Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 nov 0 reacties

Koningin Máxima opent tentoonstelling Humania in NEMO Science Museum

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 21 november 2019 de tentoonstelling Humania in NEMO Science Museum in Amsterdam.

In Humania ontdekken bezoekers alles over de mens en komen zowel de biologie, sociologie als psychologie van de mens aan bod. De drie thema’s ik was (er eerst niet), ik ben en ik wil zijn vormen de vertrekpunten om naar de mens te kijken. Met zelftests, wetenschappelijke objecten en persoonlijke verhalen ontdekken bezoekers in ruim veertig onderdelen alles over zichzelf. Het 8,5 meter hoge kunstwerk ‘een handstand’ van kunstenaar Florentijn Hofman is het middelpunt van de tentoonstelling.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding over de tentoonstelling en gaat in gesprek met Florentijn Hofman en een aantal wetenschappers en jongeren die aan de tentoonstelling hebben meegewerkt.

Mode
Outfit: Gebloemde midi-jurk  met asymmetrische roklengte+ mantel van rode wol. Let ook op de rode accentkleur. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Accessoires: vilten fedora van Fabienne Delvigne.

 

Plus
De wollen mantel heeft alles in zich om een tuttig totaalplaatje op te leveren, en juist daarom kan ik Máxima's keuze voor een vilten fedora erg waarderen. Hij geeft het geheel een welkom vleugje pit, net als de asymmetrische roklengte. Máxima's keuze voor de rode accentkleur spreekt me eveneens aan, en de oorbellen ook. 

Min
Op zich kan ik shoulder robing wel waarderen, maar bij deze mantel levert het een onnodig vierkant totaalplaatje op. Ik realiseer me goed dat het vrijwel onmogelijk is om een aansluitende trenchcoat losjes en nonchalant over de schouder te dragen, maar dit is wel het andere uiterste. 
PS. Natan, waren de rode drukknoopjes op? 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments