Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 jun 74 reacties

Máxima draagt zonnige jurk in Albany, New York

Nadat gisteravond het werkbezoek aan Georgia werd afgesloten, is vanmorgen het bezoek aan New York State van start gegaan. Máxima droeg bij de aftrap een zomerse jurk van Natan.

Het bezoek aan Albany begon met een ontvangst bij gouverneur Kathy Hochul van New York in de Governor’s Mansion. Na de ontvangst vond een gesprek plaats met de gouverneur en Nederlandse CEO’s van bedrijven die actief zijn in Albany, een belangrijke techhub van de Verenigde Staten.

(c)Patrick van Katwijk
(c)Patrick van Katwijk

Middagprogramma

Na de lunch zal het Koninklijk Paar een bezoek brengen aan NY Creates, een techhub van New York en één van de belangrijkste plekken ter wereld voor semiconductor research en development.
Tijdens het bezoek krijgt het Koninklijk Paar een rondleiding door het gebouw inclusief de ‘cleanroom’ met een machine van ASML. Ook ontmoeten de Koning en Koningin Máxima een Nederlandse bedrijfsdelegatie op het gebied van semicon (halfgeleiders) en de daarin geïntegreerde fotonica en overige bedrijven en organisaties die actief zijn in New York. Het Koninklijk Paar neemt deel aan het laatste onderdeel van het seminar. Tijdens dit onderdeel spreekt gouverneur Hochul, en wordt er een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend door Nederland en de staat New York om de samenwerking op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van semiconductors verder te versterken. Ook houdt de Koning een korte toespraak.

Schuyler Mansion

In de Schuyler Mansion, het historische huis uit 1763 van Nederlanders Philip J. Schuyler en Catharine van Rensselaer, spreekt het Koninklijk Paar met jongeren over klimaat en een gezonde leefomgeving samen met gouverneur Kathy Hochul van New York en andere New Yorkse politici. 

Mode

Máxima’s jurk van gele zijde en zandkleurige guipure kloskant komt uit het atelier van modehuis Natan.

Patrick van Katwijk

Het kledingstuk debuteerde in 2017 tijdens een bezoek aan Saba.

De jurk is verlengd door het uitleggen van de zoom.

Er is nog een centimeter of twee over, zo te zien.

Close-up van de stof:

De donut (hoed met open basis) hebben we al bij diverse gele looks gezien.

Voor wie nog wil nagenieten van het bezoek aan Georgia heb twee leuke video’s.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
74 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

ik hou niet van negatief zijn maar n uitgelegde rok en dan de vouw nog zien? ik heb n strijkijzer

Eerlijk, ik zou niet weten wat hier negatief aan is.
Het is iets wat je duidelijk kunt constateren, en een mening over mag hebben én geven.
Ik bedoel u niet persoonlijk, als ik schrijf, dat velen hier, in veel opmerkingen iets negatiefs zien, wat helemaal niets met negativiteit te maken heeft.

wat een fantastisch mooie tango schoenen!!

Leuk jurkje en de schoenen matchen er mooi bij. Ook de hakhoogte vind ik leuk, maar ik moet wel zeggen dat ik totaal geen liefhebber ben van pumps en hakken, dus dat ik dit leuk vind is heel bijzonder 🙂 De kleur geel staat Maxima echt leuk, en die zoom waarover ik lees in andere commentaren, boeit mij juist helemaal niet. Zeg maar: een kniesoor die daarop let. De zonnebril is ook mooi, met het verloop in het glas van licht naar donker. Maxima heeft mooie armen voor mouwloos en mooie ‘vierkante’ schouders. Het model van het jurkje laat dat allemaal goed uitkomen. Prima gedaan!

Er is al genoeg gezegd over deze outfit, de zoom etc etc. Wil alleen nog even kwijt dat ik het heel storend en sfeer bedervend vind dat er steeds zo betweterig ‘op de persoon’ (en iemands mening) wordt gereageerd. Ook de 🙏🏼👏 mogen van mij wel wat minder, want dat is wellicht goed bedoeld, maar toch…..

Ps. Niks mis met emoticons hoor, gewoon lekker doen, maar de twee die ik aangeef hebben niet altijd een positieve uitwerking….

Last edited 1 maand geleden by Catherine

Josine, wat mezelf betreft geniet ik van de emoji’s maar ervaar het storend als een woord vervangen wordt door een emoticon. Met niet meer zo jonge ogen moet ik constant in zoomen om de draad van het verhaal te volgen !! … 🤔🤔

Helder Maribrune, ik begrijp u goed, ik “zal m’n best doen” want lees u graag. 👍🏼

Dank voor uw respect voor de ouderdom pk 020 🙂🙂🙂 !!!

Ik heb dat ook hoor Maribrune, ik denk dat ik iets jonger ben dan u, maar ik vind het met een hoop emoticons ook wel eens lastig om te begrijpen wat er precies staat.

👍😉😁…….

Very Jackie O.! Wat staat geel Maxima toch goed.. ik vind de outfit prima, jammer inderdaad van de wat mindere zoomafwerking maar ach… het kan niet altijd een 10 met een griffel zijn

Mooie jurk, maar wat een slechte afwerking van het uitleggen van de zoom. Als ze uit het vliegtuig stapt zie je dat de zoom aan de achterkant van de jurk los is. Korter is beter.

Mooie promotie van het traditionele kantklossen.en dat frisse geel staat prachtig. De zoom is eeuwig (beetje overdreven) zonde

Zou die rand van de zoom niet beter weg te poetsen zijn in de stof, of zouden ze daar gewoon weinig aandacht voor hebben? Het stoort mij niet, maar in alle eerlijkheid- het valt wel op 🤷‍♀️

Is het korte gele jasje van de eerdere draagmomenten gemaakt van de stof van deze jurk?
Dan zou het leuk combineren met elkaar! Iets pittiger dan het bleek-beige vestje wat ze over de arm draagt.
Leuke zomerjurk overigens.
De donut vind ik wat mooier staan op een omhooggestoken kapsel.
Deze lange oorbellen komen nu ook niet zo goed uit de verf.

Ha ik zie uw humor hier wel van in hoor, wij zijn geen zuurtjes 😂 en laat u niets aanpraten door al die papegaaien met de lange tenen. En vwb die lelijke uitgelegde zoom, die mening van u delen we hier allemaal en ook ik ben benieuwd hoe Máxima ons morgen zal verrassen 🤗 of wellicht ons laat huilen 😭. Met deze wetenschap in ons achterhoofd: We keep our fingers crossed !! 😉

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

Een lief jurkje met een cocktail-achtige vibe. Ik denk ook dat niemand van t gezelschap en ook niet de journalisten in Albany inzoomen op de uitgelegde zoom. Juist fijn dat in aanvang rekening is gehouden met een ander mode-tijdgeest.

Ik hoop dat ze ook aandacht besteden aan de historische banden en aan het New Netherlands instituut dat de geschiedenis van onze kolonie daar (van 1609 tot ca 1665) heeft vastgelegd.

👉🏼 Laten we de oorspronkelijke bewoners van Lenape niet vergeten; kolonisator Nederland heeft hun land namelijk oneigenlijk “afgepakt” d.m.v. een zogenaamde “koop” met desastreuze gevolgen voor dit Inheemse volk.

Actuele expo hedentendaage❗️
🔻2024 ~ Amsterdam
🔺2025 ~ New York

Mooi gezegd door WA, niet alleen excuses maken en dan klaar en nooit meer over hebben, maar er opnieuw aan refereren.

Oh p/krachtig van onze koning 👏🏼
Ik heb zijn toespraken niet gevolgd, dank voor je verrijking Josine. 👍🏼

Dank josine voor deze inhoudelijke toevoeging.

Lief jurkje … zeker maar heeft wat mij betreft zijn langste tijd wel gehad. Maar mij valt uw opmerking “ Juist fijn dat in aanvang rekening is gehouden met een ander mode-tijdgeest” op. Prachtige volzin hoor daar niet van maar wat bedoelt u hier nu eigenlijk mee? Wat precies is er fijn aan? en wat bedoelt u in aanvang? In aanvang van wat? En welk ander mode-tijdsgeest?

Dat Natan in deze jurkjes een grote zoom heeft gelegd bij het maken, in 2017 dus bij deze, alvast rekening houden dat boven-de-knie modebeeld zou gaan schuiven. Dat langer maken nodig is.

Nog niet zo heel makkelijk lijkt mij in dit wijd uitlopend model met zelfs aan de achterkant langer (?), dan moet die ruimte ook in de zoom worden verwerkt bij het maken? Naaisters hebben daar denk ik oplossing voor?

Mijn moeder naaide vroeger veel. Dan zette ze ook wel eens als ze stof te kort kwam voor t uitleggen van de zoom, een paar jaar later, een andere stof er tegen aan, aan de binnenkant om toch t maximale van het uitleggen te gebruiken.

Als ik langer naar de foto’s kijk, vraag ik mij af of de zoom echt is uitgelegd, want in Saba viel de jurk niet veel korter. Is hier misschien sprake van een strijk-effect waardoor de zoom meer zichtbaar wordt?

Dank voor uw moeite om te antwoorden😃. Mijn moeder naaide vroeger ook veel en ik weet dat zij standaard een zoom van 5 á 6 cm inlegde om de rok of jurk later langer te maken als de mode hierom vroeg. Het fenomeen om er dan andere stof tegenaan te zetten aan de binnenkant herken ik ☺️. Optimaal gebruik maken van…
Deze jurk van Máxima is duidelijk uitgelegd, hij is zichtbaar langer. Eerst op de knie nu iets over de knieschijf heen. Van achteren is hij niet langer dat is optisch bedrog omdat de foto laag is genomen. Daarnaast moet ik helaas ook bekennen dat Natan nou niet de meest nette manier van (af)werken heeft cq. kent. Ik zie wel een soort van zoomband die zoals het lijkt erin geperst is. Dit zou eventueel de reden kunnen zijn dat hoe uitgelegde zoom duidelijk zichtbaar is. Als men dit op een juiste manier zou doen en de zoom met de hand erin zou naaien op voorhand, uitleggen, opnieuw met de hand de zoomband erin zetten of voorzichtig inpersen met vlieseline dan zou dit niet zo erg zoals hier te zien zijn geweest. Dit is gewoon een haastklus geweest. Zonde. Dan hadden ze nog beter m.i. er een rolzoompje van kunnen maken.

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

Mooie omschrijving siobhan: ” jurkje met cocktail-achtige vibe” 👍

Ik ben fan van deze look! Heerlijk zonnig, ik ga de combi beige met geel onthouden! En het dopje/donut ook super leuk! Geel staat Maxima sowieso goed. De 3 foto’s op een rij met de donut vind ik haar allemaal goed staan.
De verlenging van de jurk had voor mij niet perse gehoeven. De zichtbare eerdere vouw vind ik niet zo mooi. Zou daar niet beter op gelet kunnen worden, vraag ik me af.

Ha PK20, laat je niet gek maken door al die “meisjes-reacties”. Vrouwen zijn doorgaans te serieus. Ze hechten aan andere woorden maar zeggen uiteindelijk hetzelfde.

Mooie combinatie, passend bij het zonnige klimaat daar! Bovendien altijd erg onder de indruk van dit soort kant, een kunst op zich

Heb je echt behoefte aan extra aandacht, dat je op deze pagina continu loopt te provoceren en mensen alleen maar afbrandt? Als je het niets vindt, waarom volg je deze pagina dan nog?
Elke keer al dat gezeur en gezuig door jou begint echt vermoeiend te worden. Heel erg jammer, want ik genoot altijd erg van de mooie foto’s

En al die emoticons ertussendoor maakt het lezen ook niet prettigerf PK2020.

De foto waar ze alleen op staat is leuk, en ziet ze er goed gekleed uit.
Dan zie je de zoom niet goed, zo’n lelijke zoom doet zoveel afbreuk aan het geheel. Dan maar te perfectionistisch, dragen zou ik de jurk zó niet.
Ik zou het zien als een leermoment.
Doorgaan met waar ze al goed mee bezig is, n.l. veel eerder herdragen.

Ontzettend mooi jurkje en het kant maakt het helemaal af. Schoenen staan er ook mooi bij; ik houd ervan! Donuts moet je eten, niet op je hoofd zetten, maar smaken verschillen!

Zonnig plaatje ook ik ben geen fan van de schoenen,

Lekker zonnig! Staat haar goed. Ik vind haar schoenen minder mooi, maar dat is persoonlijk.

Het kant van deze jurk vind ik niet zo mooi erbij. Misschien eens eraf halen of vervangen door iets anders. Dat geeft een heel ander beeld. Deze schoenen vind ik echt spuuglelijk. De tulband heel mooi. Kwestie van smaak natuurlijk allemaal.

Helemaal mee eens 👍

Mmm, hadden ze die uitgelegde zoom niet wat beter kunnen persen?! Je ziet de oude omslag wel heel duidelijk, jammer. Leuke kleur verder, kant op de top vind ik inmiddels wel wat achterhaald en het ‘hoofdding’ had gerust achterwege kunnen blijven wat mij betreft!

Mooie look, zomers en fris. Ja, de zoom, maar dat zie je denk ik alleen als je erop let, die mensen daar is het vast niet opgevallen. Met los haar en donut, prima, al staat het ook goed met opgestoken kapsel. De schoenen van 2017 vind ik mooier, haar huidige schoenen doen me aan salsa dansschoenen denken.

Wie weet Oranjefan gaan Maxima en WA vanavond nog wel ergens een dansje wagen😉😂

Dit is een van mijn favoriete jurken bij Maxima. Zo vlot, zonnig en chique! Erg jammer van de lelijke zoom wel. Eens met Orange, gewoon boven de knie dragen en niet meer uitleggen!
De dop mooier i.c.m. opgestoken haar. Vind het sowieso geen heel aansprekend hoofddeksel.
De schoenen, oh als ik op hakken kon lopen kocht ik ze direct!

☀️💛

Prachtig en lekker vrolijk. Wat ziet ze er geweldig uit tot nu toe deze reis. Alleen gewoon niet meer uitleggen die jurkjes. Lekker de knieën laten zien, ook al ben je koningin of niet. Geen getut. Wat is er mis met een jurk of rok boven de knie…. Zeker met dergelijke benen🥰

“Had ik maar één zo’n been”. Vrij naar Godfried Bomans over Marlène Dietrich.
Met zulke benen liep ik altijd in kortere rokken🤩

Inderdaad, zó verschrikkelijk kort was die jurk nou ook weer niet. Echt heel leuk, vrolijk en zomers deze outfit!

Door zo respectloos en buiten proporties te reageren ben je niet alleen beledigend naar onze koningin maar ook naar mij. Ik vind t namelijk erg leuk en fris wat ze annheeft. Het is de toon die de muziek maakt en die van u is nogal vaak vals en onnodig kwetsend.
Van mij hoeft u het niet mooi te vinden. Juist leuk verschillende meningen, maar dat kan ook minder provocerend, in mij beleving.

Last edited 1 maand geleden by Wiekie2004

Mee eens. Er is niets mis met verschillende gedachtes over mode, kleding, foto’s etc. Maar die diepe behoefte om zelf zo te willen scoren en steeds te laten zien hoe ontzettend gevat je iemand kunt afserveren, vind ik heel treurig en ook storend.

👍👏

Wat mij betreft heb je helemaal gelijk. Ik heb echt het idee dat het de laatste tijd de spuigaten uitloopt hier.

Helemaal mee eens. Veel negativiteit en respectloze meningen hier de laatste tijd. Ben elke keer nieuwsgierig wat voor iemand achter al die reacties zit. Vast allemaal modellen die elke dag van top tot teen stylish zijn…

Stylish?! Nee hoor Orange, ze zijn meestal niet stylish, kunnen alleen goed overweg met hun toetsenbord en hun online haatzaaien😉

Exact dat. Heel erg treurig. En jammer van het werk dat Josine VS hier steeds weer in steken. Je begrijpt niet dat mensen zo lelijk en negatief willen leven 😭

👍🏻

Oooops wat een respectloze reactie zeg…

😂😂

Oei..! Ook dit jurkje heeft zijn beste tijd wel gehad. Het oogt wat vreemd/raar dat dopje met die losse (kunst)haren eronder. Nee geen beste combinatie.

Wat jammer van de zoom, bij sommige stoffen blijf je ook na het persen de oude zoomrand zien, vooral als het er al jaren inzit.
De jurk is leuk, en goed gecombineerd , maar niet meer dragen met deze zoom ,

Heel mooi deze jurk, jammer van de zoom. Toch vind ik het geheel heel mooi. Ook het losse haar met de donut, het ziet er heel vlot uit

Helaas moest ook deze jurk er aan geloven en uitgelegd worden. Jammer, want het is op zich zo’n ontzettend mooie jurk, vooral door de verschillende kleuren en stoffen. De schoenen vind ik prachtig. De donut geen succes zo met het losse haar.
Nu ben ik weliswaar Natan fan, toch vind ik het vreemd dat we Máxima tijdens dit Amerikaanse bezoek nog niet in Nederlandse mode hebben gezien.

Bij aankomst droeg maxima een roze iversen pak ..

Last edited 1 maand geleden by maribrune

Inderdaad een zonnige jurk, gecombineerd met leuke schoenen.
Waarom wordt de zoom niet mooier uitgelegd , dat moet toch met persen beter kunnen? Of mis ik iets? Dit is zo jammer.
Alleen los haar of opgestoken met donut had ik mooier gevonden.

De jurk vind ik wel aardig. Er is niks mis mee, maar ik ga niet uit mijn dak. Misschien dat het de combinatie van kleuren is: beige met felgeel. Of het hippe van het felgele met de toch wat klassieke tuttigheid van het kant.
Die zoom is natuurlijk een aanfluiting. Het lijkt wel alsof de zoom helemaal niet is geperst nadat de nieuwe zoom erin gelegd is. Heel slordig.
De schoenen zijn heel keurig, maar ietwat gedateerd.
Maar al met al toch een plezierig, verzorgd plaatje!

Wat een vrolijke outfit! Mooie jurk, maar met opgestoken haar en een paar pumps had ik het nog mooier gevonden.

Oooh nee, deze jurk is niet netjes verlengt. Je ziet de rand van de oude zoom nog duidelijk zitten. Maar ja…van mij mag dit jurkje in de zak van Max. Niet mijn favo

Prachtig deze jurk…veel beter dan die aubergine van gisteren. De zoom zou ook afgewerkt kunnen worden met hetzelfde soort kant wat ook al op de jurk zit.
De donut staat bij het losse haar wat rommelig.

Mooie jurk, de donut staat mi beter met opgestoken haar.
In “profiel” vind ik het beeld helemaal niet fraai.

Last edited 1 maand geleden by maribrune

Ahhhh, nu ben ik weer blij! Mooi zonnig jurkje, leuke donut, gave schoenen

Ze draagt mijn favoriete schoenen!

Niet in “Atlanta, New York” maar “Albany, New York” 🙂