Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 29 okt 19 reacties

Letizia met gezin bij Prinses van Asturië prijs

Koningin Letizia was deze week met haar gezin aanwezig bij diverse evenementen rondom de prinses van Asturië prijs. Prinses Leonor, die de huidige Prinses van Asturië is, reikt sinds 2019 zelf de prijs uit. Tot die tijd deden haar ouders het voor haar. De prijs is oorspronkelijk ingesteld als Prins van Asturië prijs in 1980, toen Felipe, de toenmalige prins van Asturië 12 jaar was. Na zijn troonsbestijging is zijn dochter degene die de prijzen uitreikt en is ze erepresident.

Er zijn acht categorieën in de prinses van Asturië prijs: kunst, literatuur, sport, vrede en harmonie, technisch en wetenschappelijk onderzoek, communicatie en geesteswetenschappen, internationale samenwerking en sociale wetenschappen. De winnaars ontvangen een geldbedrag van maar liefst 50.000 euro, een diploma, een insigne en een speciaal ontworpen sculptuur.

In deze blog kijken we naar de outfits van Letizia en haar dochter Leonor en Sofia tijdens de afgelopen jaren. Gezien de leeftijd van de meisjes, vragen we jullie om voorzichtig te zijn in jullie reacties.

De awardceremonie van 2022 vond plaats op 28 oktober in Teatro Campoamor. Hieronder kunnen jullie de toespraak van Leonor zien. Prinses Leonor, degene die de prijzen uitreikt, droeg de palm sequined mini dress van Michael Kors. Het zwarte witte jurkje met palmboomprint staat haar erg goed. Voor de gelegenheid heeft Leonor haar haren opgestoken en draagt ze slingbacks van Carolina Herrera. Haar oorbellen, in de vorm van een veer, komen van Chanel.

Prinses Sofia draagt de El Corte Ingles sequined mini dress in donkerblauw. Ze maakt haar outfit compleet met donkerblauwe pumps van Lodi. Ook haar oma, koningin Sofia, draagt een prachtig donkerblauw pak!

Koningin Letizia gaat gekleed in de Carolina Herrera Embellished Chiffon-paneled Gazar Midi Dress. Een prachtige zwart/witte jurk, ze ziet er mijns inziens koninklijk uit.

In 2021 droeg prinses Leonor tijdens de award uitreiking een jurkje met geometrische print van Bgo & Me. Prinses Sofia zagen we in een zalmroze wijde rok van Psophia, gecombineerd met een zwarte top en zwarte accessoires.

Koningin Letizia droeg een zwarte mouwloze jurk van The 2nd Skin Co. Op de jurk zijn 2 zwarte strikken bevestigd.

In 2020 was de hele award ceremonie vereenvoudigd, in verband met de corona pandemie. Ook niet alle award winnaars konden om die reden aanwezig zijn. Prinses Leonor ging gekleed in een champagnekleurige outfit, bestaand uit een rok met een top. Daarbij droeg ze pumps van Elodie. By the way: koningin Sofia ziet er ook -zoals altijd- keurig uit.

Prinses Sofia droeg een donkergroene rok met een bijpassende groene top met stippen.

Koningin Letizia ging gekleed in een one shoulder kokerjurk, met een grote bloem op haar ene schouder. De jurk is een ontwerp van Delpozo.

Prinses Leonor hield in 2019 haar eerste toespraak. En dat deed ze goed. Ik kan het Spaans niet verstaan, maar wat doet ze het rustig, en ze lijkt totaal niet onzeker. Knap! Tijdens deze gelegenheid reikte ze ook voor het eerst de awards uit. Prinses Leonor droeg een zachtblauwe jurk van jacquard stof.

Haar zusje, prinses Sofia, ging gekleed in een beige/wit tweed jurkje met roezels langs de mouwen en de halslijn.

Koningin Letizia zagen we in een rode japon van Felipe Varela.

In welk jaar vinden jullie prinses Leonor, prinses Sofia en koningin Letizia het mooist gekleed?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik houd het bij beoordeling van 2022. Koningin Letizia en dochters: perfect!
Koningin Sofia: brr. Daar houd ik dus echt helemaal niet van.

Ze zagen er allemaal erg verzorgd uit en vooral, als je naar de youtube video kijkt, de genegenheid van de beide ouders ten opzichte van deze nog erg jonge vrouw, spreekt boekdelen.

Wat leuk dat hier aandacht aan wordt besteed. Asturias is mijn favoriete deel van Spanje en tweede thuis. En voor het Spaanse koningshuis is Asturias heel belangrijk, omdat Letizia er vandaan komt en deze provincie in de geschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld.
Super leuk dat Leonor de prijzen nu uitreikt en wat zien zij en Letizia er ook deze keer weer geweldig uit! Ik zag ook nog foto’s van Leonor in een geweldig roze broekpak. Eigenlijk zijn ze altijd goed gekleed bij deze gelegenheid. Het broekpak van koningin Sofia is echt heel geraffineerd.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

De dames van het Spaanse koningshuis weten zich zo goed te kleden. Zeer stijlvol, nooit over de top en bescheiden met sieraden. Heel chique.

Klopt, maar persoonlijk vind ik t soms erg sober. Het is een feestelijke gebeurtenis, ik mis dan bijv. wel mooie oorbellen en/of een armband bij de jonge prinsessen. Het lijkt wel of de juwelenkist bij de Spanjaarden leeggeroofd is.

Soberheid voorop : het zegt mss iets over de waarden die ze in hun leven willen hanteren ..

Er is inderdaad niet zo veel en ze mogen blij zijn dat het überhaupt weer een koningshuis is. Er hadden door Franco keuzen gemaakt kunnen worden. Alhoewel dat ook de reden is waarom het koningshuis in Spanje niet geliefd is: benoemd door Franco…

Ja, zeer stijlvol, zeer mooi, zeer verzorgd !!!
Meer kan over de kledij van letizia en haar dochters mi niet gezegd worden . Ook koningin sofia ziet er erg goed uit in koningsblauw. Ik geniet ervan …
De discrete glinstering op de jurk van leonor missen hun effect niet bij de toespraak.
Hier staat in alle opzichten een sprankelende jonge vrouw !!!

Als aanvulling nog wie ik persoonlijk kies voor mooist gekleed: Sofia’s: 2022, Eleonor en Letizia: 2019. Prachtig pak van de oud-koningin, de prinses in een hip jurkje met pailletten, heel feestelijk en het staat heel goed. Letizia: rood staat haar goed en dit model jurk is heel mooi, de halslijn, de mouwtjes en de vorm van de halslijn die omgekeerd terugkomt in de taille, mooie schoenen. Leonor: ik hou van tweed, het staat haar leuk.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Koningin Letizia en haar dochters vind ik nu het mooist gekleed tijdens de awardceremonie van 2022.
Wat doet prinses Leonor het goed tijdens haar toespraak…..; zo rustig, beheerst en duidelijk! Haar ouders kijken met recht trots naar haar, en hoe leuk, dat vader direct na afloop van haar rede zijn dochter even hartelijk complimenteert!
Tijdens het filmpje komt de jurk van prinses Leonor pas goed tot zijn recht door de flonkeringen die dan zichtbaar zijn, evenals in de jurk van prinses Sofia.
Verzorgde kapsels ook heel mooi en toch speels gehouden bij de prinsessen.
De jurk van Letizia staat haar prima en krijgt een mooi accent door het witte, bewerkte bovenstuk. En complimenten voor haar schoenen!

Idd Lieske, nu ik de bewegende beelden heb gezien vind ik prinses Leonor haar jurk mooier dan op de foto.

Mmm, als ik eerlijk ben vond ik de kleding die Letizia en haar oudste dochter droegen voor t concert mooier dan deze outfits. Leonor droeg een fantastisch broekpak in pink. De jurk die ze nu draagt vind ik haar minder mooi staan. Maakt haar door t dessin en kleur van de stof wat ouwelijk. Haar zus draagt deze avond een prachtige jurk, mooie kleur beetje glitter, wow. Letizia ziet er goed gekleed uit maar de jurk van gisteren vind ik veel hipper en dus ook mooier bij haar staan. Ik vind de schoenen die Letizia bij deze jurk draagt geweldig. Zie je dat een minder hoge hak ook heel mooi staat?Koningin Sofia ziet er geweldig uit in haar blauwe pak.
Het mooist gekleed:
Koningin Sofia en prinses Sofia: 2022
Koningin Letizia en prinses Leonor: 2021

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Mee eens Tantie deze slingback pumps met spitse neus staan heel mooi bij deze jurk.

Ik vind het leuk dat Sofia en Leonore zich nu ze ouder worden wat meer onderscheiden gaan kleden. Ze zijn ook nog bij een concert geweest, wat droeg Leonore daar een geweldig fuchsia pak, zij sprong er echt uit bij het gezin!
Op de bovenste, nieuwste foto’s vind ik de twee Sofia’s eruit springen qua outfits, wauw!

Ja, waar je bij de oranjeprinsessen kan zeggen dat ze wel aardig gekleed gaan, is dit gewoon stijlvol. Eenvoudig chique. Mooi hoor.

Mooie verzorgde plaatjes, kleine meisjes worden snel groot… Heel leuk dat ze zo dikwijls als familie naar buiten treden en naar het lijkt niet zo krampachtig met de pers omgaan. Ben het met Elisah eens dat het goed is dat Sofia ook vaak van de partij is, helemaal na alle scrupules rondom een aantal familieleden.

Ik ga geen keuze maken, het is elk jaar top.
Wat een zorg en aandacht wordt er aan alles besteed, zo smaakvol en passend, wat een leuk gezinnetje.en fijn dat ze zo met koningin Sofia omgaan.