Door drukte loop ik een beetje achter met bloggen. Hierbij een inhaalslag met een nieuwe designertas, een geleende jas, een duurzame rok. Kortom: het was weer genieten geblazen. 

Laten we beginnen bij het begin. Dinsdag waren de koning en koningin samen op stap vanwege het twintigjarig jubileum van het Oranje Fonds. De koningin koos een toepasselijke top van Natan uit, samen met een grijze pantalon en dito cape. 

Wie goed kijkt, ziet in de auto een nieuwe tas. Het betreft de geborduurde Dior Book Tote, maar dan wel een gepersonaliseerde versie. De naam van het Franse modehuis is vervangen door Máxima's eigen naam. 

De oorbellen van koraal en diamant zijn nog even raadselachtig als bij hun debuut. Een productfoto van de juwelen kwam ik een paar maanden geleden al tegen bij een juweliershuis in Dubai. Nadat ik contact met hen had opgenomen, werd mij verteld dat het een ontwerp van Verdi betrof. Maar.....daar kan ik ze niet vinden. Heeft iemand misschien de gouden tip? 

Goed, door naar woensdag. Gisteren was de koningin in Amsterdam op pad voor een bijeenkomst over inclusiviteit binnen de bankwereld. (Mooi onderwerp!). Onze Máxima-vriendin Josee die op 5 november werd geknuffeld door de koningin kreeg weer een paar hartelijke woorden te horen en ook qua kleding gebeurde er weer van alles. Zo droeg de koningin een rok van cactusleer. Dat klinkt misschien heel stekelig, maar dat valt wel mee. Cactusleer heeft dezelfde eigenschap als dierlijk leer en gaat even lang mee. Zoals de naam al wel verklapt, wordt het leer gemaakt van de bladeren van de nopal cactus, die vooral in Mexico groeit. Omdat alleen de volwassen bladeren van de plant gebruikt kunnen worden, blijven de cactussen gewoon doorgroeien voor een nieuwe oogst. Eventuele restanten worden gebruikt in de voedselindustrie. Klinkt goed, toch?

Onverwachts kregen we ook nog een vleugje Amalia te zien, want de donkerblauwe jas en pumps die buiten in beeld kwamen, kennen we van de binnengeleiding bij de Raad van State. 

De groene tas die Máxima vasthad, had Amalia op Koningsdag 2021 bij zich. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ella

Ella

dinsdag 22 feb 2022 - 14:34

Grappig, hoe we meteen de aanname doen dat Maxima kleding leent van haar dochter. Het lijkt mij eerder andersom. Amalia zal vast haar eigen casual kleding hebben en voor de gelegenheid haar moeder’s pumps en/of jas dragen. Voor de planeet is het zeer aan te moedigen dat hergebruik, aangezien de kledingindustrie heel vervuilend is. Less is more, dus wat mij betreft lekker doorgaan met mixen en matchen

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 22 feb 2022 - 10:41

De outfit bij het Oranje Fonds vind ik prima voor een werkbezoek. Niets op aan te merken.

De groene rok is op zich leuk, alleen vind ik het met pumps ontzettend dozig staan. Zoals eerder in de week met laarzen, staat zo'n rok gewoon veel pittiger. Met pumps en met zo'n blouse is het wel erg belegen.

Een tas met je eigen naam er op hoeft van mij ook niet, alhoewel ik het verder wel een leuke tas vind (en grote letters "Dior" ook liever niet!).

afbeelding van Anniek

Anniek

maandag 21 feb 2022 - 12:17

de tops vind ik beide heel mooi. Maar het kan me allemaal niet bekoren qua combinatie. en dat lenen van Amalia (die al geen bijzondere smaak heeft helaas) . Sorry maar is dit nu een statement om "gewoon" te lijken? Maxima, je bent als je naar buiten treedt niet gewoon, je mag juist shinen. Daar genieten wij van. En welke vrouw vindt dat nu niet heerlijk? Je hebt zoveel moois in je eigen kast hangen. Over het kapsel, ooit heb ik gedacht dat het wellicht een gezondheidsprobleem is. Daar ben en blijf ik dus terughoudend over. Maar als je even geen zin hebt in haarstukken, dan staat een paardenstaart of knotje zoveel mooier. Het staat je ook zo goed Maxima,! Dat is niet iedere vrouw gegund.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 21 feb 2022 - 13:24

Ik vind dat Amalia zich over het algemeen veel jeugdiger en vlotter mag kleden dan ze tot nu toe, meestal, doet.
Alleen de jurk met al die kleurtjes (Amersfoort) en de gele off-the shoulder jurk (woningsdag) vond ik heel leuk.
Ik wil niet te kritisch zijn, maar ik vind het zo jammer, ze is 18 maar lijkt soms ouder door haar kledingstijl.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 19 feb 2022 - 14:17

Komt amper voor een kledingdeling/uitwisseling tussen mn dochter en mij.
Wat wel gebeurt, een enkele keer, dat we dezelfde blazer kopen of legging (mummy betaalt dan..). Kan hier ook zo zijn. Allerlei varianten zijn denkbaar.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 19 feb 2022 - 08:00

Er zit verschil.in. Bij sommigen is het noodzaak, bij anderen is het voor de leuk om dingen te delen. Maar bij ons koninklijk gezin kan zoiets een beetje gemaakt overkomen misschien, zo van: kijk ons eens zuinig doen, terwijl het absoluut geen noodzaak is natuurlijk. Laten we het er dus maar op houden dat het voor de leuk is, maar het hoeft zeker niet zo vaak dat het erg op gaat vallen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 18 feb 2022 - 17:38

Ik vind het 2 hele leuke combinaties, lekker spelen met kleur! Ik houd daar van. Beide dagen erg geslaagd voor mij.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 18 feb 2022 - 16:50

Mooie plaatjes en dat lenen is erg handig. M’n dochter en ik lenen alles van elkaar. Zij meer van mij dan andersom moet ik eerlijk zeggen (mijn budget is een ietsepietsie groter) en ik snap werkelijk niet wat er raar is om schoenen van je moeder of dochter te lenen. Mits je ongeveer dezelfde maat hebt uiteraard.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 18 feb 2022 - 20:22

Dat hoeft u ook niet te begrijpen, u bent tenslotte ook geen koningin die overal gefotografeerd wordt, evenals haar dochter(s), u heeft, neem ik voorzichtig aan, , ook niet dé miljoenen op de bank. Ik bedoel het niet vervelend, maar probeer u het wezenlijke verschil (functie, bekendheid ect) duidelijk te maken. Dan is het niet raar, maar komt het na de zoveelste keer , openlijke uitlening van kleding tot zelfs de schoenen aan toe, voor een koninigin en prinses(sen) op mij (zeg ik erbij) wat armoedig over, ik weet niet waarom ze het doen, èen of twee keer, voilà, maar het komt erg obsessief over nu. Ik zie het ook niet bij andere vorstenhuizen met dochters in dezelfde leeftijd. Zelfs mijn dochter heeft nog nooit zo vaak iets van mij geleend zoals ik bij de Oranjes zie, en toch hebben we dezelfde smaak, en maat.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 19 feb 2022 - 12:37

Ik vind het leuk als de prinsessen in hun moeders kast snuffelen, en kleding uitzoeken.
Schoenen vind ik echt niet om uit te lenen.
Maar dat Maxima in haar dochters kast gaat kijken, dat heeft mij verbaasd.
Zelf een mega grote garderobe met de mooiste en kostbaarste stukken, en dan toch niet je eigen jas aan trekt, ...........

afbeelding van Doro

Doro

zondag 20 feb 2022 - 10:07

Wellicht zijn het haar eigen jas en schoenen en leende Amalia ze.. dat lijkt me eigenlijk aannemelijker dan andersom. Hij was een beetje te klein voor Amalia ook vond ik bij het zien van de beelden.
Vraag je je wel af waarom zelfs op zo’n dag dochterlief niet iets nieuwe kon krijgen. Net zoals dat Ariane jaaaren lang in die afschuwelijke bruine cape rondliep van de koningsvaart. Eerst haar eigen en toen nog die van de zussen doorgedragen

afbeelding van elisah.

elisah.

zondag 20 feb 2022 - 16:43

Dat zou natuurlijk ook kunnen, maar dan vind ik het wel heeeeel triest dat er voor zo.n belangrijke historische gebeurtenis kleding geleend is, ook al is het van je moeder.
Deze foto,s blijven tot in lengte van jaren bewaard, ik zou al maanden van te voren bedenken wat ik zou willen dragen, ha ha .

Die cape,s waren idd niet leuk, en over de kleur zullen we het maar niet eens hebben.
Gelukkig maakten die leuke snoetjes veel goed.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zondag 20 feb 2022 - 12:29

Ik vond die capes ook lelijk, net een enorme deken.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 19 feb 2022 - 09:40

Dag Hennie, ik respecteer je mening. Maar het komt echt veel vaker voor dan je denkt. Google maar eens op kledingruil bij het Zweedse of Luxemburgse koningshuis. En Diana leende vaak kleding uit aan haar schoonzus Sarah F. Echt leuk om (terug) te zien en zoek dan meteen naar de foto's van Victoria die kleding van haar moeder herdraagt uit de 70's en 80's.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 19 feb 2022 - 21:17

Ja Jens inderdaad en aan haar oudere zus Sarah.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 18 feb 2022 - 14:33

@Hennie 64, deel uw mening ivm ruilen en zeker voor schoenen. Schoenen zijn niet alleen erg persoonlijk want iedere voet is anders en de schoen zet zich naar de drager, het ruilen is bovendien onhygienisch.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 18 feb 2022 - 07:35

Ja het ziet er allemaal verzorgd uit, op inderdaad … dàt haar na. Wat ik ook een beetje obsessief vind worden is dat ze voor openbare gelegenheden alle kleding tot en met schoenen klaarblijkelijk van elkaar gaan dragen, moet dit nou? Is dit nu werkelijk nodig in zo’n familie? Vind het wat armoedig overkomen. Juwelen en wellicht een paar unieke tassen, dat kan ik begrijpen maar schoenen, jassen, bloesjes etc? . Één of hoogstens 2x keer is leuk maar hou het daar dan ook alsjeblieft bij.

afbeelding van Tess

Tess

maandag 21 feb 2022 - 09:36

Met alle respect mw Hennie64......ik vind wel dat u een beetje aan het zeuren bent....ik dacht dat we inmiddels zure opmerkingen achter ons hebben gelaten....Super leuk om elkaars kleding af en toe te lenen in een gezin.....

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 18 feb 2022 - 09:49

.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 17 feb 2022 - 19:19

Goede looks voor Maxima. Ik vind de kleding en accesoires allemaal mooi, zeker ook de Dior!
Handig voor alle paperassen, notebook, tablet, telefoon of wat dan ook. Alleen nog wat meer aandacht voor het haar, dan zou het perfect zijn!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 17 feb 2022 - 23:14

....inderdaad. Dank U.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 17 feb 2022 - 18:06

Leuk dat we Máxima weer meer gaan zien!
Wat vind ik die oranje top en oorbellen toch mooi. Staat haar echt geweldig, maar het grijs vind ik wat hard qua kleur.
Het groene set staat goed en wat goed dat we zien dat Máxima en haar dochters elkaars kleding en accessoires gebruiken!

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 17 feb 2022 - 17:05

Een goede week wat kleding betreft! De ruiten top met grijze pantalon en cape vind ik ronduit prachtig. Groene rok is mooi en apart, blouse is ook mooi maar ik ben niet zo blij met de combinatie van beide, rok met laarzen en wat stoerdere blouse of een mooie col had ik beter gevonden. Mantel is prima en zo mooi om weer te zien dat moeder en dochter kleding delen!!

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

donderdag 17 feb 2022 - 16:47

De kledingkeuzes zijn voortreffelijk, alles zit haar zo te zien als gegoten. Jammer dat er niet een betere foto is van de outfit met zalmroze top en grijze broek. De tas vind ik ronduit ordinair en zou ik in de kast laten.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 17 feb 2022 - 18:01

....deze tas is slechts gemaakt om een notebook in te transporteren. naam voorkomt verwisselingen met anderen, zoals b.v. haar dochters.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

vrijdag 18 feb 2022 - 11:37

@JohanFrederik dat betekent alleen dat haar dochters allemaal een veel te dure tas hebben gekregen voor hun verjaardag. Om tassen uit elkaar te houden zijn er echt wel subtielere manieren te bedenken dan dit. Een tas met je eigen naam erop in koeienletters vind ik belachelijk voor een koningin, sorry, ik kan er niets anders van maken. Smakeloos. Dat snapt ze zelf ook, en daarom laat ze hem in de auto staan wat tegen haar gewoonte in is.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 18 feb 2022 - 18:01

...het gaat denk ik niet om de tassen, maar om de inhoud, b.v. laptops.

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 17 feb 2022 - 20:14

Hij kost dan ook slechts €2500 excl. naam

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 17 feb 2022 - 21:31

Slechts.... ?

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 17 feb 2022 - 15:32

Ik vind vooral de tops leuk. Die groene rok ook wel., maar ik zou er dan stiekem laarzen bij willen zien . Lekker stoer.
Tas houd ik niet van. Ik snap ook niet goed de behoefte om op je 50e een tas met je eigen naam te hebben. Het hoort bij haar stijl, ook qua sieraden. Zelf zou ik het niet snel doen.
Vanuit duurzaam vind ik het geweldig dat de dames hun schoenenkast delen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 17 feb 2022 - 12:54

Heel leuk om zo elkaars kleding te dragen.
Toen ik 18 was had ik er niet aan moeten denken om kleding van mijn moeder te dragen of omgekeerd.
Maar in deze tijd kan het gewoon, super leuk .

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 17 feb 2022 - 12:33

Heel leuk om zo van alles weer langs te zien komen! En dat wisselgebruik met oudste dochter.
De 1e top is een beauty!
Die 2e ook maar komt op deze foto wat minder uit de verf.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?