Geëtste bloemen

Geëtste bloemen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (61 stemmen, gemiddeld: 2,82 van de 5)

Voor Prinsjesdag 2017 bestelt Máxima een grijze japon van transparante zijde bij modehuis Natan. Drie maanden eerder droeg de koningin al een middagjapon die was gemaakt van een zachtroze uitvoering van de stof, maar door te variëren met kleur, model en roklengte, kan Máxima op de derde dinsdag van september toch vernieuwend voor de dag komen.
Anders dan vaak wordt gedacht, is het subtiele bloempatroon op Máxima’s japon niet ingeweven of geprint, maar geëtst. Bij het etsen van textiel wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een patroon met een intrigerend reliëf. De techniek staat ook wel bekend als ausbrenner, devoreren of burn-out en is aan het einde van de negentiende eeuw ontstaan als goedkoop alternatief voor kant.

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (61 stemmen, gemiddeld: 2,82 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een prachtige prinsjesdagoutfit. Niet zo geschikt als galajurk, behalve dan misschien voor de islamitische landen, waar veel bedekking wenselijk is.
Het hoedje is aardig, maar ik word nooit zo heel blij van hoedjes van dezelfde stof als de jurk. Maar dat is een persoonlijk dingetje, denk ik.

Een schitterende japon !!! Uitermate verfijnd, rijk, koninklijk !! Ook het hoedje is mooi !