Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Mabel zijn woensdag 4 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2019 aan beeldend kunstenaar Kamala Ibrahim Ishag uit Soedan. Prins Constantijn reikt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds de prijs uit. Naast de hoofdlaureaat ontvangen ook zes andere laureaten hun prijs uit handen van Prins Constantijn.

Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het Fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land.

Kamala Ibrahim Ishag (1939) is sinds de jaren zestig een pionier in de Afrikaanse beeldende kunst en is een inspirator voor jongere generaties Sudanese kunstenaars. Volgens de Prins Claus Prijzen Commissie inspireren haar originele, levendige en indringende kunstwerken de toeschouwer om onder de objectieve fysieke verschijningsvormen van ons bestaan de diepere lagen te zien.

De Prins Claus Prijzen worden door het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling sinds 1997 jaarlijks toegekend aan kunstenaars, denkers en culturele organisaties in met name Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Caraïben. Het Prins Claus Fonds steunt, verbindt en eert kunstenaars en culturele organisaties in gebieden waar culturele expressie onder druk staat.

Mode
Na haar kleurrijke verenjurk en de gerafelde robe manteau van vorige week bleef de koningin vandaag ook nog even 'Claesen'. Haar paars/rode japon met oranje kantapplicaties en broderie d'art komt namelijk uit het atelier van Claes Iversen. Je herkent de jurk vast wel van het bezoek aan China in februari 2018. Fijn om de mooie creatie nogmaals te zien! 

Close-up:

Met de japon in China: 

------Advertentie-----

-----Einde advertentie------

PS. De kaartjes voor de lezing van 10 december zijn gewonnen door Suzanne. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 05 dec 2019 - 17:18

Ik heb met verbazing naar Laurentien gekeken, jurk met korte mouwen, blote benen en open schoenen.....Het is december !!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 05 dec 2019 - 15:47

Zielig. De koning wordt vergeten. Die ziet er ook uit om door een ringetje te halen.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 05 dec 2019 - 15:45

Prachtige jurk en jas. Haar zit heel goed. TOP!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 05 dec 2019 - 11:46

Koningin Máxima droeg de rode mantel die ze op Koningsdag 2018 ook aan had. Volgens mij is de mantel een creatie van modehuis Natan.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 05 dec 2019 - 14:17

oh ja, dat denk ik ook. Je kunt niet zeggen dat ze veel jassen heeft maar die ze heeft zijn voor t merendeel rood :)

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 05 dec 2019 - 10:34

mooi hoor. en wat zit haar haar goed.
Heel grappig die randjes van de kniekousjes nog zichtbaar. Dat overkomt mij ook weleens ;)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 dec 2019 - 08:41

Ik denk trouwens dat Meghan en Harry wel een soort taboe hebben doorbroken. Die staan altijd en overal hand in hand. Dat zie je nu ook steeds vaker bij andere Royals. Laurentien en Constantijn hand in hand op de foto bij deze uitreiking ook.

En ja die schoenen... zonde en ik zou gouden creolen hebben gedragen bij deze jurk. Of wordt het dan te zwarte pieterig?
En de riem is overbodig en niet zoals het model bedoeld was. Maar ik snap het wel want Máxima draagt graag aangesloten jurken toch?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 05 dec 2019 - 18:27

@Doro, dat zit ‘em volgens mij in Meghan, ik zie vaak dat zij hem beetpakt. Lijkt wel of ze bang is dat Harry bij haar wegloopt... .

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 05 dec 2019 - 20:09

Filip en Mathilde lopen ook altijd hand in hand, ze doen niet anders, van het begin af aan gedaan. Ik vind het altijd wel wat hebben. Iets aandoenlijks.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 06 dec 2019 - 00:30

Verhip, ja dat heb ik ook weleens (!) gezien bij hun, maar ook wel bij Mary en Fredrik en nog anderen. Maar dit zie ik niet zo frequent bij andere royals alswel bij Meghan en Harry. Komt wellicht (op mij ) wat geforceerd over van dit echtpaar iets wat ik absoluut niet bespeur bij de andere royals.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 05 dec 2019 - 08:00

Mooi kleurig geheel, past helemaal bij Maxima. De schoenen ogen te ie. Mooi kapsel.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 05 dec 2019 - 15:24

Jaaaa.... Deze zijn geweldig en zouden heel goed matchen!
En beter dan de schoenen die ze nu draagt.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 05 dec 2019 - 15:20

Jaaaaaa....... Deze zouden geweldig matchen! En veel beter dan de schoenen die ze draagt. Ben ik nooit fan van geweest.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 05 dec 2019 - 15:19

Jaaaa..... Deze zouden geweldig matchen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 05 dec 2019 - 12:06

Wat een prachtige schoenen lindavandeventer, die zouden er perfect bij passen en ogen niet zo iel door die applicatie op de neus!! Goed gevonden!!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 05 dec 2019 - 02:49

Een hele mooie combinatie, behalve de schoenen.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 04 dec 2019 - 23:48

Erg mooi, van top tot teen, geen minpunten, ook kapsel zit prima. Jas veel mooier dan andere rode. Wat een verrassing elke keer, ik zie haar zo voor mij: smorgens voor de kledingkast staan en dan kiezen maar. Natuurlijk onzin want er zal wel eerder over nagedacht worden en dan zal het wel klaarliggen wat ze aantrekt maar toch een leuke gedachte.....

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 05 dec 2019 - 12:10

ja ik zie het ook altijd zo voor me. Ben wel benieuwd hoe dat echt gaat.
Misschien enkele creaties klaargelegd en dan 's ochtends kiezen? Of zou het echt al dagen/weken van tevoren gepland worden?

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 04 dec 2019 - 23:47

Het is een geweldige japon, persoonlijk vind ik de meest rechtse van het model mooier (zonder de kraaltjes dus op het effen gedeelte en zonder ceintuur). Het lijkt er op dat ze hem korter heeft laten maken als je goed naar de hoogte van de kraaltjes kijkt, is m.i. geen verbetering.
Haar en jas hartstikke leuk. En tja omtrent die panty’s en kousjes, ms draagt ze wel steunkousjes die ons nu opvallen qua kleur en glans. Ik kan me herinneren dat Josine hier lang geleden schreef juist zo tevreden te zijn over de panty’s qua kleur en glans en ze het merk niet kon traceren. Reden temeer om de wat langere rokken uit de kast te trekken.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 05 dec 2019 - 09:06

Het merk weet ik inmiddels, maar het gaat tegen m'n principes in om expliciet over onderkleding of panty's te schrijven. Ze komen in ieder geval niet bij een exclusief merk vandaan.

En ja, die pantykousjes: juist daarom vind ik Máxima zo grappig en authentiek, voor zover dat mogelijk is aan het hof. Hopelijk heeft ze, net als ik nu, lekker thuis bij de kachel gezeten met warme kniekousen aan. Lekkere gevoerde, van dat synthetische en superwarme spul. Heerlijk!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 05 dec 2019 - 12:27

Inderdaad, met joggingbroek en een hoody. Net als ik. Sorry dames, soms gaat gemak voor glamour.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 05 dec 2019 - 15:50

......... en laat de Sint maar komen met z’n Pietermannen .......

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 05 dec 2019 - 09:39

En gelijk heb je Josine, qua principes. Heb je ook beeld en info van en over de drie prinsessen die aanwezig waren? Ik zag wel wat foto’s maar jouw uitleg vind ik altijd zo fijn.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 04 dec 2019 - 23:40

Mooi met een grote M. Die japon, die mantel. Dat kapsel. Práchtig. De plastic fantastic schoenen ga ik nooit mooi vinden en wellicht zou een robijnen of een kloeke zilveren oorbel hier nog beter bij hebben gestaan. Maar dan hebben we het over peanuts mensen.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 04 dec 2019 - 22:32

Mooie mantel en de kleur van de jurk staat haar goed. Maar ik vind de jurk te druk met al die kraaltjes. Alleen met het kantwerk zou veel mooier staan.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 04 dec 2019 - 22:27

Heel bijzondere jurk, mooie diepe kleuren. Alleen had hij van mij 2 tot 3 cm langer mogen zijn, net over de knieschijven heen had mooier geweest. Jammer van het haar, opgestoken had net wat meer cachet gehad. En gelukkig mooie, voor Máxima kleine exemplaren, oorbellen in. Perfect bij deze jurk die de aandacht verdiend en opzich al “druk” is. De schoenen: nooit meer aandoen, niet chique dat plastic!Ze heeft zoveel mooiere schoenen, ik bedoel daarmee niet die verschrikkelijke plateauzolen en/of de open teen gevallen.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 04 dec 2019 - 22:22

Wauw, wat een gave jurk! Jammer van de schoenen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 04 dec 2019 - 21:51

En de jas? Is dit de Max Mara jas? Mooi!
Ik denk dat dit een lekker zittende jurk is. En de kleurtjes staan haar goed.

Weinig foto's van t event trouwens

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 04 dec 2019 - 21:14

De kleuren vind ik Maxima fantastisch staan. Maar ik houd niet van de jurk met de motieven erop. De jas vind ik prachtig. Schoenen passen er qua kleur prima maar ik houd niet van dat plastic. Ook de panty vind ik te glimmend.
Tasje ook prima

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 04 dec 2019 - 21:07

Mooie jurk, leuk haar en fijne oorbellen. Zonde van die plastic schoenen. Die mogen van mij nu wel naar de kringloop.
En ja, die streepje zie ik ook. Ze had voor het omkleden waarschijnlijk een lekkere warme broek aan met daaronder een paar kousen. Na ja....

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 04 dec 2019 - 20:44

Was deze helemaal en vergeten! Zij ook misschien. Nou wat dan ook, deze come-back is nogal nice! Heel mooie met de jas en haar haar zit echt fantastisch!

‘Max, je haar danst’

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 04 dec 2019 - 19:32

Wat is dit een mooie rode blazermantel, zie ik liever dan die van gisteren .
De kleur van de jurk is niet echt mijn smaak, maar wat een mooi handwerk en alles perfect gecombineerd .
Wat zijn haar kapsels de laatste tijd zoveel beter , er wordt duidelijk meer zorg en aandacht aan geschonken

afbeelding van gerardine

gerardine

woensdag 04 dec 2019 - 18:55

En wat zit haar kapsel mooi! Echt mooi gedaan.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 04 dec 2019 - 18:58

Ja hè? Vind ik ook, "zwierend" los ...

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 04 dec 2019 - 18:37

Een prima keuze en dit keer met een mooie rode mantel.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 04 dec 2019 - 18:59

Koningin Maxima is 'vurig maxima, of maxima vurig' op z'n-HAAR! best!!!!!
Stralend, wat is ze toch een persoonlijkheid....

Top:
De rode jas, herken ik niet, inclusief tas scoort wat mij betreft geweldig!
Heur haar los/lang/mooi gekleurd ook en de make-up ook mooi! > Wat straalt onze koningin toch, niet alleen nu....
Deze jurk gaan we hopelijk vaker terugzien!

Kleurencombi = p/krachtig, echt des Maxima's!

@Marjet beschrijft mooi 'de kanten bloemen en kraaltjes tegen het contract van de stevigere stof'.
/ Over de in mijn beleving te fijne oor-sieraden bij het "divers" roze robe manteau zal ik me verder niet meer uitlaten ;-) /

@Suus heeft het over de netpanty's van het model > Dikke YEAH!

Schoenen/hakken/high heel's > Lijken die met de plastic inzetstukjes van Natan.... Ai....
Tip:
Andere hakken, mag best iets "stevigers" zijn, niet deze nu 'ielig overkomende' schoenen. > Zeker met een 'netpanty à la Suus' graag andere pumps! ;-)

Dagdag!

Ps: De streepjes onder de knie, zoals @Suus oppert 'pantykousjes'? Ai

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 04 dec 2019 - 20:20

Ben jij nou een meneer, PK020? heb ik dat goed begrepen?

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 04 dec 2019 - 20:36

Sorry Eyecatcher, 'praat me bij', groeten! Peter :-)

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 05 dec 2019 - 13:48

Dat ik weet waar al dat enthousiasme en vurig betoog vandaan komt, Peter! ;-D
En je bent behoorlijk stylish voor een man, en dat zijn complimenten hoor!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 05 dec 2019 - 23:41

....voor een man ? U weet wellicht ook, dat de grootste modedesigners mannen zijn !
Kennis van het handwerk, stoffen en een groot stijlgevoel doen de rest. Waarom zijn er
eigenlijk niet zóveel vrouwen, die de sprong naar boven maken en een grote naam in deze
modewereld hebben ?

afbeelding van PK020

PK020

maandag 09 dec 2019 - 14:46

....klopt JF!
Zou het misschien te maken kunnen hebben met de emancipatie van de vrouw?
Of toch de combi van eigenschappen die jij benoemd?
Of dat een man vanuit een ander perspectief naar een vrouw kijkt? En daardoor betere/andere keuze's kan/durft te maken?

Gabrielle 'Coco' Chanel was natuurlijk wel een topper!

afbeelding van PK020

PK020

donderdag 05 dec 2019 - 14:26

Wat leuk Eyecaticher, djw! Grinnik, Peter alias PK020 of andersom.

afbeelding van Meike

Meike

woensdag 04 dec 2019 - 18:36

Wat heeft ze voor een streepjes onder haar knieën?
Verder verzorgd plaatje,

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 04 dec 2019 - 18:17

Oei, wat mooi! Ik vind dit een hele gave jurk in hele mooie kleuren. Prima accessoires erbij ook. Wat staat rood haar toch goed.
En inderdaad wat een handwerk zit er aan.
Lekker herdragen zou ik zeggen ;-)

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 04 dec 2019 - 18:14

Super! Felle kleuren staan haar altijd goed en Claes en Máxima zijn een perfecte combi. Nu nog een netpanty eronder zoals bij het model. Zie ik nou afdrukken van pantykousjes? ;-)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 04 dec 2019 - 17:05

Mooi jurkje,alleen halslijn niet leuk

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 04 dec 2019 - 17:04

Wat een bijzondere mooie jurk. Ik stel mij zo voor dat al het kraalwerk uren heeft gekost, alles zal met de hand erop gezet zijn....... maar het resultaat mag er dan óók zijn. Heel verrassend en apart . Sieraden heeft de koningin dan ook niet nodig gevonden.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 04 dec 2019 - 17:56

Ben heel blij om deze jurk weer aan te zien! Mooi met de kanten bloemen en de kraaltjes tegen het contrast van de wat stevigere stof, dit maakt hem heel speciaal. En ook de kleuren staan haar erg goed. De kleur van de accessoires vind ik goed gekozen en wat een leuke oorbellen heeft ze in. Van haar oorhangers ben ik altijd fan maar moet zeggen dat ik deze schitterende bloemenknopje erg mooi vind bij deze jurk. Eigenlijk net zoals laatst bij de wat meer fijnere oorknopjes bij de roze robe manteau van Claes Iversen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 dec 2019 - 17:45

Wat super leuk dat ze voor deze geweldige japon kiest. Die mag ze van mij vaker dragen. Plaatje! Helemaal in combinatie met de mooie rodelaar en de prachtige sieraden.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?