Koning Willem-Alexander zit volgende week maandag alweer vijf jaar op de troon. Tijd voor nieuwe (staatsie)foto's van het koningspaar en de drie prinsessen! 

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Op de staatsiefoto's draagt de koningin een japon van Jan Taminiau. Momenteel is de creatie te bewonderen in het Centraal Museum. De expositie over de ontwerper is een echte aanrader, want van dichtbij is het handwerk pas echt goed te bewonderen. Wie kijkt naar Máxima’s jurk ziet naast de nodige borduurtechnieken en kraalsoorten ook rotsblokken, fazanten, kraanvogels en bloemen. Via een persbericht laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat het tafereel op de japon is geïnspireerd op de Japanse Zaal in Paleis Huis ten Bosch. In het boek ‘Het Brokaten Paradijs’ beschrijft Nicole Ex de zijden wandbespanningen tot in detail. “De acht panelen die het Japanse behangsel in Huis ten Bosch telt, worden bevolkt door een rijke schakering van tot in detail uitgewerkte planten en dieren. Al deze honderden textielfiguren, de appliqués, zijn opgeplakt en met steekjes vastgezet op een ecrukleurige zijden ondergrond, het fond. De pioenrozen en chrysanten, de pauwen en hanen komen van hun ondergrond los omdat ze met een katoenpluis zijn opgevuld of zijn opgebouw uit verschillende laagjes papier, die vaak dakpansgewijs over elkaar heen zijn gelegd. Op de gladde ondergrond ligt zo een glooiend heuvellandschap van beesten, planten en bloemen, die gemaakt zijn van prachtig fluweel, satijn en brokaat.”

Wie de acht panelen in de Japanse Zaal aandachtig in zich opneemt, ziet een mix van Oosterse tradities en Dutch Design. Tijdens restauratiewerkzaamheden in de jaren negentig komt men namelijk Hollandse speelkaarten tegen en papier met Japanse tekens. Ook de compositie van de acht panelen verraadt invloeden uit eigen land. Nicole Ex: “In de Oosterse traditie wordt de ruimte van het vlak gezocht, elementen worden erover uitgestrooid, de leegte gelaten. Van symmetrie is nooit sprake. De planten en dieren op de vier grote panelen zijn daarentegen in een U-vorm gerangschikt, waardoor de voorstelling een duidelijk rechts en links en een onder en boven heeft gekregen.”

Links: een close-up van het behang van de Japanse Zaal, rechts een close-up van Máxima's japon: 

Gezinsfoto: 

Alexia draagt op bovenstaande foto een Valentino-blouse van haar moeder. 


Foto's Máxima: PPE 

Amalia draagt een top van de H&M:

Arianes top komt eveneens van een confectieketen: Zara. 

Losse portretten:

Ariane draagt op onderstaande foto -net als Amalia- een jurk van LaDress. Wel een ander exemplaar dan Alexia op Koningsdag 2017, want de mouwlengte is anders. 


Foto Alexia: PPE

Amalia's jurk komt uit de couture collectie van LaDress en daarmee kan Frans Hoogendoorn ook zeggen dat hij Amalia heeft gekleed. 

Alexia draagt een fluwelen jurk van het Nederlandse labelVanilia, die via de website van de Bijenkorf te koop is voor 119 euro. 

Copyright: RVD Fotograaf: Erwin Olaf

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Snijders

Snijders

maandag 07 mei 2018 - 17:09

Ik vind de gezinsfoto prachtig. De individuele foto's van de prinsessen zijn mooi, maar ik vind met name Alexia ouder lijken dan ze is.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 27 apr 2018 - 15:07

Zo leuk dat Erwin Olaf deze fotoserie heeft gemaakt. Een kunstenaar met een eigen en eigentijds handschrift. Ik vind de foto’s van WA heel goed, krachtig, prachtige compositie, kleurstelling en belichting, zowel in Mozeszaal als in de marmeren zaal. En dat portret is subliem. Maxima’s foto’s vind ik wat minder geslaagd. De jurk valt weg / vloekt met de (onvermijdelijk oranje) bloemen en de tiara glinstert te koud (en oogt te hoog) bij de zachte kleuren en romantiek van de japon. De actie foto vind ik leuk qua idee en mooi qua compositie. Meisjes van (ongeveer) 13 fotograferen is een enorme uitdaging: geen kind en geen vrouw. Ik zou voor dit doel (het zijn immers geen foto’s voor bij hen thuis aan de muur) voor iets meer ‘kind’ en iets minder ‘sex in the palace’ hebben gekozen. Al snap ik hoe lastig dat is.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 27 apr 2018 - 12:02

Prachtige foto's!
Hoezo "jet-set achtig" of glamoureus? Dat kan toch ook niet anders met prachtige kleding, gemaakt in een prachtig paleis! Niets mis mee, zou ik zeggen.

Erg leuk dat de prinsesjes kledingstukken dragen van hun moeder. Dat spijkerjasje is nog helemaal hot en tijdloos. Dit geldt ook voor de witte Valentino blouse. Die is ook erg mooi en prinsesachtig.

De gezinsfoto is erg leuk, modern en relaxed.

De prinsesjes zien er erg mooi uit. Knappe dames. Vooral de solo foto van Alexia is erg leuk. Ze zou zo door kunnen gaan voor fotomodel.

afbeelding van Channa

Channa

vrijdag 27 apr 2018 - 11:28

De foto’s beogen uiteraard geen werkelijkheid te tonen. Erwin Olaf is een kunstenaar, dus die creëert een plaatje, een beeld. Met belichting heeft hij vast kleuren, ook van de haren, gemanipuleerd; allemaal om een bepaald beeld te creëren van de familie. Ook werkt hij sterk met contrasten - donker/licht - zoals Rembrandt. Kortom, een realitycheck is hier niet relevant.
Ik vind het schitterend en ook een mooie interpretatie: een familie bestaande uit zelfbewuste individuen.

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

vrijdag 27 apr 2018 - 09:48

Prachtige foto's! Heel gestileerd, modern en krachtig. Inderdaad heel glamoureus en misschien een beetje gelikt, maar.....wat een mooie meiden!

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 27 apr 2018 - 08:19

Bij het portret van het paar zelf stoort mij de blauwe tiara en de blauwe juwelen die Maxima draagt. Het is te overdadig en qua kleur past het ook niet. Wel prachtige kleur van de hele foto en afgezien van de juwelen vind ik het geheel erg mooi. De 'lopende foto' is verrassend: heel anders dan je zou verwachten en daarom zo geslaagd wat mij betreft. Wel vraag ik me af of er met Photoshop gewerkt is óf ze hebben wel 30 keer heen en weer gelopen. Want ik denk niet dat je ze anders in één keer zó mooi op de foto krijgt. De meisjes zien er spectaculair uit, door de gedekte kleuren die ze dragen komt de foto nóg mooier uit. Héél bijzonder dat we nu zo'n foto van de familie hebben.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 27 apr 2018 - 08:06

Na alle ( kritiek op de) casual gezins-fotosessies met soms rommelige, niet bij elkaar passende kleding zijn deze glamourfoto's door een Nederlandse topfotograaf wel even een verandering! De jurkjes van LaDress en Vanillia vind ik fantastisch staan bij de prinsessen. En dan hun kapsels! Wow, het lijkt wel een shampoo reclame! Wat zullen ze deze sessie zelf ook fantastisch hebben gevonden; het lijkt me geweldig om dit als tienermeisje mee te mogen maken. Het allermooist vind ik de ten voeten-uit staatsie portretten en het close-up portret van Willem-Alexander (dat laatste staat hier niet bij).

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 27 apr 2018 - 09:04

Jij zegt nou precies wat er veel aan kritiek is ;) Dat het net op een shampooreclame lijkt inplaats van een koninklijk gezin.
Ik zelf vind het een geweldige foto.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 27 apr 2018 - 01:04

Wat een leuke verrassing deze mooie set van fotos van ons koningsgezin!. Wat gaat dat hard met de prinsesjes/sen! De groepsfoto vind ik heel leuk. En wat nou glamour... in kleding van zara en H&M...geen Gucci of in blingbling gala... Nee hele gewone kleding en mooi gefohnde haren.
De foto van de drie is ook heel mooi.
Over Máxima's staatsieportret. Deze outfit vind ik t minste: de kleur is niet zo flatterend en de mouwtjes zitten wat strak. Tiara erg hoog. Valt wat minder op bij staatsieportret van hen beide.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 apr 2018 - 09:54

Wat dat betreft doen ze het natuurlijk ook nooit helemaal goed, althans, ze kunnen het nooit iedereen naar de zin maken ;).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 apr 2018 - 00:12

Persoonlijk denk ik ook dat Alexia een spoeling of id gebruikt. Haar haarkleur is inderdaad al een tijdje anders. Al klopt het dat je haarkleur kan veranderen. Maar of het zo veranderd, nee, dat geloof ik niet. Het zou dan eerder wat donkerder worden, maar blond wordt vast niet ineens wat meer rossig/roestbruin of hoe noem je deze kleur.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 26 apr 2018 - 22:32

Prachtige foto's en ze zijn glamoureus maar ik hou er wel van.
Bij het staatsieportret van Maxima vraag ik mij wel af of ik de kleur blauw (saffier is het toch) bij de jurk vind passen kan ik zo niet beoordelen.
Heb zin in morgen.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 26 apr 2018 - 21:59

Oja, Marc van der Linden besprak de nieuwe foto’s bij boulevard, die zei ook wat van Alexia haar haar, dat het nu de kleur aubergine had. (Maar daar stel ik me een andere kleur bij voor)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 26 apr 2018 - 20:57

Ik begrijp hier niets van..WA en MAxima doen er alles aan om de meisjes zo lang mogelijk kind te laten zijn, niet mee naar officiële gelegenheden etc. Maar dan nu dit soort foto’s die niet passen bij hun leeftijd .Ze worden als jonge volwassenen neergezet. Vooral Alexia vind in voor een meisje van 13 bijna een verkleedsessie. Nee niet Koninklijk en geen klasse naar mijn smaak

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 apr 2018 - 00:10

Ik denk dat Amalia en Alexia, die beide op voortgezet onderwijs zitten, niet bepaald meer neergezet willen worden als een prinsesje of een meisje dat zich verkleed. Dit past meer bij de huidige tijd, mijns inziens. Al vind ik de makeup ook te veel en mag het van mij ook iets eenvoudiger, lach maar gewoon, net zo leuk als zo kijken. Maar gezien hun leeftijd en de tijd waarin we leven begrijp ik het wel.

De staatsieportretten vind ik prachtig, en sowieso ben ik blij met dit onverwachtse kado aan de inwoners van het Koninkrijk. Geweldig, maar liefst 17 nieuwe foto's te downloaden!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 27 apr 2018 - 12:25

-

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 26 apr 2018 - 22:53

Juist heerlijk dat het gewoon meiden van deze tijd zijn!

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 26 apr 2018 - 21:27

Ik zie een meisje van bijna 13 zoals ik die thuis ook heb rondlopen. Die het erg leuk vindt om zich voor een foto mooi aan te kleden en haar haar in de krul te hebben. Die voor kerst zelf een afspraak bij de kapper maakt omdat het haar toch echt opgestoken moet zitten bij het kerstgala op school.
Dit zijn meisjes van 13 in de randstad.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 26 apr 2018 - 21:38

Absoluut herkenbaar! Mijn eigen dochter is ook erg veranderd in de brugklas, qua doen en laten maar ook qua uiterlijk. En het poseren is helemaal van nu. Zeker bij de instagram-generatie. Dat is als ouders, hoe graag je ze ook wil beschermen tegen de buitenwereld, niet tegen te houden als dat in het karakter van zo'n kind zit. Is helemaal niet tegenstrijdig wat mij betreft.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 26 apr 2018 - 21:23

Ik besef ook net dat ze nog maar 12 is, ze wordt in juni 13.
Dan misschien toch wel een tikkie veel make-up voor die leeftijd.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 26 apr 2018 - 20:14

Wat een geweldige foto's! Wat een mooie meisjes worden dit. Wel jammer van de vele make up al, maar kan goed geshopt zijn. Verder vind ik Amalia echt een van Oranje, ik zie er oma Beatrix en vader WA in terug. Alexia gaat haar moeder achterna! En Ariane lijkt echt op WA en Friso. Zo'n leuk gezin...
Ben zoooo benieuwd naar morgen....

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 26 apr 2018 - 20:12

Wat een lol zullen ze met 4 vrouwen hebben gehad. Wat doe jij aan. En jij?
Ik kan me ook voorstellen, dat de prinsessen een eigen inbreng hadden. Sex and the city, fotograaf.
Helemaal van deze tijd uitbeeldend. Goed voor de geschiedenis in de toekomst.
Ik vind ze er leuk uit zien allemaal, mooi gefotografeerd en leuke en mooie kleding.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 26 apr 2018 - 20:10

Prachtige foto's. We kunnen trots zijn op ons koninklijk gezin. De prinsessen zijn zo veranderd sinds vorig jaar op Koningsdag. Echte dametjes geworden. Volgens mij vonden ze het geen straf om te moeten poseren. Ik ben benieuwd hoe iedereen er morgen uitziet.

afbeelding van Dana

Dana

donderdag 26 apr 2018 - 20:59

Hoezo Amalia haar top van H&M? Die is niet te vinden op webshop van HM.
Wel prachtige foto's !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 apr 2018 - 00:04

Dat klopt Dana, want deze top komt uit de wintercollectie 2017. Dat staat er niet meer op. Maar is via Google nog wel te vinden of via H&M in een ander land ;).

afbeelding van Dana

Dana

vrijdag 27 apr 2018 - 08:53

Oh dat is duidelijk dan. Bedankt ☺

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 26 apr 2018 - 20:50

WAUW wat een geweldige foto’s!!!
Wat een prachtige koningsgezin hebben wij!
Leuk dat voor het statsieprortret voor de prachtige Taminiau jurk gekozen is. Blijf het een van de mooiste jurken ooit vinden. Maar de zwarte skinny broek bij Maxima kan ik ook erg waarderen.
En wat een beeldschone prinsessen hebben wij. Super leuk om te zien dat net als bij ons vroeg thuis, de kledingkast van mams gebruikt wordt. De blouse staat Alexia erg mooi en in het zwarte jurkje is ze echt een fotomodel.
Amalia wordt een prachtige vrouw en ook haar kleding staat erg mooi.
Benieuwd waar we morgen mee verrast gaan worden....

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 26 apr 2018 - 18:28

Tja, als je Erwin Olaf uitnodigt krijg je mooie plaatjes.
Veel te gekunsteld naar mijn smaak.
Als het portret van de ouders als statieportret dienst moet doen vind ik dat goed, maar dit zijn toch geen foto’s van jonge meisjes? Wat een opgepriktheid en veel te ouwelijk gekleed.
De foto van het hele gezin is wat het is: een foto van mensen die pret hebben met elkaar en levenslust: uitstralen: gewoon leuk.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 26 apr 2018 - 18:25

mooie foto's van een trotse vader en mooie dames. Een kadootje voor ons voor zijn verjaardag. Is toch ook leuk.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 26 apr 2018 - 18:00

De foto's zijn wat mij betreft OK. Wel vind ik de tiara die Máxima draagt veel te groot, te overheersend voor dit moment, en past qua kleur en vorm totaal niet bij de jurk. De jurk vraagt om een rustige eenvoudige tiara die de jurk mooier en het geheel meer compleet maakt.
Foto's van de prinsesjes zijn goed; Amalia staat er mooi op in haar paarse outfit. Positief punt: de haren van de meisjes zijn in ieder geval netjes gekamd en goed verzorgd.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 26 apr 2018 - 18:12

Gambetta, dan ben ik zó met je eens, dat de tiara veel te groot is in deze combinatie! De verhouding is helemaal zoek. Verder very glamourous allemaal, en we kunnen niet zeuren over mismatch in de kleding inderdaad. Ik vind de meisjes er wel veel ouder uitzien dan ze zijn, komt dat door make-up of belichting of pose? Geen idee.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 26 apr 2018 - 17:28

