Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 feb 0 reacties

Máxima op pad in Poortugaal en Amsterdam

We kunnen inmiddels wel concluderen dat koningin Máxima deze week weinig heeft stilgezeten. Vandaag en gisteren was ze ook weer op pad. 

Gisteren bezocht de koningin De Blauwe Haven Rotterdam in Poortugaal. Met dit project worden politiemedewerkers geholpen bij herstel en terugkeer na uitval door mentale overbelasting. Tijdens het bezoek droeg de koningin een jasje van grijze wol met een matchende coltrui, precies zoals je momenteel veel in het modebeeld ziet. De outfit is een ontwerp van Natan. 

Zoals de Arendsogen wellicht al hebben opgemerkt, droeg de koningin nieuwe oorbellen. Een speurtocht is al gestart, maar helaas tot nu toe zonder resultaat. 

Buiten droeg de koningin een grijze mantel met een knoopsluiting op rechts. Een herensluiting dus. De kans is dus aanwezig dat de koningin een mantel van de herenafdeling draagt, maar ik vermoed dat we hier kijken naar een ontwerp dat aan twee kanten te dragen is. De buitenkant is dan geruit, de "binnenkant" grijs. 

Vandaag bracht de koningin een bezoek aan Stichting !WOON, want in Amsterdam hebben verschillende typen woningzoekenden last van de krapte op de woningmarkt. Jongeren wonen lang thuis of delen tot ver na hun dertigste een woning en ouderen die hoog wonen vinden moeilijk een woning zonder trappen of met een lift. Urgente woningzoekenden wachten vaak nog lang op een woning. Koningin Máxima sprak met jongeren onder meer over de gevolgen van een tijdelijk huurcontract. Bij het gesprek met ouderen kwam aan bod dat er te weinig geschikte woningen zijn, ondanks de regelingen die er zijn om doorstroming te bevorderen. Koningin Máxima sprak ook met vrijwilligers van !WOON, die woningzoekenden bijstaan als ze op Woningnet een woning zoeken.

De ruitjurk van Natan en rode laarzen van Gianvito Rossi kennen we van eerdere bezoeken, de rode tas (Natan) en handschoenen ook. Qua mode hebben we de afgelopen weken dus weinig nieuws gezien, maar de maand maart belooft met een staatsbezoek, een streekbezoek en ga zo maar door, veel goeds. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments