Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima houden dinsdag 14 januari 2020 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdag 15 januari voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij beide ontvangsten aanwezig.

Dinsdag 14 januari ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer uitgenodigd. De Koning bracht in dit kader op dinsdag 3 december 2019 een werkbezoek aan organisaties voor openbaar en publiek vervoer Groningen en Drenthe. Koning Willem-Alexander sprak in Assen onder meer met vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden over de samenwerking met vervoerders om het openbaar vervoer en publiek vervoer te organiseren. Ook ging de Koning tijdens een rit met een waterstofbus in gesprek met medewerkers over duurzaam openbaar vervoer.

Specifieke vertegenwoordigers per jaar: 
2014: bouwsector 
2015: organisaties die mensen aan het werk helpen
2016: thuiszorg 
2017: onderwijs
2018: politie
2019: maakindustrie 

Mode
Outfit: Brokaten japon met snijgarens aan de halslijn en de zoom van de rok. Snijgarens zijn op lengte gesneden filamenten (draadjes).  
Ontwerper: Natan 
Eerder gedragen: Ja, oa Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2017 

Met de japon in 2017: 

In Duitsland, 2018: 

-----------------------------------------

Ps. Ben je geinteresseerd in mode en heb je vrijdagavond 24 januari nog vrij? Neem dan even een kijkje op de website van het Stedelijk Museum Schiedam. In verband met hun expositie over Modest Fashion, een heel interessante modetrend waar veel geld in omgaat, hebben ze een avond georganiseerd over het hoe en waarom van religieuze mode. Ik mag plaatsnemen in het panel en meer vertellen over de kledinggebruiken binnen reformatorisch Nederland. Daarnaast schuiven er ook nog drie andere panelleden aan, elk met een andere achtergrond. Aanmelden kan hier. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 18 jan 2020 - 11:06

Wat leuk Josine dat je gaat deelnemen in een panel in Schiedam! Echt geweldig. Als het dichterbij was leek het me echt leuk, maar helaas, het is mij iets te ver weg. Hoop dat er veel mensen op afkomen en succes al vast!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 17 jan 2020 - 12:31

Kleur blauw staat Maxima prachtig. Maar de jurk is te strak waardoor het allemaal niet mooi zit. De stof vind ik ook niet zo mooi en randje onderaan de jurk en bij de hals vind ik vreselijk. Tas en schoenen vind ik prachtig.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 15 jan 2020 - 22:07

Heel mooie jurk qua model, stof en kleur. Ook de lengte vind veel mooier dan de langere modellen. Dit staat veel pittiger. Alleen lijkt het alsof de jurk tekent rond de middel.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 15 jan 2020 - 19:53

Jurk mooi, kleur heel mooi, oorbellen super mooi, maar........ jammer dat de jurk minder mooi past dan bij eerdere gelegenheden.

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 15 jan 2020 - 18:45

oh jammer, inderdaad of gekrompen in de was/stomerij of iets aangekomen. Maar ik denk het eerste want de jurk is ook iets korter geworden. Nogmaals jammer, want het is een mooie jurk. Maar zo kan het niet meer.

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 15 jan 2020 - 18:40

Mooi, maar de vorige keren zat de jurk net iets fijner. Jaloersmakende oorbellen overigens...

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 15 jan 2020 - 11:12

Na alle reacties te hebben gelezen, heb ik ook een mening over de jurk van koningin Maxima. Ja hij zit ietsjes strak, maar dat heeft ook iets weer hoe ze er zelf tegenaan kijkt, denk ik. Ze zal langzamerhand een maatje meer krijgen nu ze bijna aan het eind van haar veertiger jaren nadert. Ze is gewoon mens net als ieder ander! En gelukkig geen dun "latje" zoals sommige koningeninnekes zich presenteren. Ik vind haar er heel mooi uitzien, ietsjes meer vet op de botten misstaat haar niet! En ja dan kan een jurkje strak zitten, ik weet het zelf ook. Hahaha

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 15 jan 2020 - 11:22

Absoluut geen enkel probleem dat ze wat zwaarder is geworden en dikke dunne lange en kleine Koninginnen daar gaat het niet om. Wel om passende kleding.

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 15 jan 2020 - 09:06

Mooi voor deze gelegenheid! Hoop voor dag twee op het taminiau broekpak wat ze droeg in Japan

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 15 jan 2020 - 12:23

We zien die outfit vast ergens anders nog wel een keer terug ! Ben ook niet ontevreden over vandaag, netjes verzorgd

afbeelding van Jacolien

Jacolien

woensdag 15 jan 2020 - 08:24

Vind het een passende outfit voor deze gelegenheid en het weertype. Maar wat me ook opviel, wat ziet de koning er vermoeid uit zeg!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 15 jan 2020 - 09:28

Niet zo raar dat de koning vermoeid oogt. In het weekend even op en neer naar Oman ivm het overlijden van de sultan en dan meteen in Nederland een vol programma...

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 15 jan 2020 - 01:38

Jurk veel te krap en te kort: niet flatteus. Van verre lijkt het bovendien alsof ze vlagt. Maxima mag een voorbeeld nemen aan de kleding die Mathilde bij haar nieuwjaarsreceptie droeg: dat model zou ook iets voor haar zijn. Zie Newmyroyals.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 15 jan 2020 - 11:24

Mathilde ziet er inderdaad chique uit! Toch twee aanmerkingen: A) echt niet mooi de ongelijke zoom, van voren hoog en achter lang of het het model is of niet het staat zeer onprofessioneel, en B) de glanzende stof... pffff... zo klaar mee. Maar al met al beter dan hoe Máxima er gisteren bijliep.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 15 jan 2020 - 12:37

De jurk van Mathilde zat ook bij de hals niet mooi, van voren te hoog en van achteren veel dieper. Daarbij de lengte van de rok, van voren te kort en van achteren te lang. Zou het geholpen hebben wanneer ze de voorkant iets naar beneden getrokken zou hebben? Ik denk het niet, dit is voor mij weer echt Natan. Daarom vindt ik Maxima er toch beter uitzien, al draagt ze 2 keer Natan.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 14 jan 2020 - 23:30

...inderdaad mooie japon voor een dergelijke ontvangst - maar de Koningin lijkt er enigszins 'uitgegroeid'
maatje groter zou haar beter hebben gestaan evenals een ander kapsel.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 14 jan 2020 - 22:56

Tsja, ik ben nooit weg geweest van deze jurk, beetje Beatrix, beetje gordijnstof, beetje nep zwanendons! Nu hij ws. door reiniging en/of een paar decemberdinertjes ook nog te strak en te kort is en minder glans heeft, zou ik zeggen in de zak van Max.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 14 jan 2020 - 22:48

Ik vind het een prachtige jurk, kleuren heel mooi, alleen kun je idd. wel zien dat de jurk in 2017 wat minder strak zat bij haar borsten en taille, dat is het enige minpunt voor mij. Ik vind de verenrandjes ook heel leuk staan.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 15 jan 2020 - 08:04

Eens!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 14 jan 2020 - 21:31

Zeer mooie stof en kleur! Staat de koningin fris dat blauw. Maarrrr... ze moet nu toch écht een maatje meer hebben hoor en ook een paar centimeter langer. Lijkt wel een opgestopte worst. Sorry voor de woordspeling. Zonde van de jurk in principe.
De blauwe schoenen zijn zeer mooi, is dit stof? Ze glanzen zo mooi, Ik zag Meghan in het Canadese Huis Londen in een prachtige congackleur blouse en rok. Met dezelfde schoenen maar dan in congackleur. Weet iemand wie deze schoenen maakt!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 15 jan 2020 - 23:24

Prachtige donkerblauwe schoenen inderdaad !!
Hennie, heb je een link naar Meghan in cognackleur ?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 16 jan 2020 - 01:08

@Beste Trixedo, ai ik heb totaal geen verstand van computers, vind het al knap van mezelf dat ik al op deze site kan reageren, dankzij mijn kleinkinderen geleerd.
Ik lees de Daily mail en daar stonden of staan nog steeds de foto’s in van de laatste optreden van Meghan en Prince Harry vorige week woensdag in het Canadian House, daar draagt Meghan de prachtige kleur cognac fluwelen schoenen, prachtig vind ik ze. Die blauwe gisteren van de koningin dacht ik ook dat ze van fluweel waren, glansden ook zo mooi en mooie koningsblauwe kleur .

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 15 jan 2020 - 09:31

De schoenen van Máxima zijn van Gianvitto Rossi en Meghan droeg Fluwelen pumps van Jimmy Choo. Zo mooi.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 15 jan 2020 - 11:24

Dankjewel, ja supermooie schoenen die Meghan droeg die kleur en glans was echt prachtig!

afbeelding van zita

zita

dinsdag 14 jan 2020 - 21:07

Prachtige jurk, zeer passend voor de gelegenheid. Helaas op dit moment iets minder passend voor de koningin.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 14 jan 2020 - 22:31

Ik snap waarom ze de Fitbit draagt... jammer dat deze jurk te strak zit
De koning ziet er goed uit zeg.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 14 jan 2020 - 20:10

Mooie jurk die haar goed staat, maar niet direct een wauw effect, de fuchsia jurk van Oscar de la Rente die we zagen in het overzicht zou ik ook mooi hebben gevonden voor deze gelegenheid .

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 14 jan 2020 - 18:26

Mooie winterse jurk. De kleurencombi staat haar goed en oh wat zijn deze oorbellen toch schitterend! Ik weet alleen nog steeds niet zo goed wat ik van de veren kraagjes moet vinden. Goed om te zien dat ze het jaar start met een outfit dat ze al eerder heeft gedragen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 14 jan 2020 - 17:06

Een middagbijeenkomst zonder veel glitter blijkbaar. Dan is t een goede outfit van onze queen, ik ga er van uit dat ze zich niet omkleedt?
Nog even de zitkreukeltjes eruit stomen?

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 14 jan 2020 - 16:51

Prachtige jurk voor deze gelegenheid met dit weer!

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 14 jan 2020 - 16:48

Mooie jurk, kan prima voor deze gelegenheid!

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 14 jan 2020 - 16:43

Zien we de koningin bij de nieuwjaarsontvangsten vandaag en morgen in gala met tiara?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 14 jan 2020 - 20:49

Nee, vandaag tenue de ville, morgen morningdress.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 14 jan 2020 - 16:37

Deze jurk van Natan is een prima keuze voor vandaag en matcht mooi met de kleding van de koning.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 14 jan 2020 - 16:37

Mooie keus met dit weer!

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 14 jan 2020 - 16:22

Zeker een mooie jurk. Die mag ze vaker dragen bv. met opgestoken haar. Wanneer heeft de koningin deze jurk eerder gedragen. Ik weet het zo gauw even niet meer.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 14 jan 2020 - 17:45

Bij de uitreiking van de Prins Bernhard cultuurprijs in 2017.

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 14 jan 2020 - 16:42

Dank je.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?