouse en heeft rustig gehouden qua sieraden.
Wat ik bijzonder vind is dat de dames witte handschoenen dragen ipv grijs of rood. Waarom is dat eigenlijk?

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Eens, Tantie. Die Denen koesteren hun traditie én hebben klasse!
Witte handschoenen zijn onderdeel van de dresscode.

Ok, dank voor de toelichting.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ik vind de blauwe ook mooier staan. Als ze die toch al 25 jaar aan heeft, zou ik dat maar zo gelaten hebben. Met dat bont er op kun je nog zeggen, oke, maar nu is er er weer nieuw bont gebruikt. Onnodig.
Daarbij is het rood wat kerstig, wat m.i. niet zo staat als het net Kerst geweest is.
Mary mooi, maar kleur doet niet veel voor haar.

Ik vind het blauw mooier staan bij het haar en de huid van Margrethe. Mary’s japon vind ik wat saai.

Mary ziet er inderdaad schitterend uit! De combinatie met effen blouse vind ik mooier dan met het jasje in dezelfde stof. En Margrethe is weer helemaal zichzelf, vol met onderscheidingen en in een japon die heel erg bij haar past en waarin verder niemand gezien wil worden😇😇 en of die nu blauw is of rood, wat maakt het uit! Heerlijk toch!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Fantastische dame vind ik de Deense koningin! Ze weet er altijd wat van te maken!! Het (voorlopige) hoogtepunt vond ik toen ze in nachtjapon op het paleisbalkom verscheen toen haar medewerkers haar toezongen omdat ze 80 werd.

Mooi omschreven Tony, ik sluit me er helemaal bij aan

Wat mooi dat het Deense koningshuis deze tradities voortzet. Heftige verplichtingen, zo in de eerste week van het jaar. Ik heb enorme bewondering voor Koningin Magarethe. Als ik haar houding zie dan heeft ze een aanzienlijke rugcurve die haar veel pijn moet bezorgen en toch altijd die hartelijke lach. Een moedig vorstin; fijn dat Frederik en Mary er voor haar zijn. Chapeau, daar in Denemarken!

Voor mij(opnieuw)Mary t mooist, Koninklijk blauw staat beter dan t rood, maar liever met, wederom wat minder onderscheidingen, maakt t wel erg druk