Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 05 dec 0 reacties

Máxima's chandeliers van Siman Tu

Koningin Máxima is dol op mooie sieraden en onze moderator Stylingsecret niet minder. Voor ModekoninginMáxima blogt zij daarom over de costume jewelry van onze koningin. Met deze keer: Máxima's chandelier oorbellen van Siman Tu. 

Koningin Maxima heeft een aantal keer witte chandelier oorbellen gedragen van ontwerper Siman Tu. Zie hieronder de foto’s van de fotoshoot van de koninklijke familie bij de Kagerplassen uit 2017. Máxima droeg hier de oorbellen met een gestreepte top van het Franse merk Sonia Rykiel en een broek van de Amerikaanse retailer JCrew. 


Foto: Nieboer/PPE

Ze heeft de oorbellen ook gedragen voor de opnamen van haar documentaire voor de NOS in 2011, alweer een tijdje geleden.

Máxima's clipoorbellen hebben meerdere hangers, vandaar ook de term 'chandelier'. Chandelier betekent in het Engels namelijk 'kroonluchter' en net zoals een kroonluchter doorgaans meerdere armen en meerdere kristallen heeft, hebben chandelier oorbellen meerdere hangers. Maxima's paar is gemaakt van witte (halfedel)stenen en voor zover zichtbaar op de foto’s lijkt het te gaan om witte agaat.

Siman Tu is bekend geworden met zijn designs van sieraden gemaakt van halfedelstenen. Siman Tu was jaren gevestigd te New York. Tot medio 2014 had de designer een winkel in New York. Hij gaf enige tijd geleden in een online interview aan terug te willen naar Taiwan waar zijn familie woont. Zijn sieraden zijn online echter nog steeds internationaal verkrijgbaar.

De ontwerpen van Tu zijn al door vele bekendheden gedragen. Zo doken ze onder meer op in de Amerikaanse series Lipstick Jungle, Gossip Girl en de Carrie Diaries. De designs zijn tevens gedragen door Brooke Shields, Beyonce en Ivanka Trump. Zie hieronder een foto van de chandelier oorbellen gedragen door actrice Kelly Rutherford in Gossip Girl.

Een ander ontwerp van Siman Tu werd gedragen door Beyonce bij de inauguratie van Barack Obama in 2012. De bekendheid van de sterren met de designs is niet onlogisch gezien hij werkt met duurzame materialen en tevens opvallende (grote) sieraden maakt welke in het huidige modebeeld passen. De sieraden zijn opvallend, duurzaam en geschikt om een designer outfit te complementeren.

De designs variëren sterk in prijs. De oorbellen met de druppels, gedragen door Maxima, worden nog steeds online verkocht en zijn verkrijgbaar voor een bedrag van EUR 367. De oorbellen staan nu online in diverse kleuren op de website van Sophie’s Closet. www.sophiescloset.com

Wat vinden jullie van de sieraden?

Liefs,
StylingSecret

Noot van de beheerder: Dit artikel is geschreven door de beheerder van de instagrampagina StylingSecret. Op deze website blogt ze onder de naam Stylingsecret over mode en accessoires. StylingSecret schrijft haar bijdragen uit hobby en uit passie voor de mode (non-profit). StylingSecret zou jullie erg dankbaar zijn indien jullie haar zouden willen volgen op Instagram. Veel dank voor jullie hulp! Klik op de link hieronder voor haar pagina op Instagram:
Email: [email protected]
Instagram: @stylingsecret

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments