Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Marcelo Rebelo de Sousa van de Portugese Republiek van 10 tot en met 12 oktober een staatsbezoek aan Portugal. Naast Lissabon bezoekt het Koninklijk Paar ook Alverca, Sintra en Cascais. Zij worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Portugal met deelnemers uit de sectoren luchthavenontwikkeling & vliegtuigbouw en milieutechnologie & duurzame energie.

De band tussen Nederland en Portugal kenmerkt zich door goede politieke, economische en culturele samenwerking en gedeelde waarden op het mondiale toneel. Portugal en Nederland delen een maritiem verleden en ontmoeten elkaar nu als partners voor vrede, veiligheid en welvaart in onder meer de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie. De economische relatie tussen Nederland en Portugal is goed, maar er is ruimte voor groei. Nederland en Portugal kunnen elkaar versterken in het verder realiseren van een kennisintensieve economie.

Dinsdag 10 oktober 
Het staatsbezoek vangt aan op dinsdagochtend 10 oktober bij het Mosteiro dos Jerónimos in Belém, Lissabon. President Rebelo de Sousa ontvangt het Koninklijk Paar met een welkomstceremonie. Vervolgens leggen de Koning en Koningin een krans bij de tombe van Portugals grootste dichter en nationale held, Luís de Camões. Aansluitend volgt een rondleiding door het klooster van Jerónimos en een onderhoud met de president in het Palácio de Belém. Daarna ontmoeten de Koning en Koningin de voorzitter van het parlement, Eduardo Ferro Rodrigues.

In de middag wordt het Koninklijk Paar ontvangen door de burgemeester van Lissabon, Fernando Medina, waarna zij per tram vertrekken naar de wijken Mouraria en Intendente. Mouraria en Intendente behoren tot de oudste volkswijken in Lissabon. Tijdens de economische crisis zijn er initiatieven gestart om het lokale leef- en ondernemersklimaat te verbeteren. Een aantal projecten is aangesloten bij het netwerk New Europe-Cities in Transition. Dit initiatief van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt onder andere gefinancierd door het EU-Europe for Citizens Programme. De Koning en Koningin gaan in gesprek met de initiatiefnemers van enkele projecten.

De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket, aangeboden door president Rebelo de Sousa in Palácio de Ajuda. De president en de Koning houden een toespraak.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende groene avondrobe van Jan Taminiau. 


Mäxima droeg de jurk eerder tijdens het huwelijk van haar vriendin Marianna Goulandris in Londen.

~Advertentie~


~einde advertentie~

Ontwerp van Taminiau:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 12 okt 2017 - 07:37

Prachtig! Hier word ik blij van. Maxima schittert; goed gedaan!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 12 okt 2017 - 07:36

Prachtig! Hier word ik blij van. Maxima schittert; goed gedaan!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 11 okt 2017 - 23:39

Hmm het is een mooie jurk en het zijn mooie juwelen, maar niet bij elkaar. De kleur is gevaarlijk voor haar, met het blonde haar en gebruinde huid kan het al gauw goedkoop ogen. En ook door de make-up, deze is te dik en te glimmend, versterkt ze dat effect. Dit had een 10 kunnen zijn, maár zo is het net aan voldoende. Ze kan beter, maar ze zit weer in de verlopen diva fase.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 11 okt 2017 - 17:33

Ik vind de jurk heel erg mooi, de juwelen schitterend erbij en de schoenen uitgesproken ordinair. Dat verzin je toch niet?

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 12 okt 2017 - 22:19

Waar zijn de schoenen te zien?

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 11 okt 2017 - 19:10

Wie is 'je'? Max, of jij, of wij, als observeersters ;)

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 11 okt 2017 - 15:35

Vind het moeilijk te zien wat voor kleur de jurk heeft.
De foto hierboven vind ik de kleur van de japon en de jurk niet echt matchen.
Ook de kleur op de eerste foto vind ik niet echt mooi maar op andere foto's neigt het zachter en dan vind ik het wel mooi.
De achterkant van de jurk is wel schitterend en idd op de foto's bij Robin staat ze niet altijd op haar voordeligst erop......

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 11 okt 2017 - 13:36

O, wat ben ik blij dat ik Maxima niet ben. Van hoofd tot voeten zoveel pittig commentaar . Hoewel ik meestal wel iets zie dat in mijn ogen niet klopt , vind ik nu de vele opmerkingen soms vergezocht. Goed haar kapsel had misschien iets anders gekund, maar ik vind er niets mis mee. Ik heb zo het idee dat ze het zelf zo graag draagt. De jurk vind ik prachtig niets mis mee alleen misschien de broche op haar buik iets teveel. Dan de hals ik zie dat er een zoompje aan de tule zit en dat het eigenlijk niet gemoeten. De schoenen tja echt Maxima misschien heeft ze gedacht ze lopen lekker en zitten toch onder mijn jurk.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 okt 2017 - 13:39

Ik wil ook niet ruilen!

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 11 okt 2017 - 13:06

Een tiara op je hoofd, een ketting om je nek, een ei aan de ketting, een orde-ketting, een orde lint, een kruis op je borst, een broche op je navel, een orde teken op je heup, franje op je dij. Vooruit maar.

Apart dat ze dacht in het midden te kunnen gaan staan bij het foto's nemen (zie video BB).

Het is een goede illustratie van wat 'erbij bungelen' betekent. ;)

Ik denk dat het lint onder de ketting wegzakt omdat het niet met een speldje vastgezet is.
Als er alleen een lint is zie je vaak dat er aan de voor- en/of achterkant een kleine broche wordt gebruikt om dat te voorkomen.
Dat kan hier niet, vanwege de ketting.

Verder met Doro eens: de hoeveelheid panty-stof is in verhouding teveel. Ik denk dat het meer een feestjurk is dan een statie-bezoek-jurk. Ik heb ook de idee dat de jurk (natuurlijk) ondoorzichtig gemaakt moest worden. Daardoor wordt het hele geval plomp. De jurk die het model draagt heeft dit niet.

En dan deze foto:
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/STAATSBANKET-IN-PORTU... - de president kijkt haar ook niet aan.

Wij zien/zeggen dat thuis al jaren, dat de camera haar heel regelmatig zo vastlegt.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 11 okt 2017 - 11:19

Wat een plaatje. Ik hou van de kleur bij haar. Elegantie ten top. Ze lijkt minder te stralen maar vermoeidheid kan meespelen

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 okt 2017 - 10:26

Zien we de lichte, goudkleurige oogschaduw aan de binnenkant voor het eerst, of hebben jullie dit al vaker gezien?

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 11 okt 2017 - 10:20

Wat een kritiek, ik noem het. spijkers op laag water zoeken.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 11 okt 2017 - 09:55

De knoeperd van een ketting vind ik niet bij de jurk passen. De jurk is fijntjes, héél fijntjes, daar past geen rotsblok bij. Sowieso véél te veel juwelen. De jurk op zich vind ik haar goed staan, hij is vrouwelijk. Bij haar kapsel is het haar steeds naar zijkanten gekamd, ik zou het zoveel mooier vinden als het in één stuk over haar hoofd gekamd zou zijn, eindigend in een mooie chignon.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 11 okt 2017 - 12:39

Of het super mooie kapsel van de inhuldiging, ' s avonds dan hè -;)

afbeelding van JoJo

JoJo

woensdag 11 okt 2017 - 09:54

Afgezien van het feit dat ik Máxima niet erg vind stralen wil ik even de aandacht vestigen op de sleep van de jurk..
Wat een ge-wel-dige jurk!
Hij is echt heel erg mooi! Knap vakwerk!

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 11 okt 2017 - 09:53

Het kapsel vind ik niet mooi ,misschien aan de achterkant ?
Zo die "vettige" lokken en op andere foto's zie je zelfs haarlak(?) zitten ,gewoon een beetje ... bleh
Een kapster die haar dag niet had ofzo ,dit kan in het gezicht veel beter .
De jurk is prachtig maar de kleur staat Maxima niet , en dit kapsel maakt het niet pittiger in haar gezicht .
De jurk had gewoon een wat meer donkerder tint groen moeten zijn en het ordelint ? Dat snapt ze niet na zoveel jaren koningin ? Wie weet mag het ook zo gedragen?
Jammer dat Josine weer gestopt is met plus min punten onder de foto's.
Het zou leuk zijn als er een styliste ( niet zo een van BB -;) eens wat schreef bij dit soort gelegenheden over de outfit / uitstraling van de koningin .

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 okt 2017 - 11:22

O ja, de plus- en minpunten! Ik ga ze vanaf vandaag weer toevoegen. Zit nog niet echt in mijn systeem ;)

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

woensdag 11 okt 2017 - 09:42

Helaas moet ik me aansluiten bij het negatieve commentaar..
Het kapsel is niet mooi, ( vind het tegenwoordig bij staatsbanketten niet meer zo mooi zitten. Het zit zo bol.) de oogschaduw is te zwart en de jurk vind ik niet flatteren.
Het is niet ordinair, maar gewoon niet mijn smaak:)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 11 okt 2017 - 09:39

Het valt mij op dat WA z'n haar wat korter heeft laten knippen. Ik vind deze iets kortere lok op zijn voorhoofd beter staan! Anders zakte die bijna tot zijn ogen. Nu toont het wat 'frisser'.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 11 okt 2017 - 10:46

Ik vind ook dat WA mooi geknipt is. Hij zou het niet langer moeten laten groeien. Tussendoor wat meer laten bijwerken.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 okt 2017 - 09:29

De jurk vind ik zo prachtig. Echt JT, deze fragiele stof met 3D effect, klassiek en toch modern door de bladeren die bewegen een steeds groter worden naar beneden toe. En deze kleur vind ik ook prachtig, en precies de kleur van de juwelen (mooi, maar ik vraag me altijd af of juist een andere kleur niet nog mooier is: blauwe saffieren, robijnen?) Maar dat groene ei, daar word ik hebberig van. Het "pantystuk" in de jurk hoor je natuurlijk eigenlijk niet te zien, dat neemt de magie een beetje weg (denk: kunstschaatsen). Maar alternatief is lijm, en dat lijkt me ook niets... Of haar huid is nu iets bruiner dan normaal? Het is alleen echt geen jurk om allerlei linten een ordekettingen aan te bevestigen vind ik, helaas. Die ordeketting vraagt om een zwaardere stof, en het lint om een andere halslijn en kleur jurk. In die zin eigenlijk niet geschikt voor dit staatsbanket. Zou het nou echt een verrassing zijn, welke orde ze krijgen? Lijkt me zo onhandig.

Ze lijkt inderdaad niet haar schaterlachende zelf, beetje verkrampte blik op veel foto's. Maar ach, zelfs Maxima kan niet altijd stralen, toch?

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 11 okt 2017 - 10:44

Op deze foto lijkt de kleur van de jurk wat blauwer. Ik blijf er nog altijd bij dat kleuren op een foto vaak kunnen afwijken van de werkelijkheid.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 09:12

Vreemd hoor. Ik vraag me af wat er nou mee aan de hand was...

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 11 okt 2017 - 08:42

WOW! Beeldig! De juwelen passen er perfect bij. En een japon van JT. Nou, dit alles moet iedereen hier tevreden stemmen. :-)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 11 okt 2017 - 09:05

Blijkbaar niet, Henny. Ik lees veel negatief commentaar. Jammer.
Nu pakt ze groots uit, met een japon van Jan T. Schitterende juwelen. En het is nog niet goed. Dat orde lint/onderscheidingen is altijd een crime.. Niet echt top maar voorruit , oogje dicht -;)
Ze ziet er beeldschoon uit.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 okt 2017 - 20:48

groots uitpakken betekent niet altijd dat het dan ook gelijk mooi is Magda

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 09:13

Voel me een beetje schuldig...

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 okt 2017 - 11:12

Haha, zover moest het nog komen, dat je je schuldig moet voelen omdat je niet enthousiast bent!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 11:16

Toch werkt dat soms zo wel een beetje... Ook al probeer ik mijn mening altijd wel te onderbouwen!

afbeelding van zara

zara

woensdag 11 okt 2017 - 08:28

Ik vind de jurk prachtig maar in de achtergrond met groene vlag en druk tapijt komt hij niet zo mooi tot z'n recht. Er werd zo intensief en langdurig geflitst dat Máxima voor de grap even haar hand voor de ogen hield, en de kleur van de jurk licht ook heel raar op. Op bewegende beelden op het journaal zie je pas hoe mooi de japon is, met al die prachtig gestileerde groene blaadjes. Ik vind 'm vooral in de categorie van 'gezellige banket japonnen' vallen, hij is niet sexy en 'verplettert' niet, maar is meer onopvallend mooi.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 08:00

Mooi, maar "it did not blow me away". Ik weet het, dan ben ik echt super kritisch, sorry. De kleur van de jurk vind ik gewoon niet mooi, het is geen warme kleur groen. Het komt zo hard over, een beetje ordinair (sorry, dat is de jurk uiteraard niet). Als het in de blauwe kleur van het model was geweest, dan had ik er waarschijnlijk een veel positiever indruk van gehad.

Ik begrijp dat de huidkleurige onderlaag nodig is (voor het borduurwerk?), maar ik vind hem hier echt zo zichtbaar, echt jammer. Zelfs aan de achterkant. (Dat was bij de Koningsvaart-jurk toch zeker veel minder). Het staat heel raar met de horizontale lijn die het décollecté doorbreekt, en dan de ketting. En dan nog het link en de orde-ketting die zo raar zitten.... De orde-ketting had toch op zijn minst symmetrisch gekund?

Kapsel en juwelen zijn prachtig, maar ik denk dat andere juwelen (bijvoorbeeld alleen diamanten) beter bij deze jurk hadden gestaan. Nu is het toch een beetje groene overdaad, en de twee kleuren groen passen niet echt bij elkaar.

Jan Taminiau wordt toch een beetje de Nederlandse Elie Saab, met al dat borduurwerk! Vakmanschap, hoor.

afbeelding van XX

XX

woensdag 11 okt 2017 - 18:01

Tja, die mindere associaties door de kleur van deze (verder overigens schitterende) jurk....Dat heb ik ook! De veel vollere kleur groen van de smaragden parure heeft absoluut mijn voorkeur. (En door het verschil in groentint vind ik de juwelen ook niet heel gelukkig gekozen, de smaragden versterken voor mij dat de kleur van de jurk het niet is)

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 okt 2017 - 20:47

zoals ik ook al veel eerder opmerkte inderdaad, een goedkope harde kleur groen en zeker in combinatie met het glanzende materiaal vind ik het er nogal goedkoop en markt achtig uitzien.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 11 okt 2017 - 09:39

De groene kleur beetje ordinair? Snap er niks van dat je dat vindt.. prachtige kleur juist.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 11 okt 2017 - 09:02

Ben het, helaas, met je eens. Heb zitten turen: waarom is het het niet?
En denk inderdaad de kleur van de jurk: het flatteert haar niet, met de te zware oog- make-up : randje ordi.
Ook is de onderrok te zwaar voor de dunne stof van het lijfje, die toch wat fragiels moet geven. Het tegenovergestelde wordt nu bereikt: moeke-achtig.
Het afzakkende lint is toch wel een moment van grote onachtzaamheid en disrespect: gelukkig is het later op de avond rechtgezet.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 okt 2017 - 07:42

Vandaag een nieuwe dag, benieuwd wat het weer gaat worden...ik hoop op de blauw tamineau met grote strik...maar dat zal vast niet zo zijn. Anders het oranje jurkje uit de Japan staatsbezoek serie die ze droeg bij aankomst.

Maar wat is ze verandert...ze is bijna onherkenbaar als je de foto's van Maxima nu vergelijkt met toen ze net verloofd waren. Ze kijkt steeds vaker een beetje zoals Beatrix dat doet, beetje geamuseerd maar ook nogal misprijzend. Ik aan me bij beide dames niet voorstellen dat hun gezichtsuitdrukking overeenkomt met wat ze echt vinden want ze zijn beide zo hartelijk en warm en betrokken

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 okt 2017 - 07:39

Op Royals van RObin staat een foto (nummer 37), die vind ik zo misplaatst; lijkt net alsof de koning en de gastheer lekker een onderonsje hebben en ze Maxima links laten liggen, ze lijkt daar wal aan te klungelen met haar jurk en kijkt ook wat misprijzend (dat doet ze overigens op bijna alle foto's die vrijgegeven zijn op die site bij dit staatsbanket).
Deze foto past zo in het Willy boek van lucky tv

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 11 okt 2017 - 08:12

Deze?
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/STAATSBANKET-IN-PORTU...

Volgens mij echt een moment-opname. Heb je het filmpje van Blauw Bloed gezien? Daar zie je dat het allemaal zo snel gaat. De vijftig foto's die je bij Robin Utrecht ziet, zijn misschien in 20 seconden gemaakt....

Ze kijkt - naar mijn mening - ook niet "misprijzend". Het is meer een "poseer" blik. Toch best intimiderend, zo veel fotografen en flitsen...

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 okt 2017 - 20:56

Royal Ellen: goed lezen wat ik schrijf!! I schrijf het lijkt, en het is misplaatst van Robin om deze te plaatsen, uit mijn context gehaald!!!!!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 okt 2017 - 20:56

Sjansen wat is kortzichtig? ik heb het niet over het ordelint maar ik vind wel dat de taak is van haar begeleiders om haar erop te attenderen dat het ordelint -wat toch echt heel belangrijk is- goed gedragen wordt!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 11 okt 2017 - 09:31

Nou idd.. Toch een leven apart hoor.. Je wordt gewoon gehersenspoeld met al die flitsen.. En misschien is de ordelint wel afgezakt tijdens het uit de auto stappen bijv.. En later weer goed gedaan!! Maar dat doet toch geen afbreuk aan de jurk.. Beetje kortzichtig!!

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 11 okt 2017 - 03:32

En daar is die dan......WoW......

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 11 okt 2017 - 01:02

Ik vind de jurk niet flatteus rond het heupgedeelte. Te matronig. Max ziet er ook slecht uit..

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 10 okt 2017 - 23:17

Zo, wat een geweldige kleur groene jurk.

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 10 okt 2017 - 23:06

Wat een prachtig en symbolisch geheel!!!!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 okt 2017 - 23:07

OK....be careful what you wish for Doro... ik hoopte op deze jurk en kreeg m....maar ik vind het niet heel mooi...
Het is prachtig van een afstand maar dichterbij vind ik het wat minder
Ik vind - begrijp dat het nodig is- het panty stuk bij het decolleté niet mooi, en zeker niet met de ketting die eroverheen hangt, gewoon teveel
De kleur vind ik gemeen hard en goedkoop aandoen
De schoenen zijn er afschuwelijk bij
De make-up vind ik ook niet mooi, ze glimt, de sproetjes zijn weg, ziet er allemaal te zwaar uit en in combinatie met deze aanwezige jurk was een rustigere make up wellicht mooier en sterker geweest

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 10 okt 2017 - 23:21

Heb jij foto van de schoenen?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?