Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 nov 0 reacties

Máxima's zachtroze haarband: een knipoog naar hertogin Catherine?

Bij het woord 'haarband' moet ik altijd denken aan de gebloemde Hema-frutsels uit mijn basisschoolperiode, maar hertogin Catherine heeft inmiddels wel bewezen dat een haarband ook heel goed dienst kan doen als koninklijk hoofddeksel. 

De volumineuze haarband à la Catherine kwamen voor het eerst in beeld tijdens de doop van prins Louis in juli 2018. Het ontwerp met veertjes en bloemen viel waarschijnlijk goed in de smaak, want in de afgelopen weken kregen we meermaals een nieuwe uitvoering van de haarband te zien. 


MATT HOLYOAK / CAMERA PRESS / HANDOUT

Het is niet bekend of Máxima's lichtroze haarband een knipoog is naar hertogin Catherine, maar tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk liet Máxima ons in ieder geval wel een haarband à la Catherine zien. 


Foto: PPE/Nieboer 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit type haarband vinden. Mijns inziens hangt het succes van dit ontwerp nauw samen met de kledingkeuze. Een bloemetjesjurk maakt de haarband al snel een beetje te 'potpourri', maar gecombineerd met een vrij zakelijke mantel (zoals hierboven te zien is), vind ik het zeker kunnen. Wel smeekt de haarband naar mijn mening om een verzorgd kapsel laag in de nek, om het helm-effect à la Beatrix te voorkomen. 

MATT HOLYOAK / CAMERA PRESS / HANDOUT

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments