Aan het begin van 2018 stond de teller van Máxima's officiële outfits op 850, maar daar is door de maanden heen echt wel verandering in gekomen. In het jaar 2018 verscheen de koningin namelijk 52 keer met een nieuwe outfit op de rode loper. Ik heb ze voor je op een rij gezet. 


Foto: Oranje Fonds/ Bart Homburg/ PPE/ Nieboer/Twitter

1. Trui: Missoni. Rok: Natan. 
2. Broekpak van Natan
3. Ontwerper lammycoat onbekend
4. Broekpak Max Mara.


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf/Hans Jacobs 

5. Ensemble van Max Mara 
6. Outfit van Sandro Paris 
7. Jurk van Dolce & Gabbana 
8. Complet van Natan


Foto: Sjoerd den Daas/PPE/Jacobs/Nieboer 

9. Cocktailjurk Claes Iversen 
10. Ontwerper onbekend 
11. Broek van Zara 
12. Deux-pièces van Claes Iversen


Foto: PPE/Nieboer/Printscreen

13. Avondjurk van Claes Iversen 
14. Fluwelen jasje en zijden culotte van Natan 
15. Ensemble van Natan
16. Mantel en culotte van Massimo Dutti 


Foto: Erwin Olaf/PPE/Nieboer 

17. Ontwerper onbekend 
18. Mantel en jurk van Natan
19. Cocktailjurk Claes Iversen 
20. Japon van Natan 


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf

21. Ensemble van Natan 
22. Japon Natan 
23. Japon Natan 
24. Japon Natan 


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf

25. Jumpsuit Natan 
26. Japon Natan 
27. Japon Natan 
28. Japon van Co


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf/UN Photo

29. Japon Natan 
30. Ensemble Natan 
31. Avondjurk van Luisa Beccaria 
32. Midi-rok van Jonathan Simkhai 


Foto: Printscreen/PPE/Nieboer/Vd Werf

33. Rood broekpak, ontwerper onbekend 
34. Japon van Natan 
35. Ensemble van Claes Iversen 
36. Japon van Saloni 


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf

37. Robe manteau Claes Iversen
38. Avondjurk Jan Taminiau 
39. Japon Oscar de la Renta 
40. Ensemble van Natan


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf

41. Ensemble van Natan 
42. Japon van Natan 
43. Ontwerper japon onbekend 
44. Avondjurk van Claes Iversen 


Foto: PPE/Nieboer/G20/Twitter 

45. Japon van Claes Iversen 

46. Japon van Michael Kors 
47. Japon van Oscar de la Renta 
48. Japon van Natan


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf

49. Deux-pièces van Natan 
50. Fluwelen midi-jurk van Zeus + Dione
51. Ensemble van Natan 
52. Indiase rok met neutrale top. Klik hier voor een foto.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 22 dec 2018 - 22:05

Nummer 7 springt er voor mij uit: alles klopt qua kleur, kleding en haardracht. Nummer 34 en 49 zijn goede tweede's.
Er zitten verder best meer mooie kledingstukken bij, maar die komen naar mijn idee niet tot hun recht door haar haardracht merk ik. Het losse haar geeft op veel plaatjes een onverzorgde indruk en dat komt de kleding niet ten goede. Haar haar is gewoon niet meer zoals pakweg 10-15 jaar geleden. Als ze meer zorg aan een goed kapsel zou besteden zouden verschillende outfits veel beter en ook mooier uitkomen.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 22 dec 2018 - 00:23

Ik mis (nou ja mis) de groene badjas met slippers, of was dat vorig jaar?

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 21 dec 2018 - 21:49

Ik vind 39 en 47 (los van de vraag of hij bij de gelegenheid paste) het leukste. Zie dat ze beide van Oscar de la Renta zijn. Het vreselijkste vind ik de outfits 14, 29 en 30, alle van Natan.

afbeelding van Claire

Claire

vrijdag 21 dec 2018 - 21:35

8,20,38,49 vind ik passen bij een koningin.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 21 dec 2018 - 21:24

Ik vind dat Máxima echt haar mode draai gevonden heeft in 2018. Er zitten zoveel leuke outfits tussen met mooie en verrassende vormen, stoffen en kleuren! Het angstvallige koninginnen uniform van eerdere jaren zit er steeds minder tussen. Natuurlijk zijn er ook wel wat missers, vooral op broekengebied, maar ik ben echt enthousiast over het mooie broekpak van nr. 2. Ook het veelvuldig gebruik van de kleur (goud)geel vind ik een goede vondst. Dit jaar weinig nieuwe kanten jurken, maar gelukkig des te meer romantische bloempatronen en ruches, franje, en mooie glansstoffen. En natuurlijk een paar prachtige elegante (boho-achtige) jurkjes met over de knie-lengte. Rood en roze-rood zijn altijd al een succesnummer geweest, en daar is dit jaar veelvuldig gebruik van gemaakt.Deze terugblik is echt de moeite waard!

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 21 dec 2018 - 17:53

Volgens mij draagt koningin Maxima hier wat anders dan op de groepsfoto. Het stukje van haar outfit doet me denken aan een heel mooie jumpsuit van Roland Mouret.

afbeelding van Christal

Christal

vrijdag 21 dec 2018 - 17:21

Heerlijk overzicht weer Josine. Dank daarvoor.
Wat kleedt Máxima zich toch kleurrijk en verfrissend. Ik ben steeds weer verrast. De ene outfit is misschien meer mijn smaak dan de andere, maar het is eigenlijk altijd goed. Mijn favorieten: 3, 10, 25, 32, 34, 38, 47, 50, 51.
En met iets langere pants 6 en 17 :).

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 21 dec 2018 - 17:15

De nieuwste foto van het koninklijk gezin.
Is mooi maar erg afstandelijk....

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 21 dec 2018 - 14:05

Wat kleed Maxima zich toch wisselvallig. Sommige outfits zijn echt prachtig en staan haar goed. En andere zou je zo weg gooien. Wat wel is vind ik ze straalt in alle outfits.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 21 dec 2018 - 12:26

Mooi overzicht! Verreweg het meeste is het helaas 'net niet'.
En ik zie een paar uitgesproken 'horror- outfits': 12, 21, 31 en 41.
Maar gelukkig ook mooie looks. Nummer 38 is voor mij de topper. Ik weet het Merel, de Stuart is een lomp ding maar de symboliek tijdens dit staatbezoek won het voor mij. En de prachtige jurk van Taminiau. En perfect afgestyled.
Ik vind 7, 17, 19 en 25 ook mooi. Nummer 19 vond ik zwierig en feestelijk, de andere 3 simple chic. Daar houd ik van. Onze Koningin heeft niet zoveel toeters en bellen nodig.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 21 dec 2018 - 09:43

Dankjewel Merel voor jou onverbloemde en heerlijke vertaling van de nieuwe collectie van dit jaar! Ik heb op mijn computer de foto’s gekeken en op mijn mobiel jou verslag van desbetreffende outfit gelezen én gelachen!! Heerlijk en zo wáár op de vrijdagmorgen. Niet muppen over wat het kost maar lekker los gaan op alles, daar is de blog voor bedoeld!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 21 dec 2018 - 09:35

Dank aan Josine voor het lijstje. Wat word ik toch blij van lijstjes. Net zoiets als een opgeruimde kast. En van de leukere kanten van december. En dan mag ik nog cijfers geven ook. Heerlijk.

Ik leg Maxima's aankopen eens langs de Cecile-Narinx-meetlat: koop alleen negens en tienen. ("Koop alleen negens en tienen
Dit is eigenlijk de beste en de meest budgetvriendelijke les die ik geleerd heb. Door schade en schande, dat moet gezegd, maar: een wijze les. Het houdt in dat je alle kledingstukken die je overweegt te kopen goed moet bekijken en inschalen: welk cijfer krijgt dit kledingstuk op de schaal van 1 tot 10? Wees eerlijk: met hoeveel zesjes en zeventjes ben je geneigd naar huis te gaan omdat je nou eenmaal zin hebt om iets te kopen? Omdat het heel betaalbaar is? Of een mooie kleur heeft (maar nèt niet goed zit)? De vraag zou moeten zijn: dóet dit iets voor je, word je er knapper van, vrolijker? Op z’n Marie Kondo’s: does it spark joy? Wil je het aaien, er steeds naar kijken? Kun je het met minstens drie andere stuks die je al hebt combineren? Is het liefde op het eerste gezicht?" Aldus Cecile, zie: https://www.volkskrant.nl/de-gids/de-coltrui-is-je-beste-vriend-en-ander... ). En ik voeg daar nog een Merel regel aan toe: heb je het al?

De negens en tienen:
- De rode DG jurk met subtiel rijgdraadje (7): perfecte rode (matte!) kleur, lengte, pasvorm. Zo'n jurk waar je er twee van moet kopen. In 3 kleuren.
- De totale ver-van-muurbloemerige Claes Iversen collectie voor de koninklijke hoogtijdagen (behalve de rode avondjurk, nr. 44, want die had ze natuurlijk al): rozerode Oilily jurk (9), theatrale beige capemantel (12), narcis (13), swooshy off-white balletjurk met pailletten en gewichtheffers-riem (19), de vrij hysterische bloemen&bandjes polderrok (35), poederroze sixties tuttigheid met een scherp randje (door de riem) op zijn best (37), en nog een variant op hysterische bandjes, nu met veertjes, en waarom ook niet (45; alleen had de rok van 35 natuurlijk niet met dezelfde petroltint moeten worden gecombineerd, want: saai. Dat kan beter volgend jaar. Staat er nog iets te onthullen in de Keukenhof op de agenda? Eerlijk gezegd; dit komt ook dichtbij de 'had je al' regel. Dat wel).
- de blauwe JT degradé avondjurk (en de volgende keer s.v.p. niet de aandacht afleiden met historische juwelen, Maxima, kom op zeg...)
- de gifgroengele Natanjurk met mossige applicatie. Deze jurk ga ik steeds meer waarderen, kreukt minder dan meestal, en die kleur is echt combinatiegoud. Idem voor de aubergine/merlot/bordeaux jurk en jas; 42 & 43.
- de beetje ik-volg-de-mode, beetje boho-lossigheid, beetje vrouw-meisje aantrekkelijkheid en vooral 'ik lijk in deze kleding echt heel overtuigend mezelf' (volgens mij dan, ik heb daar natuurlijk absoluut geen weet van) kleding: de macramérok (32), de blouse met print (broek wil een wissel; 30); de zwart-witte roezels sexyness (47), de printen en volanten jurk in heerlijke kleuren (36), zwarte jumpsuit (25) en, vooruit, de maxirok (10).
- corporate-Maxima (MK jurk van 46). Mooi. Vaker doen.
- de fuchsia jurk met zwarte bloem (39) en de paarsblauwe lammy (3): geen argumenten nodig: sparks joyjoyjoy. (Maxima, laat die lammy nog eens zien...)
-de mintgroene superhoed van 27, idem, zonnebril houden, maar verdient een andere jurk, die past, met een rechte zoom.

De in mijn ogen zonde-van-het-geld aankopen, zeker geen negens en tienen:
- alle glimmende, te makkelijk kreukende (Natan) outfits (met uitzondering van de gifkikker en de wijnrode jas)
- alles dat echt niet past: 2, 34, 49
- de ja-leuk-maar-dit-had-je-vast-en-zeker-al gevallen: rode pak (33), rode avondjurk (), rode Maxmara set (), witte blouse (52)
- alles dat ook maar enigszins lijkt op een nachthemd/negligé en/of iets dat een van de personages zou kùnnen dragen in Downton Abbey: 18, 23, 24, 26, 27, 50, en vooral 31.
- broeken: alle broeken waarin het lijkt alsof je pampers draagt (dat wil toch echt niemand boven de 3), skinny elastieken broeken die eindigen halverwege de kuit, wijde broeken met een brede omslag, bruine en beige broeken, zwarte tricot broeken met een rood-witte streep (ik geloof gewoon niet dat ik dit type).
- 8, 15, 16 & 41: blergh ruitjes "do not spark joy' (daarvoor moet je ze tenminste met gifkikkergeel combineren) en dit had je al, had je al, had je al.
- dit kan over 40 jaar nog: 4.
- stijve glimmende jasjes zonder coupe die, dus, vanaf de boezem schuin naar voren hangen waardoor je taille...huh, waar is je taille? (21)
- korte jasjes met hele grote kragen (6).
- de rest.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 21 dec 2018 - 21:05

Wat een hééérlijke drie-klapper! Eerst het prachtige overzicht van Josine met de 51 nieuwe outfits, dan dit geweldige jury rapport van Merel, en als kers op de taart ook nog een link naar Cécile Narinx's super-tips (kan ik goed gebruiken!).

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 21 dec 2018 - 12:13

Uh...we hadden toch al deze kleren al een keer gezien...?!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 21 dec 2018 - 19:46

Ja, dus? :)

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 21 dec 2018 - 20:53

Ik wilde het openlaten voor interpretatie, maar als je er om vraagt:
Dus:
Vind ik het opnieuw bijna ieder exemplaar bespreken een beetje veel van het goeie.
Probeer dan minstens tot een résumé met een conclusie te komen, een overall visie op de stijl en keuzes die gemaakt worden, i.p.v. een rijtje van wat je voorheen ook al vond.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 21 dec 2018 - 23:19

Stijl, ik vermoed dat het hier niet de bedoeling is om alle outfits nóg een keer te becommentariëren maar een overzicht te geven van wat er dit jaar nieuw bijgekomen is.
Dat klopt denk ik wel Josine?

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 22 dec 2018 - 09:51

Ja juist leuk nog eens alle inzichten te lezen!
Ik merk dat ik afgelopen jaar best wat dingen geweldig leuk of in elk geval een 8 of bijna 9 (selon Cecile Narinx) vond in eerste instantie, maar nu het zo terug zie de verrassing er af is en het een 6-je vind.
En dat is gelijk ook waarom ik het zo fijn vindt dat ze een heerlijk groot gat in haar hand heeft (zo groot dat ze bijna geen hand meer over heeft) zo hoeft veel kleding niet her dragen te worden en blijft her voor ons een heerlijk kijkplezier met steeds weee een verrassing
Blijf maar lekker kopen, I like! Er is al zoveel wat niet mag innde wereld, en wie houd je tegen?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 22 dec 2018 - 09:02

Ik vind het juist fantastisch als iemand uitgebreid de moeite neemt om alle outfits te becommentariëren. Dus ga gerust je gang :D

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 22 dec 2018 - 09:58

Ik heb me vermaakt tijdens het schrijven (ik kan altijd iets van een jurk vinden, altijd) en tenminste een paar mensen vrolijk gemaakt. Missie geslaagd.

Fijne feestdagen, lief zijn voor elkaar (en als je er om wat voor reden tegenop ziet, denk maar zo, je bent zeker niet de enige en in januari voelt gewoon iedereen zich weer miserabel).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 22 dec 2018 - 10:49

Merel, wat kun je toch heerlijk reageren ;).

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 21 dec 2018 - 22:29

Goed punt Stijl!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 21 dec 2018 - 21:51

Ik heb er juist van genoten en mijns inziens is deze website dé plek om eindeloos over de kleding van Máxima te praten. En als dat dan met veel humor gebeurt, heb ik er al helemaal geen moeite mee.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 21 dec 2018 - 10:04

Haha Merel, hoe heb jij dit mooi verwoord! Het vloeit zo je pen uit, nou ja pen.....,
Ik sluit me bij jouw bloemlezing aan

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 21 dec 2018 - 08:42

Eerlijk gezegd, vind ik er maar 7 echt mooi en bijzonder. Heel veel Natan en die jurken voor overdag lijken zoveel op elkaar dat ik het zonde van het geld vind.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 21 dec 2018 - 06:55

Ik ben het eens met bovenstaande kritische commentaren. Prinsessen en Koninginnen lijken wel modepoppen tegenwoordig. Maxima zou een mooi voorbeeld kunnen stellen door minder aan te schaffen en vaker te herdragen want zoals iemand al schreef. 1 nieuwe outfit per week van gemiddeld misschien wel 3500 euro is belachelijk!!! Zeker voor dit zuinige kikkerlandje. Als je dan hoort op het nieuws dat boeren het dit jaar zwaar hadden door hun opbrengsten en prijsdrukkerij dan vind ik het niet gepast om als vertegenwoordiger van een land alles zo breed te laten hangen en zichtbaar te maken. Ze ziet er altijd prachtig uit dat is een feit maar met mooie nieuwe kleren maar haar en make up door een expert zouden wij allemaal kunnen stralen en er op ons kerstbest uitzien

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 20 dec 2018 - 22:38

Ik ben het eigenlijk wel eens met Doro, overal mankeert wel iets aan maar dat maakt het ook wel weer spannend. Het meest geslaagde plaatje vind ik 7. Dat komt ook door de perfecte lengte m.i. Natan is standaard te kort en heel soms te lang naast overige problemen qua coupe. Omtrent 52 keer per jaar iets nieuws aan, daar hopen of rekenen we ook wel op toch? Ooit zat ik in een bestuursorgaan met maandelijkse vergaderingen en daar was onder de dames en heren toch ook wel de mores van iets nieuws aan. Gelukkig kwam ik daar wel mee weg met een paar goede basisstukken (rok en broek in verschillende basiskleuren) met steeds een ander soms goedkoop en soms wat duurder blouse of jasje (dat komt tenslotte alleen maar boven de vergadertafel uit). Maar Maxima is natuurlijk altijd vol in beeld lopend, pratend, etc. Ooit heeft Josine een lijstje van kledinguitgaven van de royals gepubliceerd en dan blijkt Maxima tot de middenmoot te behoren, terwijl ik bij Letitzia dacht met haar keurige Hugo Boss outfits dat zij de zuinigste zou zijn.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 20 dec 2018 - 22:51

Ik heb hierboven net een bericht geplaatst. Als je daar vanuit gaat kan je er praktisch zeker van zijn dat Kate het zuinigste is met haar uitgaven.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 20 dec 2018 - 21:31

Wat een mooi overzicht zo van alles door elkaar heen : geslaagde outfits, outfits leuk voor 1 keertje, minder geslaagde, informeel, queenlook, eveningdresses...
Toppers die ik graag terug zie (en dat zijn er verbazingwekkend toch weinig...): de camelkleurige jascape nr 12, zwarte jumpsuit nr 25, de drie van t Britse staatsbezoek nr 37/38/39, een queenoutfit nr 42, en een jurkje nr 46 die al snel kan en t jumpsuit van gisteren met andere ceintuur en met wat stijfsel om kreuken te voorkomen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 20 dec 2018 - 21:04

Heel weinig geslaagde outfits... leukste vind ik 46

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 20 dec 2018 - 20:54

Wat een eweldig overzicht en wat ontzettend veel mooie outfits die ik graag nog eens terug zie. Favorieten: 2, 9, 12, 19, 20, 23, 29, 32, 37, 38, 41, 43, 44, 45, 48 en 48. Deze outfits zie ik graag nog eens terug!

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 20 dec 2018 - 20:50

52 nieuwe outfits, dat is één nieuwe outfit per week. Gemiddelde prijs alles bij elkaar: japon of wat ze draagt, schoenen, hoed, tas, sieraden, toch al gauw tegen de 1000,00 euro per week denk ik alle outfits overziend (al is dat denk ik nog laag ingeschat). Het is iets waar ik gewoon niet bij kan dat je zoveel per week voor je kleding uit kunt geven. Dat het dan zo normaal is eigenlijk.
Doet het wat af aan haar positie als het minder zou zijn? Het is geen negatief commentaar, maar meer een verbazende vaststelling van mijn kant. Hoe is het mogelijk? En waar laat ze al die nooit meer in het openbaar gedragen kleding?
Gaat dat dan mee op VN missies en word het aan mensen die het minder goed hebben uitgedeeld? Ik kan me er over blijven verbazen.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 20 dec 2018 - 22:48

Gambetta, ik snap ook niet waarom het zó veel kleding moet zijn.
Ja een prinses/koningin of een ander publiek persoon heeft meer kleding nodig dan “jij en ik” maar dan is het nog belachelijk en een verschrikkelijke geldverspilling om kleding, schoenen, tassen etc. maar 1, 2 of 3 keer te dragen, dat is echt nergens voor nodig.

Ook snap ik niet, waar het Maxima betreft, dat ze niet eens wat meer kledingstukken combineert met andere (rokken met andere bloesjes of jasjes) die ze al heeft zodat je toch weer een andere look en uitstraling krijgt met kleding die ze al heeft, dat doet ze niet zoveel. Heel vaak komt een outfit weer op precies dezelfde manier tevoorschijn tot de schoenen aan toe.
Het meeste wat je ziet is dat ze de kant en klare combinaties draagt zoals ze verkocht worden, zoals van Natan.
Het geeft dan toch de indruk dat ze zelf niet genoeg fantasie heeft om zelf kledingstukken uit te zoeken die ze dan op anderen manieren combineert dan zoals het kant en klaar in de winkel hangt.

En dan de kosten, ook dat hoeft niet zóveel te zijn, dat ligt er toch aan of iemand gewoon een “big spender” is of niet.
Dat werd afgelopen zomer heel duidelijk met de tour van Harry en Meghan naar Australië. De daily mail laat altijd zien waar een kledingstuk vandaan komt en wat de prijs is.
Alle rokken en jurken, voor overdag, van Meghan waren in de prijsklasse tussen de 1000 en 2500 pond (dat is in euro’s nog hoger) haar avondkleding was ook heel overdreven, 10.000 pond voor een avondjurk was niks.
En waren die dure jurken voor overdag dan zo bijzonder? Nee hoor, de meeste jurken en rokken zijn gewoon saaie recht toe recht aan jurken en rokken.

Toen ben ik eens beter op de kleding van Kate gaan letten, háár jurken en rokken voor overdag vallen het meest in de prijsklasse van tussen de 150 en 350 pond, het meeste rond de 200/250 pond.
Bij haar avondjurken zitten natuurlijk wel wat duurdere dingen maar dat is logisch.
En ziet Kate er dan minder goed uit dan Meghan omdat ze goedkopere kleding draagt? Ik vind van niet, ik vind dat Kate over het algemeen veel leukere, vlottere en vrolijkere kleding draagt dan Meghan en er tegelijkertijd veel sjieker uitziet.

De clue van het verhaal, je hoéft echt niet zo overdreven veel geld uit te geven, zelfs niet als prinses of koningin.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 21 dec 2018 - 13:57

Hahaha Lina, Kate vlotte kleding? Meen je dat echt?

Het is duidelijk dat je geen fan van Meghan bent, maar Kate's kleding vlot noemen......Nee.... vind ik niet. Verre van dat zelfs.

Ik moet er wel om lachen. Dank daarvoor op deze sombere dag. :-)

En wat Maxima betreft: laat het geld lekker rollen zou ik zeggen. Doe ik ook als het kan!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 21 dec 2018 - 14:14

Babs, nou in ieder geval vaker dan van Meghan want die loopt voornamelijk in strakke kokerrokken tot op de kuit, ze lijk soms wel een strenge schooljuffrouw daarmee ;)
En aan de andere kant kan ze dus ineens uitschieten zoals nu met die zwart-witte jurk waar borsten en billen uitpuilen. Hoe ordinair...
Ook draagt ze voornamelijk zwart en wit, en veel sombere donkere kleuren.
Kate draagt altijd vrolijke kleuren en korte rokken die dan vaak ook nog vrolijk om haar benen heenzwieren.
Dus ja, ik vind Kate vlotter gekleed gaan dan Meghan.

Over Maxima, ze is wel de koningin van dit land en zou een voorbeeldfunctie moeten hebben, maar het voorbeeld ze wat lijkt uit te stralen is dat ze inderdaad lekker het geld laat rollen en niet beseft dat niet iedereen in dit land zo rijk is.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 21 dec 2018 - 14:14

Dank voor je reactie Lina. Mijn opmerking was niet bedoeld om Kate en Meghan te vergelijken. Het ging mij met name om jouw opmerking over Kate en vlotte kleding.

Die beide dames moet je niet vergelijken vind ik, net zoals je bijvoorbeeld Máxima niet moet vergelijken met Mathilda.

Fijne dagen!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 21 dec 2018 - 16:04

Dan zeg ik het toch nog een keer anders ;)
Ja voor een Britse prinses gaat ze best vlot gekleed. Zij was de eerste die mini droeg. (Alhoewel nu bedenk ik, prinses Anne droeg in de jaren 70 ook mini maar dat was toen mode)

Oja, en waarom ik haar met Kate vergeleek is omdat ik dacht, als je Kate haar kleding niet vlot vind (nee is ook niet áltijd zo) wat zal je dan wel niet van Meghan haar kleding vinden omdat die er meestal als een schooljuffrouw uit de 30tiger jaren bijloopt qua lengte van haar jurken en rokken.

Thanks, jij ook fijne dagen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 21 dec 2018 - 20:24

Daar ben ik het helemaal mee eens! Kate gaat meestal vlot gekleed, als het koud is gewoon in een lekker warme mantel bv. Kortere rokken (knielengte) staan haar wel beter dan kuitlengte vind ik, dan komen haar jurken wel wat ouwelijk over, zeker bij bloemetjesstof ;).
Je hoeft Kate en Meghan niet met elkaar te vergelijken idd, maar het valt mij ook steeds weer op wat een verschil in kleding tussen die twee. Onwillekeurig kijk je dan toch wat je zelf het meeste aanspreekt, en dat is bij mij ook echt de kleding van Kate, deels omdat het zo lekker Brits is!
Iedere keer als ik Meghan zie, denk ik: wat een andere kledingstijl! Idd vaak heel erg strakke rokken/jurken met een lengte die haar echt niet staat. Naar mijn idee moet zij kleding dragen tot op of net iets onder de knie, maar niet tot haar kuit!
Trouwens, ik zie ook al een verschil in zwangerschapskleding: Kate droeg vaak/altijd? ruimer vallende jurken en dat vind ik wel koninklijk, maar de jurk die Meghan dinsdag aanhad bij het bezoek aan het bejaardenhuis is wel echt heel strak.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 21 dec 2018 - 22:53

Waarom toch altijd vergelijken, want dat doe je ook....sorry.... Het zijn toch verschillende personen? Ik snap dat niet.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 21 dec 2018 - 23:16

Babs, ja dat wordt vaak gezegd, niet vergelijken, maar, het is in dit geval niet eens dat je de personen vergelijkt maar kleding vergelijkt. Duidelijk maakt wat voor kleding je leuk vind en welke niet.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 20 dec 2018 - 20:57

Volgens mij is 1000€ veel te laag ingeschat. En dit is dan -op twee na geloof ik- nog formele kleding. Privé-kleding staat hier niet bij. Ik begrijp nog steeds niet waarom het de laatste jaren gewoon gevonden wordt dat kroonprinsessen/koninginnen er als modepoppen bijlopen. Ze hebben geen Hollywoodfunctie wat mij betreft. Het mag best een heel stuk minder.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 20 dec 2018 - 17:35

Ik zie je bij omroep Max. Mijn man zegt, wat een vriendelijke ogen heeft ze. Leuk hoor.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 21 dec 2018 - 09:03

Wat leuk om te horen, dank je wel!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 20 dec 2018 - 17:17

Deze nummers vind ik mooi: 8, 12, 19, 20, 22, 23, 45, 49. En dan wel 49,na 38, wel het mooiste plaatje! De nummers, 15 en 40 kunnen mij het minst bekoren.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 20 dec 2018 - 16:10

No 38 en 44 vind ik de mooiste. 23en 19.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 20 dec 2018 - 16:09

Wat een prachtig overzicht Josine, dank je wel. Maxima was weer een beauty in 2018. Ik vind het over het algemeen prachtige looks en zeer afwisselend. Dat maakt het zo leuk om haar te volgen.

Naast alle prachtige plaatjes vind ik de volgende looks minder geslaagd

21
26
31
34
40
50
51

Maar ja, je kunt niet altijd op en top shinen. Het was een bewogen jaar voor onze Maxima. Ze zal het deze kerst niet makkelijk hebben. Veel kracht toegewenst. Voor iedereen overigens die deze site volgt en een dierbaar iemand missen moet.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 20 dec 2018 - 15:07

Een poll zou leuk zijn.
Ik ga voor nummer 19 gevolgd door 39.

afbeelding van JL

JL

donderdag 20 dec 2018 - 14:17

Ik vind 23 en 38 het mooist. En voor lekker casual de trui van nummer 1. Die zou ik zelf ook willen hebben en met regelmaat dragen. Ik zou nog veel meer uit haar kledingkast willen hebben maar daar zal ik niet vaak de gelegenheid voor hebben om te dragen. Ik zie me zo nog niet met sommige jurken op fiets kinderen naar school brengen;) alhoewel sommige kunnen wel.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 20 dec 2018 - 13:41

de nummers 38 40 en 51 vindt ik mooi m te zien

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?