Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 05 sep 12 reacties

Mathilde en Elisabeth vieren feest in bekende kleding

Het was dit weekend feest aan het Belgische hof. Graaf Charles-Henri d’Udekem d’Acoz, de jongere broer van koningin Mathilde, gaf namelijk zijn Ja-woord aan Caroline Philippe.

Eerst maar even een foto van de bruid, want van trouwjurken krijgen we natuurlijk nooit genoeg. Zo te zien draagt ze een jurk die sterk leunt op het huidige modebeeld. Of eigenlijk op het modebeeld dat voorzichtig aan al weer aan het verdwijnen is. Jurken met horizontale naden in het rokgedeelte, ook wel trapeze-jurken genoemd, waren in 2021 helemaal je-van-het en de dames die zuinig met hun kleding omgaan (chapeau!) zullen ze vast ook nog wel even doordragen. De sluier van de bruid is overigens een familiesluier met kant.

Foto: PPE

Natuurlijk werd er gekust.

Foto: PPE/Nieboer

En dan nu de kleding van de koninklijke familie. Koningin Mathilde koos voor een groene cape-jurk van Natan. Mijns inziens is dit een kledingstuk dat héérlijk zit en voor de spiegel ook bééldig staat, maar zodra er ook maar één zuchtje wind om de hoek komt kijken, wijst alles de rondingen aan die je er eigenlijk mee wilde verdoezelen.

Foto: PPE/Nieboer

De jurk van Mathilde is niet nieuw. Volgens Jelka van Garderoberoyale.be droeg de koningin het kledingstuk eerder op vier juni. De jurk van Elisabeth ken je vast ook nog wel van de Nationale Feestdag van 2020. Wat staat hij haar prachtig!

Foto: PPE/Nieboer
Foto: PPE/Nieboer

Elisabeth tijdens de Nationale Feestdag van 2020:

© PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat zien ze er geweldig uit. Echt super mooie jurken!

Bruidsjurk vind ik niet geweldig. Beetje nietszeggend. Verder vind ik bruidsboeketten met meer kleur vaak leuker. Had het gehele plaatje meer pit gegeven.
Maar goed, paar ziet er stralend uit.
Mathilde prachtige kleur maar persoonlijk had ik zelf corrigerend ondergoed aangetrokken. Elizabeth en zus zien er mooi uit

Wat ziet de koninklijke familie er tof uit. Marhilde straalt in haar smaragdgroene cape jurk. Wow en ik ben fan van haar hoed, wat mooi gemaakt. Wat me trouwens opvalt is,dat haar broer, de groom, een stropdas in dezelfde kleur draagt. Toevallig of?

Ik vind Mathilde er in het groen echt héél mooi en bijzonder verfijnd uitzien, helemaal ook volgens haar karakter (zo veronderstel ik toch) : zacht, lief, bescheiden, voornaam, empathisch…

De trouwjurk is fantasieloos. Terwijl er zoveel moois te koop is.

Oei, die wind bij mathilde is zo jammer want een schitterende jurk die haar heel mooi staat!
De jurken van de prinsessen zijn geschikt maar wat flets…

Over de trouwjurk van de bruid, mee eens.

Wat een mooi plaatje, en wat zien ze er
goed uit, smaakvol en zeer verzorgd, dat de wind speelt met de soepele stof van de jurken vind ik wel wat hebben ,, het zijn mooie prinsessen zonder te veel poespas .
De bruidsjurk is niet mijn smaak, maar het is een stralend paar, daar gaat het om.

Dit is toch een heel mooi plaatje zo allemaal samen (op een zoon na dan). De jurken van Mathilde en haar dochters zijn mooi en passend voor een bruiloft! De bruidsjapon vind ik dan weer minder.

Vind mathilde en haar dochters bijzonder stijlvol gekleed voor deze gelegenheid.
De kleur groen staat mathilde erg goed. , De pasteltinten voor de meisjes staan beeldig., de stof draagt wrschl heerlijk maar de wind speelt iedereen parten. Ja, dat is dan de keerzijde van dergelijke stoffen.

Heb gelezen dat de oudste zoon -die een militaire opleiding volgt – geen verlof kon krijgen gezien kamp.

Ok, bedankt.

Mooi gezin, ik mis éēn van de jongens.