Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 20 feb 24 reacties

Mathilde draagt grote, grijze jas tijdens eucharistieviering

Koningin Mathilde was vandaag aanwezig bij een eucharistieviering ter nagedachtenis voor de overleden leden van de Belgische koninklijke familie. Dat deed zij in stijl.

De koningin droeg een grote, grijze mantel met wijde pofmouwen en een opstaand kraagje. Ton sur ton-accessoires maakten het plaatje af.

PPE/Nieboer
PPE/Nieboer
20-02-2024 © PPE/Nieboer

Op de mantel prijkte een grote papegaaienbroche.

20-02-2024 © PPE/Nieboer

Het juweel doet dienst sinds 26 januari 2017 en dook ook op tijdens het staatsbezoek aan Denemarken, maart 2017.

BSR

Prinses Delphine besloot er een feestelijke bedoening van te maken. Grote, hoge laarzen met vetersluiting en plateauzolen geven het bonte geheel een nog bontere vibe.

20-02-2024 © PPE/Nieboer

Voor het jaarlijks terugkerende event kiest Mathilde vaak grijs, donkerblauw of zwart uit.

In 2020:

17-02-2020 © PPE/Nieboer

In 2019:

19-02-2019 © PPE/Nieboer

In 2016:

17-02-2016 © PPE/Nieboer

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mathilde is, eens te meer, koninklijk chic, met die mantel en die hoed !! Prachtige, heel fijne, mooi geassorteerde schoenen ook ! Het geheel om door een ringetje te halen !
Delphine is lekker mooi, maar nou niet voor dèze gelegenheid !

Wat een koninklijke uitstraling heeft Mathilde in deze stijlvolle outfit.
Prachtige mantel en samen met de hoed en hoge hakken een bijzonder elegant geheel.
De oorhangers ook zo chique.
Prinses Delphine…. ze wil zo graag erkenning, maar zou ze nu echt niet door hebben dat ze tijdens deze gelegenheid in haar buiten proporties opvallende kledij juist overkomt als de vreemde eend in de bijt….?!
Als kunstenares én prinses zou het een uitdaging voor haar moeten zijn om juist iets exclusiefs te dragen, wat wel bewondering oogst, maar ook precies past bij de gelegenheid en het gezelschap waar ze zich in bevindt!

Prachtige mantel in deze parelgrijze kleur, de mouwen geven extra pit. Een dop zou ik bij deze jas sprekender en minder monotoon vinden. Grappige papegaaien broche trouwens.

Last edited 1 maand geleden by Catherine

Een wolk van grijs – 🌫️ mistig – zo ervaar ik de outfit van Mathilde. Dat dit niet heur kleur is daarover zijn vele lezers het eens, dit staat Mathilde m.i. totaal niet.
Ik vind het geen succes deze outfit en de broche veel te fijntjes voor een dergelijk blok mistig grijs.

En ach Delphine, tsja 🫣 Ergens las ik in de reacties het woord ‘sneu’….
Iedereen mag natuurlijk zijn/haar autonome zelf zijn, dat geeft de wereld zeer zeker diverse kleurtinten, maar al met al begin ik haar als een beetje ‘zielig’ te ervaren, idd ‘sneu’; wat wil deze vrouw hiermee uitdragen, uitdrukken?

Even samengevat: Mathilde is prachtig, Delphine is sneu. In elk denkbaar opzicht. Ik bedoel niet dat ze stom is ofzo. Het is sneu, Niets meer en niets minder.

Heel mooi deze mantel in combinatie met de hoed, dit is echt koninklijk!!! Over Delphine zullen we het verder maar niet hebben……

Mathilde straalt klasse uit en heeft zich gekleed voor de gelegenheid. Delphine heeft blijkbaar het memo niet gekregen en dacht dat er een uitstapje naar de kermis op het programma stond.

Prachtige, monochrome look van Mathilde. Door het rustige totaalplaatje komen de verschillende texturen van kleding en accessoires heel mooi tot hun recht.
Delphine, tsja… ze hoeft geen Mathilde look-a-like te zijn, maar het mag best wat subtieler.

Prachtige jas , hoed en schoenen! Elegante kleur maar misschien staat bruin-grijs haar beter dan blauw-grijs

Wat ziet Mathilde er weer keurig verzorgt uit. Prachtig, ik weet niet of dit wel de juiste kleur voor haar is, maar okay. Ook prinses Claire prachtig. Delphine lijkt meer een schreeuw om aandacht. Altijd out of the box, daar ben ik wel klaar mee

Prinses Delphine stoort mij een beetje. Een jaar of 8-9 geleden werd ze geïnterviewd bij haar thuis door de Belgische tv. ze vertelde dat ze erg verdrietig was dat de Belgische koning Albert haar niet wilde erkennen, maar dat ze bewijzen genoeg had dat ze wel zijn biologische dochter was. Ik weet nog dat de journalist haar vroeg, maar waarom wilt u zo graag die erkenning, wilt u dat omdat u dan een prinses wordt en wilt u ook in de koninklijke familie gaat “werken als royal”? “oh nee absoluut niet “ antwoorde zij, daar was het haar zeker niet om te doen, nee ze wilde enkelt zijn erkenning maar zou geen titel willen en zeker niet iets willen betekenen in de familie. Tot mijn stomme verbazing was er een paar weken geleden iets in een uitzending over Delphine en werd ze weer geïnterviewd dat ja ze was nu prinses, en uiteraard hadden haar kinderen ook een koninklijke titel want ze werd uiteraard erkend door haar vader, de gewezen koning Albert, maar ze was zwaar teleurgesteld want ze wil meer betekenen in de kon. Familie en dus ook taken gaan uitvoeren en overal bij aanwezig zijn, daar had ze immers recht op … . Tja, mijn moeder zou zeggen: “ niets veranderlijker dan een mens”.

Inderdaad, ze wilde enkel erkend worden. Voor de titel en het geld deed ze het zeker niet want haar wettelijke vader Jacques Boël was rijker dan de koninklijke familie. Het zou goed zijn mochten er, zoals ik denk in Nederland en Spanje, 2 begrippen gelanceerd worden nl. de Koninklijke Familie en de familie van de Koning. Voor mij staat Delphine nog een trap lager dan de kinderen van Leopold III en Lilian. Als Delphine een koninklijke hoogheid wilt zijn, dan moet ze zich daar naar gedragen ipv wild om zich heen te slaan (zie haar brief aan Premier Decroo)
Wat haar kledij betreft : ze moet altijd de spotlights op haar gericht hebben. Wat ze gisteren droeg was volgens mij totaal not done en niet in overeenstemming met de gewenste dresscode.
De rest van de Koninklijke Familie was gekleed volgens de voorschriften waarbij Mathilde heel stijlvol was.

Wat een schitterende jas van Mathilde! Ook de outfits van vorige jaren zijn ook toppers. Claire ook mooi.
Leuke jas van Delphine maar of t bij dit event nou zo past, dan liever zwart met witte blokjes?

Wat mooi en stijlvol ziet Mathilde er weer uit! Het maakt wel een beetje bleek, maar we zitten midden in de winter, dus mij stoort het niet.
De jas van Delphine vind ik heel erg leuk, maar of dit nou de beste gelegenheid is om deze te dragen weet ik niet. Kan wel haar eigenzinnige mode keuzes waarderen, maar qua schoenen slaat ze wat mij betreft de plank vaak mis.

Prachtige kleur dat grijs maar maakt Mathilde idd beetje bleek.

Nee dit is geen goede kleur voor Mathilde. En het model maakt niet slank. Misschien moet ze ook eens op de Sentaler site kijken voor een mooi model. Mag ik aannemen dat Natan dit product heeft afgeleverd?

Last edited 1 maand geleden by Krielie

Mathilde heel stijlvol en passend voor de gelegenheid.
Delphine slaat de plank weer eens mis. Wat een nadrukkelijk aanwezig persoon. ‘Ik hoor erbij en ik wil opvallen’ lijkt zij steeds weer uit te stralen. Ze mag haar eigen stijl hebben maar er is ook nog zoiets als je aanpassen aan de gelegenheid. Koninklijke klasse is niet iedereen gegeven.
Lastig voor de rest van de koninklijke familie maar ze zullen het ermee moeten doen.

Mathilde ’s outfit is van een ongeëvenaarde klasse. Delphine is een doorn in mijn oog. Wat een aanstellerij.

Mathilde’s jas is heel mooi, de jas zou wat saai kunnen zijn, maar door de grote mouwen heeft ’t allemaal net wat meer spanning.
Ik twijfel alleen over de kleur, vind het geheel wat bleek in haar gezicht. Een donkere grijze sjaal die net boven de kraag komt, had dat op kunnen lossen.
Wie bepaald niet bleek overkomt is Delphine😉 Tjeetje meid, opvallen is ook een kunst😂 Let wel; ik hou van haar eigenzinnigheid en als kunstenaar mag ze zeker opvallen, maar voor zo’n kerkdienst ter herdenking van overleden familieleden vind ik het echt “too much”.
Juist het stemmig houden met bijzonder ontworpen kledingstukken (ik denk daarbij aan Japanse ontwerpers zoals Issey Miyake, Yohi Yamamoto, of de nieuwe Yuima Nakazato), kunnen je meteen onderscheiden en toch door hun weinige kleurgebruik stemmig laten zijn.
Maar Delphine houdt van kleur, dus dat zal niet haar ding zijn. Maar allee, iedere familie heeft zijn paradijsvogel😉

Mathilde smaakvol als altijd. Wat ingetogen maar heel passend voor de gelegenheid. Hoge pumps zijn dan toch wel erg chique; dat je er op kunt lopen!! ik begrijp de sterke behoefte niet van Delphine om zo nadrukkelijk lid van het koningshuis te zijn. En hoewel een eigen kledingstijl juist heel leuk kan zijn straalt ze iedere gelegenheid iets strijdlustigs uit als een puber.

Mathilde vind ik heel stijlvol, prachtige jas.
Delphine het tegenovergestelde. Smaken verschillen maar die schoenen…! Verschrikkelijk.

Ik twijfel of Mathilde niet een andere kleur hoed hierbij had moeten dragen.
Ze ziet er prachtig uit, maar ik mis iets pittigs.
Delphine maakt het voor deze gelegenheid te bont. De jas vind ik prachtig , de laarzen níks.
Doet me denken aan spa….., mis alleen de beugels nog.

Keurige Mathilde, mooie mantel en hoed. Delphines jas is te opvallend voor deze gelegenheid, hoewel de jas en laarzen wel lekker excentriek zijn.