Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 nov 0 reacties

Koningin Máxima bij ondertekening MuziekAkkoord Helmond

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 20 november aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Helmond, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is. De ondertekening vindt plaats tijdens een muziekfestival op Hogeschool De Kempel. Deze pabo heeft een muziekprofiel en viert zijn 150-jarig bestaan.

In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen partijen in de gemeente, waaronder schoolbesturen, culturele instellingen, de pabo en overheden, die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs op 30 basisscholen. Het MuziekAkkoord Helmond wordt getekend tijdens een muziekfestival met optredens van basisschoolkinderen, jonge talenten, conservatoriumstudenten en artiesten.

Aansluitend spreekt Koningin Máxima met studenten en leerkrachten van basisscholen over de inzet van muzieklessen bij stages. Ook spreekt zij met muziekdocenten van pabo’s, opleidingmanagers en studenten van het conservatorium over de samenwerking tussen pabo’s en conservatoria.

De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals de Liemers, Zutphen en omstreken en de stad Groningen.

Mode
Outfit: japon van rode wol met rood ceintuur 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, maar liefst acht keer. 
Leuk om te weten: prinses Marilène heeft de jurk in het paars 
Accessoires: info volgt

De eerdere draagmomenten op een rij: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments