Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei de Republiek India als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima bezoekt het land op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het bezoek van 2014 (zie RVD-persbericht 197, 2014). Koningin Máxima richt zich onder meer op de voorbeeldfunctie van India op het gebied van inclusieve financiering. Uit de laatste cijfers van de Wereld Bank Groep (WB) blijkt dat nu 80% van de volwassenen in India een bankrekening heeft. Een grote toename ten opzichte van de 53% in 2014. Daarnaast is de kloof in de toegang tot een bankrekening tussen mannen en vrouwen verkleind van 20% naar 6%. Aandachtspunt blijft wel het daadwerkelijk gebruik van een bankrekening, van de 80% mensen met een bankrekening maakt 48% hier geen gebruik van (WB: Global Findex 2017).

India is al jaren actief om de toegang tot officiële financiële diensten voor iedereen mogelijk te maken. Het land doet dit onder meer door beleid te combineren met één digitale openbare infrastructuur waar zowel de overheid, het bedrijfsleven als particulieren gebruik van kunnen maken. Deze zogenaamde ‘India Stack’ bestaat uit drie hoofdelementen; ten eerste een biometrisch identiteitsbewijs (identiteitsnummer gecombineerd met een vingerafdruk en irisscan); ten tweede een ‘virtueel persoonlijk betaaladres’ voor de overboeking van een salaris of ontvangst van een sociale uitkering (combinatie van identiteitsnummer, bankrekeningnummer, mobiel telefoonnummer) en ten derde de koppeling van digitale betalingssystemen, ‘interoperabiliteit’, zodat bijvoorbeeld geld overmaken naar familie via het ‘persoonlijk betaaladres’ eenvoudiger wordt. In aanvulling op de India Stack heeft de regering van minister-president Modi in 2014 het ‘Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana’ programma gelanceerd. Dit is het nationale programma voor inclusieve financiering. Het heeft mede tot doel ervoor te zorgen dat iedere familie in India toegang krijgt tot een bankrekening.

Koningin Máxima spreekt in Delhi onder meer met vertegenwoordigers van NITI Aayog, de denktank van de overheid en de ‘Indian Software Products Industry Round Table (iSPIRIT), de denktank achter de ontwikkeling van de India Stack. Ook is er een gesprek voorzien met minister-president Narendra Modi en de interim-minister van Financiën, de heer Piyush Goyal. Daarnaast spreekt zij met vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsorganisaties en financiële instellingen. Koningin Máxima gaat ook op veldbezoek bij een project van Aye Finance. Deze financieringsorganisatie richt zich op kleine ondernemers in een specifiek cluster, bijvoorbeeld de productie van sportartikelen. Mede op basis van digitale informatie uit het cluster beoordeelt Aye Finance of een ondernemer een lening kan krijgen die een reguliere bank niet zou geven. Aye Finance ontwikkelt ook een app ‘MAye’. Hiermee kan de ondernemer de gang van zaken in zijn bedrijf beheren, zoals aan- en verkopen, aanwezigheid van de werknemers en de status van de lening. Naast financiering krijgt de ondernemer van Aye Finance ook adviezen op het terrein van boekhouden, kennis van inkoop van ruwe materialen en afzetmarkten.

Outfit: Máxima draagt vandaag een japon van lichtblauw brokaat met een zilveren bloemeffect. De ronde hals met v-uitsnijding is geinspireerd op een bekende japon van Grace Kelly. Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan.

Máxima droeg de jurk tweemaal eerder in 2016: 

Update: voor de formele ontmoetingen later op de dag heeft Máxima een broche op haar jurk gespeld. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 01 jun 2018 - 06:57

Fris en fruitig, dat zijn inderdaad voor mij ook de juiste woorden. Enig, enig, enig. En deze outfit is gelijk mijn favoriet voor deze maand. Die sjaal maakt het af.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 28 mei 2018 - 23:44

Eens met de lovende geluiden. De schnitt en de uitvoering van deze japon benadrukken Maxima’s sterke punten: de taille (op de goede plek en geaccentueerd door het riempje), de benen die ( zo net vanaf iets boven de knie) gezien mogen worden, de v-halsuitsnijding legt het accent op de bovenzijde, ook een sterke troef. De shawl brengt (nog meer) elegantie. Zachte mooie kleur blauw past bij het voorjaar. Verstandig om de hele hoge hakken (vaker) af te wisselen met lagere. Goed gestyled Maxima.

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 28 mei 2018 - 22:48

Wat een topjurk, en die kleur staat haar prachtig! 9,5 ;-)
Meer meer meer van dit soort outfits!

afbeelding van Snijders

Snijders

maandag 28 mei 2018 - 21:18

Van die kant had ik het nog niet bekeken. Gebruik maken van je positie als koningin. Waardoor deuren open gaan die anders gesloten blijven. En bij een koningin horen koninklijke sieraden.
In beide kanten zit een kern van waarheid.
Gebruik maken van je positie als koningin met koninklijke juwelen.
Aan het werk zijn voor armoedebestrijding met kostbare juwelen aan. Contrast zo groot tussen arm en rijk.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 28 mei 2018 - 20:40

Dat is goed verwoord mrsduck. Mensenzien aan haar niet dat ze een koningin is van een land en misschien daar wel aan haar prachtige juwelen. Ze kan moeilijk een kroon op haar hoofd zetten.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 28 mei 2018 - 18:51

De look is fris en fruitig. En met schoenen waar een normaal mens ook nog op kan lopen. Er is wel iets wat me opvalt. Wanneer Maxima voor de microfinanciering op pad gaat draagt ze vaak juwelen uit de koninklijke kluis. Die vind ik nou juist meer geschikt voor gala's en koninklijke meetings. Niet wanneer je over armoedebestrijding gaat praten.

afbeelding van Snijders

Snijders

maandag 28 mei 2018 - 20:35

Ben het met je eens. Vind het goed dat je dit punt maakt. Maxima zou geen dure sieraden en sieraden uit de koninklijke kluis moeten dragen als ze bezig is met armoedebestrijding. Het contrast is zo groot. De overvloed
tegenover mensen die nauwelijks iets hebben.
Zal wel te maken hebben met ontmoeting hoogwaardigheidsbekleders en de premier. Hopelijk morgen bij veldbezoek soberder.
Duidelijk verschil hierin met Mathilde en Letizia. Zo was Letizia laatst in Dominicaanse Republiek. Tijdens ontmoeting met president een keurige jurk met als sieraad alleen een paar oorbellen. Tijdens veldbezoek pantalon en top en geen sieraden.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 28 mei 2018 - 20:58

Helemaal eens. Ze is VN pleitbezorger en niet koningin als ze voor de V N op reis gaat. Dat zijn haar eigen woorden in Blauw Bloed aan Jeroen Snel paar weken geleden in NY. . Dan moet je niet met grote juwelen uit de kluis tegrnover mensen staan die bij wijze van spreken dezelfde avond zonder eten naar «bed» gaan. Dat geeft geen pas!

afbeelding van Iris

Iris

maandag 28 mei 2018 - 22:29

Toch vind ik het vreemd.dat ze dat zegt want op haar naambordje staat toch duidelijk "queen of the Netherlands".....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 29 mei 2018 - 07:56

Ze zouden op het bordje gewoon "UN Special Advisor..." etc. moeten zetten...

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 29 mei 2018 - 09:22

Precies. En zonder de nodige foto's, video's, etc, etc. Het gaat toch om de 'arme mensen' en niet om de koningin dacht ik zo.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 29 mei 2018 - 18:37

Tsjonge, ik vind de reacties wel kritisch. Het gaat toch gewoon om het resultaat? Ze gebruikt daarvoor haar status, dat is ook een groot deel van haar (overtuigingskracht)kracht. En ze ziet er toch netjes uit, natuurlijk wel eens duurdere sieraden maar ze heeft geen kroon op haar hoofd ;-). Ook zonder sieraden weten de mensen heus wel dat ze zeer vermogend is. Daarnaast vraag ik me serieus af of de lokale mensen liever zouden hebben dat ze simpel voor de dag komt of dat ze best begrijpen dat een koningin een zekere weelde uitstraalt. Los daarvan: geweldig dat ze zich zo inzet voor dit onderwerp en dat ze zich zeer benaderbaar en laagdrempelig opstelt jegens de bevolking. Dus ik zie de status niet terug in haar houding, en dat lijkt mij het belangrijkste. Mensen voelen dat.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 28 mei 2018 - 23:11

