Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bieden maandagavond 6 februari Bondspresident van Duitsland, Joachim Gauck, en zijn partner, mevrouw Daniela Schadt, een diner aan op Paleis Noordeinde. Namens het kabinet is minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Bondspresident Gauck is in Nederland van maandag 6 tot en met dinsdag 7 februari. Op 7 februari brengt hij in de ochtend een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. ’s Middags neemt bondspresident Gauck een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht in ontvangst. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Op 12 februari wordt in Duitsland een nieuwe president gekozen.

Outfit koning Willem-Alexander: koning Willem-Alexander draagt, passend bij de dresscode, een smoking met een dubbele rij knopen (double breasted). Ook draagt hij een fluwelen vlinderdas en een pochet met de -voor zover ik nu kan zien- casual fold (vouw). 

Outfit koningin Máxima: koningin Máxima draagt een nieuwe robijnrode avondjapon -of kaftan, zoals u wenst- van Valentino. An sich al een verrassing, maar om haar hals draagt ze bovendien het collier van de pauwenstaart-parure.

 

Japon van Valentino:

De japon is momenteel te koop voor 2250 euro. 

Juwelen: 

Koningin Máxima draagt om haar hals een collier uit de zogeheten pauwenstaart-parure. De set werd in 1897/1898 voor koningin Wilhelmina ontworpen door juwelier Schürmann. Voor de set werden robijnen gebruikt uit de nalatenschap van koningin Sophie. Op onderstaande schetsen is te zien hoe het juweel op meerdere manieren gedragen kan worden. Koningin Máxima draagt vanavond de uitgebreide versie (links). 

Koningin Juliana droeg het collier op de dag van haar inhuldiging, maar het is vooral prinses Irene die in de jaren zestig werd gezien met het juweel. De laatste vier decennia bleef het collier -ondanks haar schoonheid- buiten beeld. Koningin Máxima gaf het juweel vanavond weer een nieuw leven. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! 

Prinses Irene met het diadeem en het collier: 


Foto: Anefo

Máxima's kalfslederen clutch komt van Dior en is een geschenk van Hollande aan Máxima. Ze kreeg het tasje tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk in maart 2016. 

Máxima's avondschoenen komen van Sergio Rossi:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 07 feb 2017 - 17:26

Ik vind dit erg mooi, ik houd wel van 'gewaden'. Lekker dramatisch, zwierig en comfortabel. Wat wil je nog meer! Juwelen ook fantastisch, wat een elegante ketting. Al had ik hier voor het contrast smaragden of saffieren of misschien zelfs kunziet bij gekozen. Deze rozerode robijnen vallen beetje weg.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

dinsdag 07 feb 2017 - 18:01

Mee eens, ik houd ook zo van die heerlijke 'gewaden'! Fijne afwisseling met 'japonnen'! Heerlijk voel je jezelf erin en het geeft een groots effect als je loopt. Ik ben wel blij!

afbeelding van LG

LG

dinsdag 07 feb 2017 - 17:12

Ik vind haar van top tot enkel er leuk uitzien en de dames van boven zitten ook weer op z'n plaats ;-)

afbeelding van zara

zara

dinsdag 07 feb 2017 - 21:26

Ja inderdaad! Zo'n hele kaftan staat of valt met een goede 'foundation'!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 07 feb 2017 - 13:54

Ja dit zijn jurken waar de foto moet worden gemaakt als je loopt
Dan is ie op z'n best!1
Heel mooi tasje van Hollande. Zo wordt Frankrijk-Duitse baseline van de EU verbonden met NL als belangrijke tussenpersoon.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 07 feb 2017 - 11:30

Ik denk dat er zo uitgepakt werd omdat Gauck het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw heeft ontvangen! Hij kreeg dit vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en de Bondsrepubliek Duitsland, meldt de RVD.

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 07 feb 2017 - 10:07

Wow prachtig! Tevreden. Ik weet zeker als ze loopt is het nog veel mooier. De achterkant van de jurk is ook zo mooi! Juwelen top. Ik ga niks over het haar zeggen. Het totaalplaatje is mooi.

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 07 feb 2017 - 09:57

Bij het model is het duidelijk een jurk ,bij Maxima een gewaad ,hoe komt dit toch ?
Misschien het kapsel ?
Persoonlijk ( sorry ) vind ik die nep krullen toch zo gewoon en alledaags ,zo zie je honderden blonde vrouwen lopen van 16 tot 70 ik weet het wel ,het is mode .
Als je kijkt naar het plaatje eronder met de andere rode jurk en de armband dan heeft daar het opgestoken haar zoveel meer klasse en sjieker en komt daar haar profiel mooier uit .

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 07 feb 2017 - 14:15

Dat komt doordat het model haar armen aan de zijkant houdt, waardoor de "wapperende zijkanten" van de jurk min of meer achter het model vallen, terwijl Maxima haar armen aan de voorkant bij elkaar houdt, waardoor de extra stof aan de zijkant van de jurk valt en dus breder maakt.

afbeelding van Djuuls

Djuuls

dinsdag 07 feb 2017 - 14:06

Je kunt een model toch niet vergelijken met Maxima. Een model poseert en neemt tientallen poses aan en daar kiest de fotograaf die ene beste foto uit. Maxima staat gewoon als ze poseert. Dan valt een jurk altijd anders.
Ik ben wel met je eens dat ik opgestoken haar mooier vind bij een avondjurk maar ze het is in ieder geval wel gekapt.

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 07 feb 2017 - 15:40

Maxima vergelijk ik niet met een model ,ik heb het over de jurk .
Het model en de koningin ,ze staan toch allebei ?
Ellen heeft gelijk lijkt me ,het model heeft haar armen langs haar lichaam en de koningin houd haar tasje vast .
Nou ja hoe het ook zij, bij de koningin vind ik het een gewaad en bij het model een jurk -;)

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 07 feb 2017 - 09:42

Wow wat een mooie japon!! Haar haar zit prachtig verzorgd. Leuk dat ze dat collier draagt!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 07 feb 2017 - 09:16

Geen Nathan dus dat is een plus. De stof is mooi. De kleur is prachtig en staat haar goed. Het model vind ik wat vormloos. En met het losse haar (wel mooi gestyled!) ziet het er een beetje uit als of ze een sjieke ochtendjas draagt. Het is wel tof dat ze dit collier gebruikt heeft. Maar of het in het totaalplaatje tot zijn recht komt....

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 07 feb 2017 - 09:03

Mooie kleur jurk, maar ze heeft nog andere avondjaponnen in deze kleur, dus herdragen zou best een optie geweest kunnen zijn. Haar haar zit mooi en de juwelen zijn ook mooi. Erg jammer weer van die open schoenen, die staan werkelijk helemaal niet en doen erg afbreuk aan het totaal.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 07 feb 2017 - 08:23

Helaas wat mij betreft geen geweldige jurk... Prachtige kleur rood, dat wel, en ik kan inzien dat Maxima dol is op het vurige rood. Maar ik vind dit toch wat een type "soepjurk", een gewaad zoals anderen ook zeggen.

Make-up en kapsel wel super, en ook geweldig dat ze de kroonjuwelen weer het licht doet laten zien! Ik heb wel het idee dat de stenen in de ketting meer roze/paars dan rood zijn.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 07 feb 2017 - 08:02

Mij kan dit allemaal niet zo bekoren. Ik vind het meer voor oudere dames, zo'n gewaad. Ik zie haar mooie figuur zo niet. De kleur is wel erg mooi. Ze had, als ze dan toch in het rood wilde, ook die avondjurk van het bezoek aan Canada kunnen dragen, die lange rode. Kleur van de juwelen komt ook niet helemaal overeen met de kleur van de jurk.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 07 feb 2017 - 07:54

Dit is een jurk die alleen bij slanke vrouwen tot zijn recht komt. En slank is Maxima.
Maar om dan toch iets te zeuren te hebben, had de jurk misschien 1 of 2 centimeter langer gemogen. Of een paar dichte pumps in dezelfde kleur als de jurk. Nu vind ik de tenen een beetje storend onder de jurk vandaan komen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 07 feb 2017 - 07:21

Geweldig!! Wat zien de koning en de koningin er mooi uit!! En dan dat juweel.... prachtig!! Ik ben benieuwd waar Maxima ons deze week mee gaat verrassen.

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 07 feb 2017 - 01:34

Dus het kan wel, buste op 'gewone' hoogte ;)

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 07 feb 2017 - 00:13

Daily mail noemt het een kaftan, en dat is het.
Daar hoeft dus geen model in.
Je kunt dus weinig anders zeggen dan dat de kleur en de stof erg mooi zijn, en een mooi totaalplaatje geven.
De prachtige juwelen vind ik er niet op passen, en de blote tenen er onder helaas ook niet.

afbeelding van Iris

Iris

maandag 06 feb 2017 - 23:18

In eerste instantie toen ik vluchtig een foto zag dacht ik "mooi", maar het valt toch wat tegen. Het gewaad heeft te veel stof. Ik denk dat Letizia (ja sorry hoor) vandaag een goed voorbeeld was van hoe het model eigenlijk had moeten zijn. Wat voor schoenen heeft ze eigenlijk aan? Ik kan het niet zo goed zien maar ze komen een beetje zielig over.

afbeelding van Djuuls

Djuuls

dinsdag 07 feb 2017 - 14:10

Zijn wel haar lievelingsschoenen volgens mij . Ze heeft ze al heel vaak gedragen. Kun je ook zien op die foto, dat ze wat 'versleten' zijn. Zo zie je, al heb je honderd paar schoenen, je hebt toch altijd je favorieten ;-)

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 07 feb 2017 - 14:34

Dit paar wordt tweede hands te koop aangeboden.
Ze zien er niet erg fris uit, ik zou ze eerst hebben schoongemaakt alvorens ze aan te bieden ;-)

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 07 feb 2017 - 15:50

haha inderdaad zeg, ik heb even ingezoomd, bah bah bah.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 07 feb 2017 - 17:29

Ik dacht even dat Josine had ingebroken in Máxima's schoenenkast om voor ons een foto te maken :)

afbeelding van Djuuls

Djuuls

dinsdag 07 feb 2017 - 18:52

Oeps, ik dacht dat die foto die hierboven gepost is van Maxima's schoenen was, gemaakt op de tentoonstelling van Maxima's kleding in Paleis het Loo. Daar heb ik die schoenen volgens mij ook gezien, maxima heeft ze wel heel vaak gedragen, die van haar zien er misschien ook wel zo uit ;-)

afbeelding van Iris

Iris

maandag 06 feb 2017 - 23:21

De prijs van de jurk was dus oorspronkelijk hoger dan de 2260 €? De daily mail noemt een iets hoger bedrag, maar ja, de Daily Mail...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 07 feb 2017 - 11:27

Kan goed kloppen dat de Dailymail een ander bedrag noemt. Als je kleding online vergelijkt zie je vaker enorme prijsverschillen (ook als je omgerekend hebt naar euro's).

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 06 feb 2017 - 22:43

Wauw! Wat een plaatje zeg! Maxima ziet er schitterend uit, mooie japon en lang verloren gewaande juwelen terug zien is altijd goed wat mij betreft! :D

afbeelding van Jens

Jens

maandag 06 feb 2017 - 22:27

Prachtig: japon, juwelen, haren, tasje. Gewoon heel mooi.

afbeelding van Marga

Marga

maandag 06 feb 2017 - 22:26

Wouw, wat heeft Maxima uitgepakt vanavond. Mooie jurk, prachtig haar en wat gaaf dat ze weer een "nieuw" sieraad in de koninklijke collectie heeft gevonden. Heel mooi dat we daarop getrakteerd worden.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 06 feb 2017 - 21:48

Help, wat een soepjurk. Hij maakt dik en onelegant. De mooie kleur en stof doen hieraan niet af.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 06 feb 2017 - 21:47

Mooi plaatje, deze japon en ook mooi van kleur.
Als je m zo op een hanger zou zien of zoals op de 4e foto, zou ik er niet zo snel wat moois in zien. Het is dan meer een 'gewaad'. Wel met een aardig prijskaartje trouwens ;).
Máxima's kapsel heel mooi, die losse slag!

afbeelding van elise1

elise1

maandag 06 feb 2017 - 21:47

Wat jammer dat Maxima het vertikt om eens een keer iets van een Nederlandse ontwerper te dragen. Maar mooi is dit Valentino-gewaad natuurlijk wel. Werkelijk prachtig.
Het haar is ook mooi verzorgd maar ik zou het nog mooier hebben gevonden wanneer het was opgestoken. Dan was het collier nog beter uitgekomen. Geweldig dat ze die oude juwelen niet in de kluis laat verstoffen!

afbeelding van Chantal

Chantal

maandag 06 feb 2017 - 21:41

De kleur en stof van de japon zijn schitterend en gecombineerd met de sieraden en gestyled haar ziet de koningin er heel knap uit en is een ware verschijning maar ik hou niet van wijde jurken, hierin komt haar mooie figuur niet tot z'n recht.
De japon van de partner van de bondspresident vind ik mooi.
Een compliment voor de heren in smoking. Ook de koning ziet er heel knap uit!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 06 feb 2017 - 21:15

Grappig inderdaad dat iedereen zo enthousiast is. Ik moest eerst denken aan de jurk van Jomanda ( blauw) qua model. Maxima had laatst ook een off shoulder rode jurk aan die had ook gekund. Ze heeft veel rode jurken dus zoals car schrijft.

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 07 feb 2017 - 14:07

Haha, nu zie ik er opeens ook een Jomanda-jurk in. Hij is echt wel mooi en staat haar goed. Toch is het een klein beetje een gewaad, maar wel weer eens iets anders :-).

afbeelding van car

car

maandag 06 feb 2017 - 21:06

Nee ik vind het ook een beetje weg hebben van de parachute van trijntje! Ze heeft best veel japonnen in de kleur rood! En die verdienen het zeker om nog een keer herdragen te worden! :) vind het niet super bijzonder

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 06 feb 2017 - 21:01

Wat is iedereen enthousiast. Zelf vind ik het meer ogen als een veredeld nachtgewaad, maar smaken verschillen uiteraard :D De kleur is overigens beeldig!

afbeelding van Helena

Helena

maandag 06 feb 2017 - 20:42

Een heel aparte rode jurk, draagt de koningin. En ze moet elke dag zulke lingerie dragen, deze zit goed.
Wat een prachtig collier. Ik vind de kleur stenen niet zo matchen met de kleur jurk. Maar dat is een kleinigheid.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 06 feb 2017 - 20:44

Jaa, Eftichia, echt prachtige japon, koninklijk in snit en kleur, en wat een schitterend 'hergebruik' van de tiara - dit is de grote weelde bij bezoeken van staatshoofden !! De foto's hierboven van Juliana en Irene doen meteen weer nostalgisch terugdenken aan de jaren '60-'70 ! Heb je overigens ondertussen mijn reactie op jou gelezen in de log "2 febr. : Staatsbezoek Juliana" (onderaan, 4.2) ?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 06 feb 2017 - 20:49

Trixedo@ Nee, fijn dat je me daar even op attendeert, ik ga meteen even kijken en zal daar reageren, bedankt hoor lieve Trixedo!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 06 feb 2017 - 20:21

Wat een schitterende outfit. Rood is echt haar kleur. Zo indrukwekkend, zo uitgepakt als NL-afscheid van deze Duitse president en een mooie aftrap voor het aankomende bezoek aan een aantal Lander van Duitsland.
Op de hanger zou ik deze jurk niet snel kiezen, echt een voorbeeld van m aanzien.
En ik denk ook dat ie op zn mooist is als je erin loopt. Het is een beetje tule-stof, volgens mij?
Ja dat uitpakken met de sieraden is helemaal top. Geen tiara avond.... dan een soort tiara om hals!
Trots op ons koningspaar, en Beatrix is volgens mij morgen bij de uitreiking van een ere doctoraat.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 06 feb 2017 - 20:22

De japon is van Georgette zijde.

afbeelding van Fina

Fina

maandag 06 feb 2017 - 20:20

Prachtig, prachtig, prachtig. De japon oogt eenvoudig maar door de wijde mouwen heeft het zoveel flair.
Grappig vind ik dat Letizia van Spanje ook een japon aan had met wijde mouwen of een soort cape.....
De make-up van Maxima mooi fijn dat ze rode lippenstift draagt.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?