Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 nov 0 reacties

Koningin Máxima bij vrijwilligersdag 10-jarig bestaan 113 Zelfmoordpreventie

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmiddag 2 november in Amsterdam aanwezig bij de vrijwilligersdag ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van stichting 113 Zelfmoordpreventie. De landelijke organisatie met de hulplijn staat mensen bij die aan zelfmoord denken.

Tijdens de vrijwilligersdag komen vrijwilligers en medewerkers samen om over hun werk te spreken, stil te staan bij ontwikkelingen en training te volgen. Ook wordt de ‘113 Vraag Maar’ app gelanceerd. De app leert naasten en betrokkenen op een eenvoudige manier hoe je een gesprek kunt voeren met iemand die aan zelfmoord denkt.

Koningin Máxima is aanwezig bij de lancering van de app, spreekt met vrijwilligers, medewerkers en trainers over hun werk en bezoekt het callcenter waar vrijwilligers en stagiairs de telefoon- en chatgesprekken voeren.

Bij de hulplijn kunnen mensen met gedachten aan zelfmoord anoniem praten of chatten met geschoolde vrijwilligers en stagiairs. De organisatie biedt naast de hulplijn kosteloos anoniem therapie en doet wetenschappelijk onderzoek. Ook werkt zij samen met maatschappelijke organisaties en geeft zij scholing aan professionals. In Nederland sterven gemiddeld vijf mensen per dag aan zelfmoord. Jaarlijks voert de hulplijn meer dan 50.000 telefoon- en chatgesprekken met mensen die hulp nodig hebben.

Outfit: oudroze complet met grijze accenten van modehuis Natan. De grijze kiezelketting komt van het Deense label Monies, oa te koop bij Bodes en Bode. 


Foto: PPE/VdWerf/Pool 


Foto: PPE/VdWerf

De outfit kwam voor het eerst in beeld in 2011: 


Foto's: PPE/Nieboer/UN/Monarchypress

Never change a winning team coat. 


Foto's: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments