Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 okt 0 reacties

Koninklijk Paar bezoekt Rijnland-Palts en Saarland – dag 2

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 oktober 2018 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland.

Donderdag 11 oktober Rijnland-Palts en Saarland
Werelderfgoed en 200e geboortedag Karl Marx – Trier Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezichtigen donderdagochtend 11 oktober in Trier de Porta Nigra. De stadspoort stamt uit de Romeinse tijd en is hét herkenningsteken van Trier. Aansluitend bezoekt het Koninklijk Paar de Dom Sint Pieter en de naastgelegen Onze-Lieve-Vrouwekerk. De drie monumenten staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Trier viert dit jaar de tweehonderdste geboortedag van stadsgenoot Karl Marx. Het Koninklijk Paar sluit het bezoek aan Rijnland-Palts hierom af met een bezichtiging van een tentoonstelling in het Rheinisches Landesmuseum over het leven en werk van Karl Marx. Marx ontwikkelde zijn gedachtegoed in de 19e eeuw tijdens de opkomst van de zware industrie.

Veilige en Digitale Industrie – Coöperatieve gedachte – Saarbrücken – Saarlouis, Saarland
Op donderdagmiddag worden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Saarland op de Staatskanselarij in Saarbrücken ontvangen door minister-president Tobias Hans en zijn echtgenote Tanja Hans. In Stadtschloss Saarbrücken volgt een lunch, waar de minister-president en de Koning een toespraak houden. In de middag sluit het Koninklijk Paar aan bij de economische missie Veilige en Digitale Industrie op de Universiteitscampus van Saarbrücken. Nederlandse en Duitse deelnemers aan het programma laten digitale ontwikkelingen in de maakindustrie zien en bespreken verdere samenwerking op het terrein van Kunstmatige Intelligentie, Cyber Security, Smart Industry en Arbeid 4.0. Aansluitend vertrekken Koning en Koningin naar Saarlouis om een praktijkvoorbeeld te zien van de decentralisatie van energieproductie. De Bürger-Energie-Genossenschaft Köllertal eG is een energiecoöperatie georganiseerd door burgers in samenwerking met de stad Saarlouis. In Duitsland bestaan inmiddels ruim 1800 soortgelijke coöperaties.

Transformatie van oude naar nieuwe industrie – Mettlach
s Avonds bij het diner in Schloss Saareck in Mettlach geven de Duitse filosoof Richard David Precht en de Nederlandse historicus Rutger Bregman hun toekomstvisie op de verhouding tussen mens en machine bij de transformatie van oude naar nieuwe industrie en het belang hiervan voor Europa.

Outfit:  koningin Maxima draagt een halflange jurk met degradé borduurwerk op huidskleurige tule. Een bekend ontwerp van Natan, dat eerder in beeld kwam op Koningsdag 2018. 


Foto: PPE


Foto: PPE

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Máxima op Koningsdag 2018:

In plaats van een baret draagt de koningin dit keer een rode turban van Fabienne Delvigne bij haar jurk van Natan. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments