Vandaag staan er twee officiële afspraken in de agenda van koningin Máxima. Rond het middaguur ontvangt ze, samen met koning Willem-Alexander, de president van Mexico op Paleis Noordeinde. Na een kledingwissel zal ze vervolgens 's avonds aanwezig zijn bij een diner met het Corps Diplomatique. Heel fijn, want dat betekent twee chique looks op een dag. In deze blog zullen ze allebei besproken worden. 

Officieel bezoek president Mexico
De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, brengt dinsdag 24 april een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Angélica Rivera de Peña. Het bezoek staat in het teken van het bestendigen en verbreden van de politieke betrekkingen en het vergroten van de economische samenwerking op de terreinen energie & offshore, maritiem, water, agro-food en infrastructuur. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen president Peña Nieto en zijn echtgenote met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde in Den Haag, gevolgd door een audiëntie. Aansluitend bieden de Koning en Koningin het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president houden daarbij een toespraak.

Outfit: Koning Willem-Alexander draagt een donkerblauw pak met een lichte krijtstreep of pinstripe. De das is ook weer 'des konings': een rode van Salvatore Ferragamo met een ludieke print van een leeuw die rugby speelt. Het zit hem bij de koning echt in de details, qua kleding althans. 

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens de ontvangst een gebloemde japon van Natan, die zij eerder droeg op 25 april in Berlijn tijdens een VN-bijeenkomst. 

Máxima in Berlijn:

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Diner Corps Diplomatique
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen dinsdagavond 24 april het Corps Diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het diner vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Dit jaar staat het diner in het teken van politiek en bestuur. Om die reden zijn ook vertegenwoordigers uit de publieke sector genodigd. Eerdere thema’s van het diner waren internationaal recht, cultuur en internationaal bedrijsleven. Naast het Koninklijk Paar zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij het diner.

Update 16:24 uur: Het modeteam is alvast binnen. Van links naar rechts: Máxima's kamenier, de valet van de koning en rechts de kamenier van prinses Beatrix. 

Rond de klok van zes uur arriveerde Máxima in dagkleding bij het paleis. Haar nieuwe pumps zijn van Salvatore Ferragamo.

Outfit Máxima:  tijdens het diner droeg de koningin een tweedelig avondtoilet van modehuis Natan. Geen nieuwe aanschaf, want Máxima droeg de outfit voor het eerst in 2001. Met haar kledingkeuze zet Máxima dus een traditie voort door oude avondjurken opnieuw te dragen tijdens het Corps Diplomatique. Eerder zagen we al jurken uit 2002 en 2006. Qua juwelen koos de koningin vanavond voor Juliana's aquamarijnen, net als in 2001. 

Klik hier voor een foto uit 2001

Met de outfit in 2007:

Máxima's kapsel is gedaan door de Haagse kapster Martina. Haar kapsels zijn te herkennen aan sierlijk in elkaar verweven lokken. 

Foto's: © PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 08 mei 2018 - 14:51

Leuk het herdragen van deze jurk tijdens het diner. Staat haar nog steeds prachtig. De witte jurk met felle bloemen, veel rood, vind ik een plaatje.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 25 apr 2018 - 20:54

De bloemenjurk vind ik maxima mooi staan, klopt helemaal met schoenen en tas en sjaal. Maar die jurk is niet mooi gemaakt. De vrije tijdskleding ziet er goed uit van maxima. Alleen die schoenen vind ik persoonlijk erg grof. Maar die avond jurk vind ik vreselijk grijze top past niet bij deze kleur roze.

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 25 apr 2018 - 20:28

Heel veel plezier vrijdag, Margreet !

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 25 apr 2018 - 20:20

Vanmiddag bezocht ik mijn kapper, Leon. Hij heeft er weer wat moois van gemaakt. Als Beatrix om wat voor reden dan ook niet zou kunnen komen, vrijdag, kan ik zo voor haar invallen! Ha! Leon houdt van traditioneel...
Het is hier, in Groningen, een ware heksenketel, in de binnenstad. Je kunt nu al bijna nergens meer gewoon langs. Logisch, de beveiliging staat voorop.
Ik ga kijken hoor, vrijdag, in de stad.
Leon niet, die heeft bij hem thuis mensen uitgenodigd, met Máxima-taart, champagne en tiara's! Love him!
Ik hoop op mooi weer, mooie momenten en een mooi koningsdaggevoel!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 25 apr 2018 - 21:10

O ja, de Maximaminnende kapper. Ik herinner me hem nu weer uit je eerdere reacties, @Margreet. Leuk!
Ik wens Groningen een mooie Koningsdag!

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 25 apr 2018 - 20:37

Veel plezier vrijdag en hopen op een oranje zonnetje!

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 25 apr 2018 - 17:09

Die avondjurk, grijs met paars, smaakt naar niets goeds. Alleen maar een nare nasmaak. Die kan in de versnipperaar!!

afbeelding van Michel87

Michel87

woensdag 25 apr 2018 - 16:38

Officieel bezoek president Mexico: Prachtig totaal plaatje.
Aankomst: Goede schoenen! en leuk jurkje.
Diner corps diplomatique: Goed dat ze kleding meerdere malen draagt, maar deze jurk voorlopig lekker in de kast laten hangen.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 25 apr 2018 - 16:17

Ik houd niet zo van dit soort schoenen, al zijn ze trendy. Maar ik ben van dezelfde leeftijd als prinses Margriet. Schoenen met een hakje, hak, vind ik erg leuk maar deze gaan mij te ver qua stijl.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 25 apr 2018 - 13:55

De een na laatste foto van RBR, nummer 0484 waarbij ze naar beneden kijkt, vind ik een prachtige foto. Wat een mooie vrouw zeg.
Jurkje overdag lekker vrolijk, de schoenen met het witte randje vind ik er niet mooi bij. De foto's waarbij de vlag lekker voor hun neus wappert, zijn hilarisch (ergens op twitter). De presidentsvrouw ziet er keurig uit, niets mis met de blouse wat mij betreft (zolang ze haar hemd aanhoudt).
De schoenen met de strik wil ik ook, niets ordinairs te bekennen wat mij betreft en netter dan de plastic fantastic exemplaren van Natan waarin je haar halve tenen ziet (ook weer wat mij betreft).
Geinig om naar het diner van het CD altijd een vintage keus te maken. De top vind ik vanwege de smalle schouderuitsnijding inderdaad iets gedateerd maar omdat ik het zo'n geinige gewoonte vind mag het van mij wel. Ik denk dat de juwelen wel goed bij de outfit staan maar door het flitslicht verschillend en niet matchend opkleuren. En wat zouden een paar foto's tijdens het diner genomen, of een filmpje waarbij iedereen naar de eetzaal schrijdt, zoals in Scandinavië geweldig zijn.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 25 apr 2018 - 13:42

Wat betref het avondtoilet: de jurk vind ik echt te gedateerd. Het kapsel vind ik alkeen mooi aan de achterkant, de voorkant zit rommelig en te plat vind ik. Zo zag mijn haar eruit als ik mijn helm op had gehad toen ik vroeger met mijn puchje scheurde. Verder is het geheel weer te topzwaar door de te vele sieraden. Dat was even mijn "bescheiden" mening. ;-)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 25 apr 2018 - 13:18

Ik vind de avond jurk van Margriet het mooist. Volgens mij heeft ze al eerder gedragen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 25 apr 2018 - 15:54

Ja dat laatste dacht ik ook!

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 25 apr 2018 - 13:04

Mooie jurk in frisse bloemen tinten. Echt een plaatje. De stropdas van de koning heeft een grappig motiefje en past mooi bij haar jurk. Het haar van Maxima is mooi gestyled. De pumps van Salavatore zou ik zo willen hebben. De streepjes hak vind ik erg apart.
De echtgenote van de president ziet er heel elegant uit en haar outfit is trendy.

Mooi. Mooi Mooi :-)

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 25 apr 2018 - 12:46

Wat een leuke jurk met die bloemen.. Maar die hadden we al gezien..Maar hoe is het mogelijk als je hem net aanhebt dat er al kreukels in zitten..
Die schoenen met die dikke hak vind ik pas ordinair..
Mooie kleuren, dat oud roze met grijs groen.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

woensdag 25 apr 2018 - 13:42

Maxima is juist heel erg on trend met die schoenen. De mode voor schoenen voorjaar/zomer is juist blokhakken en metallic....
Je kant het niet mooi of even wennen vinden maar het is niet ordinair!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 25 apr 2018 - 13:27

Waarom zijn deze schoenen ordinair??

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 25 apr 2018 - 13:38

Kijk maar, dan zie je het ook!

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 25 apr 2018 - 12:17

De avondjurk vind ik qua kleurencombinatie niet erg mooi. De aquamarijnen zijn erg mooi, jammer dat ze die tutti grutto armband ook bij draagt, dat vind ik teveel van het goede.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 25 apr 2018 - 12:38

Ook nog die armband inderdaad! Het past toch allemaal niet bij elkaar?

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 25 apr 2018 - 10:17

Mooi avondtenue! Zo zie ik haar graag.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 25 apr 2018 - 09:56

Ik ben dol op het witte jurkje met bloemenprint! Dit was een van mijn favorieten tijdens 2017! :) Ze ziet er stralend en fris uit. Heel goed verzorgd kapsel ook.
De tas vind ik iets aan de grote kant:
http://www.ppe-agency.com/preview.php?start=0&id=228585&zoektype=2&searc...
en heel jammer dat ze voor het officiële foto-moment die sjaal niet even opzij legt.

De avondjurk vind ik duidelijk minder helaas. Toch wel een "oudje", dat kun je wel zien. De top (ruwe zijde?) vind ik niet erg feestelijk. De rok wel. De top is ook erg weggesneden bij de schouders, daar hou ik ook minder van.

Juwelen zijn echt prachtig, ik ben dol op de aquamarijnen, maar ik zie echt niet in hoe deze in hemelsnaam goed bij een roze rok passen? Kapsel ook erg mooi.

Ook heel fijn om te zien dat ze er zelfs bij aankomst mooi verzorgd uitziet (al zou ik heel goed zonder die nieuwe schoenen met opvallende gouden hak kunnen...).

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 25 apr 2018 - 09:10

De pumps van Salvatore Ferragamo hebben niet mijn voorkeur. Door de grove hakken komen de pumps nogal lomp over en passen ze, wat de kleur betreft, totaal niet bij de jurk die ze draagt. De avondkleding waar Máxima voor gekozen heeft is prima voor deze gelegenheid. Het collier zou ik achterwege hebben gelaten daar de top nogal hoog sluit. Een broche op de top zou beter zijn geweest.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 25 apr 2018 - 09:42

Helemaal eens.
Dit zijn wel erg veel stenen zo vlak bij elkaar.

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

woensdag 25 apr 2018 - 08:52

Het eerste jurkje vind ik enig; lekker fris en fruitig. Misschien had ik er zelf nog een smal riempje om gedaan. De schoentjes zijn ook erg leuk, vind het tuttige juist tof. De combinatie met de rode Lott oorbellen bij het eerste draagmoment vind ik nóg leuker, al doet het boeket daar ook heel veel voor het totaalplaatje. De nieuwe pumps zie ik graag terug bij een andere outfit, ben benieuwd! Het avondtoilet vind ik niet super, een beetje gedateerd misschien. Toch goed dat er kleding herdragen wordt.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 25 apr 2018 - 08:52

Dat is een oudje. Ik had niet gedacht dat ze haar kleding zo lang bewaard. Maar wel goed vindt ik. De kleur van het bovenstuk vindt ik niet mooi en het past niet zo bij de kleur van de rok. De rok is wel prachtig.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 apr 2018 - 08:19

Komt de zoom eronderuit??? Tjongejonge :-((

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 25 apr 2018 - 09:29

Niet de zoom, maar de voeringrok.
Het is trouwens een oude foto, dus of het nu ook zo was, weten we (nog?) niet.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 25 apr 2018 - 09:33

Ik heb het idee dat dat zo hoort en als versiering is bedoelt

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 25 apr 2018 - 07:42

De Ferragamo schoenen winnen! Baby-blauwe en roze changeant: geen winners. Al helemaal niet samen (duh). Aquamarijnen weer wel top. En wat is ze lekker flirty in dat filmpje, zou ze een glaasje champagne hebben gehad? ;)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 25 apr 2018 - 07:00

Geen topper maar gezien de berichtgeving over de kosten van het koningshuis vandaag is het verstandig dat ze herdraagt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 25 apr 2018 - 09:21

Wat super leuk dat ze weer voor een oude galajurk heeft gekozen. Tijdeloze klassieke outfit. Geen topper wat mij betreft, maar de blauwe aquamarijnen zijn wel erg mooi. Leuk dat ze de tutti grutto armband weer eens draagt. En wat een geweldig kapsel weer!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 24 apr 2018 - 23:27

Dit jurkje heeft ze eerder gedragen in november 2015

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 24 apr 2018 - 23:15

Claes iversen ,ben ik bijna van overtuigd.
Mooi eenvoudig blauw jurkje

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 24 apr 2018 - 22:25

Op de foto’s van Robin Utrecht is te zien dat Máxima bij aankomst in Amsterdam een paar hoe kekke schoenen met bijzondere hak en een blauw / zwart? jurkje draagt. Hoop dat we die schoenen (van Salvatore Ferragamo https://www.ferragamo.com/shop/eu/en/women/shoes/flower-heel-pump-shoe-6...) snel terug gaan zien. Ik vind ze super!!!
En dan maar hopen dat we bij het vertrek na het diner nog een glimp van de galakleding krijgen...

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 24 apr 2018 - 23:19

O ja zeg, die schoenen zijn super!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 24 apr 2018 - 21:29

Een midden patroon van zomerbloeiers (ik heb het niet over onkruid hoor) op een stof van 140 m breed en je kunt met gemak een leuke jurk in een mooie lengte maken! D&G doet dat overigens ook daar loopt een patroon mooi door.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 24 apr 2018 - 21:24

Een gewone nette jurk/outfit. Had naar mijn idee wat uitbundiger gekund.
Koning harmonieert.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 24 apr 2018 - 20:38

Bij Robin Utrecht zag ik zojuist een kamenierster met een tas van Natan lopen. Zou Máxima misschien een nieuw ontwerp van Natan dragen als ze vanavond het Paleis op de Dam uitkomt? Natan heeft onlangs een mooie groen/blauwe galajurk op verschillende sites laten zien. Die past natuurlijk niet in een papieren tas van de firma, maar toch!

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 24 apr 2018 - 19:23

Kan zeker.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 24 apr 2018 - 19:02

Een plaatje!
Die doek? Tja, dat is toch echt Máxima, of wij dat nou mooi vinden of niet.
Ik heb in mijn werkzame leven ook veel presentaties gegeven en heb velen opgeleid om dat te doen. Iets in je handen houden, kan je helpen om je zekerder te voelen. Maar volgens mij heeft Máxima deze hulp niet nodig. Waarschijnlijk vindt zij zoiets gewoon mooi. Kan toch?

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 24 apr 2018 - 18:58

Een van mijn favoriete jurkjes ! Het losse haar ziet er deze keer mooi gestyled uit. De schoenen hadden wat mij betreft ook in 1 kleur mogen zijn. Wat de koning betreft: helemaal eens met JokeGram !

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 24 apr 2018 - 16:38

Mooie jurk! Prachtig plaatje. En de koning heeft naast zijn bijzonder stropdas een prachtig passend pak aan! Mag ook gezegd worden! Gelukkig zijn de wijde en slobberige pakken in de zak van Max ;--))

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 24 apr 2018 - 16:35

Mooi jurkje,omslagdoek daargelaten,wordt zo langzamerhand "visitekaartje", lang niet altijd nodig,lijkt mij.Misschien vindt zij het prettig om iets in handen te hebben,zoals een roker zijn sigaret.(...)

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 24 apr 2018 - 16:21

De omslagdoek van Máxima had van mij niet op de foto gehoeven. Het viertal ziet er keurig uit.

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 24 apr 2018 - 16:15

Mooi.
En die broek met extreem wijde pijpen van de Mexicaanse dame vind ik helemaal geweldig. Die broek zou ik zo in mijn kast hangen en heel veel dragen.
Ben benieuwd wat we vanavond te zien gaan krijgen.

afbeelding van petra

petra

dinsdag 24 apr 2018 - 15:59

Ja..dit vind ik mooi....alleen zou ik haar haar lekker nonchalant opgestoken willen zien..dan
vind ik haar nog meer koningin..

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 24 apr 2018 - 15:56

Goed gelukt bloemenjurkje: frisse kleuren op ivoorwit, gespiegeld in de taille, diagonaal verwerkt in het patroon en niet dezelfde print op de mouwen. Het zou zo D&G kunnen zijn. Door de print storen de kreukels ook minder. Schoenen vind ik te matchy-matchy met dat witte randje. Groene schoenen had ik leuk gevonden bij de rode tas. En jammer van de doek; ze hoeft geen kou te lijden maar voor de foto even achter een standbeeld leggen moet protocollair toch in te bouwen zijn.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?