Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmiddag 2 november in Amsterdam aanwezig bij de vrijwilligersdag ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van stichting 113 Zelfmoordpreventie. De landelijke organisatie met de hulplijn staat mensen bij die aan zelfmoord denken.

Tijdens de vrijwilligersdag komen vrijwilligers en medewerkers samen om over hun werk te spreken, stil te staan bij ontwikkelingen en training te volgen. Ook wordt de ‘113 Vraag Maar’ app gelanceerd. De app leert naasten en betrokkenen op een eenvoudige manier hoe je een gesprek kunt voeren met iemand die aan zelfmoord denkt.

Koningin Máxima is aanwezig bij de lancering van de app, spreekt met vrijwilligers, medewerkers en trainers over hun werk en bezoekt het callcenter waar vrijwilligers en stagiairs de telefoon- en chatgesprekken voeren.

Bij de hulplijn kunnen mensen met gedachten aan zelfmoord anoniem praten of chatten met geschoolde vrijwilligers en stagiairs. De organisatie biedt naast de hulplijn kosteloos anoniem therapie en doet wetenschappelijk onderzoek. Ook werkt zij samen met maatschappelijke organisaties en geeft zij scholing aan professionals. In Nederland sterven gemiddeld vijf mensen per dag aan zelfmoord. Jaarlijks voert de hulplijn meer dan 50.000 telefoon- en chatgesprekken met mensen die hulp nodig hebben.

Outfit: oudroze complet met grijze accenten van modehuis Natan. De grijze kiezelketting komt van het Deense label Monies, oa te koop bij Bodes en Bode. 


Foto: PPE/VdWerf/Pool 


Foto: PPE/VdWerf

De outfit kwam voor het eerst in beeld in 2011: 


Foto's: PPE/Nieboer/UN/Monarchypress

Never change a winning team coat. 


Foto's: PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 03 nov 2018 - 13:42

Ik heb dat altijd een mooi pakje gevonden, nu nog.
En ik wou dat ík mijn kleding uit 2011 nog aankon hahaha ;) Toen had ik maat 38, nu een paar maatjes meer...maarja, dat doet de leeftijd ;)

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 02 nov 2018 - 22:42

Kleding minder belangrijk bij een bezoek als deze vandaag. Prima keuze verder en wat knap dat Maxima dit zo snel na het overlijden van haar zus heeft gedaan. Wie weet geeft maxima’s aandacht voor deze instelling iemand wel positieve kracht.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

vrijdag 02 nov 2018 - 20:35

Dit bezoek moet voor Maxima heel confronterend zijn geweest. Dapper van haar zo kort na de dood van haar zus Ines.
Haar kleding is prima voor deze gelegenheid.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 nov 2018 - 21:23

Ik vind niet dat ze er moe uitziet op de close-up foto. Die conclusie wordt nu natuurlijk meteen getrokken, omdat net het nieuws is gekomen dat ze rust moet houden. Door dat ze heel betrokken is, is ze op dat moment een en al oor voor haar gesprekspartner. Wellicht zijn haar gedachten op dat moment ook bij haar zus, Inès.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 02 nov 2018 - 17:51

Wat een prachtige foto op die close-up!
Zo niet geposeerd of ‘bezig’ goed op de foto te staan. Echt betrokken, helemaal gericht op die persoon met wie ze praat/luistert. Echt prachtig!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 02 nov 2018 - 18:25

Ik heb het idee dat ze dat altijd is. Alleen op de geposeerde (en dan bedoel ik die in de houding gaan staan foto's) komt ze weleens niet echt over, maar als ze in gesprek is met mensen of naar ze luistert is ze altijd vol aandacht. Eén van haar sterkste punten vind ik persoonlijk.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 02 nov 2018 - 21:31

Bedoel ook absoluut het dat ze dat normaal niet is, maar hier zie je het echt zo puur

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 02 nov 2018 - 17:07

Zag net de foto's van de koningin. Ik vind haar er moe uitzien op de close up foto. Ze is niet haar stralende zelf zoals we haar kennen.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 02 nov 2018 - 17:52

Ze is ziek en daarnaast zou her heel vreemd zijn als ze hier stralend en vrolijk zou zijn

afbeelding van Molly

Molly

zaterdag 03 nov 2018 - 00:56

Dat wisten we toen nog niet.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 02 nov 2018 - 16:49

Ik las net, dat de koningin rust moet houden ivm darminfectie. Sterkte gewenst en beterschap.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 02 nov 2018 - 15:14

Ik zou de japon eens zonder de jas willen zien. Ik dacht dat de hals van de japon veranderd was maar ze heeft een aantal keer een heel grote ketting er bij gedragen. Wellicht met een mooi opstaande kraag dat ik de japon wel mooi zou vinden.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 nov 2018 - 15:04

Sterkte, Maxima!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 02 nov 2018 - 14:23

Ps wat had ze de outfit in 2013 geweldig mooi gestyled zeg, ook met haar haren in een staart. Leuk!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 02 nov 2018 - 14:22

Een mooie set. Op zo n zonnige herfstdag. Heel bijzonder en heftig dat zij de hulpverleners een hart onder de riem steekt met haar aanwezigheid vandaag.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 02 nov 2018 - 14:21

Ingetogen chique. Mooie keuze en heel dapper dat ze vandaag een bezoek brengt aan deze zelfpreventie groep. En langs deze weg een warm dank je wel voor alle medewerkers daar die de mensen met suïcidale neigingen te woord kunnen staan. Wat fijn dat jullie er zijn!!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 02 nov 2018 - 14:08

Tjonge, het is al een beladen bezoek.. Laat staan voor onze koningin.. Erg dapper om dit te doen zo kort na het overlijden van haar zusje..
Ik vind deze complet prima voor dit bezoek..
Niet te somber maar toch ingetogen.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 02 nov 2018 - 14:04

Ik heb deze outfit nooit mooi gevonden.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 02 nov 2018 - 15:41

Wat mooi dat Máxima deze vrijwilligers bezoekt en wat zal dit emotioneel voor haar zijn. Dit onderwerp komt zeker vanuit haar hart, dus hoe ze er vandaag uitziet is van minder belang. Ben nl geen fan van deze outfit.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 nov 2018 - 12:38

Inderdaad heel moedig van haar.
5 mensen per dag!! Wist ik niet. Te veel.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 02 nov 2018 - 11:26

Dapper en sterk dat ze het doet zo kort na de te vroege dood van haar zusje in vergelijkbare omstandigheden als waar deze vrijwilligers voor werken. Ik voel dan ook geen behoefte om haar keuze qua kleding van commentaar te voorzien of daar allerhande psychologische koude grond praat aan te hangen over haar mogelijke gevoelens, gedachtes en of het gepast is of niet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 02 nov 2018 - 11:19

Wat zal dit emotioneel voor haar zijn, zo kort na het overlijden van Inés. En wat schrik ik van de getallen in het persbericht: 5 mensen sterven per dag aan zelfmoord en meer dan 50.000 gesprekken worden gevoerd. Wat een verdriet gaat er schuil achter deze getallen! En wat dapper dat mensen zich hier vrijwillig voor inzetten. Lijkt me een hele zware vorm van vrijwilligerswerk.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?