Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van zondagavond 11 tot en met dinsdagavond 13 februari de Republiek Indonesië in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Indonesië heeft in het najaar van 2016 een ‘nationale strategie voor inclusieve financiering’ gelanceerd om de toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen te bevorderen.

Met de nationale strategie wil de regering onder meer bereiken dat eind 2019 75% van de volwassenen toegang heeft tot een bankrekening. Goede toegang tot financiële diensten draagt bij aan de economische en sociale ontwikkeling van mensen en armoedevermindering aldus de Wereldbank. Koningin Máxima was in augustus 2016 ook voor de VN in Indonesië.

Zij adviseerde toen onder meer om een Nationale Raad voor Inclusieve Financiering in te stellen voor de coördinatie van de uitvoering van de strategie. Deze raad is inmiddels actief onder toezicht van president Joko Widodo. Tijdens dit bezoek richt Koningin Máxima zich op de voortgang van de uitvoering van de strategie. Aandachtspunten zijn de realisatie van meer bankagentschappen, vernieuwende digitale financiële diensten en mobiel bankieren om bankfaciliteiten dichter bij de bevolking te brengen. De geografie van Indonesië kenmerkt zich door vele duizenden eilanden. Mede hierdoor is de toegang tot bankzaken moeilijk te organiseren en beperkt. Een ander aandachtspunt is de financiering van het landbouw en het midden- en kleinbedrijf.

Dinsdag 13 februari spreekt Koningin Máxima met het secretariaat van de Nationale Raad voor Inclusieve Financiering. Ook spreekt zij met de minister van Economische Zaken, Darmin Nasution, de minister van Financiën, mevrouw Sri Mulyani Indrawati, de minister voor Ontwikkeling en Culturele Zaken, mevrouw Puan Maharani, gouverneur Martowardojo van de Bank Indonesia en Wimboh Santoso, voorzitter van de Autoriteit Financiële Diensten (OJK). Koningin Máxima brengt verder een werkbezoek aan het bedrijf Go-Jek. Via een taxi-app biedt Go-Jek vervoer aan op motorfietsen. Ook worden er diverse diensten van kleine ondernemers geleverd, bijvoorbeeld maaltijdbezorging. Mensen die voor Go-Jek werken krijgen ook toegang tot formele financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen en hypotheken. Voor de meesten is dit de eerste keer dat zij hiermee in aanraking komen. Koningin Máxima sluit het bezoek aan Indonesië af met een rondetafelgesprek met haar vaste ontwikkelingspartners als de Wereldbank en het IMF. Tijdens het bezoek is ook een ontmoeting voorzien tussen Koningin Máxima en president Widodo.

Outfit: zwart-witte deux-pièces met ronde pas en decoratieve strik. Een bekend ontwerp van Natan, dat ook in de kledingkast van Maria-Teresa van Luxemburg hangt. 

De top van Natan zagen we voor het eerst in 2009 en is inmiddels acht keer publiekelijk gedragen met drie verschillende rokken: een witte plissé-rok, een zwarte rok met plooien en de zwarte kokerrok (mooie lengte!) van vandaag. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 16 feb 2018 - 08:14

.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 15 feb 2018 - 20:07

Leuke beelden en interview bij Boulevard! Voor VN werk prima gekleed. Zag weer beetje de naturele Maxina uit verlovingstijd! Leuk!!

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 15 feb 2018 - 12:11

Jammer dat de meesten de schoenen die Maxima hier aan heeft niet mooi vinden. Ik vind ze juist super leuk, en hoewel ze inderdaad niet echt bij deze outfit passen vind ik het toch een leuk combinatie, niet te matchy matchy zoals hierboven al is genoemd.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 14 feb 2018 - 21:17

Sorry Chiqui65, bedoelde het niet lelijk. Integendeel. In mijn ogen maken Latijnse vrouwen meer werk van hun uiterlijk wat ik altijd wel leuk heb gevonden. Mijn eigen moeder was altijd nogal 'plain' en ik vond het jammer dat ze niet meer sieraden of make-up gebruikte. De andere kant van optutten is dat het kan doorslaan naar een teveel. Maar, vergeet het maar weer, generalisaties gaan altijd mank.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 14 feb 2018 - 20:57

@ Kareltje, dat ben.ik.met je eens. Die gevolgen weet niemand. Maar ik heb zijn tanden nog nooit zo bruin gezien. Ik meen mij te herinneren dat hij een fris uitziend gebit had. Ik vind het niet aardig dat ik erover schrijf omdat het mij zo'n aardige man lijkt maar omdat Maxima altijd probeert de puntjes op de I te zetten zou ik toch mn man erop aanspreken

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 15 feb 2018 - 12:08

@Margriet, zet Maxima de puntjes op de I? Nou daar denk ik toch iets anders over. Naar mijn mening is zij nogal slordig en vaak niet geïnteresseerd in hoe zij of haar gezin eruit ziet (zo komt het op mij over, en dit vind ik heus niet altijd een negatieve eigenschap hoor...) Kun je voorbeelden geven van het puntjes op de i zetten. Ik ben gewoon benieuwd hoe je je mening hebt gevormd. .-))

afbeelding van Tina

Tina

woensdag 14 feb 2018 - 19:38

En er is ook nog zoiets als erfelijk bepaald. De kleur van het tandbeen is bepalend voor de kleur van je tanden. Ik weet er alles van . Jammer genoeg. Ik heb een mooi regelmatig gebit maar de kleur is niet mooi.
Maar verkleuring van de buitenkant kan inderdaad komen door koffie thee rode wijn en door roken.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 14 feb 2018 - 19:24

Liefde is blind.Ik denk,dat hij rookt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 feb 2018 - 19:25

Van koffiedrinken kun je ook super gele tanden krijgen, en van thee ook. Dus daar zou ik niet automatisch van uit gaan.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 14 feb 2018 - 16:56

Ik schrok laatst van de bruine.kleur van WA tanden. Zegt Maxima daar niets van?

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 15 feb 2018 - 23:03

Je kunt ook een karakteristiek gebit hebben dat wel fris oogt. Vind dit echt heel onsmakelijk

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 15 feb 2018 - 12:36

Kareltje dat ben ik met je eens tegenwoordig hebben ze allemaal van die grote monden allemaal hetzfde model bij hem is dat echt nog naturel en daar moet hij niet aan torren

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 14 feb 2018 - 00:42

Ik vind het geheel erg leuk. Het staat haar goed. Fijn dat de schoenen niet matchy-matchy zijn en niet te rank. Deze staan beter bij haar benen.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 14 feb 2018 - 00:43

Ik vind het geheel erg leuk. Het staat haar goed. Fijn dat de schoenen niet matchy-matchy zijn en niet te rank. Deze staan beter bij haar benen.

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 13 feb 2018 - 21:09

Ik vind deze top erg mooi en super op deze kokerrok, dat mag ze vaker doen. De pareloorbellen passen er perfect bij, het collier vind ik niet zo mooi vallen met zo'n hoge halslijn. En die schoenen?! Dag zijn niet mijn favorieten en ik vind ze niet kleuren bij de rest van haar outfit. Weer een goede kleding dag, al met al...

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

dinsdag 13 feb 2018 - 20:36

De outfit die ze droeg in 2012 was bij Sjoel in Elburg. Ik ging toen met haar op de foto!!

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 13 feb 2018 - 19:06

Hele mooie combi, heel goed passend bij het bezoek van vandaag. Alleen de schoenen zijn mijn smaak niet. Natan heeft zulke mooie varianten, maar deze voor mij niet.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 13 feb 2018 - 17:06

Prachtige wolwitte top, mooie snit, ook die achterkant: langer en rond gesneden met knopen.
De combinatie met de zwarte iets langere rok: mooi.
de losse haren en prachtige oorbellen kunnen er voor mij heel goed bij, maken het eigentijds klassiek, wat je bij M. zelden ziet.
Jammer van de overbodige broche op,de strik en de echt lelijke schoenen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 13 feb 2018 - 19:05

heel leuk ! zeer toegankelijk en met stijl

afbeelding van Jrn

Jrn

dinsdag 13 feb 2018 - 15:42

Sophisticated Glamour. Top outfit.
Prachtige kokerrok (nooit meer uitdoen), mooie witte top, geweldige hakken. Deze kleurencombi staat haar geweldig.
Score: 9,0

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 13 feb 2018 - 15:27

Netjes hoor, niets bijzonders, gewoon een kokerrok (niet prettig denk ik met die luchtvochtige hitte, maar goed) en een witte top met een strik. Beetje overdreven veel sieraden wat dan weer jammer is.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 13 feb 2018 - 15:23

Mooie combinatie, deze top en rok. Ook de lengte van de rok staat haar goed en is een goede lengte voor Indonesië.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 13 feb 2018 - 14:47

Iedereen roept. O wat een mooie zwarte rok. Is toch niets bijzonders
Het geheel is wel leuk. Maar wat een sieraden. Die zwarte band op een van de foto s staat mooi of draagt ze die voor een nare gebeurtenis. Dan kun je nog een andere kleur nemen. Passend bij de top.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 13 feb 2018 - 15:10

Die zwarte band droeg ze bij de onthulling van het monument tgv Koninginnedag 2009 in Apeldoorn op 29 april 2010; dus een nare/verdrietige gebeurtenis.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 13 feb 2018 - 14:43

Die broche op de strik snap ik ook niet, net iet teveel vsn het goede omdat ze al veel andere sieraden draagt. En inderdaad, deze outfit vraagt om een wat strakker kapsel, met die hoge luchtvochtigheid daar zou ik het kek opsteken, een leuke toef boven op het hoofd.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 13 feb 2018 - 14:34

Die 'tuttebellerigheid' is heel erg 'latijns'. Ik kan met deze combinatie wel leven . Schoenen leuker in wit.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 13 feb 2018 - 15:46

Tuttebellerigheid heel erg Latijns? Waar baseer je dat op?

afbeelding van JoJo

JoJo

dinsdag 13 feb 2018 - 14:34

Ik vind haar er keurig uitzien voor de ontmoeting met alle mensen in de kantoren.
Maar voor het veldbezoek iets minder...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 13 feb 2018 - 14:07

Op NewMy Royals is een foto van de ronde tafel conferentie te zien. Daar draagt Máxima haar rood wit geruite Natan broekpak. Blijkbaar ook heel favoriet.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 13 feb 2018 - 14:09

Dat is een foto van Davos ;)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 13 feb 2018 - 17:46

:-)

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 13 feb 2018 - 13:57

Ze heeft een aan/uit-knop op haar buik geplaatst. Laat me het anders zeggen: de broche had ze beter op haar schouder kunnen plaatsen.
De rok vind ik heel erg mooi. De top kan mooier / tijdlozer door die rare strik er af te halen. Volledig zwarte schoenen (geen peeptoe!) zou ik mooier vinden.

Ach en dat onze koningin dol is op veel sierraden dat weten we toch allang. Het valt nu nog mee.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 13 feb 2018 - 13:17

Deel mening van iris en jantje r hierboven ivm dure sieraden en micro krediet..... dat pronkerige zie je niet of veel minder bij andere koningshuizen.
Hoorde ooit op blauw bloed bij vergelijking maxima en mathilde dat maxima eerder een jet set koningin is.... dit is mss de juiste vaststelling....

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 13 feb 2018 - 14:53

Ik ben juist blij dat zij meer oogt als een jetset koningin. Gooi de glamour er maar in! Ik hou er van!

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 13 feb 2018 - 15:35

Ja snap ik, ik vind het in zakelijke sferen ook leuk! Dan durft ze net iets meer. Maar casual of in de vrije tijd is het vaak niet mijn stijl. Dan heeft Kate bijvoorbeeld naar mijn idee een nette klassieke stijl en Maxima echt een jetset stijl.

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 13 feb 2018 - 14:37

Daar ben ik het zeker mee eens. Maxima ziet er vaak prachtig uit. Maar casual vind ik haar stijl en voorkomen absoluut jetset! Maar goed, dat mag ze..

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 13 feb 2018 - 12:56

Rok en schoenen vind ik geweldig. De top gedateerd en de parels wat te ‘zwaar’ voor deze look. Maar stukken beter dan gisteren :)

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 13 feb 2018 - 12:34

deze combinatie vind ik wel het best, beter dan de andere rokken. De combinatie van zwart / wit en parels vind ik een beetje begrafenis/rouw achtig..

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 13 feb 2018 - 12:25

Gelukkig ziet Maxima er vandaag wel mooi uit. Kleine details daar gelaten. Alleen dure sieraden dragen en dan over micro krediet praten....

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 13 feb 2018 - 12:40

Ja, dat is iets wat Maxima nooit wil of zal begrijpen.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 13 feb 2018 - 14:16

Ik zie het probleem niet. Iedereen weet dat ze zeer vermogend is, of ze die sieraden nou om heeft of niet.

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 13 feb 2018 - 22:24

Ze ging volgens mij ook politici ontmoeten vandaag? Dan vind ik dit wel echt prima qua juwelen.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 13 feb 2018 - 11:29

Leuk leuk leuk, ben gek op kokerrokken en dan met de parels erbij.. toppie. Maar wat is er met haar handen gebeurd? ze zijn ineens wel erg aderig geworden, misschien teveel aan de gewichten gehangen en een beetje dunne huid gekregen (ala Madonna o.a.)?

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 13 feb 2018 - 14:17

Ik vind dat ze er prachtig uitziet. Helemaal niks mis mee.
En die aderen, misschien gewoon door de warmte.
We letten ook wel overal op hè ;-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 13 feb 2018 - 11:24

Ik vind t een leuke top en zeer goed gecombineerd met deze pencil rok. Heel geschikt voor de ontvangst bij de president. Schoenen kunnen heel goed. Leuke foto's bij Robin. Veel parels dat wel. Kan altijd wel goed bij zwart/wit. Zit er nog een boodschap achter dat in de context past? Aandacht vragen voor de verdwenen NL oorlogschepen/graven uit WO2?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 feb 2018 - 11:16

Nog steeds een prachtige outfit. Haren los, maar wel verzorgd. Ze ziet er goed uit!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 13 feb 2018 - 11:03

Tsja, laat ik het zo zeggen, het verbaast me niet dat MT van Luxemburg dit ook in haar kast heeft hangen. Wat een gedateerde tuttebellerigheid (gelukkig heeft ze heur haar los!). Komt denk ik vooral door de top-met-strik (en dan ook nog met broche), parelketting en strikjes-pumps. Dat moet ze maar allemaal aan haar moeder geven. De rok is super basic, daar kan ze nog wel wat mee. Witte blouse in de rok, cognac APC sandaal met hak, maffe ketting, grote oorbellen: netjes en geen tutje.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 13 feb 2018 - 09:38

Mooi dat zwart en wit. Maar Ik vind de strik storend en al helemaal met de broche erop. Too much, ook omdat ze ook veel andere sieraden draagt. En dit is een outfit waar een net kapsel bij hoort.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 13 feb 2018 - 09:22

Onbegrijpelijk model van de top. Hij is net te kort zodat het net lijkt -ookal ben je nog zo strak en dun- of je een buikje hebt. Heel jammer vind ik. Iets langer aan de voorkant en het was super geweest.
de schoenen staan er leuk bij vind ik. Mooier nog had ik de bordeaux schoenen gevonden met bijpassende clutch/handtas. net wat meer pit.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?