Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2016 op uitnodiging van gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove een staatsbezoek aan Australië. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar bezoekt Perth, Canberra, Sydney en Brisbane. Aansluitend op het bezoek aan Australië wordt van 7 tot en met 9 november een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland gebracht. Minister Henk Kamp van Economische Zaken en minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leiden gelijktijdig een economische missie naar deze landen.

Het staatsbezoek aan Australië staat in het teken van het bevestigen en uitbouwen van de historische en brede bilaterale banden die Nederland heeft met Australië. De gemeenschappelijke geschiedenis gaat terug tot het begin van de 17e eeuw. In 1606 zette de Nederlandse VOC-vaarder Willem Janszoon als eerste Europeaan voet aan wal op Australische bodem. Tien jaar later ging Nederlander Dirk Hartog met zijn VOC-schip De Eendracht voor anker aan de westkust van Australië. Dit wordt in 2016 gevierd tijdens het Dirk Hartog jaar. Naast de VOC-geschiedenis is tijdens het staatsbezoek ook aandacht voor de Australische inwoners van Nederlandse afkomst. Tussen 1947 en 1971 zijn ongeveer 160.000 Nederlanders naar Australië geëmigreerd. In drie steden vindt een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap plaats. Tijdens het bezoek wordt ook stilgestaan bij de militaire en academische samenwerking tussen beide landen en bij de overstromingsproblematiek waar Australië, met name Brisbane, mee te kampen heeft gehad. De economische missie is gericht op innovatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Deze uitdagingen liggen vooral op het terrein van tuinbouw & uitgangsmaterialen, agro & food, smart cities & smart logistics, sport, gezondheidszorg en water. Ruim negentig bedrijven nemen deel aan de missie.

Perth, maandag 31 oktober en dinsdag 1 november 
Het staatsbezoek start bij het Government House waar het Koninklijk Paar met een Aboriginal Smoking Ceremony op traditionele wijze welkom wordt geheten in het land. Aansluitend volgt een ontmoeting met de gouverneur van Western Australia, Kerry Sanderson. Vervolgens vertrekken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar de haven van Fremantle waar zij langs de Welcome Walls wandelen. Hierin staan de namen gegraveerd van onder meer Nederlandse immigranten die destijds in Fremantle aankwamen. In het Western Australian Maritime Museum onthult het Koninklijk Paar een door het Rijksmuseum in bruikleen gegeven tinnen bord. Dit bord werd 400 jaar geleden door Dirk Hartog achtergelaten in Australië als bewijs van zijn aanwezigheid. In het museum bekijkt het Paar ook een maquette van het nieuwe gebouw, ontworpen door architect Rem Koolhaas. Vervolgens bezoeken zij de Shipwreck Galleries met onder meer de overblijfselen van VOC-schip De Batavia. De volgende morgen krijgt het Koninklijk Paar uitleg over toekomstige energiewinning en wordt in Curtin University ingegaan op het telescoopproject 'Square Kilometre Array' (SKA). In HIVE, 'the Curtin Hub for Immersive Visualisation and eResearch', krijgen de Koning en Koningin te zien hoe data omgezet worden in 3D-beelden die wetenschappelijk onderzoek kunnen ondersteunen. Het programma eindigt met een bezoek aan de Ascot Racecourse in Perth, waar de Koning en Koningin enkele paardenraces bijwonen en via televisieschermen de Melbourne cup volgen. De Melbourne Cup, de belangrijkste paardenrace van het land, wordt door vele Australiërs bekeken.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende japon van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen en slingbacks van Jimmy Choo. Het colllier komt uit de collectie van koningin Juliana. 

Máxima's keuze voor Dutch Design is heel fijn, maar niet opvallend. De koningin kiest steeds vaker op de eerste dag van een staatsbezoek voor mode van eigen bodem. Zo droeg ze tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk een robe manteau van Claes Iversen en tijdens de staatsbezoeken aan Japan en Zuid-Korea kleding van Mattijs van Bergen. 

Outfit van Mattijs van Bergen: 

Afbeeldingsresultaat voor mattijs site:modekoninginmaxima.nl

Máxima met de outfit tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Korea:

Accessoires: 

Máxima's collier komt uit de nalatenschap van koningin Juliana. 

Slingbacks van Jimmy Choo:

Afbeeldingsresultaat voor jimmy choo site:www.modekoninginmaxima.nl

Gouden clutch van Natan:

Afbeeldingsresultaat voor clutch natan site:www.modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

maandag 31 okt 2016 - 22:13

Mooi totaalplaatje! De bijzonder ketting valt meteen op; visueel werkt het als een v-hals, en het maakt de massieve jurk een stuk eleganter! Wat een leuke geste dat Máxima nu voor een sieraad van koningin Juliana kiest. Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van gouden schoenen, maar ik moet zeggen, dat flonkerende en glimmende past wel goed bij de wat zware linnen-katoen look van de jurk. Het haar zit werkelijk práchtig!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 31 okt 2016 - 21:26

Super leuke outfit!! Ik vind het prima dat ze deze nu herdraagt. En haar kapsel zit echt heel mooi.
Ben benieuwd naar de komende dagen. Dit is alvast een goed begin ;)

afbeelding van Arianne

Arianne

maandag 31 okt 2016 - 21:04

Ze ziet er zo onwijs mooi uit. Wat een mooie vrouw. Wat heeft ze een mooie jurk aan. Geweldig dat ze deze herdraagt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 31 okt 2016 - 21:20

En daar sluit ik me bij aan ;).

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 31 okt 2016 - 20:54

Prachtig zeg deze outfit, blijft mooi omdat de kleurencombinatie gewaagd maar toch rustig is.
Maar met velen vind ik de hanger van de ketting in het niet vallen op het gekleurde gedeelte. De ketting iets korter was mooier geweest.
Kapsel zit ook super en ik ben blij dat ze de omslagdoek thuis gelaten heeft, zoals bij het vorige staatsbezoek.
Ik hoop dat de blauwe strik- jurk deze week ook terugkomt. Die was zo mooi met bezoek van België!!

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 31 okt 2016 - 19:04

Bij Royals by Robin is op foto 357 de voering van de jurk te zien. Erg grappig die bloemetjesvoering.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 31 okt 2016 - 19:50

Bij het model toch ook?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 31 okt 2016 - 19:26

Ja dat zag ik ook! Ik dacht dat ik me vergiste ;-))

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 31 okt 2016 - 17:47

En toch is er weinig feestelijks aan een gebeurtenis als het Dirk Hartog Jaar. De VOC mentaliteit is er een van koloniale onderdrukking en uitbuiting. Niks om trots op te zijn. Iets om je voor te schamen.

Dit als aanvulling op de glamour en de pr-praatjes.

afbeelding van Maria

Maria

maandag 31 okt 2016 - 18:27

Ik ben blij dat je dit schrijft, want ik heb me afgevraagd waarom dit bezoek daar plaatsvindt op dit moment. Het 'voor het eerst aankomen van Westerlingen' heeft overal ter wereld verstrekkende gevolgen gehad, voor de lokale bevolking en voor de natuur en grondstoffen. Ik begrijp het dan ook niet, zeker niet omdat er in Nederland veel gesproken wordt over voormalige slavernij (en zwarte piet). In heel veel voormalige kolonien zijn de gevolgen nog steeds merkbaar en dan vooral bij de oorspronkelijke bevolking.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 31 okt 2016 - 17:41

Ik ben zo benieuwd naar de rest, vooral naar de kleding voor het staatsbanket in NZ. Ik hoop dat ze dan flink uitpakt.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 31 okt 2016 - 17:40

Als ik deze plaatjes zie, voel ik me blij met dit koningspaar.
Natuurlijk, er kan altijd wat op- en aangemerkt worden, maar ik vind ze er prachtig uitzien.
Dat de ketting van Prinses Juliana's sieradendoos komt, lijkt me een eerbetoon aan haar. Haar echtgenoot was niet zo voordelig in het nieuws de afgelopen week. Hulde voor Maxima, die haar niet laat vergeten.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 31 okt 2016 - 16:10

'Ze stralen wel enorm' schrijven velen en dan ook met een uitroepteken. Ik vind dat ook maar moet er ook een beetje om lachen...dat stralen; dat snap ik ook wel; heerlijk saampjes op reis! Leuke dingen doen, lekker eten, pracht hotel
Interessante mensen en verhalen, geen gedoe, prachtige kleren dragen, volledige alle aandacht en egards... Ik bedoel: what is not to like???
,een uitverkoren positie; heerlijk om van mee te genieten met de foto's!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 31 okt 2016 - 18:31

Een uitverkoren positie: elke dag met je gezin op elk gebied letterlijk en figuurlijk onder een vergrootglas. Het lachen (en stralen) zou mij snel vergaan.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 31 okt 2016 - 17:41

Geen gedoe.... je weet niet waar je over praat blijkbaar. Gedoe over haar outfit, haar gedoe over het regeringsvliegtuig, Juliana.. . En ga zo maar door!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 31 okt 2016 - 20:06

Nou nou... Jij weer tenminste wel waar je over praat! Bravo!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 31 okt 2016 - 15:49

Het koningspaar ziet er verzorgd uit. Het plaatje is keurig en dus qua modemissie voldoende. Het is goed dat Maxima Dutch Design draagt bij officiële koninklijke bezoeken in het buitenland. Dit jurkje had best op herhaling gemogen, maar niet weer bij een staatsbezoek. Dat is gewoon een gemiste kans om meer en ander Dutch Design aan de Internationale pers te tonen. Het jurkje staat verder prima, al vind ik die strook stof op haar hoofd niet echt mooi. De ketting is een mooi statement na een week vol geroddel en gedoe over wijlen Juliana, maar te lang voor dit jurkje gezien het patroon rond de taille. En waarom je handschoenen met korte mouwen combineert in een regio waar het lente is... Voldoende dus, maar er had meer ingezeten.

afbeelding van Iris

Iris

maandag 31 okt 2016 - 15:32

Ik vind de outfit mooi op de ketting en zucht...... de handschoenen na, heel jammer dat ze die aan heeft.

afbeelding van Jannie

Jannie

maandag 31 okt 2016 - 14:27

Een Nederlands ontwerp, een ketting van oma en mooi haar. Goede keuze!

afbeelding van Agnes

Agnes

maandag 31 okt 2016 - 14:23

Dat smaken verschillen is wel duidelijk, want ik vind het een super leuk totaalplaatje!! Wat stralen ze ook!! Ik vind het geheel helemaal niet too much. De gouden schoenen en clutch goed gekozen en dan die prachtige ketting, die perfect bij de jurk past qua kleur ook. De jurk is een plaatje!! En dan nog haar super mooie opstoken haar (leuker dan de vorige keer). Helemaal top, ik hoop dat we nog veel leuks en moois gaan zien de komende dagen!!

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 31 okt 2016 - 14:00

Prima outfit voor de gelegenheid en op het kapsel is ook weinig aan te merken. Goede start!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 31 okt 2016 - 13:20

De contraprestatie is woensdagavond in Sydney in het Opera House. RVD: 'Het programma in Sydney begint met een concert van de Gebroeders Jussen en het Sydney Symphony Orchestra in het Opera House. De Koning en Koningin bieden dit concert aan als dankbetuiging voor de geboden gastvrijheid tijdens het staatsbezoek aan de gouverneur-generaal en zijn echtgenote.'

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 31 okt 2016 - 13:38

Ik ben benieuwd! ;)

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 31 okt 2016 - 12:52

Wat ziet ons koningspaar er leuk uit! Geweldig dat Máxima deze jurk herdraagt! Ik vind hem echt prachtig. En een mooi opgestoken kapsel.... Mijn dag kan niet meer stuk:) En de ketting van Juliana vind ik echt een mooi gebaar. Hij staat er ook goed bij. De schoenen en clutch vind ik ook geweldig. Ik zou ze zelf wel willen hebben...
Staat er toevallig voor vanavond een staatsbanket op programma?
Ik ben benieuwd naar wat Máxima nog meer gaat dragen deze dagen. Ik hoop op nog meer Dutch design en kleding die ze nog maar 1 of een paar keer gedragen heeft. Het lijkt me echt leuk dat ze bij een staatsbezoek een keer allemaal kleding herdraagt:)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 31 okt 2016 - 13:16

In Australië vindt er helaas alleen maar een staatslunch plaats, geen staatsbanket. Volgende week in Nieuw-Zeeland is er wel een Staatsbanket. De staatslunch vindt woensdag in Canberra plaats, zie deze tekst uit het persbericht van de RVD: 'Bij het Government House heet gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove het Koninklijk Paar welkom en krijgen zij een staatslunch aangeboden. Het bezoek aan Canberra wordt afgesloten met een gesprek bij de Nationale Archieven met Australiërs van Nederlandse afkomst.'

Woensdag wordt ook het MH17 monument bezocht. Dat lijkt me wel een bijzonder moment tijdens dit Staatsbezoek, vanwege de verbintenis die Nederland en Australie hiermee helaas hebben.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 31 okt 2016 - 12:21

Dat is geen gezeur, maar een mening, over mode. Ze zal zelden iets dragen dat iedereen perfect vindt. Dat zegt niets over hoe goed ze het doet, maar enkel iets over smaken die verschillen. Ik word een beetje 'moe' van reacties die op elke opmerking over iets dat anders had gekund, hoe vriendelijk en respectvol die ook is verwoord met 'bah' en 'gezeur' reageren.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 31 okt 2016 - 15:10

Onder het motto "zoveel mensen, zoveel meningen" lijkt het inderdaad wel eens of Máxima het nooit goed kan doen, er is altijd wel iemand die een klein detail niet mooi vind of anders zou doen....

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 31 okt 2016 - 12:38

Merel@ Zo is het maar net!

afbeelding van Els

Els

maandag 31 okt 2016 - 11:27

Al dat commentaar, word er een beetje moe van. Maxima en WA zien er stralend uit als ONS koningspaar. Wees hier toch trots op ivp al dat gezeur over ketting te laag, te shiny schoenen en clutch., bah. Ze ziet er gewoon tip top uit in deze outfit!!!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 31 okt 2016 - 16:27

Els, waarom zou je moe moeten worden van meningen van een ander of die nou positief of minder positief zijn! Laat ieder zijn eigen mening en smaak erop na houden. Jij bent toch ook niet altijd positief over de kleding van Maxima. En dat mag toch ook. :-)

afbeelding van Els

Els

maandag 31 okt 2016 - 16:43

De laatste tijd houd ik het al bij de foto's bekijken en lees de commentaren al niet meer.
Ik wilde alleen benadrukken dat er altijd wel iets op te merken is en ok het graag wat positiever had gezien vandaag.
Het klopt dat ik het ook niet altijd mooi vind, maar over algemeen vind ik dat Maxima als Koningin gezien mag worden.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 31 okt 2016 - 17:40

Ik vind Maxima er bijna altijd mooi uitzien. De meningen zijn over het algemeen voor vandaag toch vrij positief.:-)

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 31 okt 2016 - 12:46

Els,
Je mag dat vinden, maar als je je ergert aan een andermans mening, waarom zou je dan deze site bezoeken en de meningen lezen?
Doe dat jezelf niet aan en geniet van de foto's, zou ik zeggen, zònder te denken:
" Oh, jammer van de gouden schoenen en dito clutch; en jammer de ketting te lang; leuke jurk, maar vreemd gevalletje op hoofd" bijvoorbeeld!

afbeelding van Edwin

Edwin

maandag 31 okt 2016 - 10:58

Koningin Juliana droeg in september 1946 (bij een bezoek aan een militair schip) de hanger van dit collier als broche.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 31 okt 2016 - 12:18

Dan was er ook weer commentaar op gekomen hihi - dat wordt hier altijd wel 'gevonden'!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

maandag 31 okt 2016 - 10:59

Kijk, dat was een mooie oplossing geweest in dit geval!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

maandag 31 okt 2016 - 10:35

Ik vind het prima allemaal. Juist omdat er geen armbanden of oorbellen zijn gaat alle aandacht uit naar de ketting van Juliana. Een statement, zo lijkt het wel. Qua kleur past die uitstekend bij de jurk. Lengte is wat minder, nu heeft het iets van een ambtsketen van een burgemeester. De jurk blijf ik erg mooi vinden en de andere accessoires vind ik er ook fraai bij.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 31 okt 2016 - 10:33

Prachtige outfit, van top tot teen ! ! Wat een mooie plooirok, wat een verrukkelijk verfijnde stiletto-slingbacks en wat een (van Natan natuurlijk, dames !) superchique gouden clutch ! Mooi kapsel ook ! Het belooft wat voor de komende dagen - ik kijk er verlekkerd naar uit !

afbeelding van Marja

Marja

maandag 31 okt 2016 - 10:28

Op zich een mooi jurkje, maar dat groen dat lijkt wel van plastic. Het is net of het op elke foto er opgeplakt zit.

Verder een heel mooie combinatie met haarfrutsel, en overage accesoires.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 31 okt 2016 - 10:22

Een mooi jurkje, ook al vind ik het persoonlijk iets te geplooid bij de aanzet van de rok. Ik vind het alleen jammer dat ze het voor een tweede keer bij een staatsbezoek draagt. Ze had waarschijnlijk niets anders van Dutch Design kunnen vinden....

De gouden Jimmy Choo staan er helemaal niet goed bij, naar mijn mening.

Kapsel en haarfrutsel vind ik wel mooi. Ketting van Juliana ook!

Geen oorbellen!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 31 okt 2016 - 10:21

Gave jurk! Het begint al heel goed.
De hartketting is prachtig, maar dit type ketting vind ik voor deze gelegenheid niet echt geschikt. Dit geldt trouwens ook voor de clutch en de schoenen; te veel goud voor deze gelegenheid. Eigenlijk heeft deze jurk geen halssierraad nodig en zeker niet in deze lengte. Dit laatste vooral niet, gezien de groene taille "versiering". Verder super mooi. Ga zo door, Maxima.

afbeelding van Kate

Kate

maandag 31 okt 2016 - 09:49

Heel mooi ,prima keuze !
Dit vind ik mooier dan in Zuid-Korea zonder die rij armbanden en met pittiger kapsel .
Ben het ook met Margriet eens vwb herdragen en de kosten .

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 31 okt 2016 - 09:37

Prachtige outfit en geweldig dat ze herdraagt. Er is al zoveel te doen om de kosten van het Koningshuis (nu ook de vliegkosten naar Australië) dat het verstandig is kleding regelmatig te herdragen Ze heeft tenslotte al zoveel moois.

afbeelding van Rietje

Rietje

maandag 31 okt 2016 - 09:25

Ik ben blij met deze keuze. Daar staat een mooie, goedgeklede, moderne koningin! Ook Willem-Alexander ziet er goed uit! Trots op ons Koningspaar!
Trouwens Josine, wat heb je een mooi en duidelijk inleidend stukje hierboven geschreven. Ik vind dat dat ook een compliment waard is!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?