Koningin Máxima is dol op uitgesproken accessoires en schuwt opvallende hoedenspelden zeker niet. Helaas is er maar weinig bekend over de kleine juweeltjes, maar in de nieuwste Vorsten onthult Martijn Akkerman de naam achter enkele koninklijke hoedenspelden: Tatiana Fabergé. De kans is groot dat er nu een lampje gaat branden, want onlangs schreef ik op ModekoninginMáxima al een artikel over Peter Carl Fabergé. Deze Russische juwelier is bekend geworden als de maker van uitbundige, met juwelen versierde Fabergé-eieren, die hij maakte voor de laatste twee Russische tsaren, Alexander III en Nicolaas II. In de voetsporen van haar overgrootvader, ontwerpt Tatiana soortgelijke eieren, zij het van goedkopere materialen. De eitjes worden verkocht als hanger voor aan een collier, maar koningin Máxima  én prinses Beatrix dragen de eitjes -na een aanpassing bij een juwelier- als hoedenspeld. 

Beatrix met het eitje dat we op bovenstaande foto op de bovenste rij zien:

Afbeeldingsresultaat voor maxima hoedenspeld

Máxima met de rode hoedenspeld van Tatiana Fabergé:

Het eitje is via de website www.zilver.nl te koop voor 275 euro. Het juweeltje is gemaakt van verguld zilver, bezet met zirkoon en rood emaille. Ik heb zelf de blauwe variant gekocht en vind het echt een aanrader. Ze zijn prachtig afgewerkt en een echte eyecatcher, ook aan een collier. 

Ook Beatrix is gezien met de hoedenspeld van rood emaille en zirkoon. Ik sluit niet uit dat Máxima en Beatrix onderling hoedenspelden uitwisselen, maar zeker weten doe ik het niet. 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

zondag 30 jul 2017 - 12:15

Wat een prachtige hoedenspelden zijn dit en wat een lumineus idee ook. Dit zijn exclusieve en hele draagbare en ook nog praktische juwelen. Ik zou ze alleen wel dragen bij een bijpassende kleur hoed. En wat betreft die uiteinden: de hoedenspelden die ik had die hadden een kettinkje tussen het sieraad en de punt. Aan het eind van het kettinkje zat dan een dopje wat je over de punt deed.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 24 jul 2017 - 12:31

Enig om iets over hoedenspelden te horen. Het brengt me op een idee. Kun je zo'n speld ook gebruiken als je onder je vilten hoed glad haar hebt?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 24 jul 2017 - 14:47

Waarom zou het niet kunnen? :)

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 22 jul 2017 - 20:09

Leuk!

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 22 jul 2017 - 00:22

Josine, wat een leuke log!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 21 jul 2017 - 21:33

Prachtige hoedenspelden! Schitterend detail!
Ook hele mooie foto's van Beatrix, zeg.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

vrijdag 21 jul 2017 - 21:25

Ik vraag me altijd af....gaan de hoeden niet kapot van die spelden?

afbeelding van zara

zara

zaterdag 22 jul 2017 - 10:34

@Marleen: op de hoedententoonstelling in paleis het Loo hebben we nog gespeurd naar gaatjes in de hoeden van prinses Beatrix, want wij vroegen ons ook af of de spelden de hoed niet zouden beschadigen. Maar dat valt heel erg mee! Je moet echt heel lang zoeken voordat je ergens een miniem gaatje in een hoed ziet.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 21 jul 2017 - 21:09

Wat super leuk deze ontdekking. Prachtige hoedenspelden. Mooi detail op de prachtige hoeden.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 21 jul 2017 - 16:54

Wat een geweldige info.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 21 jul 2017 - 14:40

Wat een mooie juweeltjes!! Wat leuk josine dat je hier aandacht aan besteedt.
Ik vind alleen apart dat er aan het eind van de hoedenpinnen geen dopje zit van hetzelfde materiaal.
Je zou je hand er aan openhalen als je je hoed weer af wil zetten.

afbeelding van DEP

DEP

vrijdag 21 jul 2017 - 15:07

Dat dacht ik nou ook Sjanine. Ziet er gevaarlijk uit. Heel leuk Josine die kleine details. Wat ziet prinses Beatrix er mooi uit op de laatste foto. Dat zwart met zacht rood staat haar zo mooi.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 22 jul 2017 - 09:55

Bij de onedele hoedenspelden zit wel een dopje. Deze edele zijn echter zo lang, dat het eigenlijk niet nodig is. Ze zullen ook wel hulp krijgen bij het afzetten van de hoed. Die leggen ze vast niet zelf netjes in de hoedendoos :)
Deze mooie eitjes heb ik ooit in Praag gekocht, ze waren heel wat goedkoper dan deze. Maar ze zijn waarschijnlijk "slechts" verguld, maar blijven prachtig.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?