Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 09 apr 26 reacties

Koningin Letizia, keurige verschijning in zwart

Wil je als Royal een keurige verschijning zijn? In ieder geval wel op een begrafenis. Niet teveel opvallen, maar wel netjes voor de dag komen.

Koningin Letizia weet prima hoe dat moet. Op de begrafenis van Fernando Gomez-Acebo y de Borbon verscheen ze in een keurige zwarte jurk. Fernando was een neef van koning Felipe. Zijn moeder was Infanta María Pilar de Borbón. Fernando was haar jongste zoon. Hij had chronische ademhalingsproblemen, en werd slechts 49 jaar.

Koningin Letizia droeg een zwarte midi-jurk van tweed, met een A-lijn silhouet met 3/4 mouwen. De jurk is bij de taille, de manchetten en de rok versierd met rafelige details. Ze draagt een broche uit de koninklijke kluis.

Foto ©BSR

Tas van Giorgio Armani.

Pumps van Massimo Dutti.

Hoewel het bij een begrafenis uiteraard niet om de kleding gaat, ziet Letizia er wat mij betreft goed gekleed uit.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heel mooi, ik hou van rafelranden. Een dikke 10

Er is een verschil tussen rafels en franje.

Helemaal perfect verschijnt het paar voor deze begrafenis. Mooi afgestyled met “La charniere doree” als tas, de mooie draagbare slingbacks en de parelbroche .

Letizia ziet er perfect uit, “in control” zoals altijd 🙂
Zou ik mogen vragen, hoe heet dit model handtas van Armani? Ik wil ‘m ook graag zelf kopen …

Dank je, Petra!

Ja, beeldschone schoenen, heel elegant, maar ik had zelf ook een dichte pump er bij gedaan.
De jurk is van tweedstof, dus ook wat dikkere stof, dan vind ik een dichte schoen net iets mooier.
Maar deze schoenen mag ze voor mij in alle kleuren kopen.

Elegant, chique , passend voor de gelegenheid. Ik twijfel of ik een dichte pump niet mooier zou vinden.
Deze, overigens heel mooie schoenen, zijn het nét niet. Het tasje is ook al zo mooi ☺️

“Keurig’ is inderdaad een understatement. Beiden perfect gekleed voor de gelegenheid. En fijn dat ze eens kiest (mogelijk noodgedwongen, maar goed) voor een lager model hak.

Dat is ook mijn interpretatie van het woord keurig Petra, ik gebruikte het ook met die bedoeling in mijn reactie.

Ik bedoel meer dat ik ‘keurig’ interpreteer als ‘wel aardig, nette jurk’ terwijl ik de outfit erg geraffineerd vind, gepast, modieus, zit perfect, enzovoorts. Het overstijgt voor mij het niveau ‘keurig’.

Treffend verwoord Petra 👍🏼

🤫 Ik vermoed dat ik de enige ben die niet enthousiast is over de pumps, ik ervaar deze gezien de context als iets “te bloot” aan heur voeten. Wellicht zijn dit Zuid Europese invloeden❓

Ja dat ben ik met u eens, in deze context. Ik zou in dit geval ook voor een dicht exemplaar gekozen hebben.

Ja hè Jacqueline, ik lees nu in nieuwe reacties dat er meerdere lezers zijn die tevens voor ‘dicht’ schoeisel zouden kiezen 👠 ongeacht de hoogte van de hak.

Van top tot teen stijlvol en uiterst chique. Mooi detail die rafels “breekt” net een beetje op het zwart. Prachtige broche, lijkt een beetje op die van Máxima uit de Koninklijke kluis. Mooie schoenen. Beider uitstraling; zeer koninklijk.

Beide perfect gekleed, rustig, waardig. Niet opvallend maar toch indrukwekkend. Zij hebben “het” in hun vingertoppen.

Het Spaanse koningspaar straalt eenvoud en rust uit en zijn keurig gekleed, overeenkomstig de droeve plechtigheid die ze bezoeken.
De koning draagt een perfect passend kostuum en vormt samen met zijn vrouw een stijlvol duo.
Letizia heeft een heel mooie japon aan en de parelbroche geeft net even een verfijnd vorstelijk tintje, wat de waardigheid voor het totaalplaatje nog verhoogt!
Ik hoop dat haar voetvriendelijke schoenkeuze navolging krijgt van meerdere koninklijke dames die nu vaak steltlopen!
Heel charmant, dit model.
En die tas…. zou ook prima bij mij passen!😉

Heel stijlvol.

Keurig is een understatement voor deze super elegante en waardige look. De halfhoge slingbacks doen qua elegantie absoluut niet onder voor de torenhoge hakken. De mooie parelbroche tot slot het puntje op de i.

Wat ziet Letizia er weer goed gekleed en stijlvol uit, zo hoort het bij een begrafenis, eenvoudig, maar door de mooie parelbroche toch net weer dat koninklijke. ..

Keurig gekleed allebei. De jurk, schoenen en tas van Letizia vind ik erg mooi.

Trieste gebeurtenis, veel te jong om te sterven. Net wat info over hem opgezocht; maar de man was getekend door zijn ziekte.
Letizia ziet er prachtig uit, slingbacks met lagere en toch sierlijke hak, mooie tas en fantastisch jurkje; staat haar super.
En een mooie parelbroche, heel toepasselijk. Parels als tranen.

Nou inderdaad zeg wat een trieste aanleiding. De jurk is ingetogen chique, heel verfijnd met de franje randjes, mooie sling backs en haar nieuwe haar lengte ziet er verzorgd uit. Ze heeft hier wel iets weg van Audrey Hepburn, net zo frêle en elegant. Manlief ziet er ook heel fit uit.