Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 23 mei 27 reacties

Koningin Mary zorgt voor Wauw-factor op Global Fashion Summit

Koningin Mary bracht gisteren een bezoek aan de Copenhagen Edition van de Global Fashion Summit. En niet zomaar een bezoekje, nee, ze hield ook een toespraak. Haar outfit, vooral haar prachtige rok, wil je echt zien!

Mary is al eerder op de Global Fashion Summit geweest. Dat noemde ze ook in haar toespraak. De toespraak van Mary vind ik, juist omdat hij over mode gaat, de moeite waard om in zijn geheel hier te plaatsen. Let op: de toespraak is vertaald door Google Translate, dus zal niet foutloos zijn ;).

Mary’s speech:

Vijftien jaar geleden was ik voor het eerst aanwezig bij de Global Fashion Summit. In mijn openingstoespraak karakteriseerde ik de mode-industrie als een industrie die de maatschappelijke ontwikkeling weerspiegelt en inspireert. En hoewel de wereld sindsdien dramatisch is veranderd, geldt deze karakterisering nog steeds.

Tegenwoordig zijn veel industrieën, waaronder de mode- en textielindustrie, steeds meer gericht op duurzaamheid en circulariteit. Door modeleiders en partnerschappen wereldwijd te mobiliseren, is en blijft de Global Fashion Agenda een drijvende kracht in de cruciale ontwikkeling en toekomstbestendigheid van de industrie.

Ik ben blij dat ik de oproep van dit jaar om ’the next level te ontgrendelen’ kan steunen. Ik geloof dat deze jaarlijkse top een sleutelrol speelt bij het versnellen van de reis naar een regeneratieve industrie. Visionaire partnerschappen, innovatieve ideeën en concrete voorbeelden van duurzame win-winoplossingen worden hier jaar na jaar gepresenteerd en inspireren belanghebbenden over de hele wereld.

Ik kijk ernaar uit om binnenkort het Innovation Forum te bezoeken om meer te leren over de wonderen van zeewier als alternatief voor bestaande stoffen, de nieuwste stappen op weg naar recycling van textiel naar textiel en alle andere inspirerende voorbeelden van planeetpositieve initiatieven die sinds vorig jaar zijn ontstaan.

Onze planeet is mooi, maar kwetsbaar. We hebben de verantwoordelijkheid om het te beschermen en te behouden, in het belang van onze kinderen en toekomstige generaties, en ervoor te zorgen dat ook zij zich kunnen verwonderen over de schoonheid en overvloed er van.

Zoals jullie wellicht weten ben ik de trotse moeder van vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. Tegenwoordig passen Isabella en Josephine veel van mijn kleding en, tot mijn grote schrik, schoenen. Het leeftijdsverschil betekent echter vaak dat ze ‘daarin niet zouden willen worden betrapt’. Wanneer ze echter in iets van mij te zien zijn, tovert het altijd een glimlach op mijn gezicht.

Mijn kinderen zijn lang niet de enigen die kleding lenen en ruilen, vintagewinkels en rommelmarkten bezoeken. Nieuwe kleding wordt niet langer gezien als tegenstelling tot gebruikte kleding. Samen met de vooruitgang op het gebied van duurzame productie, de ontwikkeling van nieuwe materialen en textiel en de schaalvergroting van textielrecycling is dit een goed voorteken voor de toekomstige circulariteit.


De Global Fashion Summit is een belangrijke katalysator. Met dat in gedachten wil ik graag een gezegde delen: “Als je het je kunt voorstellen, kun je het laten gebeuren”. Laten we ons dus allemaal een mode-industrie voorstellen, die meer geeft dan nodig is van mensen en de planeet.

Bedankt!

Mode Mary

Terug naar de mode van Mary zelf. Koningin Mary gaat tijdens het bezoek aan de Global Fashion Summit gekleed in een bordeaurode rok met bijzonder patroon (label: onbekend), gecombineerd met een wikkel blousetop in dezelfde kleur (label: Jesper Hovring). Natuurlijk is de kleding niet nieuw, dat kan ze ook bijna niet maken met een dergelijke toespraak.

Foto ©BSR

Mary combineert de gele pumps (label: Gianvito Rossi) wel vaker met bepaalde outfits, bijvoorbeeld met zwart/wit of met donkerblauw. Het pimpt het geheel mooi op!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

in eerste instantie vond ik de blouse wat de massief voor de rok. Maar ik vind het steeds mooier worden. De rok en schoenen zijn hoe dan ook prachtig

Ik kan de “wauw” niet vinden in deze outfit, in eerste instantie vind ik t ook allemaal een beetje somber overkomen ondanks de gele schoenen. De beschildering op t rokggedeelte vond ik destijds bij de Vincent van Gogh jurk van Maxima veel beter uitkomen.

Ik vind Mary toch echt iedere keer weer de Koninginnen-uitstraling hebben, net als Catherine Mathilde. Altijd top gekleed, in ieder geval compleet van top tot teen verzorgd. Het is wel echt het tegenovergestelde van een andere … koningin’.

Ik vind t een beetje onaardig om te stellen dat die andere “Koningin”, zoals u stelt, niet verzorgd gekleed gaat. Smaken verschillen en ook de karakters zijn heel verschillend, de een wat ingetogener en de ander juist heel extravert!

Ja hoor uiterst extravert in uw ogen, in mijn ogen is vettig piekhaar en veelal te krappe kreukelige kleding gewoon onverzorgd. Ik heb er helaas ander excuus voor.

Djw voor je reactie Reuzefan1 👍🏼

Nee, die rok is het écht niet. Misschien wordt de outfit nog wat met een andere kleur blouse of top. Dus voor mij geen wauw factor.
De gele pumps zijn wel top.

Geweldige combinatie. Mary draagt vaak haar kleding meerdere malen. Of vermaakt haar kleding. Meer dan andere prinsessen/koninginnen heb ik het idee. Dat vind ik zeer positief.

Rok is apart, maar ik vind het in combinatie met de blouse en pumps minder geslaagd.

Gewaagd en goed gelukt. Weer eens wat anders!

Prachtig plaatje😍 en de rok kun je met meerdere kleuren combineren.

Mooie combi blouse, rok (het lijkt nu een jurk) en de pumps. Ze had ook één van de andere (frissere) kleuren uit de rok kunnen kiezen voor de blouse, lichtblauw, lila, felroze. Ik begrijp het dat men zegt dat de pumps net niet matchen, ze zijn wat te lichtgeel. Maar ik stoor me er niet zo aan eerlijk gezegd. Misschien is de rok wel een vintage exemplaar.

Ik begrijp niet zo goed dat velen van deze outfit “weg” zijn.
Ze lijkt op een vrouw die ingaat op een uitnodiging, en haar uiterste best heeft gedaan om er goed uit te zien, maar nét niet de middelen en smaak heeft, om erbij te horen. Schoenen, leuk geprobeerd, maar door net niet de juiste kleur, een verkeerde keuze.
Het haar maakt haar lijzig.

Ai, gastvrouwen outfit van een Floriade expo 🌺🌸🌼 of iets desgelijks 🙄

Blouse + rok matchen niet 🙂‍↔️ met u eens Juffrouw Annie.

De gele Rossi’s zijn geweldig 💛 helemaal als ze van glad leer zouden zijn.

WauW wat een Top outfit. Die wil ik ook wel. Ik zou dan alleen voor andere schoenen kiezen want helaas kan ik op deze prachtige pumps niet lopen.

Mooie outfit hoor! Ik had alleen voor bordeauxrode pumps gekozen en vind haar kapsel een beetje vormloos, meestal ziet Mary er beter gekapt uit.

Last edited 20 dagen geleden by Tony

Heel mooi, tijdloos, modieus, verfijnd elegant en verzorgd! Mary heeft ook nog een paar gele snoepjes van schoenen met een gesp, die ‘hippen’ ook zo fijn een outfit op.

Wow zeg! Ik vind dit echt zo mooi.
Het is sjiek, niet alledaags (dus echt geschikt voor een koningin), leuk om naar te kijken, en vooral: van top tot heel verzorgd. Dat trekt mij altijd erg aan in de kleding van Mary. Nooit too much. Hierbij ook alleen een ketting en een grotere ring aan haar rechterhand. Een tasje heeft ze niet vast, maar is ook niet nodig bij deze outfit.
Ik word hier heel blij van. Ik volg haar mode graag.

Ik koop altijd schoenen en /of laarzen in kleuren die heel makkelijk te combineren zijn, maar denk dat ik toch maar eens iets in opvallende kleur moet kopen, zoals de gele schoenen bij het blauw, Wat heb je dan een heel andere combinatie, zoooo leuk.
Ik hou van de stijl van Mary, ze snapt het echt heel goed .

Helemaal mee eens Elisah👌🏻

Leuke outfit hoor, en de gele pumps geven het net een beetje spice🌶️

Last edited 20 dagen geleden by lente-Tine

Wat een juweel van een combi!
Sublieme pasvorm, die Mary heel elegant afkleedt.
Het bijzondere van deze outfit zit voor mij in het kleurverloop van boven naar beneden.
Het bordeauxrood van de blouse wordt direct opgepakt in de bovenkant van de rok, die dan uitloopt via een dessin in andere tinten naar de kleur geel en eindigt in de gele pumps.
Echt prachtig hoor!👌

Mee eens, Lieske!

Mmmm tja. De rok is leuk, de blouse is te donker en trekt de aandacht weg bij de rok (en komt qua kleur net niet overeen met het rood in de rok). Een witte of licht gekleurde blouse had ik mooier gevonden. De gele pumps vind ik hier qua kleur eerlijk gezegd ook net niet bij passen.

Schitterende combi (pumps incluis) en koningin voor een actueel thema !!

Zo dan! En daar is ze weer👍
Geweldige outfit, té mooie rok (ik wil’m) en dan die fantastische gele pumps erbij, 😍
Ook nog eens een mooie speech, Mary’s dag is geslaagd 😉

Inderdaad Wauw! De gele pumps zijn de (gele) kers op de taart. Zo zie ik haar graag, met een beetje lef.