Ja klopt zo worden alle hoogwaardigheidbekleders/sters aangeduid, overal, maar ze zit daar niet in haar functie van koningin, ze zit daar als pleitbezorgster van de VN, die in haar hoedanigheid met haar bekendheid , Queen of the Netherlands dus makkelijker overal binnenkomt bij de hoge heren/dames van het bankwezen. Hoewel misschien, er wellicht altijd een aantal zullen zijn die moeten googelen waar Nederland ligt :-)

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 28 mei 2018 - 20:10

Mee eens; en daarbij: als ze in haar eigen functie gaat, is dat een andere dan 'koningin' zijn, waar bepaalde 'voorrechten en gebruiken' mee verbonden zijn.. Ik denk dat ze die twee functies gescheiden moet houden als ze zo haar eigen ding wil blijven doen, en geen koninklijke juwelen en sieraden zou moeten dragen in haar VN functie. En eigenlijk zou ze het meer anoniem moeten doen; nu gaat alle aandacht uit naar haar; ik vraag me af hoeveel aandacht er voor de lokale bevolking is als ze weg is.
(Begrijp me goed: ik heb niets tegen de invulling van de functies en ik vind het prima als ze haar functies zo in wil delen, maar een beetje minder media aandacht met die VN bezoeken mag van mij wel). Wat is het effect van al die bezoeken voor de bevolking in die landen? Wij kunnen c.q. ik kan dat niet controleren. Maar ik weet vanuit ervaring wel dat vooruitgang helaas in die landen minimaal is omdat (rijke) overheden vaak niet doen wat ze zeggen, n.l. goed voor hun eigen mensen zorgen, maar wel goed voor zichzelf zorgen...

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 28 mei 2018 - 20:36

Ik denk dat als een willekeurige vn-ambtenaar gaat er nog minder aandacht uit gaat naar de armere bevolking. Een koningin haalt de lokale media. Haar naam en functie opent toch deuren en dat ze daar de koninklijke juwelen voor gebruikt om die status te onderstrepen, lijkt mij een noodzaak. Ze zal haar status toch moeten onderstrepen, zeker als ze de gezagsdragers en andere verantwoordelijken gaat ontmoeten zodat de daadwerkelijke vn-ambtenaar aan het werk kan. Aan de andere kant brengt ze in de kantlijn van haar vn-bezoek ook Nederland onder de aandacht omdat ze onder die titel wordt geïntroduceerd. Die PR, zelfs al gaat haar bezoek niet over Nederlandse belangen, is altijd bruikbaar. En ik hoop dat ze de kans ziet de zaak van dat kindje te bespreken.

Trouwens, ik vind die foto van Monarchie press zoveel mooier, puurder en eerlijker dan die van Erwin Olaf..

afbeelding van Merel

Merel

maandag 28 mei 2018 - 18:44

Ze ziet er heerlijk fris en zomers uit. Maar als ik er dan toch nog iets niet 100% onverdeeld positiefs van mag vinden... hoop niet dat ik jullie feestje verpest :)
- prachtige stof, de kleur is fantastisch, die wat wijdere rok flatteert, schattig mouwtje, mooi met warmzilverig gecombineerd, alleen had de halslijn van mij dat laatste stukje diepe v mogen missen, met deze halslijn zou ik mijn pen niet van de grond durven pakken, zeker niet in India (maar daar heeft ze natuurlijk iemand voor), en het 'wijkt' altijd wel ergens.
- de broche had ik bewaard voor een gala.
- de shawl is prachtig, en vast heel welkom, maar het maakt deze outfit niet mooier. En ik houd niet zo van een wat halfslachtige Westerse imitatie van lokale kledinggebruiken ter plaatse: de shawl over de schouder is prachtig elegant bij Indiase kleding, maar past niet bij dit model jurkje (over een recht knielang jurkje met mouwtje, vind ik het al veel geslaagder).
- fantastische oorbellen.
- geweldige paardenstaart.
- heerlijke schoentjes.

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 28 mei 2018 - 19:58

Sorry, ik wil het blije 'feestje' qua positieve reacties over haar outfit niet bederven, maar ik vind het echt niet kunnen wat ze draagt: geen of heel korte mouwen, diepe blote hals lijn die ze ongelukkig probeert te bedekken op sommige foto's met de sjaal (wat een heel raar gezicht geeft); een jurk die echt te kort is. Dit alles op een reis in India, waar vrouwen heel mooie kleding dragen, maar zich hebben te bedekken (halslijn, armen en benen, een enkele misschien uitgezonderd). Volgens mij heb je je toch aan te passen aan het land waar je naar toe gaat voor deze 'klussen', en dan snap ik het niet dat je daar zo 'niet bedekt' aankomt in de functie die je hebt op dat moment.
(Op zich is de japon mooi, maar ook weer niet bijzonder; de halslijn is niet mooi afgewerkt (helaas), en hij is gewoon te kort voor dit model. En de sjaal erbij is een wat gezochte oplossing, hoewel hij op zich ook wel weer mooi is).
Nee, als er gerefereerd wordt aan prinses Gracia (Grace Kelly), dan kan deze outfit niet tippen aan hoe zij haar kleding droeg.

afbeelding van Nova

Nova

maandag 28 mei 2018 - 18:31

Zelfs de Meghan-plukjes staan charmant!

afbeelding van Mary

Mary

maandag 28 mei 2018 - 18:30

Hopelijk heeft ze het met Modi ook nog over ontvoerde Insiya gehad en de brief van haar moeder...

afbeelding van car

car

maandag 28 mei 2018 - 17:59

Prachtiggg! Erg fris! De tanden vind ik helemaal niet veel veranderd eigenlijk? Niks breder geworden ofzoo

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 28 mei 2018 - 21:26

Het gebit van Maxima is wel veranderd in de loop der jaren. Maakt me niet uit hoor, maar er is wel degelijk aan gewerkt.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 28 mei 2018 - 21:35

Op de voortanden zijn vlgs mij facings aangebracht. Als je het vergelijkt met foto,s van een aantal jaar geleden

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 28 mei 2018 - 17:59

Toen Maxima dit jurkje voor de eerste keer aanhad in 2015, was dat niet bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje? Worden die dit jaar niet uitgereikt? Dat is toch altijd rond haar verjaardag???

afbeelding van Mary

Mary

maandag 28 mei 2018 - 18:26

Staat gepland voor 6 juni. Zie agenda koninklijk huis. Waarschijnlijk door volle agenda wat later.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 28 mei 2018 - 17:48

Het is mij ter ore gekomen dat de sjaal die de koningin in India draagt zo ,n beetje bij de cultuur hoort!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 28 mei 2018 - 17:28

Wat een leuke look vandaag! Eigenlijk ben ik altijd een beetje bevooroordeeld want ik heb heel weinig waar ik echt commentaar op heb bij Maxima. Zij is zoals zij is en dat vind ik heerlijk. Misschien niet altijd goed ‘afgestyld’ maar ook niet ‘gewassen en gestreken’ en in de plooi. Ben ik een fan van ;-))

afbeelding van Henny

Henny

maandag 28 mei 2018 - 16:56

Het lijkt wel of het dessin/motiefje van de sjaal bijna hetzelfde is als de print van het jurkje. Zie close-up foto.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 28 mei 2018 - 16:23

Ik ook Josine. Het is dan ook een mooie clean look zonder poespas. Máxima wordt vast blij van deze berichten en misschien past ze hierop eea aan in haar verdere styling;-). Clean en sophisticated staat haar het mooiste.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 28 mei 2018 - 15:51

Ik word gewoon blij van alle enthousiaste reacties. Hebben jullie dat ook?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 28 mei 2018 - 20:44

Jazeker josine.
Dit is klasse!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 28 mei 2018 - 16:53

Zeker. Gezellig ook!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 28 mei 2018 - 17:56

Ja zeker, Josine!

afbeelding van Marga

Marga

maandag 28 mei 2018 - 15:11

Mooi geheel waarbij de sjaal om haar schouders of over haar ene schouder heen een leuke aanvulling is.

afbeelding van Emma

Emma

maandag 28 mei 2018 - 14:42

Koningin Máxima ziet er prachtig uit vandaag! Mijn complimenten weer vandaag. Ik vind dit een prachtig jurkje, heel mooi gecombineerd met de schoenen, het kapsel, de sjaal en de juwelen. Haar make-up is ook heel mooi gedaan vind ik, heel naturel.

Bij een bezoek aan minister-president Modi van India heeft ze overigens de grote aquamarijn met de diamanten strik op haar jurk gespeld. Prachtig! Zo zie ik Máxima graag. Foto's zijn te zien bij Royals by Robin. Máxima's kleding matcht perfect bij de omgeving en de kleding van de minister-president.

afbeelding van Elles

Elles

maandag 28 mei 2018 - 13:47

Mooie fotoos bij Blauw Bloed,je kunt zien,dat zij in haar element is.Wat een hartelijke uitstraling en een nette outfit.

afbeelding van Nova

Nova

maandag 28 mei 2018 - 12:59

Was dit enige jurkje vergeten, zij gelukkig niet. Mooi gecombineerd zo. En een iets lagere hak verandert meteen haar houding in meer ontspannen, wat ik me zo goed kan voorstellen!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 28 mei 2018 - 21:37

Jazeker een lagere hak is veel eleganter

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 28 mei 2018 - 12:53

Wat een eenvoud en klasse dit jurkje! Máxima heeft nog zo'n lichtblauw jurkje dat ze ooit eens droeg bij een staatsbezoek aan Spanje. Daar was ik ook helemaal weg van. Zo zie je maar dat al die frutsels zoals met die culotte totaal niet nodig is om verzorgd te zijn.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 28 mei 2018 - 12:48

Eindelijk een mooi simpel jurkje aan. En dat staat haar goed. Moet ze vaker doen. Kleur staat haar ook goed.

afbeelding van Michel87

Michel87

maandag 28 mei 2018 - 12:41

Wat een mooie look!

afbeelding van Helena

Helena

maandag 28 mei 2018 - 12:32

Dit is het!! Eenvoudig en chic. Meer doen majesteit!

afbeelding van Claire

Claire

maandag 28 mei 2018 - 12:12

Helemaal mooi en elegant! Hier kijk ik met plezier naar!

afbeelding van Els

Els

maandag 28 mei 2018 - 12:08

Sluit me volledig bij commentaren van boven over leuk, fris jurkje, prachtige sjaal en eindelijk top haarstijl aan.

afbeelding van Marjan

Marjan

maandag 28 mei 2018 - 12:07

Mooie jurk.
Alleen de sjaal over de jurk vind ik niet zo staan.

afbeelding van Snijders

Snijders

maandag 28 mei 2018 - 12:31

Sjaal waarschijnlijk tegen de kou van de airco.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 28 mei 2018 - 23:37

Het lijkt me een stukje proberen aan te passen aan de cultuur, eerlijk gezegd.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 28 mei 2018 - 11:59

Wat een goede keus, dit jurkje voor Inda.
Haar goed, mooie oorbellen, leuke sjaal, keurige schoenen.
Hier wordt ik blij van.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 28 mei 2018 - 11:58

Heerlijke, frisse look. Écht niet te kort of te bloot, precies goed, op deze zonnige dag. (Ik neem tenminste aan dat het daar ook zo warm is.) Mooie sjaal ook.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 28 mei 2018 - 11:49

Mooi, deze wil ik ook wel hebben. En zo mooi eenvoudig afgestyled. Die omslagdoek heb je echt wel nodig met al die airco's die op standje vriezen staan. Als je pech hebt zit je net in de luchtstroom.
De rok moet zeker niet langer, dan wordt het tuttig, ze is nog maar 47, en niet bejaard.
Ze moet nog minstens 20 jaar werken voor ze haar AOW krijgt. Verwachte AOW leeftijd voor mensen die nu 47 zijn is 69 en 9 maanden!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 28 mei 2018 - 11:41

Fris en fruitig. Helemaal top!
En de lengte vind ik perfect. Net boven de knie! Ze is pas 47 jaar! Als je gaat zitten kruipt een strakke of strakkere rok altijd op.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?