Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 mei 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt AFPRO Filters voor productie van medische mondmaskers

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 12 mei een werkbezoek gebracht aan AFPRO Filters in Alkmaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige producten voor luchtfiltratie. Vanwege het coronavirus COVID-19 hebben AFPRO Filters, Koninklijke Auping en Koninklijke DSM medio april een consortium opgericht. Het doel is om wekelijks circa één miljoen medische mondmaskers met FFP2 classificatie te produceren voor professionals in de gezondheidszorg. De eerste maskers werden op 28 april aangeboden aan minister Van Rijn.

Koningin Máxima begon haar werkbezoek met een rondleiding door de productiefaciliteit. Daar kreeg zij uitleg over de grondstoffen voor de mondmaskers, de speciale machines die zijn aangeschaft voor de productie en de kwaliteitstest. Vanwege haar reguliere activiteiten heeft AFPRO een eigen onderzoekslaboratorium. Daarnaast is TNO nauw betrokken bij de kwaliteitscontrole. Auping produceert sinds medio april handmatig en hoopt deze week de machinale productie op te kunnen pakken. De wekelijkse productie van het consortium voorziet in ca. 25% van de huidige behoefte.

Na de rondleiding had Koningin Máxima twee rondetafelgesprekken. Het eerste gesprek ging over de productie- en het kwaliteitsproces. Dit vond plaats met vertegenwoordigers van het consortium die hun krachten hebben gebundeld: AFPRO vanwege de kennis van luchtfiltersystemen, Auping vanwege de productiecapaciteit en ervaring met het confectioneren van stoffen en materialen in verschillende lagen, DSM vanwege de specialistische materialenkennis, het wereldwijde netwerk en de algehele coördinatie van het consortium. Ook TNO nam deel aan het gesprek.

Bij het tweede gesprek vertelde de vertegenwoordiging van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) over haar rol in de gezamenlijke inkoop van onder meer medische mondmaskers en de distributie. Het LCH valt onder de regie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) speelt een rol in het stimuleren van de productie en inkoop van medische hulpmiddelen. Een vertegenwoordiger van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar ging in op het gebruik van de medische mondmaskers door zorgprofessionals en het aanschafproces van beschermingsmiddelen.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Mode 
Outfit: witte top met strik, zwarte culotte 
Ontwerper: Natan 
Eerder gedragen: Ja

De top is een echte favoriet: 

Nieuwe slingback van Gianvito Rossi: 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments