Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2021. Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek wordt de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens krijgt de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht. 

De tweede dag gaat het Koninklijk Paar bij diverse bezoeken dieper in op de veelzijdigheid van de Duits-Nederlandse relatie op het gebied van politiek, economie, wetenschap en cultuur. Zo is er een ontmoeting met bondskanselier Merkel. Tevens ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de minister-presidenten van de verschillende Duitse deelstaten. De Koning houdt ten overstaan van hen een toespraak. De dag wordt afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, aangeboden door het Koninklijk Paar.

Mode
Outfit: Strapless japon met gelaagd rokgedeelte 
Materialen: kant en geplisseerde zijde 
Ontwerper: Valentino 
Eerder gedragen: ja, in Monaco (2011) 


Foto: PPE/pool

 

In Monaco met de jurk: 

Close-ups: 

Om haar hals draagt de koningin vanavond een collier in Belle Epoque stijl van diamant en aquamarijnen. Naar verluidt kocht koningin Emma het juweel bij de Haagse juwelier Burnier als verjaardagscadeau voor haar kleindochter Juliana. Die ontving bij diverse hoogtepunten in haar leven juwelen van aquamarijn en diamant, die dankzij de wisselende stijlen toch wonderwel bij elkaar blijken te passen. Zo kreeg ze voor haar 21ste verjaardag het bekende diadeem in art deco-stijl en van Bernhard kreeg ze als huwelijksgeschenk aan rechthoekige broche cadeau. (Bron: allthingsroyal.nl)

In het haar van koningin Máxima zien we een historische diamanten korenaar. 

We mogen dit juweel niet verwarren met de korenaren van het welbekende korenarendiadeem, want de haarspeld van vanavond was ooit een onderdeel van een broche.


Foto: Dutchroyaljewels

Het juweel kent waarschijnlijk een oude, van oorsprong Russische, geschiedenis. Via Koningin Catherina (Paulowna) von Württemberg, de zus van Anna Paulowna, kwamen de korenaren in het bezit van haar dochter koningin Sophie (de eerste echtgenote van Koning Willem III). Na haar dood ging het juweel naar haar zoon, prins Alexander. Het vroegtijdige overlijden van de Prins, zorgde ervoor dat de korenaren geërfd werden door zijn halfzus Prinses Wilhelmina. De broche is inmiddels gedemonteerd en de korenaren worden tegenwoordig gedragen als haar- en hoedversierselen door Koningin Máxima. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 10 jul 2021 - 22:09

Op verschillende foto's zie ik hier een echt juichende Máxima ! Ja, daartoe heb je wel aanleiding, als je bloedmooi, koningin (!!) en steenrijk bent, in weelde baadt, je alles qua elegante kleding en overige luxe kan permitteren, heel geliefd bent en overal ter wereld met de allergrootste egards wordt bejegend ! Had ze dat allemaal kunnen bevroeden toen ze, zeg maar, 18 jaar was ?
Schitterend vind ik het fotootje helemaal onderaan links, met die 'korenaren' in het haar : daar is ze adembenemend mooi en straalt ze echt - en of ik het haar gun !

afbeelding van zita

zita

woensdag 07 jul 2021 - 20:37

Hoe meer foto's ik vergelijk, hoe meer ik het idee krijg dat de jurk toch echt dieper van kleur is dan in Monaco. Zou hij (net als de kanarie) overgeverfd zijn?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 08 jul 2021 - 15:31

Nou zeg Zita,dat dacht ik net ook..
Net zo als die kanariegele japon op prinsjesdag ,josine wat denk jij ?

afbeelding van car

car

woensdag 07 jul 2021 - 20:50

Ik denk de flitslichten op het kant, ik dacht het ook, maar dit kun je niet verven zonder het kant ook te ‘raken’ :)

afbeelding van Maaike

Maaike

donderdag 08 jul 2021 - 22:30

De jurk is vast niet geverfd. Kijk maar eens naar het verschil in kleur tussen de foto’s buiten en de foto binnen in Duitsland. Daar lijkt de jurk weer veel lichter van kleur, zelfs een beetje lila-achtig. Het is echt de lichtintensiteit en lichtval die het kleurverschil veroorzaken.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 07 jul 2021 - 10:16

Het is mij allemaal een beetje te zoetelijk deze outfit, en de ruches aan de rok doen mij denken aan kanten tafelkleedjes. Maar Duitsers houden wel van romantische prinsessenjurken, dus wat dat betreft zit Maxima goed.

De ketting en oorbellen zijn werkelijk prachtig, maar zouden het verdienen om bij een wat stoerdere jurk te worden gedragen. De ketting is meer een statement dan de jurk...

Wel onderschrijf ik de mening van meerdere mensen hier, dat het goed is dat de koningin jurken herdraagt. Zij heeft een enorme collectie en veel jurken zijn tijdloos. Het is zonde om die maar 1x te dragen.

@Ella, ik vermoed met hard werken met een personal trainer, en niet snoepen. Ze slaagt er goed in, de koningin wordt mooi 'oud'.

afbeelding van Ella

Ella

woensdag 07 jul 2021 - 09:16

Wat een fantastische mode en juwelen deze dagen. Dit zal enorm gewaardeerd worden in Duitsland. Ik vind het ook fijn dat er geen nieuwe jurken verschijnen, maar prachtige jurken die het stuk voor stuk meer dan waard zijn om herdragen te worden gekozen zijn. De Taminiau is een van mijn all time favorites. Het is niet meer van deze tijd om steeds nieuwe dingen te dragen. Dus ik hoop dat deze trend vastgehouden wordt. Zou ze een tipje van de sluier kunnen oplichten hoe je zo slank en op gewicht blijft met een leven met staatsbanketten en grote feesten. Ik vind dat zo knap!

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 07 jul 2021 - 08:40

Een prachtige jurk, heel mooi dat de koningin geregeld in haar kast kijkt en daar nog schitterende jurken heeft hangen. Deze japonnen verdienen gewoon meerdere keren gedragen te worden. Ze staan koninklijk, en Máxima draagt ze met veel allure. De Duitse bevolking heeft kunnen zien wat de meerwaarde inhoudt dat een land-natie een koning en een koningin hebben. Wij Nederlanders mogen met recht trots-fier zijn op ons koningspaar

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 07 jul 2021 - 07:25

Prachtig, schitterende juwelen die er perfect bij passen. Haar mooi met een slag en met aan één kant die speld, top!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 jul 2021 - 22:55

De presidentsvrouw heeft de memo met kledingvoorschrift niet ontvangen geloof ik…

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 06 jul 2021 - 23:56

Ik denk dat een lange jurk met een gespalkt been en krukken 100% struikelgarantie geeft, dus ik begrijp wel dat ze een kortere jurk aan heeft getrokken.

afbeelding van Jrn

Jrn

dinsdag 06 jul 2021 - 22:47

Prachtig, maar ik heb behoefte aan nieuwe outfits.
Op z'n minst één nieuwe avondjurk bij een bezoek aan je belangrijkste handelspartner was toch wel passend geweest.

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 07 jul 2021 - 11:34

Máxima ziet er prachtig en stralend uit (in mijn favoriete avondjurk). Ik denk niet dat het Duitse staatshoofd er aanstoot aan neemt dat zij deze jurk al eerder gedragen heeft (in 2011 !). Ze zullen het sowieso niet weten. Het is toch fantastisch, dat zulke jurken herdragen worden !
Normaal gesproken hou ik niet zo van los haar bij een avondjurk, maar deze keer vind ik het geheel erg mooi.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 06 jul 2021 - 21:57

Josine of andere lezeressen/lezers een vraag.
Waarom draagt Maxima dat insigne op haar jurk. Ik zag het ook bij de dag kleding. Ik dacht die insignes alleen voor hofpersoneel zijn . Wie weet hoe het zit?????

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 06 jul 2021 - 23:08

Het is een Duitse onderscheiding, ontvangen bij een eerder staatsbezoek. Het is de gewoonte dat buitenlandse bezoekers (i.c. Máxima) die insignes (en/of ordelinten) meebrengen naar het land dat hun deze gaf, en dat ze die daar ook, als dank en eerbetoon, laten zien.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 07 jul 2021 - 19:28

Bedankt voor de uitleg.
Maar dan blijft er toch de vraag waarom zij in Nederland ook een dergelijk iets draagt. Ik heb het vaker gezien. Ik weet nu even niet bij welke gelegenheid, helaas.
Het zal in ieder geval niet deze zijn.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 07 jul 2021 - 20:42

Dan zijn het gewoon hoge (!) Nederlandse onderscheidingen, Magda !

afbeelding van car

car

dinsdag 06 jul 2021 - 21:54

Ja mooi! Heel apart maar ik voorspelde de look in mn hoofd zonder ook maar iets gezien te hebben :D :D beetje eng

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 06 jul 2021 - 21:51

Oh eindelijk draagt Maxima mijn favoriete avondjurk weer. Prachtig, alleen leek de japon in Monaco veel lichter van kleur. Een plaatje .

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 06 jul 2021 - 21:45

T Tasje ? Die van Chanel, t cadeautje bij t Franse staatsbezoek?

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 06 jul 2021 - 22:04

Wow, heel mooi! Perfecte combinatie de jurk met juwelen en het kapsel is geweldig! Volgens mij had ze er zelf ook zin in om weer eens goed uit te pakken en wat is ze daarin geslaagd!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 06 jul 2021 - 20:52

Wat fijn dat deze mooie avondjurk nog eens gedragen wordt. Het collier vind ik zo mooi!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 jul 2021 - 20:53

Prachtig!! Echt beeldschoon. Ik heb deze jurk nooit mooi gevonden maar zoals vanavond en met die omslag werkelijk stunning!! En de koning kijkt zo vol trots en liefde naar haar! En terecht. Een sprookjespaar die 2

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 07 jul 2021 - 23:55

...verbazend, dat de avondjapon nog zo perfekt past. Of een straplessjapon nog bij een 50 jarige past is een andere vraag, vooral door de enigszins 'zoete' kleur, die wat meisjesachtig aandoet, maar met de mooi gedrapeerde omslagdoek is het geheel sensationeel. Kortom : een zeer geslaagd staatsbezoek in coronatijden, wat Nederland - door het Koningspaar - weer veel good-will heeft bezorgd.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 07 jul 2021 - 09:04

Even een terzijde: koningin Juliana droeg op 51-jarige leeftijd ook nog strapless galajurken hoor! En haar kon je toch écht geen gewaagd type noemen! Kijk maar eens naar foto's van haar met een turkooize jurk, op 14-12-'60, in Brussel, als gast bij het Belgische koningspaar.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 06 jul 2021 - 22:52

Zeer juist, Margreet ! Te zien overigens op deze ANP-foto : https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/fotocollectie/detail?limitst....
De foto is zwart-wit, maar Juliana's majestueuze jurk was idd turkoois, net als die verrukkelijke van de jonge Beatrix (die van Irene, al even prachtig, is groen); bemerk ook hun zo elegante lange handschoenen. - Juliana droeg de jurk ook op het staatsdiner in Teheran, 1963, waarop de jonge Keizerin Farah Diba eveneens strapless verscheen : zie https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/fotocollectie/detail?limitst....

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 08 jul 2021 - 00:39

Nu blijk ik op dinsdag 6 al gereageerd te hebben op een reactie van woensdag 7 ! De wonderen (van het internet) zijn de wereld nog niet uit.... !?

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 06 jul 2021 - 20:38

Mooi!!! Heeft ze nu dezelfde sandalen aan als gisteren??

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 06 jul 2021 - 20:36

Wat een mooi plaatje! De combinatie met het haar en de juwelen…… Ik ben fan.

afbeelding van Senna

Senna

dinsdag 06 jul 2021 - 19:58

Wauw wat een mooi totaal plaatje èn knap dat ze na 10 jaar de jurk nog past.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 06 jul 2021 - 20:01

Prachtige kleur en geweldig maatwerk. Wel vind ik hem wat gedateerd en dat komt volgens mij door die rushes, dat maakt hem stijfjes een beetje tuttig. Ja ik ben gek op aquamarijnen dus prachtig, het opgestoken haar bij deze jurk op een vorig event vind ik chiquer staan dan de losse blonde lokken, en….te hoge plateauzolen eronder? Al met al plussen en minnen deze keer

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 06 jul 2021 - 19:52

Wauw!!! Eindelijk. Zo prachtig mooi.

afbeelding van Maxfan

Maxfan

dinsdag 06 jul 2021 - 19:46

Wat een prachtige elegante koningin!

afbeelding van zita

zita

dinsdag 06 jul 2021 - 19:41

Dit is mooi! Vergeleken met Máxima is de presidentsvrouw wel wat underdressed, maar dat heeft misschien te maken met haar gips. Het moet onhandig zijn om met een galajurk verstrikt te raken in de krukken.
Het haar is wat Barbie, maar dat kan op z'n tijd geen kwaad.
Wat heeft ze die omslagdoek mooi gedrapeerd!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 06 jul 2021 - 19:36

Na een prachtige Taminiau (gisteravond) nu een even schitterende Valentino, verrukkelijk strapless ! Bijzonder mooi collier ook, met hanger.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 06 jul 2021 - 19:16

Wow een jurk die tien jaar oud is en nog heel mooi en zeer geschikt voor vanavond!
De lange lokken staan er goed bij. Lichtblauw staat haar super (in concertzaal waar ik 2 jaar geleden zelf was!). Mooi met die dunne omslagdoek.
Well done Queen Máxima!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 06 jul 2021 - 19:16

Ik pas geen japonnen meer van 10 jaar geleden maar onze Koningin wel, topper!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 06 jul 2021 - 22:46

Inderdaad is dat heel knap! Ook wel erg leuk dat ze hem nu pas weer draagt, nu Albert en Charlene net 10 jaar getrouwd zijn.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 06 jul 2021 - 19:14

Wauw, deze japon wilde ik nog een keer terug zien en ja wel daar is ie! Zo wat geniet ik weer van al dat moois wat voorbij komt, zo gemist. Normaal vind ik strapless niet zo mooi bij Maxima maar bij deze japon... zou t koud zijn binnen ;-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 06 jul 2021 - 19:09

WauW we worden wel verwend dit staatsbezoek. Deze kleur blauw staat Máxima geweldig. En wat zijn die Art Deco sieraden mooi. Super leuk dat ik deze jurk weer uit de kast is gehaald.

afbeelding van Sandra

Sandra

dinsdag 06 jul 2021 - 19:00

Ja ze draagt de lichtblauwe jurk van Monaco!

afbeelding van Luna

Luna

dinsdag 06 jul 2021 - 18:03

De jurk in Luxemburg is mooi! En ik hoop op los haar, ziet er echt prachtig uit.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

dinsdag 06 jul 2021 - 17:38

Inderdaad, opgestoken haar is het allermooist. Los haar bij een avondjapon is net iets minder..
Ik kan niet wachten...hopelijk krijgen we een nieuw japon te zien...
Maxima gaat vast weer uitpakken.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 06 jul 2021 - 17:27

Het haar in ieder geval opgestoken zoals in Frankrijk. Aub geen losse lokken

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 06 jul 2021 - 17:11

De japon uit Italie!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 06 jul 2021 - 16:30

....duidelijk de 'Capejapon' uit Lissabon. Sensationeel.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 06 jul 2021 - 17:58

Eens!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?