Avatar foto Door Josine Droogendijk
Noorwegen 06 mei 56 reacties

Mette-Marit is aanwezig bij Moldavisch staatsbezoek

Door haar slechte gezondheid moet ze iedere afspraak met potlood in haar agenda noteren. Gelukkig kon Mette-Marit vandaag aanwezig zijn bij het staatsbezoek Moldavië – Noorwegen.

De kroonprinses droeg tijdens de welkomstceremonie een donker jasje met drie opgenaaide zakken, een witte midi-rok en een zachtroze hoed.

Koningin Sonja droeg op haar beurt een roze tailleur, dito omslagdoek en een donkere zonnebril. Zou ze last hebben van haar ogen?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
56 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat fijn dat MetteMarit bij dit bezoek kan zijn. De kleding staat haar goed.. ze is idd zoal gezegd is wars van dure mode .
Ze is wie ze is…gewoon mooi

Even iets dat me te binnen schoot na het zien van deze foto’s en foto’s elders.
Ik heb te doen met Haakon, beide ouders zijn al behoorlijk op leeftijd en vooral zijn vader sukkelt met zijn gezondheid en heeft al aangegeven minder te gaan doen. Koningin Sonja is ook echt niet meer de jongste.
Als het over (hopelijk duurt dat nog lang) een tijd zo is dat hij de koning wordt dan is dat met een zieke vrouw aan zijn zijde, die niet altijd (volledig) inzetbaar zal zijn.
Dat is een zwaar vooruitzicht.

Bijzonder comment. Je weet niet hoe andere mensen iets ervaren. En dit lijkt een steek onderwater naar een zieke echtgenote. Misschien je beperken tot de mode/kleding?

Ik heb deze discussie niet eerder gesignaleerd. Vandaag weinig online geweest omdat het vakantie is. Ook Josine is vandaag even minder beschikbaar. Eerlijk gezegd ervaar ik de opmerking van Roos niet als een steek onder water. Eerder als meeleven. Maar ik ben me er van bewust dat veel online opmerkingen/reacties door een ander totaal anders kunnen worden opgevat dan ze worden bedoeld. Ik denk dan ook dat dat is wat hier gebeurd tussen jullie twee, dat Madeliefjes Roos anders interpreteert dan ze bedoeld. Ook gezien haar reacties. Bij dezen sluit ik dan ook deze discussie, het is niet nodig hierop door te gaan.

Excuse me, wat is dit voor onzin? 🤷‍♀️😵‍💫
Steek onderwater; naar wie dan?! Mette-Marit??
Ik ben wel de laatste om een steek onderwater naar Mette-Marit te geven (daar heb ik nml. zeer goede redenen voor om dat niet te doen); het trof mij alleen dat Haakon het best zwaar heeft.
Ga jij nu invullen wat ik bedoel of voel?

Dit is een modeblog toch? Waarom vul jij in wat “zwaar” is voor een echtgenoot? Beperk je tot de mode en ga niet invullen wat iemand denkt, vindt of ervaart.Je weet er immers niets van.

Net of jij de wijsheid in pacht hebt.
Ik schrijf wat ik wil schrijven en jij kan dat lezen of je laat het.
Keuze is aan jou, maar je gaat mij niet vertellen wat ik wel of niet mag voelen of denken.

En dat geldt dus ook voor mij!

Net of ik dat wil😵‍💫😳

Jij geeft je mening over wat jij denkt dat “zwaar is” Ik vind iets anders. Het is een modeblog. Sorry hoor maar jouw invulling van wat iemand die je niet kent voelt of denkt vind ik volledig ongepast. En dat is mijn mening.

Weet jij wie ik ken? Je weet helemaal niets van mij.
Je beschuldigt mij ervan dat ik “steken onder water geef” naar Mette-Marit toe. Bespottelijk.
Je mag je mening geven, maar doe dat op een normale en vriendelijke manier. Maar je bent elders ook al aan het “los” gaan op deze site, zegt genoeg over jou.

Nounou. Nogmaals, het is een modeblog. Je kent deze mensen niet, noch hun omstandigheden of wat zij denken. Vind je jezelf nu vriendelijk en respectvol? Laat het gaan over de kleding. Ik vind het bijzonder dat je je uitlaat over wat er in het leven van mensen speelt. Je weet dat niet, kunt dat ook niet weten. Ze ziet er prachtig en verzorgd uit. Misschien niet ieders smaak. Maar dat kan ook niet. Haar ziek zijn, of wat haar echtgenoot daarvan vindt of daar bij voelt gaat ons echt niets aan!

Nogmaals jij kent mij niet en weet dus ook niet wie ik wel of niet ken!
Weet jij beter dan ik wat ik wel of niet weet?!
Ik toon medemenselijkheid door even een gedachte die ik kreeg door de getoonde foto’s over Haakon neer te pennen en jij reageert op deze manier?! Dat zegt alles over jou!

Tja ik ben het niet met je eens. Ik vind het vreemd da je invult wat iemand denkt.nogmaals, het is een modeblog. Beperk je tot de mode.

Ik heb zojuist een klacht over je ingediend. Je gaat te ver, ook naar anderen toe op dit forum.

Ziekte /handicap is voor een ieder ontwrichtend is mijn ervaring.
Gelukkig is er ingrid alexandra die op haar feest toch de indruk gaf stevig in de schoenen te staan !!

Zeker maribrune, maar ik denk dat Haakon het zijn dochter ook gunt om nog even niet teveel met “staatszaken” bezig te zijn.
Ook voor Mette-Marit moet dit een last zijn: weten dat je je man misschien niet genoeg kan steunen en je dochter al vroeg taken voor je moet overnemen.
Net zoals Willem-Alexander dat moest toen Claus het niet meer kon.
Mogelijk dat hij daarom Amalia, Alexia en Ariane nu alle vrijheid gunt en ze alleen sporadisch te zien zijn.
Zomaar wat overwegingen die me te binnen schieten met het bekijken van deze foto’s.

Wrschl gunt haakon zijn dochter nog enige tijd een leven zonder staatszaken … .. maar wat de mens plant of wenst gebeurt niet altijd…. vergeet ook niet : het is nog niet zover .. en bovendien staat de wetenschap nooit stil . Wat gisteren niet kon kan vandaag wel . Dag per dag is vaak de enige waarheid .

Ik vind haar gezicht mooi met de hoed en het haar los. Ook een heel leuk tasje. Blazer en rok in deze combi niet mooi.
Wat is dat toch dat die Scandinavische koninginnen, en Margrethe, altijd van die fluor kleuren dragen, ik vind het nu bij Sonja wel mooi, maar het staat niet altijd.

Mette-Marit komt er mee weg omdat de hoed mooi is en haar goed staat met haar blonde haren erbij. De schoenen en de handschoenen zijn ook prima. Het tasje vind ik niks.
Maar wat ontzettend jammer zeg, van dit Angela Merkel jasje :))) met een witte rok erbij. Het past gewoon niet bij elkaar. Wie zou haar stylist zijn of heeft ze die niet?
Wat zou ik haar graag eens in een wat modieuzere outfit zien. Maar aangezien zij deze kledingstijl al jaren aanhoudt, met een enkele uitschieter erbij, zal dat denk ik niet zo snel gebeuren.
En ‘het past bij haar’ is aan een kant wel waar, maar eigenlijk alleen omdat je haar al jaren zo kent. Maar als zij zich er goed bij voelt, is het natuurlijk prima.
Verder lijkt het mij een lieve vrouw en in ieder geval dat ze erbij kon zijn ivm haar gezondheidsklachten. Dat zal ook niet altijd meevallen.

Het lijkt er op dat Mette Marit in de verkleedkoffer van haar oma is gedoken…. jammer. Aan de andere kant kan je zeggen dat dit bij haar past, ze is nooit een modepopje geweest. Het is in ieder geval wel representatief.

Fijn dat ze er weer bij is.
Als het jasje iets getailleerd zou zijn en een ander model tasje zou het er denk ik mooier uit zien. Niet zo grof.
Maar bovenal, ben blij voor haar dat ze zich goed voelt. Dat is wel het belangrijkst.

Jammer dat de president van Moldavië er niet opstaat. Een moedige jonge vrouw die dagelijks de dreiging van Rusland voelt en binnenlandse krachten.

Dank voor de link Siobhan.
Inderdaad; moedige vrouw met een zware taak. Mooi gekleed.
Mette-Marit ook ’s avonds erbij in een roze glitterjurk met pofmouwtjes. Echt haar stijl.

Ja idd, een zeer moedige vrouw.
vooral top doet denken aan traditionele klederdracht van haar land maar vind het effect van zwart wit dat “kruist” door mouwen wel mooi

Ach gut, ik krijg bijna medelijden met haar, ziet er wat vreemd uit.

Dan ben je zo’n mooie vrouw van nog geen 50, hebt zo veel geld ter beschikking en dan kies je zo’n jasje à la Angela Merkel en een foeilelijk tasje.

Grinnik 🤭 à la Angela Merkel, nu nog versies in alle kleuren van de 🌈 😉

Hahaha heerlijk dit, eens

Ik ben zelden gecharmeerd van de kleding van Mette- Marit, nu dus ook niet. Helemaal niet mooi, rommeltje bijelkaar. De hoed vind ik op zich wel mooi, maar niet bij de rest passen. Tasje lijkt wel een Kipling tasje, van nylon.

Goed om Mete Marit te zien, kleding niet echt geweldig , beetje simpele combinatie, door de hoed , tasje en handschoenen wordt het wel wat leuker, maar ik vind de rok te zomers bij het wat zware zwarte jasje .

Accessoires zijn top! Het jasje vind ik niet mooi in combinatie met de rok. Fijn dat ze aanwezig is.

Mette Marit, in eerste instantie vond ik het erg saai. Toch begin ik het steeds mooier te vinden. Het past bij haar.
Het jasje zou getailleerd moeten zijn, zou al een stuk vlotter staan.
De hoed, ook erg mooi.
Het tasje vind ik lelijk. Ik houd niet van tassen met rits.

Wat een schattig tasje van Mette Marit, met die grote strik aan de zijkant! Kleurt prima bij de zachtroze hoed die haar elegant staat.
De rok is leuk en het jasje stijlvol, maar de combi van beiden niet direct mijn keuze.
Het jasje oogt wat zwaar qua model t.o.v. de rok.
Sonja ziet er fris en fruitig uit in dit fuchsia complet.

👒 Een hoed staat M.M. prachtig zeg, mooie make-up ook, ze lijkt een andere dame zo.

Over rok + handschoenen ben ik minder enthousiast en qua tasje krijg ik associaties met op reis gaan, handig voor paspoort & papperassen en zo 🪪💳👛🕶️💄👓🎟️📝🖊️

Dat zijn dan wel hele kleine papperasjes 😄

😅 Idd Linda.
Het doet me denken aan zo’n polsbandtasje voor heren ( vreselijk vind ik ) of minireistas voor idd papperasjes 😂

Hele mooie combi van Mette Marit. Staat haar goed. Meestal vind ik haar niet zo mooi gekleed maar dit vind ik prachtig. Hopelijk zet ze deze stijl door.

Bijzonder fijn dat Mette-Marit er vandaag bij kan zijn👍
Jammer dat ze niet wat meer aandacht aan haar outfit heeft besteed, maar daar zal haar hoofd niet echt naar staan. Wijde rok en wijd jasje geeft natuurlijk niet het slankste silhouet.
De broche vind ik prachtig en de hoed is ook prima (mooie zachte kleur).

Fuchsia is toch een mooie kleur. Siert mi jong en oud …
Mm rustige combi maar super mooie broche … mooie eyecatcher bij deze sobere outfit. Zeer verzorgd totaalplaatje..

Best bijzonder dat MM een hoed draagt, die draagt ze maar zelden. Vaak kiest ze voor een haarband of zo.

Wat fijn dat ze erbij kan zijn. Mooie hoed en geweldige broche, maar wat een stijve outfit. Een cape had zoveel mooier gestaan. Maar blijkbaar is dit een stijl waar ze zich prettig in voelt.

Mette Marit…leuke rok, leuk jasje. Maar bij elkaar geen mooie combi.
Sonja heeft een prachtig e outfit aan…flamboyant

Ik vind de dames er tof uitzien. Mette-Marit heeft misschien niet de meest flatteuze outfit aan, maar ik vind het wel lekker eigen en dus tof. Soms word ik een beetje moe van de standaard koninginnen/prinsessen outfits. Tasje van Mette-Marit vind ik ook erg leuk. Sonja ziet er toch ook geweldig en tof uit voor iemand van 80+?

Linda, ben het volledig met je eens. Toen ik vanmiddag de foto zag vond ik het eerlijk gezegd een vreemde combi, maar bij nader inzien toch bij Mette-Marit passen en heel authentiek. Haar make-up is er ook heel mooi zacht en fris bij.

Last edited 12 dagen geleden by Catherine

Dit is wat ik vaak zo mis bij Maxima, de exclusiviteit van haar kleding.
Bij Beatrix hoefde je nooit bang te zijn dat een ander dezelfde outfit zou dragen.
Bij Maxima loop je wel de kans.
Ik denk dat er meer dan genoeg ontwerpwers klaar staan om voor Maxima te ontwerpen.
Dat moet toch heerlijk zijn, ? Exclusief, perfect op maat en ook passend voor de gelegenheid,, en dan ook nog evt . met jouw eigen ideeën en kleuren samen tot iets moois te komen.??
Met zo.n kledingbudget als Maxima zou ik het wel weten .

Elisah, helemaal mee eens. Beatrix is wel een echte ‘crea Bea’ en naar ik weet maakte ze zelf vaak schetsen/ontwerpen en die werden dan uitgevoerd in exclusieve stoffen. Eigenlijk was zij de echte modekoningin, al vind ik ook niet alles mooi hoor, maar het had zeker klasse. Heb niet de indruk dat Maxima zo enorm creatief is, want dan zou ze veel meer husselen en spannende combi’s maken met alles wat er in haar magazijn hangt. Maar ja, nu kun je vanuit de luie stoel over de hele wereld shoppen en het mooiste en het duurste bestellen en dat doen veel royals en scoren dus dezelfde outfit. Zelf heb ik er lol in om dingen bij elkaar te zoeken en iets leuks te creëren. Als ukkie zat ik al achter de naaimachine van mijn moeder en dat komt me nu vaak weer van pas.

Mee eens. Ook voor mij is beatrix DE modekoningin eerder dan maxima !!!

Ja, ik mis dat echt wel bij de huidige royals. Die eigenheid die Beatrix en Margrethe hebben, die zie je nu niet meer vind ik. Mooi zijn is leuk, maar authenticiteit vind ik toch het allermooiste.

Eigenheid of het synoniem van exclusiviteit…. want dat is de kledij van zowel beatrix als margrethe. Kledij speciaal voor hen gemaakt …. geen product van een industrie ..
Dit kan nooit bereikt worden bij pret a porter !! Maar dat is ook de maatschappij van tegenwoordig en het motto van de modeindustrie !!!! Alles voor iedereen gelijk en bereikbaar en in grote hoeveelheid !!! Het verschil kan nog zitten in de kunst van het combineren , van oud en nieuw , een eigen invulling geven en geen trends volgen …. want dat deden noch beatrix noch margrethe !!!

En …. bovendien zijn beide koninginnen getalenteerde kunstenaressen …. verbeelding aan de macht is toch de kracht van alle kunstenaars …. “imagination is more important than knowledge ” zei ook einstein.

Last edited 11 dagen geleden by maribrune

Dat is mooi gezegd Linda👏

Ben het met je beide reacties compleet eens !

Fijn dat Mette Marit zich goed voelt en aanwezig kan zijn. Ze is een type dat goed lichte kleuren kan dragen, maar dit jasje moet ze niet meer combineren met deze rok. Te lang, te donker en geen taille. Misschien meer iets om sportief op een jeans te dragen.

Koningin Sonja draagt vaak een zonnebril bij officiele gelegenheden, viel mij al eerder op. Blijkbaar gevoelige ogen. Haar outfit vind ik – voor zover we ‘m kunnen zien – prachtig. Je blijft toch wel zien dat ze in high fashion is grootgebracht.
Mette Marit had blijkbaar de instructie ‘vormloos donkerblauw met beige/wit bij staatsbezoek’ meegekregen. Waarom zou zij niet beter stylingadvies krijgen?