Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 nov 63 reacties

Máxima maakt gouden keuze voor staatsbanket!

Jaja, Máxima heeft een gouden keuze gemaakt voor het staatsbanket met de Italiaanse president. Ze draagt haar Taminiau van Prinsjesdag 2013!

Voor wie dat niets zegt: het gaat om een goudkleurige japon met transparante mouwen en een riempje in de taille. De gehele robe is voorzien van een geborduurd degradé wyber-patroon met verschillende lagen pailletten en glaskralen, die de jurk een driedimensionaal effect geven.

PPE/Schoemaker
Foto: PPE/Pool

Met de jurk op Prinsjesdag 2013:

Máxima met de jurk in Japan, 2014.

Het diadeem dat koningin Máxima vanavond draagt, wordt ook wel het Württemberg-diadeem genoemd. Het juweel werd een jaar voor Wilhelmina’s inhuldiging aangeschaft, in 1897 dus, om de piepjonge koningin te voorzien van wat extra grandeur. Het diadeem kan met 11 opstaande parels gedragen worden. Vandaag draagt de koningin een versie met vijf parels (links) en ze heeft het diadeem ook drie keer gedragen zonder opstaande parels (rechts).

Foto’s: PPE

Voor wie benieuwd is wat we vanavond aten: onder andere een heerlijk boomstammetje. (De pers moest wel een verdieping lager eten.)

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
63 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een beetje laat maar had op deze jurk het honingraat collier met op de kruispunten de parels gemonteerd niet mooier/ lichter geweest?

Ik vindt de jurk niet zo mooi. Te zwaar met al die pailletten en glaskralen. Al die rijen parels maakt om haar nek in combinatie met de tiara vindt ik allemaal te veel van het goede.

Mooi!! Maar dat ze dan bij de keizer van Japan voor het basisdiadeem kiest en voor een president de keuze met opstaande parels dat vind ik dan weer wel bijzonder. (heb niks tegen presidenten hoor 🙂 )

Een KOPIE?!! En dan bij Blokker ook nog 😧tja, dat is uiteraard vragen om brokken in dit geval! Moet je nooit doen, nep kopen altijd voor het echhie gaan. Ik heb al 25 jaar alles van Edme plain Wedgewood. Van 1 diep bord een stukje getikt. Alles verder tiptop. Kwaliteit verschil moet er wezen Josine ☺️

Heerlijke reactie!!! 🙂

Goeie keus en ik vind de parelketting er ook prachtig bij staan, ik ken deze parelketting eigenlijk niet. Wat ik ook erg mooi vind staan is de lippenstift kleur maakt het net wat pittiger.

Deze jurk staat Maxima zo mooi. Heel anders gestyled dan met Prinsjesdag maar niet minder mooi. Jammer dat haar kapsel een beetje uit de bocht is gevlogen, anders was het een dikke 10 geweest !

Wat een prachtige jurk is dit, schitterend. Mooi gestyled met de sieraden waar Máxima dol op is.

Mooie jurk voor deze gelegenheid! En bijzonder dat prinses Beatrix ook aanwezig was.
Ben ik de enige die de middenscheiding van onze koningin niet zo kan waarderen? Niet alleen gisteren maar bij alle voorgaande gelegenheden. Haar uitstraling verandert er zo door. Ik ben er echt niet weg van. Verder oogt het kapsel wel erg mooi!

Nee hoor, u bent niet de enige. heb dit hier ook al meerdere keren aangehaald.

De koningin ziet er mooi uit. Ik heb geen probleem met de parels en de tiara bij deze japon! Ik vind alleen dat het haar een beetje vreemd zit waardoor de vorm van het gezicht ook een beetje vreemd wordt.

Ik zie nu pas dat de mouwen transparant zijn. Of is de voering inderdaad aangepast zoals Suus aangeeft?
Een schitterende jurk en wat een tiara (kan mij voorstellen dat je af en checkt of ie nog goed zit…)
Goed uitgepakt met de seniore royals, ik vraag mij af waarom Constantijn en Laurentien niet aanschuiven?
Zijn deze parels nieuw?

Ha Josine, ik zag wat anders: ik dacht iets boven de borst te zien dat voering is weggehaald? Bij Prinsjesdag leek dat deel volledig gevoerd?

Prachtige jurk van Maxima, en de mooiste tiara, naar mijn smaak, die ze hebben. Alleen de parelsnoeren vond ik echt too much, bij deze outfit. Zelfs bij gala dus…. Mooier was geweest alleen de tiara, en de kleine parelbroche van koningin Sophie. Prinses Beatrix zag er mooi uit, met Juliana`s Aquamarijndiadeem. Leuk om te lezen dat je zo van de avond hebt genoten, Josine ! Verlaat verjaardagscadeautje voor jou dus !

Next to de parels:
1. Wat ziet Beatrix er fantastisch uit: japon, diadeem, overige juwelen. Whow.
2. Waarom aten jullie niet van het vogelservies maar van ordinair Wedgwood Josine! Trouwens wel een leuk verjaardagscadeau deze invitatie (ik ben in augustus jarig majesteit).

Het prachtige vogelservies is uiteraard voor de Staatsgasten die aanzitten in de Burgerzaal, wordt t overigens vandaag ook gebruikt bij de Regeringslunch of zijn daar andere couvert’s voor? Vind t al zo bijzonder dat de pers op t zelfde menu getrakteerd wordt!

Hahahaha, Wedgwood ordinair. Zelfs in de juiste betekenis ( gewoon. ) vind ik het nog een vreemde opmerking.
Het is aardewerk inderdaad, i.p.v. porselein, maar het eten serveert er práchtig op. En daar gaat het om.

Precies hetzelfde hier! Geen bord lijkt meer mooi. Stukjes eraf, glazuur gebarsten, zwarte strepen… Maar wegdoen voelde niet zo zuinig.. nu ik een medestander heb, besloten mezelf binnenkort op iets anders te trakteren :-)))

Hahaha, inderdaad niet te vergelijken met elkaar.
” Kwaliteit wint de Strijd” 🤣🤣

Het was een grapje hoor! Wij mochten van m’n moeder nooit aardewerk kopen omdat aardewerk idd kwetsbaar is. M’n zus heeft een hele uitzet en betaalt zich blauw als er weer eens iets kapot is en bijgekocht moet worden. Ik hou het bij Xenos servies, eens in de zoveel jaar een stapel nieuwe hippe borden en klaar is Jens.

Haha, Jens, ik ben net zo, wij eten al 15 jaar(!) van een Ikea servies van 2.95 voor 4 couverts (groot, klein, diep bord). Is nog niets van kapot gegaan, geen barstjes, geen scherfje en echt zuinig wordt er niet mee omgegaan, we willen graag wat anders, maar ja, zo maar iets nieuws kopen is ook zo zonde.

De koningin heeft één van mijn favorieten uit de kast gehaald! Wel jammer van de parelketting al snap ik dat ze iets anders wilde t.o.v. ‘Japan’.
Waarom zou prinses Beatrix haar ordelint niet dragen? Ik zie dat prinses Margriet er ook bij was.

Wow, prachtig dit.
Mijn eerste reactie was, had de parels maar in de kluis gelaten, maar na paar maal kijken kom ik daar op terug. Vind het samen met dit diadeem een mooi geheel.

De pers een verdieping lager, ik moet ineens aan Downton Abby denken 🙂

Ik zie een mooie verzorgde koningin, klaar voor t staatsbanket. Eigenlijk is deze galajurk een kunstwerk ansich. Zo mooi gemaakt. De tiara en de oorbellen prachtig, maar ik had de parelketting achterwege gelaten. Leuke avond gehad Josine en heeft t gesmaakt?

Als gastvrouw, in tegenstelling tot vorige week, kiest ze dus voor iets wat al eerder gedragen is, prachtig met indrukwekkende tiara, wat jammer dat Amalia er niet bij is, had daar, in eigen land, toch stiekem op gehoopt, misschien vanmiddag bij de regeringslunch?

Even wat anders. Iemand een idee waar Mathilde mee bezig is, zie der alleen nog maar wandelen en fietsen in de natuur!?

Hahahaha

Daan op weg naar haar 50e verjaardag wandelt of fietst de koningin een route met een groep kwetsbare mensen. Op deze manier wil ze aandacht vragen voor de inititatieven voor mentale welzijn. Ze kiest ervoor om telkens in een andere Belgische provincie een route mee te wandelen of fietsen. Het ligt in de planning dat wanneer ze 50 wordt in januari 2023, ze dan dus heel België doorgewandeld of gefietst heeft.

Wat een fantastisch initiatief is dit toch, zag beelden ervan, ze gaat gewoon lekker sportief met mensen uit allerlei geledingen aan de wandel en soms gaat Filip ook mee! Zo’n eenvoudig en toch groots gebaar!

Op garderobe royale – idem als deze voor maxima – las ik dat deze “mentaal welzijn” activiteiten gepland werden per provincie en ifv zijn van haar 50 ste verjaardag begin 2023.

Ah okey! Thanks voor je reactie.

Mooie nette verzorgde look! Parelkettingen misschien een beetje veel van het goeien maar dat past bij maxima. Was je er bij josine ?

Mwah.. jurk zit wat te strak rond de bovenarmen en schouders. Parels en tiara too much inderdaad. Haar zit ook niet heel mooi met die midden scheiding. Jammer en ook jammer dat Amalia er niet bij is

Ja, Doro, heel erg jammer dat die lieve Amalia er niet bij is ! Een kroonprinses past heel erg bij een staatsbezoek, vind ik : zo leert ze ook het ‘vak’ beter kennen ! Benieuwd trouwens welke (nieuwe ?) jurk en welke juwelen zij zou hebben gedragen !

Volgens mij is de voering aangepast. Ik vind de oude versie mooier wat dat betreft. Voor mij nu ook teveel poespas. Zo’n gouden jurk is genoeg van zichzelf. Deze tiara is ook wel enorm, prachtig, maar wel overweldigend voor de dochter van de president. Die overigens itt tot overdag wel erg somber en weinig sprankelend gekleed is…

Ik vind het eigenlijk wel heel mooi zoals ze gekleed is, bescheiden, maar smaakvol.
Het is al bijzonder dat ze als dochter van een president mee mag, en dan is het netjes om de koningin deze avond te laten shinen.

Overdaad schaadt….; helaas is dit spreekwoord naar mijn idee hier van toepassing.
Deze prachtige japon is zó mooi van zichzelf, dat het parelsnoer afbreuk doet aan het geheel en overbodig is.
De tiara die hier gedragen wordt vind ik sowieso niet mooi uitkomen bij een kapsel met weinig volume aan de bovenkant, omdat hij er dan hoog bovenuit steekt. Een kleiner diadeem zou nu veel mooier geweest zijn.

De japon is zó mooi. Voor de Tiara en de parels had ik graag andere gezien. Ook de kleur van het ordelint vind ik qua kleur niet mooi bij de japon.

Japon is prachtig, sieraden vind ik iets minder mooi gekozen.
Josine, erg benieuwd hoe jij het hebt gehad😊

In Japan vond ik de look veel mooier, zonder de parels en een beter matchend lint. Die parels erbij zijn echt een mismatch. De scheiding aan de zijkant van het haar maakt ook veel minder hard.

Geweldige mooie japon! Heel jammer van die opzichtige tiara en parelsnoeren om de nek! Deze japon is op zich al een gouden juweel. Hier past eenvoud bij. Niet zulke opzichtige witte gouden juwelen maar ik zou zelf kiezen voor de prachtige veel kleinere harp tiara en verder niets. Dit is jammer genoeg teveel opsmuk voor die prachtige avondjapon.

Héél erge rijke, héél vorstelijke jurk !! De totaalversie op Prinsjesdag 2013 (met die hoed !) is onovertroffen !

De Taminiau japon staat de koningin wederom geweldig, alleen de parelketting voegt niets toe. Ik vond de combinatie japon met de Württemberg tiara mooier staan tijdens het staatsbanket in Japan. De gouden Borneo broches/oorbellen staan ook prachtig bij deze japon. Voorheen was dit een tiara.

Zo zie je pas hoe mooi de jurk gemaakt is, prachtig. Op het eerste gezicht vind ik de parels zowel hoog en minder hoog niet zo erg geslaagd.

Mooie gouden keuze:)
En al de derde keer dat Maxima voor deze japon kiest. In 2014 bij het staatsbezoek aan Japan heeft Maxima deze jurk ook gedragen. En ook met dezelfde tiara als nu. Inderdaad, jammer dat de Oranjes geen gouden tiara in de kluis hebben liggen;)

De verhoogde parels op het diadeem voegen wat mij betreft weinig toe. Vind het wel een erg hoog bouwwerk op deze manier. Maar Josine jij hebt het met eigen ogen gezien, komt het in het echt heel anders over dan op de foto’s?

De jurk is tijdloos mooi, maar de parelketting is te veel van het goede. Tijdens het staatsbezoek aan Japan droeg ze de mooie strik broche op deze japon, een ietwat losser kapsel en daardoor oogde het totaalplaatje minder stijfjes.

Wat mooi! En ze draagt de Württemberg-tiara in een verhoogde uitvoering zoals Beatrix bij haar afscheidsdiner droeg. Volgens mij heeft
koningin Maxima deze tiara nog niet niet gedragen met verhoogde parels!

Last edited 1 jaar geleden by Richard

Heel mooi deze ‘gouwe ouwe’ japon weer te zien, nog steeds een schitterend exemplaar en voor een staatsbanket vind ik de parels er goed bij passen, het diadeem vind ik een beetje te aanwezig, een iets eenvoudiger exemplaar had ik mooier gevonden.

Mooie japon! Tiara staat inderdaad hoog en zijn nooit van goud toch? Zou hier beter bij passen en er hoeft geen ketting bij eigenlijk, beetje teveel.

Nee volgens mij heeft het Nederlands Koninklijkhuis geen gouden tiara, Zweden Noorwegen en Denemarken dacht ik wel.

Inderdaad prachtige jurk maar de parelketting past hier niet echt bij.

Persoonlijk vind ik de parelketting juist erg goed gekozen. Elke andere combi had m.i. Niet gewerkt en dit breekt mooi en verbind tegelijk met de tiara.
zie ik het goed en is de voering van de jurk aangepast bij armen en bovenkant vd jurk?

Goede keuze deze jurk , vooral met het ordelint.
Maar waarom deze ketting erbij?
Zoooo jammer, past hier gewoon niet bij, een ander diadeem was ook beter geweest, nu is het te veel bij deze jurk.
De koning weer fris met natte haren .

Zeer mooie jurk , verzorgd kapsel. Tiara komt erg hoog (mogelijks is het een “foto” effect). De parelketting komt hier mi helemaal niet tot zijn recht.

Ledig deze mooie jurk weer te zien! Mooi met de parel Tiara, maar het enorme parelsnoer had wat mij betreft achterwege kunnen blijven. Doet echt niets voor de jurk.