Mooie foto's maar inderdaad erg geshopt vooral de gezinsfoto. Het lijkt daar of het hoofd van Maxima ergens anders vandaan komt en op haar lichaam is gezet. Ik geloof niet dat de prinsessen hun haar hebben geverfd. Alexia heeft een prachtige bijzondere haarkleur en de uitdrukking op haar gezicht is precies zoals Maxima dat kan doen. Een bijzonder kind, en dat is ze! ;-)) Leuke vlotte simpele kleding ook. Het glamoureuze vind ik niet hinderlijk, er zijn ook nergens hinderlijke sieraden te zien. Ik vraag me af of deze portretten tegelijk zijn gemaakt met de vorige sessie close-ups van de dames? Iets lijkt mij hetzelfde.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 26 apr 2018 - 17:33

Alexia had tot vorig jaar lichtblond haar, nu rood/roodbruin, dat gebeurt echt niet vanzelf ;)

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 26 apr 2018 - 18:12

Ja ik zie het. Alleen toen met de foto van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix viel het me op dat het naar mijn idee veel donkerder en roder was dan normaal.
Maar als je Alexia en Ariane hier ziet als bruidsmeisje zie je ineens dat zelfs Ariane donkerder roodachtig haar heeft terwijl die wel altijd heel blond haar heeft, vraag me af of ze dan af en toe dan misschien een haarspoeling doen, geen verf dus.
Zou ik niet verbaasd over zijn met Maxima als moeder ;) Die zal dat dingen gewoon toestaan volgens mij.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4192186/Princess-Beatrice-attend...

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 26 apr 2018 - 18:16

Ja haar haarkleur wisselt inderdaad, het zou misschien kunnen dat ze er wel eens een spoelinkje in doet. Makkelijk te koop bij het kruidvat. ;-) Op die foto's uit de daily mail ziet Alexia er wel wat gezetter uit nog zeg.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 26 apr 2018 - 16:37

Mooie foto's, ik ben blij!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 26 apr 2018 - 16:15

Prachtig! De lopende gezinsfoto vind ik geweldig mooi. Alexia in de fluwelen jurk is een plaatje! Ik vind alleen die peeptoes van Maxima niet mooi.

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 26 apr 2018 - 16:13

Nu weet ik het, die foto waarop ze met z'n vijven staan doet me denken aan Sex and the City!

afbeelding van Els

Els

donderdag 26 apr 2018 - 18:03

Nu je het zegt, helemaal waar. Grinnik, grinnik.

afbeelding van Hanja

Hanja

donderdag 26 apr 2018 - 16:01

Ik denk dat de jurk van Alexia uit de wintercollectie van Vanilia komt!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 26 apr 2018 - 16:25

Ja, dank je wel!!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 26 apr 2018 - 15:22

Ach, wat een mooie fotos. En helemaal eens, dat ze glamoureus zijn. Dat mag toch? Helemaal up to date.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 26 apr 2018 - 15:18

Wauw, prachtig! wat een kracht gaat er uit van dit leuke koninklijke gezin! Heel mooi gedaan.
En natuurlijk zijn ze glamoureus. Als er ergens op de wereld mensen zijn die de naam glamoureus mogen dragen dan zijn het de vorstenhuizen met hun prachtige gewaden en mooie tiara's.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 26 apr 2018 - 15:15

Mensen, ik had iets verkeerd ingesteld en daardoor viel de koning gedeeltelijk weg bij de groepsfoto. De juiste versie staat hierboven.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 26 apr 2018 - 15:17

Dank je. Ik vond het al vreemd :)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 26 apr 2018 - 14:58

Ik vind Maxima er trouwens fantastisch uit zien in het zwart! Er zijn wel eens mensen hier die zeggen dat zwart geen goede kleur voor haar is? Heeft ze deze top en broek eerder gedragen?

De schoenen zijn volgens mij die satijnen peeptoes met platform zolen en een strikje. Zeker niet mijn favoriet paar, maar op deze foto valt het niet zo op! :)

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 27 apr 2018 - 20:34

Het effect van kleur kun je bij zulke bijgewerkte foto's niet goed beoordelen. Schaduwen zijn dan immers weggewerkt..

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 26 apr 2018 - 14:45

Ik vind het een mooi gezinnetje , leuk dat er foto's van gemaakt zijn.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?