Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 14 okt 22 reacties

Letizia’s toppers én missers

In deze blog hebben we aandacht voor top kledingstukken van koningin Letizia, maar ook voor de items die tegenvallen. Kijk je mee?

Toppers 👍

De toenmalige prinses Letizia in een lichtblauwe galajapon met zilverkleurige accenten tijdens het huwelijk van prins Nikolaos en zijn Tatiana op het Griekse eiland Spetses in augustus 2010.

Foto ©PPE/Nieboer

Hier staat een Koningin (met een hoofdletter!). Twee Koninginnen ;). Wat een prachtige jurk met dat borduursel. Door het scrollen en zoeken naar kleding van Letizia heen, valt me overigens op dat ze best vaak kleding met borduursel of kant draagt.

Zo ook dit rode mouwloze jurkje, met stroken kant. Wat staat haar dit prachtig.

Deze galajapon heeft slechts 1 woord nodig: Wauw!

Ook deze donkergroene jurk met glitter strepen vind ik haar geweldig staan.

Evenals deze groene jurk met bloemen. Zeker geen tijdloze jurk, en je moet van bloemen houden, maar I love it!

Deze witte japon met zwart borduursel vind ik ook een plaatje bij Letizia.

Missers 👎

Koningin Letizia heeft, net als prinses Madeleine, niet veel missers. Maar natuurlijk zijn er altijd wel wat mindere outfits. Let wel, smaken verschillen, dus misschien vinden jullie ze absoluut geen misser. Geef gerust je mening.

Met Pasen 2005 droeg prinses Letizia deze fleurige rok met het groene jasje. De rok zal misschien in die tijd hip geweest zijn, maar het gifgroene jasje vind ik qua kleur helemaal niets, en het model doet ook niets voor haar slanke figuur.

Bij deze witte japon, die wel een beetje lijkt op een robe manteau, is het dat er geen riem om zit, anders zou je bijna denken dat ze haar badjas nog aan heeft. Dat komt vermoedelijk ook door de lengte van de japon.

En deze ‘misser’ vind ik enorm grappig. Eigenlijk is het ook geen echte misser of blunder te noemen. Want hoe toegankelijk ben je als koningin, als je dezelfde jurk draagt als de winnares! En gelukkig konden de dames er allebei om lachen.

De grote veren aan de bovenkant van deze top vind ik helemaal niets. Wat vinden jullie er van?

Dit jurkje, wat ze overigens wel droeg tijdens haar zomervakantie, vind ik te mini. Felipe en Letizia vieren hun vakantie altijd op Mallorca. Daar worden ze behoorlijk achtervolgd door journalisten, en dan zou ik als koningin, zo’n lengte jurkje niet dragen.

Het is natuurlijk prima om slank te zijn, maar van een koningin hoef ik geen delen van een blote buik (ribben) te zien…

Dit… gaat mij echt te ver. Ik ben benieuwd naar jullie reacties?

In de serie Royal van de maand, behandelen we ook het onderdeel toppers en missers. Hierbij bespreek ik mijn toppers en missers. Maar, onze lezers kunnen er natuurlijk totaal anders over denken. We zijn heel benieuwd naar jullie meningen!

Vind je het leuk om ook 1 topper en 1 misser van een buitenlandse royal door te geven? Mail het naar Josine, en wie weet komt jouw persoonlijke topper en misser aan bod in 1 van de volgende blogs!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind haar vaak heel stijlvol, daarom vind ik de missers onbegrijpelijk. Gelukkig komt het niet veel voor. De combi met de veren vind ik wel geweldig. Verder ben ik het wel eens met de missers. Ik vind haar persoonlijk juist mooi slank en niet te mager. En ze heeft eigenlijk wel een lief gezicht. Ze is inderdaad wat gereserveerder maar wellicht ook gewoon wat verlegen.

Leuk overzicht! Er staan mooie en minder mooie outfits tussen. Maar eerlijk gezegd ben ik niet objectief, ik ben niet zo’n fan van haar. Ik mis iets warms aan haar. Sorry.

Een mooi blog met prachtige foto’s, Petra!
Ik kan mij over het algemeen wel vinden in de gekozen toppers en missers, behalve wat de eerste foto betreft. Die japon hoort in mijn beleving bij de missers. Het bovenstuk heeft een dermate grillig patroon dat ik dit de “mitellajurk” noem. Ik vind het een “afgezakt” en onnatuurlijke pasvorm hebben.
De laatste foto zou ik alleen bij de missers plaatsen als er geen voering onder het kant van het naveldiepe decolleté zit. Dat kan ik niet goed zien. Persoonlijk zou ik het een mooie jurk vinden als er zilvergrijze of goudkleurige satijnen voering onder zit.
En wat een mooi kapsel heeft Letizia daar! Dat geeft haar een vriendelijke uitstraling die ik helaas maar al te vaak mis bij haar.
Ik weet niet of het met haar gezondheid te maken heeft, maar ik vind het jammer dat ze zo graatmager is en daarbij zo’n bundel spiermassa toont.
Tenslotte valt het mij op dat ze een minimum aan sieraden draagt.
Mocht naar mijn smaak wel wat meer zijn in de vorm van een ring, armband of ketting.

De top met veren vind ik net geweldig. En ja, ze is gereserveerder dan Máxima, maar ze kan heel warm en spontaan overkomen, zeker met kinderen en mensen met zeldzame ziektes (ze is beschermvrouw van hun vereniging). Ze is afkomstig uit het Noorden van Spanje, waar mensen gewoon gereserveerder zijn en dus misschien niet beantwoorden aan het cliché dat men allicht in Nederland heeft als het over Spanjaarden gaat. En om eerlijk te zijn, soms vind ik de spontaniteit van Máxima wat “over the top”.

Ze ziet er meestal erg mooi uit qua kleding, heel veel kleding is prachtig, vind haar uitstraling vaak niet zo warm, maar ik kan me vergissen!
Ik ben het eens met het commentaar over de missers behalve dan de veren, is echt beeldig vind ik, ook de jurk die Victoria aan had tijdens het staatsbezoek, de witte met veren vond ik prachtig, dat speelse is erg leuk. Het grijze jurkje is om te gruwen, maar modemissers mogen er zijn, het kan niet altijd in de smaak vallen.

Ik ben het met je eens bijna geen mode missers. En de missers die je hier noemt vind ik wel meevallen. Veren top echt geweldig, en de blauwe jurk met de diepe V Hals ook prima, omdat je duidelijk ziet dat er een voering onder zit. Ik vind deze vergelijkbaar met de Iris van Herpen jurk van Máxima. De blote buik jurk vind ik niet mooi (ook al is het maar een klein stukje), maar eigenlijk vind ik dat bij niemand flatteren. En kort voor een vakantiejurk vind ik geen probleem. Voor mij zijn de strakke Spaanse mantelpakken en grijze broekpakken missers, die passen zo niet bij haar verschijning.
Haar gala japonnen zijn echt fantastisch. Vooral de rode die ze bij het bezoek aan de Queen droeg. Ook het zwart witte jurkje is prachtig. Die borduursels zijn echt heel spaaans en super mooi!

De rode kanten avondjurk vind ik haar prachtig staan. Het model, de kleur, hetopgestoken haar. Hier heeft ze zo waar een warmere uitstraling. Dat heb ik niet bij de donkerblauwe avondjurk. De kleur is mi te hard, de prints niet mooi en een veel te wijde rok. Ze verdwijnt erin. De zwart/witte jurk met de bloemenprint in de taille mooi. Ach en dan de inmiddels beruchte en befaamde zomerjurkje. De kleur staat haar geweldig. Zij voelt zich er happy in. Ben t eens dat t wel een heel kort rokje is ik zou er eentje gekozen hebben die 15 a 20 cm.langer is.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Geen enkele misser wat mij betreft, het zit overal goed en past perfect bij haar tengere figuur en is ook nooit ordi. De veertjes zijn juist vrolijk en geven net meer pit en body. De zgn misser van dezelfde jurk is toch ook niet erg, dacht me te herinneren dat Maxima en Mathilde bij een opening allebei een bijna identieke pied de poule jas aan hadden.

Misschien ook van Zara of Mango dat draagt ze wel vaker. Denk dat het broekpak wat Maxima gisteren aan had, inmiddels ook wel meer verkocht is, voor net over de honderd euro een super leuk pak, maar ja voor veel mensen is dat toch ook nog veel geld, helemaal in deze tijd.

Ik vind die jurk met blote buik echt een topper! De laatste jurk heeft ook wel wat, love dat kant. En man wat is zij gespierd! Pff. Fantastische stijl heeft ze.

Stijl heeft ze, letizia en telkens zo verzorgd en “gedoseerd” over de ganse lijn !!!
Vandaar vind ik haar missers ook nog “meevallen” op de witte robe-manteau na.

De blauwe jurk foto 1 is prachtig. De rode gala jurk met de Goat oftewel The Queen ook. De kronen (bijna geen tiara meer te noemen van beide koninginnen) prachtig icm met die kronen. Dat maakt het echt af.
En de top met de veren ook heel fraai!
Verder voor mij allemaal een beetje minder interessant.

Grote misser van haar vond ik die leren broek met die rits op het kruis, zo lelijk

Maar wat een figuur en prachtig prachtig gezicht. Eigenlijk de mooiste van allemaal maar ze mist het charisma van Máxima. Zo zie je maar-in mijn ogen- charisma is toch belangrijker dan schoonheid

De toppers daar kan ik me helemaal in vinden. Ik vind verder dat groene jasje erg leuk, maar dan bij een smalle pantalon van dezelfde stof als de rok. En de top met veren vind ik ook mooi.

Wat heeft zij toch prachtige outfits in haar garderobe. Die rode jurk met kant vind ik zó chic, zó verfijnd. Every inch a queen. De zwart-witte jurk staat ook hoog op mijn favorietenlijstje. Komt ook door het kapsel, want onlangs droeg ze hem opnieuw met los haar en toen vond ik hem gelijk minder mooi.
Ik vind dit overigens Letizia’s grootste misser: https://i.huffpost.com/gen/197231/PRINCESS-LETIZIA.jpg

Ja echt, dat grijze jurkje is echt vreselijk