Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 okt 0 reacties

Koningin Máxima opent 'Tien topstukken on tour' in Mauritshuis

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 4 oktober in het Mauritshuis in Den Haag de reizende tentoonstelling 'Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij'. Met deze tentoonstelling willen het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis het belang van nieuwe aankopen voor Nederland tonen.

Nieuwe aankopen zijn voor musea vaak alleen mogelijk dankzij steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij en andere particulieren, fondsen, bedrijven en publiek geld. De loterij steunt culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed. Door nieuwe aanwinsten blijven belangrijke kunstwerken zichtbaar voor het Nederlandse publiek en goed geconserveerd voor de toekomst. De tien geëxposeerde werken van onder meer Rembrandt, Picasso en Karel Appel zijn aankopen van de vier samenwerkende musea uit de periode 1999-2016.

Tien topstukken on tour reist voor telkens drie weken naar zes verschillende musea in Nederland. De werken zijn van 4 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018 achtereenvolgens te zien in het Mauritshuis in Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden, Twentse Welle/Rijksmuseum Twenthe in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuwe japon van modehuis Natan en een -eveneens nieuwe- vilten flaphoed van Fabienne Delvigne. 

~Advertentie~


~einde advertentie~

Pluspunten: 
Rood is wat mij betreft een heel geschikte kleur voor een koningin. Het is een krachtige kleur, die opvalt in de menigte. Op de foto's vallen de verschillende tinten erg op, maar op de video van Blauw Bloed weer niet. Aangezien foto's kunnen vertekenen, geef ik Máxima dit keer het voordeel van de twijfel. Ook het ontwerp en de stof van de jurk kunnen mij wel bekoren. Niet heel spannend allemaal, maar dat hoeft ook niet bij een officiele opening. 

Minpunten: 
– Máxima's schoenen van Gianvito Rossi zijn mooi, maar helaas werken ze niet in haar voordeel. Door de bandjes bij de enkel worden Máxima's benen visueel in stukjes geknipt, waardoor ze forser overkomen dan ze daadwerkelijk zijn. Ook de handschoen had ze van mij wel thuis mogen laten dit keer. 
– Een juiste mouwlengte maakt een mooie jurk af, maar over de mouwlengte van vandaag twijfel ik een beetje. Net geen driekwarts mouw en ook geen lange mouw. Wat mij betreft mag de mouw daarom 2 centimeter worden ingekort voor een iets pittiger resultaat. 
– Een kanten jurk vraagt om goede onderkleding. Op de ene foto lijkt dit prima in orde, maar op andere beelden weer niet. Even wachten op beter beeld dus. 

Japon van Natan:

Schoenen van Gianvito Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments