Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 feb 0 reacties

Máxima's favorieten: een oranje jurk van NATAN

In de serie 'Máxima's favorieten' gaan we kijken naar de outfits die Máxima graag en veel draagt. Met vandaag in de spotlights: een oranje jurk van katoen/zijde met ingeweven ajourpatroon. 

1. Op de thee bij de queen, juli 2013. Ik weet nog goed hoe verontwaardigd we die dag waren vanwege haar blote armen. Bij formeel kleedgedrag is de stijlregel immers heel duidelijk: hoe meer huid, hoe informeler. Dat Máxima nonchalant haar vestje op de bank gooide, maakte het geheel er niet beter op. Maar eerlijk is eerlijk: de jurk staat haar wel en de styling is fantastisch. Als het een zomerse opening van een fabriek of jubileumjaar was geweest, had ik heel hard JA geroepen. 
2. En daar is de zomerse opening al. OP 2 september 2013 opende Máxima Orion Wageningen. Dit keer werd de jurk gecombineerd met een speelse cocktailhoed en de toen zo populaire pump en clutch van LK Bennett. (wat waren we toen verliefd op de pumps, hè! Weten jullie dat nog?)
3. In het najaar van 2013 kwam de jurk opnieuw uit de kast, maar dit keer in gezelschap van bruine sandaletten. Ik hou ervan. Af en toe zie ik ze langskomen op Marktplaats. Wie weet sla ik ooit mijn slag. Nu niet allemaal naar die website gaan he 😉
4. Na het overwinteren op Villa Eikenhorst werd de jurk in een koffer gestopt voor een VN-reis naar Colombia en Peru. De LK Bennett's mochten ook mee, net als een robijnen broche van Mellerio. Ik blijf het een bijzondere combinatie vinden: een broche van grote waarde (qua historie en duiten) en een nonchalante coupe. 

5. In 2015 mocht Máxima een kinderziekenhuis openen. Haar oranje jurk kwam hierbij goed van pas, want het kledingstuk omlijstte de gelegenheid op een vrolijke manier, en hij voorkwam dat ze op zou gaan in de menigte. Twee vliegen in één klap, dus. De cocktailhoed kennen we van draagmoment 2 en 3, de rode pumps vormen een nieuwe combinatie. 
6. Een Olympisch ontvangst op het paleis is natuurlijk bij uitstek de gelegenheid voor een zesde draagmoment. Máxima koos daar in 20176 dan ook voor, samen met fantastische, goudkleurige sandaletten. 
7. In 2018 ging de jurk weer mee op reis, want Máxima droeg hem opnieuw tijdens een Antillentripje in 2018. De combinatie met de sandaletten kennen we; het verrassingseffect zit dit keer in de hoed (Aime droeg hem bij de inhuldiging) en de broche.
8. Aan het begin van de coronacrisis was het opnieuw raak. Dit keer ging de reis naar Apeldoorn City. Ook leuk. De brede, leren riem ga ik maar eens naar speuren en de sandaletten van Gianvito Rossi wil ik óók 😉 

De jurk van katoen/zijde met ingeweven ajourpatroon komt van Natan, en is bij het rokgedeelte voorzien van het handelsmerk van het Belgische modehuis: plooien. Inmiddels hangt er ook een zalmroze versie in Máxima's kast. 

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd welk totaalplaatje jullie het allermooist vinden. Ik ga voor nummer 3 omdat ik hier de zomerse look van het jurkje het meest passend vind. Daarnaast is het kapsel prachtig, en de sandaletten zorgen ervoor dat het plaatje van kruin tot teen krachtig is. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments