Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 jan 0 reacties

Koningin Máxima in Davos – dag 3

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 20 tot en met donderdag 23 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos dat dit jaar 50 jaar bestaat. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Het programma in Davos bestaat uit het bijwonen van een aantal plenaire sessies. Daarnaast voert Koningin Máxima bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen en functionarissen van centrale banken uit onder meer Ethiopië, Ghana, Italië, Nigeria en Pakistan en spreekt zij met vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven over de stand van zaken van verbetering van toegang tot financiële diensten. Wereldwijd hebben nog altijd 1,7 miljard mensen geen toegang tot basale financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen of digitale betaalmethoden. Dit belemmert hen in hun economische ontwikkeling.

Koningin Máxima woont maandagavond het 2020 TIME 100 Davos Dinner bij. Aan de hand van het thema Next-Generation World: Shaping the Future bespreken deelnemers hoe hun activiteiten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie volwassenen.

Dinsdag 21 januari houdt Koningin Máxima een korte openingstoespraak bij de lunchbijeenkomst Smallholder Finance as Asset Class van het International Trade Initiative (IDH). Woensdagochtend 22 januari opent Koningin Máxima de workshop Financial Inclusion Beyond the Individual: The Role of MSMEs. Digitale financiële diensten spelen een belangrijke rol in de ontwikkelingsmogelijkheden van het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast heeft zij woensdag een overleg met het CEO Partnership for Economic Inclusion. Dit informele samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven werkt aan projecten die financiële diensten voor hun klanten beter toegankelijk maken en daarnaast ook het marktpotentieel vergroten. De CEO’s van Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor en Unilever kwamen in januari 2018 op uitnodiging van Koningin Máxima voor het eerst bijeen tijdens het WEF.

Mode 
Outfit: Nieuwe mantel met bloemdessin van Oscar de la Renta, een modehuis waar Máxima de laatste tijd goed kan slagen. Met daaronder: een bekende strikblouse van Gucci en een leren kokerrok.
Klik hier voor een goede foto van de look.  

Mantel van Oscar de la Renta:

Close-up van de stof (brokaat): 

Bij haar nieuwe mantel en bekende kledingset draagt de koningin haar groene laarzen van Natan en een hippe studs-tas van Valentino: 

Afbeeldingsresultaat voor valentino tas site:modekoninginmaxima.nl"

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments