Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 jun 0 reacties

Koningin Máxima bij ondertekening MuziekAkkoord Hoeksche Waard

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 16 juni de ondertekening bijgewoond van het MuziekAkkoord Hoeksche Waard, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is.

In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren in Hoeksche Waard wordt vormgegeven. Het zijn afspraken tussen partijen in de gemeente, waaronder schoolbesturen, muziekschool en muziekverenigingen en culturele instellingen, pabo’s en Codarts Rotterdam. De afspraken moeten leiden tot structureel muziekonderwijs voor 7500 basisschoolleerlingen in Hoeksche Waard.

De ondertekening vond plaats tijdens een muzikale bijeenkomst, gepresenteerd door Buddy Vedder, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas. Door middel van een videoverbinding waren, naast een aantal betrokkenen in de zaal, ook andere partijen en schoolkinderen aanwezig. De muziekschool, muziekvereniging, de gemeente en provincie deelden ervaringen over het belang van muziekonderwijs. Basisschoolleerlingen maakten muziek, zowel ter plaatse als op afstand. Na afloop van de ondertekening van het MuziekAkkoord sprak Koningin Máxima onder meer het bestuur van (muziek-)scholen over de samenwerking en de voortgang van muziekonderwijs in de provincie Zuid-Holland.

Mode 
Outfit: Witte top met een gelaagde rechtermouw + donkerblauwe pantalon 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van NATAN 
Eerder gedragen: Nee 

Earcuffs zijn hartstikke hip. Máxima is er nu ook mee gezien. 

Verder opvallend: in 2019 droeg de koningin bij de ondertekening van een muziekconvenant een soortgelijke top van Natan. Welke uitvoering vind je leuker? 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments