Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 dec 0 reacties

Koningin Máxima doopt schip bij jubileumviering 150-jarig bestaan Van Oord

Hare Majesteit Koningin Máxima doopt vrijdag 14 december sleephopperzuiger Vox Amalia van Van Oord in Rotterdam. De doop staat in het teken van het 150-jarig bestaan van Van Oord.

Het schip ligt voor de doop afgemeerd bij de cruiseterminal in Rotterdam. Een sleephopperzuiger is een baggerschip dat zand, klei, slib en grond van de waterbodem kan zuigen. Het heeft een lengte van 158 meter, een breedte van 36 meter en een laadvermogen van 18.000 kubieke meter. Het schip is gebouwd in Spanje in opdracht van Van Oord. Na de doop worden er proefvaarten gedaan in Nederland en zal het schip wereldwijd op waterbouwkundige projecten worden ingezet.

Van Oord is een Nederlands familiebedrijf dat wereldwijd werkt aan waterbouwkundige projecten. Het bedrijf heeft ruim 4.500 werknemers en werkte in 2017 in 42 landen. In 2018 bestaat de onderneming 150 jaar.

Outfit
Bij een scheepsdoop schrijft de etiquette een hoed voor en daar heeft koningin Máxima zich keurig aan gehouden. Tijdens de doop zagen we haar namelijk met een breedgerande hoed van Fabienne Delvigne. Het bekende hoofddeksel werd dit keer gecombineerd met een zijden japon met bloemcorsage van Natan en een omgeslagen mantel.

De outfit van vandaag is samengesteld uit onderstaande outfits van Natan. De hoed herken je vast ook wel. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments