Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Marcelo Rebelo de Sousa van de Portugese Republiek van 10 tot en met 12 oktober een staatsbezoek aan Portugal. Naast Lissabon bezoekt het Koninklijk Paar ook Alverca, Sintra en Cascais. Zij worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Portugal met deelnemers uit de sectoren luchthavenontwikkeling & vliegtuigbouw en milieutechnologie & duurzame energie.

De band tussen Nederland en Portugal kenmerkt zich door goede politieke, economische en culturele samenwerking en gedeelde waarden op het mondiale toneel. Portugal en Nederland delen een maritiem verleden en ontmoeten elkaar nu als partners voor vrede, veiligheid en welvaart in onder meer de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie. De economische relatie tussen Nederland en Portugal is goed, maar er is ruimte voor groei. Nederland en Portugal kunnen elkaar versterken in het verder realiseren van een kennisintensieve economie.

11 oktober
De tweede dag van het staatsbezoek start met een bezoek aan het Champalimaud Centre for the Unknown in Lissabon. Het instituut heeft laboratoria voor hoogwaardig biomedisch onderzoek en een geavanceerde kliniek voor de behandeling van kankerpatiënten. De Koning en Koningin nemen kennis van de behandelmethoden en samenwerkingsverbanden met Nederland. De minister van Buitenlandse Zaken en zijn Portugese collega, minister Augusto Santos Silva, houden bij de Universidade de Lisboa een voordracht over Europese samenwerking. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima sluiten aan en gaan in gesprek met studenten over de uitdagingen van de Europese Unie.

Tijdens de Trade Lunch ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de deelnemers van de parallelle economische missie en hun Portugese netwerk en zijn zij getuige van de ondertekening van enkele samenwerkingscontracten. In de middag opent het paar een tijdelijke expositie in het Museu Nacional de Arte Antiga. Het Rijksmuseum heeft voor deze gelegenheid Landschap met stenen brug van Rembrandt in bruikleen gegeven. Daarnaast zijn stukken uit de Koninklijke Verzamelingen te zien. Aansluitend ontvangt minister-president António Costa het Koninklijk Paar.

’s Avonds bieden de Koning en Koningin aan de president en Portugese genodigden een concert en receptie aan, als dankbetuiging voor de geboden gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. De Nederlands-Friese zangeres Nynke Laverman en fadozangeres Cristina Branco verzorgen deze contraprestatie in Teatro Nacional Dona Maria II. Na afloop van het concert neemt het Koninklijk Paar afscheid van de president.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende japon van de Libanese ontwerper Elie Saab. Op internet wordt de japon van katoen en kant aangeprezen als de 'perfecte avondjurk'. 

Prinses Victoria van Zweden heeft de jurk van Elie Saab ook in haar kast hangen:

~Advertentie~


~einde advertentie~

Pumps van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 12 okt 2017 - 22:12

Persoonlijk vind ik dit Máxima haar leukste look van het jaar (tot nu toe)! Zo mooi met die bloem in haar haar en het geweldige opgestoken kapsel, de elegante sierraden en de mooie kleur jurk, die ook nog eens de lengte van nu heeft. Schoenen zijn ook beeldig. Enige wat ik op kan merken is dat ik net als Josine vind dat de voering een beetje kort is. Maar voor de rest: GENIETEN!

afbeelding van zara

zara

donderdag 12 okt 2017 - 08:32

Mooie jurk, en de haarversiering is een feest voor het oog. Een van Máxima's betere 'dames'-looks. Alleen, ik snap niet dat een ontwerper zo'n vreemde korte voering in een kanten jurk zet. Het lijkt op sommige foto's wel op een ouderwetse vooroorlogse grijzige moeke-onderbroek met een oma-hemdje erop, en dus in plaats van sexy staat het gewoon lelijk. Maak het dan tenminste in dezelfde oranje kleur als de jurk.

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 11 okt 2017 - 23:43

Mooi geheel en wat leuk om weer eens een bloem decoratie te dragen. Staat zo goed. Juwelen mooi met kleur van de sluiting afgestemd op kleur van de jurk. Zeer geslaagd.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 11 okt 2017 - 21:56

Eens met bovenstaande reactie ,de jurk bij Victoria fris ( super hip met het sjaaltje !), bij Maxima is het zo gezocht met het bloem/ kapsel
En idd hoe verzin je het om dezelfde jurk aan te doen op een staatsbezoek als Victoria ?
Ze oogt steeds gladder en strakker ,jammer maar wel begrijpelijk ....geen royal meer naturel

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 11 okt 2017 - 20:48

Lastig deze. Waarom vind ik de jurk bij Victoria fris en bij Maxima truttig. Maxima zit erg dik in de plamuur vandaag. Ze glimt teveel of heeft een te hoge spf in haar make-up wat bij flitslicht te veel weerkaatst. Maar ook bij de daglichtfoto's zie je de onnatuurlijke en niet frisse look door een te donkere, te warme of te dikke foundation/poeder. Het maakt haar ouder en ze oogt zo toch meer als een society lady van rond de 60 dan als de moderne vrouw die ze is. Het kapsel en de ketting versterken dat. De kleur van tas en schoenen zijn te warm voor het frisse roze van de jurk, maar het past wel bij de kleur van haar gezicht, dat dan weer wel.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 11 okt 2017 - 20:11

Ik heb eigenlijk een aantal opmerkingen over de outfit van vandaag maar ik ben moe en houd het bij het volgende. Ik zag beelden van deze dag op tv en het gebeurt niet vaak maar als je bewegende beelden ziet van Maxima en deze jurk dan komt hij minder voordelig over dan op de foto's wat mij betreft. Normaal is dit andersom volgens mij. De onderzijde van deze jurk is vrij wijd en vind ik nogal zwaar ogen maar tegelijkertijd als Maxima tegen het licht staat of loopt dan zie je haar benen heel goed door het doorzichtige onderstuk en dat vind ik echt heel lelijk en goedkoop staan. Hoewel ik weet dat het momenteel 'in de mode is', (Kate had gisteren ook zoiets aan en ook Mary afgelopen week in Japan) vind ik het niet mooi.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 11 okt 2017 - 19:42

Ik kan de vinger er niet op leggen maar Maxima lijkt dit hele bezoek geforceerd te lachen. Ook de foto's met onze Koning samen vind ik geforceerd. Niet zo spontaan als anders.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 okt 2017 - 19:46

Ik vind haar al een paar weken anders dan anders overkomen. Maar dat ligt misschien aan mij. Is ook niet vervelend bedoeld naar Máxima toe, hoor. Het lijkt alleen of ze wat minder goed in haar vel zit.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 11 okt 2017 - 19:34

De jurk is niet mijn favoriet, maar staat haar wel. Wat ik niet goed bij elkaar vind passen zijn de oorbellen, oranje?, de witte kralenketting, op zich prima, met roze ? bloem. De kleur van de jurk is zalm? En dan ook nog cognackleurige schoenen, handschoenen en clutch. Al die verschillende kleuren maakt het erg rommelig.
De corsage in het haar heel leuk, haar ook prachtig, behalve die "zware" lok.
Algeheel plaatje prima, maar kijk je kritisch dan zijn er wel wat puntjes .......

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 11 okt 2017 - 19:40

..

afbeelding van XX

XX

woensdag 11 okt 2017 - 18:35

Hoewel ik een beetje klaar ben met doorkijk kant, vind ik de jurk mooi. De bruine roos in plaats van een hoed vind ik qua kleur en qua "type" leuk gekozen (niet al te voor de handliggend en daarmee een meer persoonlijk stempel). En de gedraaide knot staat er leuk bij. Hoewel verder niet ergens terugkomend, kan ik ook prima leven met de neutraal bruine glad leren handschoenen en clutch. Op het eerste gezicht dus een mooi totaalplaatje.

Maar als ik in detail naar de verdere afstyling kijk gaat het mis: de andere kleur bruin en suède schoenen zijn het qua materiaal (te zwaar) en qua kleur niet voor mij, de best drukke oorbellen vind ik wat veel en dan nog die vreemde kralen ketting met dat roze bloemetje (hoe langer ik naar kijk hoe meer ik aan zo'n plastic prinssen juwelensetje moet denken)....toch jammer.

En fin, ik ben - als ik de andere reacties zo lees - niet de enige.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 18:17

Misschien is Maxima blij als jij voortaan elke dag bij haar komt om vantevoren haar uitgekozen kleding voor de volgende dag te analyseren zodat ze voortaan geen fouten meer maakt haha ;)

Zeggen hoe je iets vind of wat je leuker zou vinden Okee, maar overdrijven is ook een vak ;)
Geen vrouw ter wereld (zelfs geen kleedster of styliste) zal op de manier zoals jij dat doet de haar te dragen kleding zó onder de loep nemen voordat ze de deur uitgaat (niemand zou de deur meer uitkomen ;) )
Buiten dat, we hebben nog altijd te maken met de persoonlijke smaak van de draagster :)

afbeelding van XX

XX

woensdag 11 okt 2017 - 18:41

Ik zou de uitdaging zo aangaan en durf zelfs te beloven dat ze echt op tijd de deur uitgaat ;-)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 okt 2017 - 18:34

En toch ben ik het met XX eens Lina. Thuis loop ik het liefst make-up loos in jeans en shirt door het huis. Maar als ik een afspraak heb, of liever nog een feestje (en dat mag je zo’n staatsbezoek toch wel noemen) dan kies ik mijn kleding zorgvuldig uit. Ik snap dus bijvoorbeeld wel dat Máxima tig paar bruine schoenen heeft, omdat het ene paar nu net niet maar het andere wel bij een bepaalde outfit past.
De outfit van vandaag vind ik zoals gezegd niet bij elkaar passend. Ik vind bijvoorbeeld de haarbloemen - te zwaar bij de jurk, wel mooi bij bijvoorbeeld een japon van zwaardere stof - en de ketting met bloem en ook de oorbellen, echt niet passend bij de jurk die ik door de stof luchtig maar ook druk genoeg vind. Volg je me een beetje?

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 22:20

Ja ik volg je Jens :)
Maar, wat je opnoemt wat je niet vind kunnen dat is een persoonlijke smaak en mening, net zoals de mening van XX, het is geen pertinente waarheid.
Ik vind juist dat ze lekker rustig aandoet met haar kleding vandaag, een verademing ten opzichte van wanneer ze ook overdag beladen is met juwelen en meer gekleed is als een beroemdheid inplaats van een koningin.
Het enige wat ik niet mooi vind is die korte onderlaag onder de jurk, schijnt mode te zijn maar ik vind bet lelijk staan.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 okt 2017 - 22:39

Dan heb je me verkeerd begrepen Lina, excuses. Ik probeer slechts mijn mening te verwoorden, van mij hoeft niemand zich naar mijn smaak te kleden. Ook onze Koningin niet, ze zou wel gek zijn ;). Dus enkel mijn eigen observaties geef ik door in deze blog.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 11 okt 2017 - 17:37

Lekker origineel dit, een jurk dragen waar een andere royal ook al mee gezien is. Alsof de Nederlandse couturiers niet staan te trappelen om iets moois voor onze koningin te maken.
Maar dit terzijde, de jurk staat haar leuk, mooie schoenen erbij maar die gekke bloem in het haar en de ketting zijn weer too much. Ook nog oorbellen erbij die er voor geen meter bij staan. Helaas. Zo wordt het een rommeltje.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 okt 2017 - 17:00

Beetje too much zo bij elkaar wat mij betreft. De kleur van de jurk komt terug in de oorbellen en de bloem. Maar de oorbellen zijn best druk bij de kanten stof. Dan de bloementooi nog, in weer een andere kleur, de witte kralenketting die ik totaal niet bij de jurk vind passen en dan nog de bruine tas en handschoenen. Nee, de jurk op zich is best leuk maar met al die Laurentien-achtige opleukers vind ik het net niks.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 12 okt 2017 - 16:21

Oh dit is mooiiiii!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 17:22

Josine je schrijft bovenaan dat het een parelketting is, maar dat is het echt niet. Het zijn witte nepstenen of iets anders van halfedelstenen maar echt geen parels.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 17:06

Beeldschoon!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 15:52

Al met al een mooie look! De bloem is er best grappig bij, al doet het mij een beetje denken aan de enorme zilver/grijs kleurige fascinator die ze tijdens de doop van Alexia op haar hoofd droeg. Ik moest altijd denken aan een krop sla op je hoofd geplakt, lol. Maar toch vind ik deze bloem een stuk mooier en het geeft het geheel een leuke touch.
De ketting vind ik er juist super leuk bij staan! Misschien is het wat tuttig, maar Máxima kan dat prima hebben, aangezien ze niet echt een tuttig type is. Bovendien vind ik bepaalde stijlen die vaak als tuttig wordt betiteld soms juist hartstikke mooi.
De korte onderjurk is mijn ding ook niet.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 11 okt 2017 - 15:27

Ik wil het feestje niet bederven, want ja, het is goed gedaan. Daar ben ik het mee eens. Spannend ook, deze hele nieuwe look. Ik denk alleen dat de kleur niet haar kleur is waardoor er een witte ketting toegevoegd moest worden om het geheel op te frissen. Die maakt helaas wat ouwelijk zoals hierboven al gezegd. Het kapsel met de bloem is schitterend, maar vind ik niet zo bij haar passen en maakt ook wat meer een 'mevrouw' van haar. De jurk zit prachtig maar schijnt enorm door, daar zou ik me ongemakkelijk bij voelen met zoveel fotografen om mij heen.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 15:31

Ik vind die ketting absoluut niet ouwelijk staan, ik vind het juist lekker fris en jeugdig staan. Als je de video bekijkt ziet het er heel anders uit dat de foto hierboven.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 okt 2017 - 15:22

Ik heb de video bekeken maar dat is geen parelketting.
Ik vind dat ze er mooi uitziet vandaag, Leuke jurk en accessoires. Het is wel duidelijk te zien dat ze ook vandaag niet zichzelf is, het valt op dat ze moeite heeft om haar aandacht erbij te houden als mensen tegen haar praten.
Misschien een griepje onder de leden ofzoiets.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 11 okt 2017 - 16:29

Dat idee heb ik eigenlijk al sinds ze zijn aangekomen. Toen hield ze na uitstappen vliegtuig W-A heel stevig vast zag ik op foto’s in de krant. Vond haar kwetsbaar overkomen. Het is ook niet niks allemaal zo na het overlijden van haar vader. Misschien is ze daar wel gewoon moe van, zou ik heel begrijpelijk vinden. Bij het foto’s nemen voor het staatsbanket reageert ze ook op de vele flitsen van de fotografen. Ook begrijpelijk trouwens, al dat licht, maar denk dat ze normaal gesproken geen uitspraken zou doen.

afbeelding van zara

zara

woensdag 11 okt 2017 - 18:15

Ja, zo komt het ook op mij over. Dit zal echt een heel erg moeilijke periode zijn voor Máxima. Maar ze moet er toch maar weer staan, en vriendelijk lachen naar de camera. Na het overlijden van haar vader is ze ook zo doorgedenderd in haar werkschema met o.a. het bezoek aan de VN in New York, dat het niet vreemd zou zijn als ze daar de weerslag van heeft.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 11 okt 2017 - 16:28

Overigens ziet ze er prachtig uit!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 11 okt 2017 - 14:23

Nieuwe haardecoratie, althans niet die van Koninginnedag 2011. Zie mijn reactie ergens hierboven, ergens tussen in. Ik vermoed dat die roos van Taminiau was? Weet jij dat Josine? Deze zou wel eens van Fabienne Delvigne kunnen zijn.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 okt 2017 - 14:36

Ja, die was van Taminiau. Deze droeg ze toen ook in Londen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 11 okt 2017 - 14:36

Dank je wel!

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 11 okt 2017 - 15:37

De onderrok lijkt wel heel erg kort als ze zo in de zon wegloopt.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 14:02

Echt een heel mooi geheel vandaag! Prachtig plaatje, als ik het zo even oneerbiedig mag zeggen. De jurk (en de kleur) staat haar fantastisch. Erg mooi afgemaakt met de cognac accessoires en het verzorgde kapsel. De parel ketting had van mij ook niet gehoeven (maakt het geheel iets ouwelijk in plaats van fris), maar dat is maar een klein puntje.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 11 okt 2017 - 13:51

Wat een mooi plaatje! Leuk afgestyld met de bruine accessoires, de roos vind ik ook leuk.
Ik vind de ketting er niet tuttig bij staan, juist wel even een fris accent. Het sjaaltje in het haar toen Victoria deze jurk ook droeg was naar mijn idee tuttiger.

afbeelding van Krielie

Krielie

woensdag 11 okt 2017 - 13:46

Het ligt aan mij; ik zeg het er maar meteen bij: ik vind kanten jurken écht niet mooi. Wie het ook draagt. Het mag 10x mode zijn maar dat maakt voor mij geen verschil. Gehaakte beddensprei :-(

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 13:27

Zo'n leuke jurk, en die kleur maakt iedereen mooier. En zo mooi met de net-wat-donkerder-dan-beige (hoe noem je die kleur, licht-cognac?) accessoires. De bloem in het haar vind ik wel lekker maf, maar niet met aan de andere kant zo'n lok; ze krijgt er een raar breed hoofd van. De parels met een roze (!) bloemetje (?)... Ik doe net of ik die niet heb gezien want die maken er in een klap een tuttebellenfestijn van. Jammer. Dan nog liever een XXL kever (denk ik...).

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 11 okt 2017 - 13:13

Outfit mooi afgestyld met parels! Alleen over de roos ben ik niet zo fan van staat beetje op rare plek en is niet flatteus mag wel meer “koninginwaardiger”

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 11 okt 2017 - 12:49

Helemaal af, niets meer aan doen. Prachtige kleur van de jurk, bloem in het haar is enig, schoenen mooi en parelketting altijd mooi. Plaatje.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

woensdag 11 okt 2017 - 12:29

Ik had al zo'n vermoeden;-)

Verrassend zo met die bloem in het haar. Had ze een poosje geleden ook al niet uit de kast gehaald?

afbeelding van car

car

woensdag 11 okt 2017 - 12:02

Ik zelf vind de parelketting heel moekig! Dus das een minpunt in mijn beleving! Verder leuke outfit en die roos heeft wel wat :))

afbeelding van Krielie

Krielie

woensdag 11 okt 2017 - 14:48

Ik vraag me af of het wel een parelketting is. De parels zijn dan wel heel egaal wit.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 11 okt 2017 - 12:21

Haha grappig, vind het juist wat breken.

afbeelding van car

car

woensdag 11 okt 2017 - 13:39

Hahaha tja smaken verschillen..;) ik vind het echt geen toegevoegde waarde (lees lelijk haha)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 11 okt 2017 - 11:54

Voor deze gelegenheid vind ik deze jurk helemaal prima. Voor een bruiloft vind ik dit wat minder geschikt. Dus prima gekozen! Haardecoratie ook mooi! Is deze een keer gedragen tijdens een koninginnedag? Kapsel mooi! Ik ben tevreden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 11 okt 2017 - 11:35

Het staat haar prima! Hoewel ik niet van deze lengte houd en Maxima vlotter overkomt met kortere roklengte, is t (voor een keer) een goede keuze. Het aantal foto's is nog beperkt, dus ik kan niet zien of haar underwear dit keer beter ondersteunt dan de vorige keer.
Ik zou zelf niet zo gauw een jurk weer dragen als deze door een andere royal ook al is gedragen. Maar hij is waarschijnlijk wel duur geweest.
Kleur staat haar goed, haardecoratie ook. Dat is een bekende denk ik?

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 11 okt 2017 - 12:19

Ja ik denk dat het de bloem is van koninginnedag 2011.
Maar ik ben tevreden, prachtige jurk en collier vind ik er juist fris bij staan!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 11 okt 2017 - 14:20

Hij lijkt er wel op in ieder geval. Een van de eerste keren dat ze destijds (Koninginnedag 2011) voor Jan Taminiau koos! Het postzakjasje was denk ik nog eerder. Gaaf jurkje vond ik dat, van Koninginnedag. Nooit meer gezien daarna, toch?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?