Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 mei 0 reacties

Koningin Máxima opent ARTIS-Groote Museum

Koningin Máxima is momenteel in Amsterdam voor de opening van het ARTIS-Groote Museum. Ik was erbij en zag een bekende jurk voorbij komen. 

Na vijfenzeventig jaar gesloten te zijn geweest voor publiek, gaat het Groote Museum aan het Artisplein weer open met een nieuwe invulling. Het Groote Museum gaat over de verbinding van de mens met al het leven op aarde, over de samenhang tussen mens, dier, plant, microbe en de aarde zelf. Doel van het interactieve museum is de bezoeker met andere ogen naar zijn omgeving en de wereld te laten kijken.

Koningin Máxima woont het feestelijke openingsprogramma bij. Na de openingshandeling krijgt zij een rondleiding door het museum. Het rijksmonument ARTIS-Groote Museum is het oudste museumgebouw van Amsterdam, daterend uit 1855. Eind negentiende en begin twintigste eeuw speelde het museum een prominente rol in het verzamelen en verspreiden van natuurwetenschappelijke kennis. De wetenschap werd hier verbonden met het sociale en culturele leven van Amsterdam. Het monumentaal erfgoed is duurzaam gerestaureerd en vernieuwd. Het Groote Museum wordt, na het ARTIS-Micropia, het tweede museum van ARTIS aan het vrij toegankelijke Artisplein.

Mode
Outfit: Japon met ongelijke roklengte en een aangerimpelde halslijn 
Ontwerper: Edouard Vermeulen/ NATAN 
Eerder gedragen: Royal Ascot (2019), staatsbezoek Duitsland. 
Accessoires: donut van Fabienne Delvigne, schoenen van Ferragamo, oorbellen van Steltman.


Foto: PPE

Máxima met de outfit bij Royal Ascot: 

Met de jurk in Duitsland: 


Foto: PPE

De hoed is een oudje en kennen we onder andere van Koningsdag 2014. 


Foto: PPE

Op verzoek ook nog een foto van Femke Halsema. 


Foto: PPE

Later op de dag woonde de koningin ook nog een muzieksymposium bij. Als gastvrouw moest ze de hoed wel afzetten (etiquette) en dat deed ze dan ook.
(PS. Wij hebben echt de leukste koningin!)


Foto: PPE/Van Katwijk

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments