Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 jul 0 reacties

Máxima in maxi: (bijna) altijd mooi

Met haar lange, slanke postuur kan Máxima bijna alles hebben en daar maakt ze dankbaar gebruik van. Ook qua roklengtes. Zo is ze de afgelopen jaren regelmatig gespot met een jurk of rok tot haar enkels. Daarom nu een overzicht van tien keer Maxima in maxi. 

Nummer 1: Natuurlijk beginnen we met de palmprintjurk van de zomerfotosessie. Het ontwerp van het Australische label Zimmermann lijkt sterk op de trapeze jurk met horizontale banen die momenteel erg in de mode zijn, maar de rok is wel wat slanker en soepeler. Als je het mij vraagt een goed idee. 

Nummer 2: een heel andere maxi-jurk zien we hier. Het kledingstuk met pofmouwen en borduurwerk komt uit de collectie van Zazi, een merk dat achtergestelde vrouwen een financieel steuntje in de rug wil geven én ambachten van de vroegere zijderoute centraal stelt. Máxima's jurk is dan ook handgeborduurd door Indiase vrouwen en de stof doet daar nog een schepje bovenop. Volgens de website van Zazi is het kledingstuk namelijk gemaakt van gerecyclede khadi, een handgesponnen en geweven stof waar veel Indiase vrouwen hun vrijheid en financiële zelfstandigheid aan te danken hebben. Naast de flinke toef India zit er ook een vleugje Holland in de jurk verwerkt. Jeanne Zizi Margot de Kroon, het gezicht achter Zazi, komt namelijk oorspronkelijk uit Den Haag. Haar label heeft zich echter gevestigd in Berlijn, dus eigenlijk draagt de koningin een soort modieus drielandenpunt.

Nummer 3: privé draagt Máxima ook graag een lange rok. Hier zien we haasr met een ontwerp van Tory Burch en een spijkerjasje van Tommy Hilfiger. 

Nummer 4: Wie weleens last heeft van sterretjes zien kan nu beter even een zonnebril opzetten. Máxima's maxi-jurk van Rixo is namelijk voorzien van dúizenden sterretjes. Haar muiltjes van Zara staan nog steeds op mijn verlanglijstje van Vinted. 

Nummer 5: de Griekse ontwerpster Mary Katrantzou liet zich een paar jaar geleden inspireren door oude stropdassen. Het resultaat zie je hier. 

Nummer 6: een heel andere jurk zien we hier. Meer ingetogen, meer zwart krijg je het niet snel. 

Nummer 7: om zich te schikken naar de heersende kledinggebruiken, draagt Máxima bij VN-bezoeken met regelmaat een rok tot op haar enkels. Hier zien we daar een voorbeeld van. Zowel de rok als de blouse komen uit een eerdere collectie van Etro. 

Nummer 8: ondanks het hondenweer besloot Máxima in september 2017 slippers en een Griekse maxi-jurk aan te trekken naar een feestelijke prijsuitreiking. Never a dull moment met onze koningin! 

Nummer 9: tijdens een reis door Australië kreeg Máxima deze handgemaakte jurk cadeau. Ze droeg hem onder andere in Bhutan, 2007. 

Nummer 10: helaas bestaat de winkel niet meer, maar tot de zomer van 2019 kon je bij een heerlijk boetiekje aan de Haagse Dennenweg perfect slagen voor een outfit met een Afrika-vibe. Hier zien we daar een goed voorbeeld van. 

Later deze zomer volgen er nog meer maxi-rokken. Nu kun je alvast stemmen op de winnende look van dit overzicht. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments