Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 18 mei 0 reacties

Koningin Máxima in het wit tijdens werkbezoek in Leiden

Koningin Máxima, erevoorzitter van MIND Us, heeft woensdag 18 mei een werkbezoek gebracht in kader van studentenwelzijn in het vervolgonderwijs. Tijdens het bezoek stond de mentale gezondheid van studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs centraal. Het werkbezoek vond plaats op de Hogeschool Leiden.

Studenten zitten in een fase in hun leven waarin veel zaken gebeuren en veranderen. Hun welzijn staat in toenemende mate onder druk. Veel studenten hebben te maken met stress, eenzaamheid en één op de drie ervaart prestatiedruk.

Recentelijk hebben vijf Leidse partijen de Verklaring Studentenwelzijn getekend. De Gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en het Studieverenigingen Overleg Platform zetten zich samen in voor het verbeteren van het welzijn van studenten in de stad. Diverse betrokkenen bij deze verklaring gingen met Koningin Máxima in gesprek over de totstandkoming van de verklaring en de plannen voor de toekomst. Aansluitend vertelden studenten over de initiatieven die zij zelf hebben ondernomen om hun welzijn te verbeteren. Zo vertelden studenten over hun werkzaamheden in het Student Support Center van de Universiteit Leiden en over benefietacties die zij organiseren om geld op te halen voor mentale gezondheidsprojecten. Enkele studenten van Frisse Gedachtes spraken over hun Walk en Talks waarin jongeren met elkaar in gesprek gaan over mentale uitdagingen die zij ondervinden. Deze organisatie, die actief is in heel Nederland, organiseert ook diverse evenementen en biedt de mogelijkheid om online te chatten over je mentale gezondheid. Ook sloot Koningin Máxima aan bij het Levensvaardighedenspel. Dit spel is ontwikkeld door de Hogeschool Leiden met als doel mentale weerbaarheid bespreekbaar te maken. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over de rol van onderwijsinstellingen bij de mentale gezondheid van studenten. Er werd onder meer gesproken over de inzet van studentenpsychologen en waar hogescholen en universiteiten onderling kunnen samenwerken en leren van elkaar. Bij dit gesprek sloten vertegenwoordigers uit diverse studentensteden aan.

Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Mode 
Outfit: Witte japon met hoge split 
Label: Massimo Dutti
Eerder gedragen: Ja, in combinatie met een lang gilet 
Accessoires: Riem van Vaincourt, Pumps van Gianvito Rossi

Máxima met de jurk tijdens de Koningsspelen van 2022. 

Jurk van Massimo Dutti: 

Riem van Vaincourt: 

De riem werd eerder gedragen door Amalia tijdens de zomerfotosessie van 2020. 

Tasje van Marina Raphael: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments