Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 31 aug 0 reacties

Máxima's hoed van Irene Bussemaker

Koningin Máxima heeft meer dan honderd hoeden van de Belgische modiste Fabienne Delvigne, maar uiteraard kan ze ook bij andere hoedenmaaksters terecht. Zo werd zij in de afgelopen jaren meerdere keren gezien met ontwerpen van Eudia, Berry Rutjes en Laura Noetinger. En aan deze lijst kan ik nóg een naam toevoegen: Irene Bussemaker.

De Brabantse ontwerpster is bij het grote publiek vooral bekend vanwege haar ontwerpen voor Lady Gaga én de verschillende grote prijzen die zij de afgelopen jaren won. Het Britse tijdschrift The Hat Magazine bekroonde haar al eens tot Designer of the Year en ook de internationale hoedenwedstrijd Atelier Musée du Chapeau werd door Bussemaker gewonnen. Geen wonder dus, dat koningin Máxima de verleiding niet kon weerstaan om een hoed te laten maken bij de hoedenmaakster uit Eersel. Het resultaat is een zwarte cocktailhoed, die is gevormd op een hoedenmal naar eigen ontwerp. De hoed is vervaardigd van zwarte parasisal en overtrokken met een witte laag voile. Een vleugje zwarte voile omarmt het geheel en is een los onderdeel. 

We zagen de hoed van Irene Bussemaker voor het eerst tijdens Dodenherdenking op 4 mei 2010. Uiteraard gaat de aandacht tijdens de nationale herdenking voornamelijk uit naar de slachtoffers en nabestaanden van oorlogsgeweld en speelt kleding een zeer kleine bijrol. In 2010 vond tevens het incident plaats met de Damschreeuwer, waardoor de hoed destijds niet uitgebreid is besproken op Modekoningin Máxima. Gelukkig zagen we de hoed na de première nog tweemaal terug. Zo droeg Máxima de cocktailhoed met twee tinten voile tijdens de bruiloft van prins Carlos en prinses Annemarie in november 2010. Ditmaal gecombineerd met een jasje met rechte schouderlijn van Edouard Vermeulen en een pantalon met wijde pijpen. De laatste keer dat de hoed in beeld kwam, was in 2013. De koning en koningin bezochten kort na de inhuldiging ons buurland en daar horen natuurlijk hoeden bij. Het liefst van eigen bodem, als je het mij vraagt. De hoed van Máxima was dus een schot in de roos en wat mij betreft gaat Máxima nog veel vaker langs bij Irene Bussemaker. Nederlands talent moeten we omarmen, zeker als Nederlandse (mode)koningin! 

Máxima tijdens de Nationale Dodenherdenking in 2010:

 

Máxima tijdens de bruiloft van prins Carlos en prinses Annemarie. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments