Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Marcelo Rebelo de Sousa van de Portugese Republiek van 10 tot en met 12 oktober een staatsbezoek aan Portugal. Naast Lissabon bezoekt het Koninklijk Paar ook Alverca, Sintra en Cascais. Zij worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Portugal met deelnemers uit de sectoren luchthavenontwikkeling & vliegtuigbouw en milieutechnologie & duurzame energie.

De band tussen Nederland en Portugal kenmerkt zich door goede politieke, economische en culturele samenwerking en gedeelde waarden op het mondiale toneel. Portugal en Nederland delen een maritiem verleden en ontmoeten elkaar nu als partners voor vrede, veiligheid en welvaart in onder meer de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie. De economische relatie tussen Nederland en Portugal is goed, maar er is ruimte voor groei. Nederland en Portugal kunnen elkaar versterken in het verder realiseren van een kennisintensieve economie.

11 oktober
De tweede dag van het staatsbezoek start met een bezoek aan het Champalimaud Centre for the Unknown in Lissabon. Het instituut heeft laboratoria voor hoogwaardig biomedisch onderzoek en een geavanceerde kliniek voor de behandeling van kankerpatiënten. De Koning en Koningin nemen kennis van de behandelmethoden en samenwerkingsverbanden met Nederland. De minister van Buitenlandse Zaken en zijn Portugese collega, minister Augusto Santos Silva, houden bij de Universidade de Lisboa een voordracht over Europese samenwerking. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima sluiten aan en gaan in gesprek met studenten over de uitdagingen van de Europese Unie.

Tijdens de Trade Lunch ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de deelnemers van de parallelle economische missie en hun Portugese netwerk en zijn zij getuige van de ondertekening van enkele samenwerkingscontracten. In de middag opent het paar een tijdelijke expositie in het Museu Nacional de Arte Antiga. Het Rijksmuseum heeft voor deze gelegenheid Landschap met stenen brug van Rembrandt in bruikleen gegeven. Daarnaast zijn stukken uit de Koninklijke Verzamelingen te zien. Aansluitend ontvangt minister-president António Costa het Koninklijk Paar.

’s Avonds bieden de Koning en Koningin aan de president en Portugese genodigden een concert en receptie aan, als dankbetuiging voor de geboden gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. De Nederlands-Friese zangeres Nynke Laverman en fadozangeres Cristina Branco verzorgen deze contraprestatie in Teatro Nacional Dona Maria II. Na afloop van het concert neemt het Koninklijk Paar afscheid van de president.

Outfit: koningin Máxima draagt vanavond een nieuwe japon/kaftan met digitale lijnen uit de collectie Modern Camouflage van Jan Taminiau. 

Sandaletten van Gianvito Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor sandaletten site:modekoninginmaxima.nl

~Advertentie~


~einde advertentie~

Aan Máxima's diamanten rivière hangt volgens juwelenkenner Erik Schoonhoven het centrale deel van de devant de corsage uit de Mellerio robijnparure. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 05 nov 2019 - 23:10

Als slaapmutsje, voor een heerlijke nacht slapen voor iedereen; wederom een Jan Taminiau als aanvulling op mijn WOW-Maxima-lijst.
Portugal, avondjapon, kaftan. Verrassend ogenschijnlijk eenvoudig kleurenpalet, met de hand geverfde stof, meen ik me te herinneren van de geweldige Jan Taminiau-tentoonstelling/2018/Utrecht.
Wederom smashing en een mode-verrassing van onze koningin!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 12 okt 2017 - 16:44

Ik ben echt onder de indruk van deze japon. Lekker gedurfd, volijk en zwierig. De achterkant ziet er ook geweldig uit. De strepen lopen perfect door. Het haar zit prachtig. Ik vind het een plaatje. Voor mij mag ze meer JT' s dragen. Ik hou hiervan :-)
Btw, de japon doet me denken aan het postzak jasje.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 12 okt 2017 - 12:41

@Juliette: Dat was n uitspraak van Coco Chanel. De vrouw waarvan de look met meerdere parelsnoeren en parelarmbanden en pareloorbellen de statementlook was..... En dan had ze ook nog regelmatig n hoedje er bij op.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 12 okt 2017 - 10:43

Wat ziet ze er prachtig uit. Toch eens met carolina: ze lijkt soms op een moviestar. Maar al met al prachtig

afbeelding van Els

Els

donderdag 12 okt 2017 - 10:42

Een heel aparte cape-achtige jurk. Heerlijk je armen vrij en toch bedekt. En in onze nationale driekleur. Geweldige keuze Maxima en Jan, je kan er wat van!
P.S. Ik lees niet meer alle commentaren, zeker niet van de muggenzifters onder ons.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 12 okt 2017 - 09:58

Echt een gewaad dit. Prachtig gemaakt en inderdaad prachtig dat de banen precies doorlopen. Zoals zo vaak weet ik niet wat ik ervan vind dat Maxima dit aantrekt. Ik bedoel dat ik het uiteindelijk toch te jetsetterig vind, te weinig koninklijk eigenlijk, lichtelijk over the top.... Wat niet wegneemt dat het er schitterend uitziet.

afbeelding van car

car

donderdag 12 okt 2017 - 09:32

Hahah ik denk dat dat prijsverschil nog best meevalt. ...maxima heeft gewoon een vertrouwensband denk ik daar in België. ..en als de nood aan de man is kan ze daar altijd terecht...plus een hoedje gelijk van delvigne,. gewoon safe...op elkaar ingespeeld. .maar JT kan het duizendenmualen mooier....Hoop dat ze onderhand de switch gaat maken

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 12 okt 2017 - 09:03

Je moet echt de lengte en het figuur hebben van Máxima om dit goed tot z'n recht te laten komen. Prachtig! En hier zie je goed het vakmanschap van Taminiau, de banen lopen precies goed door. Daar kan Natan nog wat van leren;-)

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 12 okt 2017 - 09:18

Ik ga ervan uit dat er een enorm prijsverschil zit tussen T en Natan !
Anders begrijp ik helemaal niks van haar voorkeur voor de Belg ...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 12 okt 2017 - 09:55

Ik snap Maxima's voorkeur wel. Natan is toch ideaal voor een drukke koningin? Ze gaat een paar keer per jaar langs, is verzekerd van veilige kleding en matchende accessoires. Voor hoogtepunten kan ze dan op haar gemakje shoppen bij andere ontwerpers. En ja, de pasvorm kan vaak beter. Maar dat krijg je ook als je de kleding niet meermaals komt passen en steeds schommelt met je gewicht. En nu wil ik echt niet beweren dat Natan perfect is, maar ik snap wel dat royals een zwak hebben voor het merk.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 12 okt 2017 - 10:12

Josine, je kunt toch ook een paar keer per jaar bij een Nederlandse ontwerper langs? Omdat dat dichterbij is kun je nog een keertje extra langs om de pasvorm goed af stemmen. Waarom naar Belgie? Er zijn in Nederland toch ook wel ontwerpers die veilige kleding ontwerpen?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 12 okt 2017 - 10:31

Ik heb het idee dat Maxima ook wel vaker voor Taminiau kiest nu, niet alleen voor gala-verschijningen. Maar het is eerlijk gezegd ook niet altijd succesvol! Ik kan me een zwart glimmend, heel wijd, broekpak herinneren... De koninginnedag-outfit (in het jaar dat ze het bloemstuk - van gisteren? - in haar kapsel droeg). Maar ook zelfs de gala-jurken niet altijd! De oranje jurk die ze met haar (40e?) verjaardag droeg; de rood/zilveren gala-jurk die ze toen (opgepompt) bij een huwelijk in Luxemburg droeg, en de zeemeerminnen-jurk die ze in Zweden droeg.

Maar andere, wat meer simpele outfits van Taminiau (ook dag-outfits) weer wèl echt een succes. Zo schieten me te binnen: het postzak-jasje (natuurlijk!); het donkerblauwe jurkje met grote schouder-strik (staatsbezoek België); het groene broekpak dat ze onlangs droeg; de donkerblauwe jas die ze in New York droeg; het korte, donkerbruine jurkje (met glitters aan de onderkant); een zacht-roze pakje (met metalen drukkers aan de rand); een soort van tie-dye jurkje dat ze ooit in Parijs droeg.

Van mij mag ze vaker Taminiau dragen! Maar uiteindelijk gaat het er wel om of het mooi en gepast is.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 12 okt 2017 - 08:54

Dit kan wel een mooie galajurk zijn, maar ik vind de asymetrie maar niets. Het geeft een vervormd beeld van het lichaam.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 12 okt 2017 - 08:26

Wat een stralende koningin! Ik denk dat ze gisterenavond voor het eerst echt straalde, zo heb ik haar de laatste dagen nog niet gezien! Outfit?? Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden....de juwelen zijn schitterend. Ze kan het in ieder geval zeker wel hebben! Liever een opgestoken kapsel, maar het was wel verzorgd.

afbeelding van zara

zara

donderdag 12 okt 2017 - 08:18

Bij de eerste aanblik vond ik dit gewaad iets té spectaculair maar ik moet zeggen, het staat fantastisch! Er zit veel meer vorm en model in dan je op het eerste gezicht ziet en de kleurvlakken en de donkerblauwe band benadrukken de taille en de vormen van het lichaam. De ketting kan prima op deze jurk. De JT mannequin heeft een langwerpig gezicht en smalle schoudertjes, en daarom is bij haar een opgestoken kapsel met oorbellen en zonder ketting, beter. Máxima heeft een ronder gezicht en brede sleutelbeenderen, daarom kan zij lang haar en een flinke ketting heel goed hebben bij deze jurk, vind ik.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 12 okt 2017 - 08:14

Hoe meer ik er naar kijk, des te mooier ik de jurk vind. Complimenten JT!

Los haar? Geen probleem!

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 12 okt 2017 - 03:31

Mijn eerste reactie was, "ze draagt weer een gewaad".
Maar ik moet zeggen ze kan het hebben, het staat haar geweldig.

Opgestoken haar zou het geheel zeker ten goede zij gekomen. Nu heb je een wapperende cape en ook nog eens wapperende haren, maakt het wat onrustig en rommelig.
Ook de ketting vind ik een stoorzender, als ze die in de kluis had gelaten was het chiquer geweest.

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 11 okt 2017 - 23:53

Wouw, zelfs Willem Alexander is zo te zien op de foto onder de indruk van deze rood-wit-blauwe verschijning!! Prachtig

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 11 okt 2017 - 23:44

Kijk naar het model en dan naar Maxima. Less is more. Waar het model de jurk kracht geeft door het haar weg te steken, sobere oorbellen en geen ketting te dragen, maakt Maxima er een glitterfeest van. Opgestoken haar, donkere oorbellen en ze maakt een statement. Nu is het toch wel erg jetset.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 12 okt 2017 - 07:11

Ik vind het haar juist goed erbij, asymmetrisch net als de japon. Een opgestoken kapsel zou ik bij dit model te klassiek gevonden hebben.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 11 okt 2017 - 22:44

Een flamboyante jurk en hij staat haar goed alleen zoals al eerder is opgemerkt met opgestoken haar en een paar mooie oorbellen, en de ketting is hier ook overbodig.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 11 okt 2017 - 22:40

Wauw. Ik vind het echt te gek! Wat een allure en uitstraling en lef. Staat haar zelfs mooier dan het model die de jurk showt. Top!

afbeelding van Diamantje

Diamantje

woensdag 11 okt 2017 - 22:35

De japon is mooi, maar de "cape" had van mijn weggelaten mogen worden. Maar, iets anders, wat vinden jullie van die blote tenen onder avondkleding. Als je sandaletten draagt, kan er ook een heel dunne panty in zonder dikkere hiel en teen. Ik zie bij Maxima vaak blote benen en blote voeten. Eigenlijk vind ik dat bij royalty niet kunnen. Natuurlijk wel privé, maar niet als ze in functie zijn.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 11 okt 2017 - 22:35

Haha, eenvoud siert de mens! Dat vind ik eigenlijk grappig gezegd in dit verband want dit gewaad gaat voor mijn gevoel zover buiten mijn voorstellingsvermogen en gevoel voor esthetiek dat het eventuele teveel aan accessoires er voor mij niet eens meer toe doet. Er zit een esthetische kant aan deze outfit (mooi dat slanke hoogsluitende lijf, schitterende kleuren), maar het is voor mij toch vooral theater en daar gelden andere principes.Wat een lef om dit te dragen!!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 11 okt 2017 - 22:29

Dit is meer haar stijl. En NL promotie.
Gedurfd

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 11 okt 2017 - 21:44

Josine, Máxima en WA zijn 24 oktober op streekbezoek in Amersfoort. Weet je hoe laat ze aankomen? Bedankt. Eind november emigreer ik naar de V.S. en ik wil ze nog een keer in het echt zien!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 okt 2017 - 21:44

Kijk. Dit is onze Máxima ten voeten uit. Een geweldige, flamboyante japon. Veel mooier dan gisteren!

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 11 okt 2017 - 21:40

Dit is mooi zeg .Geweldig !
Jammer van de ketting en het loshangende haar ..
Bij het model lijkt de jurk wel wat meer aansluitend ,en opgestoken haren en oorbellen was genoeg geweest
Precies zo als Merel schrijft
.We weten dat er veel juwelen zijn koningin ,probeer te doseren -;)
Dit is tot nu toe de enige nieuwe en vernieuwende outfit van het bezoek helaas .

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 21:28

Fantastische jurk! Power-gala! Past beter bij haar dan de bosfee-jurk van gisteren, hoe mooi die jurk ook is. Met opgestoken haar (nek vrij bij de hoge halslijn), een paar hele lange oorhangers en zonder de halsketting zou ik het nog mooier vinden.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 21:34

Klopt, zo'n japon schreeuwt om een opgestoken kapsel.

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 11 okt 2017 - 21:11

Schoenen zijn mooi, maar de jurk? Doet me aan een postzak denken. En de ketting is inderdaad overbodig.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 11 okt 2017 - 21:42

Mijn eerste gedachte was: heeft ze nu een vlag omgeslagen?
Ik weet niet goed wat ik er van vind.
Verrassend, dat wel en het idee is leuk.
Het is even wennen, denk ik.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 11 okt 2017 - 21:07

Echt geweldig! Weer een heel andere, aparte jurk, opnieuw van Taminiau. Een link naar onze vlag. Heel leuk. Maxima is goed bezig! Haar kapsel staat er heel mooi bij.
Ik ben enthousiast over de kleding bij dit staatsbezoek!

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 11 okt 2017 - 21:01

Wauw!!! Wat een verrassing weer. Erg bijzonder. En ook de schoenen zijn prachtig.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 okt 2017 - 20:55

Wat is ze toch mooi!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 11 okt 2017 - 20:46

Ook ik denk 'Wauw'. Nog even wachten op betere foto's maar ik denk dat ik dit echt bij Maxima vind passen. Een flamboyante jurk met schwung. En ook ik ben zeer benieuwd naar wat ze om haar nek heeft. Ziet er mooi uit!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 11 okt 2017 - 21:35

Wat een verrassende jurk. Mooi model en wat leuk dat ze weer voor Taminiau kiest! Echt een jurk voor een staatsbezoek, maar of ik m nou heel mooi vind qua kleur....... Wel geweldige schoenen. Ik ben heel benieuwd wat voor prachtige halsketting Máxima uit de koninklijke kluis gehaald heeft. Ziet er erg mooi uit.

Hoe vaker ik de foto's van Robin Utrecht bekijk, hoe mooier ik de jurk vind...

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 11 okt 2017 - 20:45

De hanger en de oorbellen behoren tot de Ruby Mellerio Parure. Ze heeft ook een haarsieraad in het haar. Het is even wachten op betere beelden.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 okt 2017 - 20:31

jakkes, niets aan

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 11 okt 2017 - 20:47

Bedankt voor deze beelden, heeft meteen mijn mening veranderd. Eerst vond ik het erg mooi maar vanachter vind ik het iets van Sinterklaas hebben, het zou mooier geweest zijn als het gewoon een 'normale' jurk was geweest met wijde mouwen.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 20:57

Hahahahahaha Sinterklaas :D De volgende keer misschien een mijter erbij dan, lol :D

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 11 okt 2017 - 21:01

Carmen, ;--) Ik vind het idee wel erg mooi, de kleurvlakken enzo. Maar Maxima had ook de ketting weer thuis moeten laten, is echt niet mooi op zo'n jurk, moet gewoon simpel gehouden worden, de jurk doet de rest wel, niet? Zoals bij het model vind ik het erg mooi, daar had Maxima een voorbeeld aan moeten nemen.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 21:31

Ik begrijp je insteek Iris.
Zelf weet ik nog steeds niet echt wat ik ervan vinden moet. Ik kijk altijd weer opnieuw naar de foto's, maar ik kan er niet echt iets mee...

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 11 okt 2017 - 22:03

Haha hier nog een!!Weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden... Maaarr 1 ding ben ik wel over uit :-) Wat een lef om dit te dragen 8-) En gelijk daarom is het zo leuk om Max te volgen.. Onvoorstelbaar onvoorspelbaar :-)!!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 21:28

Eens!

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 11 okt 2017 - 20:29

Heel verrassend! Een jurk met swung. Even kijken hoe hij valt.

afbeelding van car

car

woensdag 11 okt 2017 - 20:25

Wauww Wauww dit vind ik.. denk ik.. erg mooi! Ik wacht betere foto's af....had misschien voor het beeld opgestoken haren mooier gevonden..maar we wachten af

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?