Avatar foto Door Josine Droogendijk
Diademen 05 jun 87 reacties

Máxima draagt galajurk uit 2011 tijdens diplomatendiner

Eén keer in het jaar dineren de koning en koningin uiterst chic met het corps diplomatique. Dit keer draagt Máxima een jurk uit 2011.

Het diner vindt jaarlijks plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken en buitenlandse ambassadeurs en vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties op thema’s te verbinden. Naast de in Nederland geaccrediteerde buitenlandse ambassadeurs zijn ook vertegenwoordigers vanuit het internationaal actieve Nederlandse bedrijfsleven uitgenodigd. Voorgaande diners hadden als thema wetenschap, openbaar bestuur, kunst en cultuur en internationaal recht. 

Mode
Het is inmiddels een traditie geworden dat Máxima tijdens het diner een gouwe ouwe draagt. Zo droeg ze in 2018 een ensemble uit 2001, in 2017 een jurk uit 2007, in 2016 een ensemble uit 2002 en in 2015 een jurk uit 2002. Dit keer viel de keuze op een jurk uit 2011.

Patrick van Katwijk
PPE/Nieboer

Het gaat om een ontwerp met boothals en hoge split van modehuis Natan. De creatie debuteerde in 2011, tijdens het staatsbezoek aan Qatar. Op Prinsjesdag 2012 deed hij eveneens dienst.

Ook op haar allereerste staatsieportret (2013) draagt Máxima de jurk.

Qua juwelen heeft de koningin gekozen voor de Pauwenstaartparure. Deze set werd in 1897 gemaakt voor Wilhelmina, die het jaar erna ingehuldigd zou worden. Voor de parure werden robijnen uit de nalatenschap van koningin Sophie gebruikt. De Frankfurter juwelier E. Schürmann kreeg de opdracht.

Na verloop van tijd is de devant de corsage vermaakt tot een kleinere broche.

Wil je meer lezen over de parure? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
87 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De juwelen zijn allemaal superprachtig, ze passen ook uitstekend bij de schitterende galajapon !!

Wel jammer dat Amalia en Alexia hier niet bij waren.

Prachtig!

Ben in ieder geval super blij dat er een keer echt wat foto’s van deze gelegendheid zijn vrij gegeven! Hier zijn er nog een paar te zien:
https://www.newmyroyals.com/2024/06/the-dutch-king-and-queen-hosted-gala.html

Kapsel is naar mijn mening prachtig – maakt mij niet uit dat het wat ‘opgevuld’ is, het is erg mooi – alsook de make-up en juwelen. Zonder ketting is denk ik wel beter bij deze halslijn, en de tiara lijkt te rechtop te staan. Open sandalen zijn absoluut acceptabel bij avondjurken hoor, al is dit niet het meest verfijnde paar.

Maar de japon… zoals eerder gezegd, het komt bij mij dit keer niet meer over als een galajurk… Te groot, te sloberig, te casual? Ik weet het niet.

Rood is wat mij betreft echt een top kleur voor Màxima om te dragen. Deze avondjurk staat haar fantastisch. Mooi afgestyled met de juwelen.

Ware chic. De juwelen komen prachtig tot hun recht. Alleen blote tenen bij gala ben ik niet zo’n fan van. Ik heb altijd het idee dat je naar het strand gaat. Zeker bij deze versie van open schoenen.
De pauwenstaart van die grote broche droeg Irene ooit in het haar. Dat was bij het staatsbezoek van koning Boudewijn eind jaren 50. Toen was die nog compleet. Ik kan in die kleine broche geen onderdelen terugvinden uit die kennelijk onttakelde devant de corsage.

Beeldig! Stralend paar en prachtige jurk, blijft het mooiste, eenvoudig en chique

Een prachtige jurk, krachtig door eenvoud. Mooie warme kleur, sterk model. Less is more, zodat er meer visuele ruimte overblijft voor de sieraden. Het lijkt overigens bij de laatste foto alsof het diadeem wat naar voren is gezakt. Haar en make up perfect.

En ach, sommige mensen hebben altijd wat te klagen. …

Hoi Josefien, haha, bedoel je hiermee jezelf?

Nog steeds een hele mooie avondjurk, die mijns insziens het best tot zijn recht komt zonder collier, maar met bijv een mooie broche, zoals de uiterst chique look op het staatsieportret toont. De sandalen een misser. Maar verder prima kapsel en een stralende verschijning.

Dit vind ik 1 van Máxima’s mooiste jurken. Al lijkt hij nu wat te ruim te zitten. Dat doet afbreuk aan het totaalplaatje.
Schoenen leuk en waarschijnlijk comfortabel, maar ik vind ze niet geschikt voor dit diner.
Juwelen zijn niet mijn smaak. Ik had de ketting thuis gelaten gezien de hoge halslijn van de jurk.

Dit is een van mijn favoriete avondjurken voor Maxima! Wat leuk dat ze deze weer droeg. De losjes vallende top, mooie boothals, soepele rok… Heel erg leuk!

Wow jurk, wow juwelen, wow sandaaltjes!! En die ketting is een touwtje om haar klutsje (dialect, niet te vertalen!) dicht te doen!

Ja, dit is een mooie zwierige creatie. Rood staat haar prachtig. Klopt het dat Amalia dezelfde parure droeg met haar eerste staatsbanket met het Spaanse koningspaar?

Wat zie ik toch in haar hand? Lijkt wel een opgefrommelde kralenketting. Omdat ze al iets om haar hals heeft, denk ik dat het een tasje moet zijn. Ik denk dat ze beter iets anders had uit kunnen zoeken dat op een clutch lijkt.
Verder vind ik dat zij er helemaal top uitziet, zoals ik net al schreef.

Nou absoluut met je eens. Heel mooi en stijlvol. En ook met de sandaaltjes is niks mis.

Ja hoor, absoluut mooi en stijlvol, inclusief tasje en schoenen👍👏

🤷🏼‍♂️ Disagree =>
Kroontje lijkt speelgoed, ketting detoneert boothals zoals Petra deelde, voor mij is de grandeur van deze prachtige japon er een beetje af. 🤷🏼‍♂️

Geweldig Josine, voor jezelf of je dochter? 😁

🙊 Ooops Josine, vanuit mijn beroep/functie/visie een “uitglijder van jewelste”. 🙈 Het kroontje had ook voor je zoon bestemd kunnen zijn.
Inclusief denken + handelen blijft een uitdaging, iedere dag leer ik weer 🌱

Een dochter met technische onderzoek aspiraties wellicht? 🛠️🥽 😊

Oh wat leuk, mooie dag morgen Josine. ☀️

Ik hoop ook op de labradors, zoals je misschien herinnert ben ik geen “meezeul overal bij zijn🐩 fan” 😉

Leuk dat je er morgen bij bent!

Aha, dan weet ik wel waar ik morgen mijn hond uit ga laten, dan ontsnapt hij net als hek even een stukje open gaat…..rent langs de marechaussee en dan springt er plotseling een Spaanse zwerfhond tussen de royals, haha, ik zie het helemaal voor me….

Oh Catherine, doe mij een plezier, Go for it 😂

🤣

Go Catherine 👍
Ik ga duimen😉😂

Thanks Roos, samen met Peer (mijn hond) ‘partners in crime…..’

😉👍

Oh ja, dat is morgen! Leuk, veel plezier!

Eens Josine! En wat een leuke foto’s van het vertrek van Maxima

Eens. En we krijgen nu ook wat mooiere foto’s dan vorige jaren 🙂

Mee eens ja.
Mooie foto en wat een blije gezichten.

mee eens, wat een warme kleur heeft de japon, heel mooi

Volgens mij draagt ze op de foto met gouden koets dezelfde schoenen.
Ik ben er ook niet echt enthousiast over maar de foto van gisteravond is misschien ook op verkeerde moment genomen. Het lijkt allemaal ineens zo anders.

Echt prachtig!! Juist zwierig nu het wat los valt en ook dat chique nonchalante met die rode sandaletten. Associatie met jaren 30 stijl. Passend bij de gelegenheid. (en nog buikruimte ook 🙂 Geen boterham met kaas meer nodig daarna)

Eens met de commentaren dat het totaalplaatje wat uit balans is. Zware juwelen, waarbij de tiara inderdaad vreemd op haar hoofd zit, een jurk die zijn mooiste tijd gehad lijkt te hebben (kan aan de foto liggen…) en dan open schoenen erbij. Met name de schoenen vind ik geen gezicht. Maar gelukkig verstopt ze die onder tafel. Voor de rest een prima look.

Leuk met die avondschoenen/sandalen!

Ik vind t “visitekaartje” wat onze Koningin hier afgeeft, perfect! Een rustig geheel, maar koninklijk en eigentijds.

Josine, deze jurk stond niet op je lijstje als keuze voor het diplomatendiner. Waarom niet? Ik vind hem passend, niet zo bloot als de jurken die je had voorgesteld. Prima keuze.

Rood staat haar prima, maar deze jurk vind ik niks. Het bovendeel lijkt op een simpel, wijd longsleeve shirt, het onderste deel zit m.i. te strak ten opzichte van het bovenste deel. En ik dacht eerst dat het een broek was. Wat mij betreft passen de sandaletten hier prima bij, omdat ik het niet echt als een avondjurk zie.

Haar kapsel vind ik mooi, net als de juwelen. Al lijkt het collier wat te zwaar bij deze jurk.

Wat heeft ze nu voor armband aan haar rechterpols? Het lijkt net of die gemaakt is van een onderdeel van de andere juwelen die ze draagt?

Last edited 6 dagen geleden by Soetkin

Ik was erg enthousiast over deze japon met Prinsjesdag en op het staatsieportret, maar nu vind ik het er echt helemaal niet meer uitzien als een gala-japon….
Wel: prachtig kapsel en schitterende juwelen!
En: blij dat er een keer een andere foto is vrijgegeven dan altijd maar die foto’s bij de achteringang van het Paleis op de Dam waar ze half omgedraaid naar binnen gaand opstaan…

Dat vind ik nou ook…

Wat heet ze toch veel mooie kleding. Deze jurk is echt een topper dus mooi dat ze hiervoor gekozen heeft. Heel mooi met de pauwenstaart parure. De schoenen kleuren er mooi bij, maar ik moet altijd even wennen aan dit soort sandaaltjes bij een lange jurk.

Mooi, maar waarom dit tasje? En sandaletten (hoe leuk ze ook zijn) passen m.i. niet bij gala.

Mijn oma noemde dit avondschoentjes en droeg ze ook bij een lange jurk. Josine kun je hier eens een blog over maken? Waarom sandaaltjes gedragen worden bij avondjurken?

Platte sandalen bij een avondjurk zou wel een erg “strandgevoel” geven, maar ik zou niet kunnen bedenken waarom luxe open schoenen met bandjes en hak niet onder een avondjapon zouden kunnen.
Vind het persoonlijk mooier en sierlijker dan de meeste pumps.

Anneke, niks mis met sierlijke avondschoentjes, maar deze vallen onder de noemer comfort sandalen, prima hoor, maar niet onder een avondjurk met alle toeters en bellen. Kan me voorstellen dat ze zere voeten had na een dag op hoge hakken, maar dan had ze beter haar voeten overdag kunnen sparen en voor makkelijker schoeisel kunnen kiezen bij de lange broek, ik vind dit echt een ‘no go’ letterlijk en figuurlijk😳.

Ik vind het zelf ook niet echt een succes, ben altijd weer verbaasd over de combinatie sandalen en een lange jurk. Maar misschien beurt het wel zo…

Zijn het niet deze sandelen?
https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/cocktailjurk-van-giambattista-valli/
daar zit toch ook een aardige hak onder volgens mij!

Goed gevonden juffrouw Annie👏

Ja Juffrouw Annie, het lijken inderdaad deze schoenen. Niet laag gehakt, maar wel een verademing voor de tenen😁. De schoenen vind overigens wel leuk hoor, maar niet in combinatie met een tiara etc.

Mee eens Catherine, dit ervaar ik in deze als categorie ‘sjiek’ 🏝️ feestschoeisel 🥂

Last edited 6 dagen geleden by PK020

Máxima heeft waarschijnlijk de Telegraaf gelezen en dacht ik laat even zien dat te groot ook niet altijd een succes is. Dacht even dat dit een jumpsuit was. Ik vind het een rommelig geheel, door de te ruime jurk, boothals deze sieraden en het kapsel oogt het voor mij half gala half strandjurk.

Hier sluit ik me helemaal bij aan! En dan die schoenen 😧, lijkt wel of de ‘touch een beetje zoek is bij Maxima

Last edited 6 dagen geleden by Jacqueline

🎯 Doro

En inderdaad, een japon langere tijd niet gedragen. En wat een mooie! Rood altijd goed gecombineerd met sieraden en tiara. Wat zit haar haar perfect!
(Pfft wat een overvolle agenda!)

Nee hoor, gewoon terecht gevulde werkagenda 📅 met wellicht enkele vlot achter elkaar, dit kan effe intensief zijn.

Last edited 6 dagen geleden by PK020

Nu even ja, maar niet vergeten: straks 3 maanden niets doen…. ✈️⛱️

2 maanden bedoel je?

Vooruit dan ; 2 1/2 maand. By the way, vergeet ook niet die vrije weken/dagen in de rest van het jaar 😏

Last edited 6 dagen geleden by Jacqueline

Prachtig al dat rood. Het pauwenstaart diadeem en collier staan Maxima mooi. Haar keurig opgestoken en lange oorhangers .

Het beste draagmoment van deze galajapon vind ik die op het getoonde staatsieportret in 2013.
Daar is alles in balans en heeft Maxima een chique, koninklijke uitstraling in deze outfit.
Haar kapsel is vanavond veel zorg aan besteed en ziet er prachtig uit.
Een dik compliment!!
Juwelen staan ook mooi, al is de Pauwenstaart niet mijn favoriete tiara.
Het tasje ziet er rommelig uit en doet, samen met dit sandaalachtige schoeisel in mijn beleving afbreuk aan het totaalplaatje.

Het frommelige rommelige tasje was ik vergeten te benoemen, ben het totaal met u eens over draagmoment ‘staatsieportret’ 🙌🏼 en de pauwenstaart is ook zeker niet favo bij mij ofwel vind ik eigenlijk niet zo mooi. Tsja, heur sjieke strand schoeisel 🙂‍↔️

Wat een afschuwelijke schoenen draagt ze bij deze mooie jurk. Zijn gewoon dagelijkse (lompe) sandalen en dan ook nog eens een bruine panty.

Last edited 6 dagen geleden by Difan

Erg mooi! Prachtig in combinatie met de juwelen. Klein minpuntje; de sandaletten.

Maxima en rood: het blijft een 👍combi.
Vind de tiara niet zo mooi zitten; komt omdat deze nu misschien op Amalia’s hoofd staat afgesteld.
De combi met de japon is prachtig.
Interessante schoenen heeft onze queen aan, die zou ik nader willen zien. Net als de armband; Josine weet jij daar meer van, heb je nog andere en duidelijkere foto’s? Kortom deze ekster wil het allemaal weten😉😂

Helemaal mooi, behalve het collier. Dat vind ik niet mooi vallen in combinatie met de halslijn van de japon.

Prachtig, zeer koninklijk met deze schitterende tiara en ketting erbij , zo hoor je dit te dragen, niet verstopt onder een cape,je.
De rok mag voor mij een zwaardere voering hebben, bij het lopen valt de stof nu niet heel mooi.

Mooi en stijlvol geheel. Het collier van deze parure is nu duidelijk te zien en is zeer mooi in combinatie met het diadeem. Vorige maand ,toen amalia ook deze parure droeg was het collier enigszins onzichtbaar door haar cape.

Last edited 6 dagen geleden by maribrune

Helaas 🥜 🧀, ik ben niet enthousiast….

🔻 De jurk vond ik diverse malen zo prachtig en komt nu op getoonde foto’s op mij over als een sjiek vlot ruim vallend kleedje voor een sjiek vlot strandfeest incluis passende sjieke vlotte strand sandaletten
🔻 Het bovenstuk valt cq hangt veel te ruim = weg model
🔻De tiara zit/staat niet mooi, oogt aan de zijkant als een nep kroontje

🤷🏼‍♂️ Morgen is er weer een dag ☀️

PK, ik ben ook niet enthousiast. Het is inderdaad net of het model eruit is, maar ook wel lastig te zien. De schoenen zijn echt heel curieus in combinatie met de tiara en overige juwelen. Het kapsel is wel deftig koninklijk en kunstig, maar het haarstuk is wel héél erg groot😳. (Haha, ‘pols touwtje dineert ook mee….’)

Last edited 6 dagen geleden by Catherine

Dit is idd een “gevalletje” BIG hair Catherine 😅

Eenvoud siert ook Maxima. Prachtig.

Mooi en zeer passend voor een chique diner. Ze heeft aan haar rechterpols ook een bijzondere armband, volgens mij

Mooie japon, eenvoudig, maar mooie kleur en opgeleukt met de Pauwenstaart parure.

Prachtig, van top tot teen. Mooie kleur en de juwelen staan hier prachtig bij. Haar in een mooie (nep) knot…love it🤩

ik vind Hare Majesteit rood altijd goed staan, ik ben zelf blij dat ze niet voor de Robijnen Mellerio heeft gekozen, (die is ook mooi) maar voor de pauwenstaart parure. het was al een poosje geleden volgens mij dat we die gezien hadden bij Maxima en de combinatie met het diadeem en het collier hadden we nog niet gezien bij Hare Majesteit.

Mooi hoor 💫

Rood staat HM koningin Maxima altijd mooi . Mooi afgestyld.