Hare Majesteit Koningin Máxima houdt als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling op donderdag 16 november een toespraak bij het ‘Singapore Fintech Festival’ in Singapore. Deze conferentie met ruim 13.000 deelnemers uit 60 landen, richt zich onder meer op technologische toepassingen in de verbetering van toegang tot financiële diensten (fintech). De Monetaire Autoriteit (MAS) en de Bankenassociatie (ABS) van Singapore organiseren de conferentie van 13 tot en met 16 november in het Singapore EXPO Convention and Expo Centre.

Koningin Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op technologische innovaties die de toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen of pensioenen kunnen verbeteren. Volgens de Wereldbank Groep hebben 2 miljard mensen en 200 miljoen kleine bedrijven nog altijd geen toegang tot formele financiële diensten terwijl deze wel kunnen bijdragen aan economische ontwikkeling en armoedevermindering. Voor veilige en effectieve toepassing van Fintech is inzicht in de behoeftes van de gebruikers van belang. Andere randvoorwaarden zijn een goede infrastructuur en gebalanceerde regelgeving. Toehoorders bij de toespraak zijn onder anderen vertegenwoordigers van financiële instellingen, beleidsmakers en fintechbedrijven.

Koningin Máxima is ook, samen met de directeur van MAS, Ravi Menon, gespreksleider van een rondetafelgesprek over fintech en inclusieve financiering. Deelnemers aan het gesprek zijn een onder anderen gouverneurs van Centrale Banken en directeuren van fintechbedrijven. Ook heeft zij enkele bilaterale gesprekken met vertegenwoordigers van de overheid, Centrale Banken en bedrijven.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende japon met een horizontaal streepdessin van modehuis Natan. Haar collier is gekocht bij Natan en staat op deze site bekend als 'de kreeft'. 

De kreeft:

Bekende japon:

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 17 nov 2017 - 08:46

Het is natuurlijk heel goed dat ze haar functie als VN adviseur serieus neemt. Ik denk ook dat ze echt iets te te voegen heeft, en een belangrijke bijdrage levert aan een positieve ontwikkeling van dit onderwerk internationaal gezien.

Aan de andere kant kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat de vele buitenlandse bezoeken en de tijdsinvestering die het VN adviseurschap kosten, wellicht ook ten koste gaat van de betrokkenheid die ze in Nederland kan tonen.

Als ik zo eens even terug kijk op deze site, heeft ze in de laatste paar weken slechts drie (!) binnenlandse bezoeken afgelegd: op 25 oktober (werkbezoek Parnassia Groep), op 8 november (Gender & Sexuality Alliance), en op 14 november (Muziek in de Klas).

Misschien tegen wil en dank, denk ik dan toch soms dat ze méér bezoeken in Nederland zou kunnen afleggen als ze minder in het buitenland zou zijn, en daarmee kinderen, ouderen, muziek, minderheden, sociale cohesie, Oranjefonds etc. een steviger steuntje in de rug zou kunnen geven.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 17 nov 2017 - 15:01

Ik ben het eerlijk gezegd heel erg met je eens.

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 19 nov 2017 - 18:12

Ik sluit me hierbij van harte aan.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 17 nov 2017 - 07:19

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december de eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius in het Caribisch deel van het Koninkrijk. De Koning en Koningin worden tijdens hun reis vergezeld door de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, drs. R.W. Knops.

Op 1 december is het Koninklijk Paar op Saba voor de viering van Saba Day. Naast de viering van deze traditionele feestdag, wordt er op Saba aandacht besteed aan natuurbehoud.

Voorafgaand aan het bezoek aan Saba zijn de Koning en Koningin in de middag van 30 november op Sint Eustatius. Tot slot bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op 2 december Sint Maarten. Dit bezoek staat vooral in het teken van de wederopbouw van het eiland na de verwoestingen die orkaan Irma begin september heeft aangericht.

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 16 nov 2017 - 22:29

Niet verrassend, maar prima outfit voor de gelegenheid. Hoeveel kilometers zal Maxima dit jaar hebben gevlogen? Waanzinnig. Volgende week ook nog eens naar de Nederlandse Antillen. Ik denk haar record jaar :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 16 nov 2017 - 23:13

wat gaat ze daar doen?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 nov 2017 - 22:27

Ook al is het niet haar mooiste outfit, ik blijf het een leuke combinatie vinden met de geweldige Kreeftketting. Met een hoed net iets stijlvoller en wat mij betreft mooier, maar deze kleuren staan haar fantastisch. Kortom prima outfit voor een bezoek als dit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 16 nov 2017 - 21:15

zelden iets nieuws in VN-verband valt op
Een goede manier van 'afdragen'
Ik vind dit altijd een leuke jurk. kreukt niet in de koffer denk ik.
En die kreeft staat er t geinigst bij.
alle afspraken op 1 dag?

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 16 nov 2017 - 15:49

Ben het ook eens met Magda. Ze kan eindeloos combineren. Maar heeft het gewoon bijelkaar hangen,zodat ze het a la minute kan aantrekken.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 16 nov 2017 - 15:33

Het valt mij nu op, dat de plooi zo laag zit in de rok, dat vind ik minder mooi.
De outfit met de grote rode hoed vond ik het leukst.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 16 nov 2017 - 13:57

prima japon, niks mis mee vind ik.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 16 nov 2017 - 13:52

Ik vind dit een prima jurkje. Vrolijke kleur, die Maxima goed staat. De lengte had van mij ook wat langer gemogen.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 16 nov 2017 - 10:39

Ik vind dit toch geen succesvolle jurk. Wat ik met name niet mooi vind, is dat je zo'n bobbel ziet halverwege de heupen, omdat het model eerst nog even strak doorloopt en pas halverwege de heupen met plooien uitloopt.

Ook iets te kort, en wat stug materiaal. De kleuren en patroon wel mooi.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 16 nov 2017 - 09:47

Leuk!!
Vind het zo grappig dat ze ook gewoon de kleding blijft dragen die ook andere bekende gezichtrn hebben! Kajsja ollongron (schrijf de naam vast verkeerd) droeg iets vergelijkbaars bij de inauguratie van het nieuwe kabinet.
En Mathilde natuurlijk.
Zij zullen de Natannetjes zien als een H&M/Zara etc. Gemeengoed!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 16 nov 2017 - 09:13

Ik zie 3 verschillende kettingen :)

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 16 nov 2017 - 16:24

Ja, nu wel. Maar toen ik de reactie plaatste was er maar 1 foto :)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 16 nov 2017 - 09:14

(Maar ben het verder wel met jou eens hoor!)

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 16 nov 2017 - 09:06

Wat mij opvalt bij Máxima is dat ze vrijwel altijd voor dezelfde combinatie kiest met kleding en accessoires en schoenen. Dat is jammer, want ze beschikt over zoveel kettingen e.d. dat ze iedere keer weer een andere look kan creëren.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?