Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mei 0 reacties

Koningin Máxima doopt cruiseschip ms Koningsdam

Hare Majesteit Koningin Máxima doopt vrijdagmorgen 20 mei het cruiseschip ms Koningsdam van Holland America Line in Rotterdam. Het ms Koningsdam ligt voor de doop afgemeerd bij de cruiseterminal in Rotterdam.

Het vaartuig van 99.500 ton is 297 meter lang en biedt plaats aan 2.650 gasten. De doop en de naamgevingsceremonie vinden plaats aan boord van het schip. Na de doop vaart het schip naar haar zomerthuishaven in Amsterdam en wordt van daaruit ingezet voor een reeks cruises in Noord-Europa en de Oostzee.

Holland America Line begon in 1873 als de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij (NASM), een lijn voor vracht en passagiers. Het werd bekend als Holland America Line vanwege het hoofdkantoor in Rotterdam en de uitvoerende dienst aan Amerika.

Outfit:  Voor de ceremonie heeft koningin Máxima een nieuwe japon met boothals gekocht bij modehuis Natan. De stof zagen we eerder in het wit bij een rok van Máxima. 
Accessoires: Wanneer een vrouw geen hoed draagt tijdens het dopen van een schip, brengt dat volgens de legende ongeluk. Máxima heeft dus voor safe gekozen met deze enorme donkerblauwe hoed. Het is een nieuw exemplaar, waardoor de teller van Máxima's hoedencollectie inmiddels op 193 staat. Máxima's collier zagen we wel eerder tijdens een bezoek aan de Antillen en ook de clutch -van Natan- is eerder in beeld gekomen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments