Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 07 nov 33 reacties

Mary’s toppers én missers

In de serie Royal van de maand is het tijd voor de tweede blog over kroonprinses Mary. We kijken deze keer naar haar toppers en missers.

Toppers 👍

Deze jurk is een plaatje en hoort absoluut bij mijn toppers. Al is de hele foto natuurlijk ook een plaatje. Wat zwiert de jurk mooi om haar heen. Een prachtig ontwerp. Ook lezer PJ Hoogeveen gaf deze japon op als topper.

In 2009 in Vietnam droeg kroonprinses Mary een prachtige ecrukleurige jurk met een grote bloem op haar een schouder. Ook deze jurk scoort hoog bij mij. De jurk is later vermaakt. Daarover meer in de vierde blog van deze serie, over Mary’s vermaakte kleding.

Jojanneke diende deze zachtroze, symmetrische avondjurk in als favoriet.

Foto: BSR

Tijdens het intronisatie banket in Japan droeg kroonprinses Mary een prachtige poederroze japon met pailletten aan de bovenkant en de cape.

Wat mij betreft mag deze prachtige rode galajapon ook niet ontbreken in het rijtje met toppers.

Frederik en Mary tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2018. Foto ©PPE/Nieboer

Wat een prachtig ontwerp is deze blauwe mantel van Mary. Grote klasse!

Nieuw dit keer in de serie toppers en missers van onze Royal van de maand, is dat lezers hun topper en misser kunnen doorgeven. Oranjefan vond deze twee galajurken van Mary toppers.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Lezeres Tantie vond deze looks bij de toppers horen:

Foto ©Kongehuset, Hasse Nielsen

Julia K vind Mary’s stijl heel mooi. Haar favorieten zijn deze 3 japonnen.

Foto ©Kongehuset, Hasse Nielsen

Missers 👎

Deze combinatie, een prachtige roze galajurk, met een groene mantel, hoe bedenk je het? Mary droeg deze ter gelegenheid van de 40e verjaardag van kroonprins Frederik. Drie jaar later droeg ze dezelfde zachtroze jurk voor de viering van Máxima’s 40e verjaardag. En dit keer gelukkig zonder de groene mantel. Zoveel mooier!

In haar begin jaren zocht Mary nog een beetje naar een mooie stijl. Hier een paar voorbeelden van outfits die wat mij betreft wat minder zijn.

Mary in april 2008 in IJsland. Foto ©PPE/Nieboer

Lezeres Tantie vind deze outfit een misser.

Leene en Anniek vinden allebei de trouwjapon van Mary een behoorlijke misser.

Voor Oranjefan is deze japon een misser, “net een kamerjas”.

Frederik en Mary tijdens de nieuwjaarsreceptie op 05-01-2009 voor het Corps Diplomatique. Foto ©PPE/Nieboer

Sneeuwwitje vond deze witte japon, gedragen tijdens de Reumer Awards, een misser.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Eens met de missers. Maar de eerste jurk die bij de toppers staat vind ik ook niet zo’n topper. Dat komt niet door de jurk op zich naar door de kleur. Mary heeft vaker best fletse kleuren aan en die vind ik persoonlijk niet zo mooi staan. Ze is een donker koel kleurtype net als Catherine en ik vind haar persoonlijk beter staan met fellere of donkere kleuren. Rood, blauw of ‘ hotpink’. Ze heeft een hele mooie diep roze asymmetrische jurk met een paarse band in het midden. Die is zo mooi zo, daar ziet ze er echt stralend in uit

Ik ben het helemaal eens met de toppers en ook de missers. Mary vind ik een mooie vrouw en bijna altijd goed gekleed. Gelukkig heeft ze ook missers zoals iedereen.

Mooi overzicht en wat leuk om te lezen dat smaken zo kunnen verschillen. De laatste jaren is Mary bijna altijd goed gekleed. Ik houd wel van haar stijl.

Heel leuk om dit blog te lezen en bekijken.
Uiteraard heeft ieder weer een persoonlijke kijk op de verschillende outfits.
Voor mij vallen de missers ook overduidelijk in de serie vanuit haar jongere jaren als prinses. Blijkbaar had ze toen nog een heel andere kledingstijl die mij niet kan bekoren. Ze is hier sterk en aantoonbaar in veranderd.
Ik heb een keuze gemaakt uit de getoonde toppers, die bij mij met stip bovenaan staan:

  • De poederroze avondjapon met pailletten langs hals en cape.
  • De blauwe mantel.
  • De twee toppers van Oranjefan.
  • De eerste foto van Julia K. waar de lichtblauwe avondjapon op staat.

Oei er zitten behoorlijke missers tussen zeg, maar ik vind wel dat ze met de jaren progressie maakt wat betreft de keuze van de kleding. Ik vind haar nu een hele sjieke stijl hebben.

Dank je wel, Petra:)
Eens met alle toppers. En ja, ook eens met alle missers. Vooral in de begin jaren als prinses was Mary nog niet zo heel stijlvol als nu.

Het wordt een druk voorjaar 2023 in luxemburg met een geboorte en een huwelijk !!!

Dankzij jouw bericht ben ik via via op de insta van haar moeder Maria Teresa terechtgekomen.
Wat leuk dat MT daar ook (oudere) privé foto’s deelt van oa vakanties. Lieve Máxima: als u dit leest: wat een geweldig idee….

Ik vind haar trouwjurk ook buitengewoln mooi. De plooien zorgen bij het stappen voor een mooi en speciaal effect. Zo anders dan bij de meeste trouwjurken.
De geruite jurk , de groene rok met rose top met platte ballerina’s uit de begin periode vind ik 2 totale missers.
De combi top met vogels en gebloemde rok kan ik samen niet smaken maar apart vind ik deze zeker geen misser.
Alle andere jurken die onder ” missers” staan vind ik toch nog te smaken. Maar dat is uiteraard persoonlijk.

Kan je nagaan hoe smaken verschillen.
Ik vind haar trouwjurk juist een topper, altijd al gevonden, het is een jurk anders dan de meeste anderen (sommige zelfs saai) en de glanzende stof vind ik ook geweldig mooi.

Ja voor mij hoort hij echt bij de toppers! 😃 Ook de sluier vind ik zo bijzonder, heel mooi kant, niet zomaar een stuk gaas, en hoe hij valt achterop het hoofd, over een flinke knot waarschijnlijk, echt klasse

Ik houd wel van Mary’s stijl en ik heb echt geprobeerd haar bruidsjurk mooi te vinden maar het is niet gelukt. Het komt op mij echt over als een melkmeisje. Het aparte is dat ik de ontwerp tekening heb gezien en daar is de jurk mooi op maar in het echt … Nee sorry misser. De grootste missers vond ik de ‘plank’ op haar rug en de sluier. Op zich een prachtige sluier maar hij valt raar. Ze had een soort knot in haar nek en ook boven op haar hoofd. Dan die strakke haren in een middenscheiding haar oren leken heel erg groot. Kijk maar eens goed. Hoe krijg je het voor elkaar .. zo’n leuke vrouw en er dan zo rommelig uitzien… Nou ja smaken verschillen

Ik vind het een heel bijzondere jurk, met ongewone details die perfect gemaakt zijn .
Het heeft wat middeleeuws, zie haar zo ermee in een kasteel lopen .
Één ding is zeker, het is wel een stukje vakwerk.

Vind ik ook dat het duidelijk iets middeleeuws heeft, dat komt waarschijnlijk vooral door hoe de kanten sluier over een haarknot valt. Ook de kleur van de jurk draagt bij aan het middeleeuwse.
Die dubbele lagen vind ik ook zo mooi vallen. Voor mij, naast die van Diana, de meest aparte die ik ooit gezien heb.

De gouden of bronskleurige jurk vind ik erg mooi (4 van boven vanuit de ‘missers’ geteld). Zou ze zeker nog eens mogen dragen wat mij betreft.

Ik vind haar op foto 2 net een bruid in die japon en met zo’n hangend boeket, maar wel prachtig!

Nee, niet hangend, wel een heel groot boeket.

De toppers kan ik me allemaal in vinden, behalve de felblauwe lange japon, het zit strak en het plooit op aan de zijkant, wel een kleur die haar goed staat. Ook de gebloemde kokerrok met blouse vind ik wel leuk, maar niet echt wauw. De missers snap ik allemaal goed, oeps die blote buik als de top opwaait. Ook de trouwjurk snap ik wel dat die erbij staat, van afstand is hij mooi, maar dichterbij lijken het allemaal aan elkaar genaaide grote lappen, dat is jammer.

Wat een leuk blog weer. Deze vrouwe heeft eigenlijk nauwelijks missers wat mij betreft. In haar beginjaren was de mode heel anders en met de blik van nu vind ik het lastig om aan te geven of iets een echte misser is of dat ik het nu als een misser zie omdat het gedateerd is. De zwart witte jurk van het bezoek aan IJsland vind ik minder mooi en de blouse met vogels en bloemenjurk. Op de foto waar ze de roze jurk draagt met de groene mantel zie je over duidelijk dat het regent. Zou ze misschien daarom voor deze jas gekozen hebben om zo haar jurk een beetje te beschermen?

Geinig overzicht Petra. Eens met Catherine en Josine: de witte strokenjurk is extreem mooi.
Toppers: De stijve bovenkant van de rode galajurk vind ik iets té. De zwarte kanten japon met witte onderjurk te spooky en de helderblauwe satijnen japon iets te funky.
Floppers: De floddercombi’s snel vergeten, de jaren 30-jurk hebben zowel Mary als Máxima, Mabel en Letizia geprobeerd: nooit meer doen en de overige floppers zijn inderdaad ook niet best. Ik mis die creatie die een lezeres eerder noemde: een witte japon met een loshangende witte kamerjas. De combi top vogels en rok bloemen vind ik juist top.


De witte jurk met stroken en bloemen vind ik een mooier ontwerp dan haar bruidsjurk🥴. De poeder roze avondjapon is zo tijdloos en chique. Ook Sonja en Mette-Marit zien er heel 60’s en/of 70’s uit, grappig plaatje. De blauwe mantel is heel elegant en past perfect. De bruidsjurk is op zich niet lelijk, maar de bovenkant is zo ruim en kaal, dat is heel jammer, de kanten sluier is wel heel mooi. De ‘ flodderige ‘ floppers zijn inderdaad missers.

Haar trouwjapon een misser?! Ik vond de jurk heel mooi en passend in het tijdsbeeld van toen. Verder ben ik het met de meeste keuzes helemaal eens.

Mary is altijd zo netjes gekleed – niet altijd even sprankelend of origineel, maar wel altijd gepast en elegant. Nooit gerealiseerd dat ze toch nog zo veel missers had, maar ik ben het met alle missers eens! 😉

De tweede jurk, gedragen in Vietnam, vind ik echt zó mooi. Beeldschoon, elegant, sprookjesachtig en door de soepele stof ook heerlijk zwierig. Alles klopt gewoon.